Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Αρα δλδ βασίζεται στα υφιστάμενα νομίσματα για να καθοριστεί η αξία του. Αυτό καταλαβαίνω.

Για να πληρώσεις σε usdt, εκανες μετατροπή από bitcoin? Επίσης, η συναλλαγή έγινε Ελλάδα ή εξωτερικό?

Ζω για την στιγμή που θα βρώ κάποιον να κοστολογεί μόνο σε satoshi :p. Αλλά είναι μηχανικό το θέμα, οπότε ναι έτσι γίνεται, αναγκαστικά με μετατροπή.

Ελλάδα έγινε, έκανα μετατροπή από ένα altcoin σε usdt, όχι bitcoin.

Φιλος απο Αφρικη μου ειπε οτι εκαναν υποχρεωτικο το ΑΦΜ ακομα και στην western union. Τσεκαρουν ακομα και τα cents στα Mobile money. Εδω, εχω να κανω δηλωση απο το 2010; μια ανησυχια την ειχα οταν εσκαγαν 2Κ με western union, δηλωνα βοηθεια. Δεν με ενοχλησε κανενας. Καποια στιγμη που επρεπε απο Καμποτζη τα γκαφρα να μπουν σε λογαριασμο, επειδη εγω δεν εχω, εδωσα του αδερφου μου. Κοντεψε να σκασει ο ανθρωπος και ας του ζητησα συγνωμη. Δεν τον ενοχλησε κανενας. Νομιζω οτι το μικροσκοπιο αναβει απο τις 10.000 στροφες και πανω.
τα μικροποσα απο το πουθενα δινουν και μια κινηση στην αγορα.

Υπάρχει πλέον συγκεκριμένο ευρωπαϊκό standar για όλα τα money instis. Αυτόματα όλες οι συναλλαγές δηλώνονται στις εθνικές φορολογικές αρχές. Το θέμα είναι μετά αυτές τι φιλτράρισμα κάνουν, ότι δηλώνονται όλα να μην έχεις καμιά αμφιβολία. Πλέον και στην Ελλάδα γίνονται διασταυρώσεις με τις αγορές που κάνει κάποιος. Αλλάζει το καθεστώς από φέτος. Η χρήση των big data είναι γεγονός και γενικά θα φέρει αλλαγές δεν ξέρουμε ακόμα τι και πως ακριβώς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ξεχνάμε κάθε έννοια ιδιωτικότητας σε legacy συστήματα.

O νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για τα crypto (MiCA) btw, δημιουργεί την υποχρέωση να δηλώνεις συναλλαγές άνω των 1000€ και σε crypto self custody (unhosted wallets τα λένε αυτοί). Η θεμελιώδης διαφορά με τα legacy είναι ότι εσύ πρέπει να δηλώσεις τι έχεις και τι όχι. Δεν είναι enforcable δλδ ντετερμινιστικά.

Γενικα θα ασχοληθουν οταν πας να αγορασεις κατι το οποιο δεν δικαιλογειται απο το εισοδημα που δηλωνεις.

Αν τοτε πεις "να ενα σακι gold απο Καμποτζη", θα πεσει τσεκουρι και ψαξιμο.

@ccwr Α γεια, αυτο με την αρχικη αγορα με ειχε προβληματισει καθως τωρα δεν υπαρχει μια τιμη "εκκινησης" οτι ξοδεψα Χ και μετα πουλησα 3Χ αρα εβγαλα τοσο κερδος για να με φορολογησεις.

Για την ωρα θα τα αφησω να καθονται.

Για την ωρα θα τα αφησω να καθονται.
Αν δεν σου είναι νταβαντούρι απλά κράτα τα. Αν πέσει η τιμή τους, εχασες μερικές δεκάδες €. Θα είναι χειρότερο όμως αν σε μερικά χρόνια αξίζουν χιλιάδες (mah expectations φυσικα) κ θα έχεις στο μυαλό σου πως κάποτε τα έφαγες για να πάρεις 2 bundles ξερω γω.

Ζω για την στιγμή που θα βρώ κάποιον να κοστολογεί μόνο σε satoshi :p.
good luck with that...

Η πλειονότητα των shits πηγαίνει στο 0. Είναι σαν μουσικές καρέκλες. Δεν θέλω να λέω σε κανέναν τι να κάνει ή τι να μην κάνει απλά κρατήστε το παρακάτω tweet στο μυαλό σας. Zero sum game.

@bald_killer

a man has the right to dream :p

"There must be some kinda way out of here"
Said the joker to the thief
"There's too much confusion
I can't get no relief"

"Businessmen, they, they drink my wine
Plowmen dig my earth
None will level on the line
Nobody of it is worth", hey

Last edited:
Η καλύτερη λύση για μεγάλα ποσα είναι να μετακομίσεις τα χρήματα σε καμία τράπεζα του εξωτερικού ή να το παίξεις πουστικα μέσω revolut/crypto.

Σε αλλά νέα σκαμμινγκ, στην εδώ μεριά του ατλαντικού, η κάρτα της εθνικής μπλοκάρει κάθε τρεις μέρες για διασφάλιση των συναλλαγών, τόσο πολύ με προσέχουν. Όποτε αποφάσισα να φτιάξω revolut για να γλιτώσω. Στην πορεία όμως η εθνική άρχισε να με μπλοκάρει καθε φορά που μετέφερα ποσα σε ξένη τράπεζα και μου είπαν ότι για ποσα πάνω από δυο χιλιάρικα τον μήνα, πρεπει να κάνω κάτι σαν αίτημα για να πάρω την άδεια τους.
Όταν τους είπα ότι το κάνω επειδή δεν είμαι ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες τους και έχω σκοπό να φύγω από πελάτης, μου ειπαν οτι γίνεται, αλλά θα πάρει καιρό μέχρι να εγκριθεί η μεταφορά των χρημάτων μου. Ποιος ο λόγος λοιπόν να κρατήσω χρήματα σε μια τράπεζα σε ευρώ/δολλαρια/λεκ κι όχι σε κρυπτοπορτοφόλι ή έστω και σε ανταλλακτήριο;
Ή μηπως να τα κάνω ανάληψη, να τα κρύψω στο στρώμα και σε έναν χρόνο να τα φάνε τα ποντίκια κι ο πληθωρισμός;

Last edited:
@Chronomancy
Η Εθνική είναι η χειρότερη τράπεζα για τέτοια "σύγχρονα" πράγματα. Δεν την παλεύει μια με συναλλαγες εκτός Ελλάδας. Έχω περίπτωση όπου δεν την άφηνε (Εθνική) να πληρώσει σε εστιατόριο εντός ΕΕ με την πιστωτική. Τους έπαιρνε επιτόπου τηλέφωνο "Ρε παιδιά είμαι εδώ και θέλω να πάρω μια μπριζόλα α λα κρεμ, είστε βλάκες;" και η απάντηση ήταν "Για λόγους ασφαλείας, το έχουμε μπλοκάρει επειδή δεν ξέρουμε ότι είστε εσείς", "Μα ρε παιδιά, είμαι εγώ και σας μιλάω τώρα στη τηλέφωνο, σας έδωσα τα στοιχεία εξακρίβωσης και θέλω να πληρώσω...".

Περιτό να σου πω ότι δεν διορθώθηκε το πρόβλημα και οι δικαιολογίες ήταν τύπου "θα έπρεπε να ενημερώσετε για να αφήσουμε τις συναλλαγές κλπ, ελάτε από ένα κατάστημα με τα ΧΨ χαρτιά κλπ". Δηλαδή να τους παίρνει τηλ και να λες "Μπαμπά, θα πάω ταξίδι, άνοιξε πλιζ την κάρτα".

Μόνο για λογαριασμό μισθοδοσίας και επιστροφές από Σκλαβενίτη και τίποτα άλλο.

Last edited:
H εθνική είναι ειδική περίπτωση. 5 τράπεζες παγκοσμίως δεν συνεργάζονται ιστορικά σωστά με kraken ας πούμε.

1709380784428.png

οι 2 είναι ελληνικές.... crypto unfriendly country

@Chronomancy amurica είσαι ρε; καλή φάση. Αλλά σας δυσκολεύουν εκεί την ζωή αρκετά με τα exchanges σε σχέση με εδώ. όποτε ξεχνάω το VPN σε αμερικάνικο location κτυπάνε συναγερμοί από τα exchanges ότι μπαίνω από restricted location. Ειδικά για derivatives exchanges.

would larp with guns and crypto all day over there ;p

σομ μεμεζ, βικόζ ι καν

1709382759068.png
1709382808087.png

Last edited:
Μόνο unfriendly? Κάθε φορά που σκέφτομαι σε ποιο λιμάνι θα αραξω, να πάρω κάνα σπίτι, να απλώνω σώβρακα και φανέλες και να πουλάω μυαλό, μόλις αρχίζω λίγο να το ψάχνω για Ελλάδα, τα παραταω. Χρήματα από τα κρυπτο δεν μπορώ να εμφανίσω. Χρήματα από πληρωμές που μου κάνουν σε ξένες τράπεζες, αν και δηλωμένα, μόλις τα φέρω θα ξαναφάνε πετσόκομμα, χρήματα από το στρώμα πάνε στο πόθεν έσχες, ε άντε γεια τότε. Οι μόνες συναλλαγές για τις οποίες δεν θα φας κυνήγι είναι για τυρόπιτες.

Γενικά οι ελληνικές τράπεζες είναι για τα πανηγύρια!!!!!! Τί να πρωτοπιάσει κανείς!!!

Γενικα θα ασχοληθουν οταν πας να αγορασεις κατι το οποιο δεν δικαιλογειται απο το εισοδημα που δηλωνεις.
Μονο μετρητα αλλα οι αλητες προσπαθουν να τα εξαφανισουν με τις κωλοκαρτες τους. Ενταξει, εαν πας να αγορασεις ακριβο αυτοκινητο, σκαφος και λοιπες ανουσιες πολυτελειες, πας εθελοντικα στην καρμανιολα.

"Για λόγους ασφαλείας, το έχουμε μπλοκάρει επειδή δεν ξέρουμε ότι είστε εσείς"
Με ειχαν "κλειδωσει" οταν ημουν στην Ταιλανδη. Οτι και εαν ελεγα, η απαντηση ηταν οταν γυρισεις στην Ελλαδα θα κανεις την διαδικασια να σε ξεκλειδωσουν. Αφου δεν εχω λεφτα, πως θα γυρισω στην Ελλαδα; σκασιλα τους.

Εαν πεσεις σε κανονικο υπαλληλο, οχι στην "κυρα ουρανια, ασε λιγο την σκουπα και πιασε το τηλεφωνο", εαν δωσεις ΑΦΜ και το υποκαταστημα-κωδικο που πηρες την καρτα, σε ξεκλειδωνουν για να κανεις την συναλλαγη και σε κλειδωνουν στο καπακι.

Με ειχαν "κλειδωσει" οταν ημουν στην Ταιλανδη. Οτι και εαν ελεγα, η απαντηση ηταν οταν γυρισεις στην Ελλαδα θα κανεις την διαδικασια να σε ξεκλειδωσουν. Αφου δεν εχω λεφτα, πως θα γυρισω στην Ελλαδα; σκασιλα τους.
Same shit κι εδώ πέρυσι. Αφού μπλόκαρε τρεις τέσσερις φορές η κάρτα, μου πάγωσαν τον λογαριασμό, ήτοι τέλος η μεταφορά σε λογαριασμό συναδέλφου και ανάληψη από ΑΤΜ. Η απάντηση ήταν να πάω από το κατάστημα και χεστηκαμε που βρίσκεσαι κι αν μπορείς να έρθεις.
Για να το λύσω έπρεπε να βρω κοινό γνωστό με τον διευθυντή του υποκαταστήματος του χωριού μου για να μου κάνει την εξυπηρέτηση ότι και καλά πήγα από εκεί. Μετά από κάναν μήνα έγινε πάλι το ίδιο και τα παράτησα.

O Zeihan ανήκει στην κατηγορία τών ταλέντων που πέφτουν λάθος σε όλες τις προβλέψεις. Μπορεί κάποιος να τον παρακολουθεί για να ξέρει αξιόπιστα τι δεν θα συμβεί.

Eίναι γεγονός ότι μπορείς να κάνεις ακριβώς τα αντίθετα από έναν χρουσούζι αναλυτή και να είσαι το ίδιο επιτυχημένος με κάποιον που ακολουθεί πιστά έναν καλό αναλυτή.

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι φωναζουν τον ακαματη να κανει δηλωσεις.

Ειπε τα αυτονοητα αλλα το ανησυχητικο ειναι οτι επρεπε φτιαχτει αυτο το βιντεο. Ειναι γνωστο οτι ο αυτοδημιουργητος λεφτας ειναι ενας μυθος. τα παραδειγματα ΑΠΕΙΡΑ.

Οι ενστασεις μου για το βιντεο.
ενα σταματημενο ρολοι δυο φορες την μερα δειχνει την σωστη ωρα. Παλι αχρηστο ειναι επειδη δεν γνωριζουμε ποτε συμβαινει αυτο.
παθολογικος τζογαρος. Αυτοι οι ανθρωποι δεν παιζουν για να κερδισουν. Τους ειναι αδιαφορο και ολο το παθος ειναι στην χασουρα.

Back