Ακόμα υπάρχουν ripples απο το μεμε tweet?. Όταν ο Major Jason P Lowery δημοσίευσε το "Softwar" γέμισε το twitter me memez από Bitcoiners που βάζαν πάνω στο βιβλίο ένα όπλο. Αναπαράγοντας την ιδέα ότι το bitcoin και το self custody είναι power projection toy legion. Ήταν πολύ διάσημο μεμε κοντά στον πάτο του 2022.
Όταν ο κούνελος με είπε τι να κάνει ένας με μια άβαταρ αγελάδα του αναπαρήγαγα το παραπάνω μεμε Με δικά μου μέσα. Το rq μάλλον είναι πολύ PC friendly για τον εν λόγω μεμε. Όχι ότι είπε κάποιος κάτι που έχει σημασία, απλά καταλάβα ότι κάποιοι trigaristikan. Γιατί ασχολούμε ακόμα δεν ξέρω είναι βαριά η περίπτωση του φετίχ μου μάλλον.
fun fact.
Το βιβλίο για μια περίοδο κατέβηκε και σβήστηκαν τα σχετικά tweets.
Jason Lowrey's book on the strategic significance of Bitcoin removed from circulation and MIT library for unknown reasons.
O ίδιος τότες δήλωσε:
“For those asking what’s been going on w/me, I was ordered to take SOFTWAR down & asked to stop talking about the subject publicly. Can’t talk details but things are good & I’m working hard behind the scenes. Appreciate the kind words.”
Μετά όσοι είχαν το βιβλίο το ανέβασαν στο amazon για 5000 και 10000 δαλλαρς. (Δεν ξέρω αν πουλήθηκε κανένα σε αυτές τις τιμές. Πλέον απ όσο ξέρω επανακυκλοφορεί.
Edit2:
Είναι χαρακτηριστικό των οικονομικών κύκλων κοντά ή και πάνω από τα τοπικά υψηλά να γεμίζει ο χώρος με normie fomo crowds. Λέμε στις αγορές ό,τι τα κάθετα pumps δημιουργούνται από αυτούς (κατά παραδοχή). Οι πάτοι όμως δημιουργούνται από όσους πιστεύουν, αγοράζουν και κρατάνε την "θεμελιώδη αξία", όχι την τιμή.
Το μείγμα των ανθρώπων που αγοράζουν και κρατάνε την θεμελιώδη αξία και δημιουργούν τους πάτους (higher low sequence, μιας και αυξάνονται με τον ή τον άλλο τρόπο) είναι πολύ ετερογενές. Και σε κάθε κύκλο διαφοροποιείται. Αναμφίβολα υπάρχει στο φάσμα αυτό και εξτρεμοποιημένο και πολύ πιο μετριοπαθές κοινό. Άλλα γενικά τα memes είναι οι καμπάνιες τους που κάνουν κόσμο να μπαίνει ή έστω να μοιράζονται την οπτική τους στον brand new world του attention span defecit disorder.
Είναι καταπληκτικά και νέρντικα ενδιαφέρον να βλέπεις τα μοτίβα των μεμεζ μέσα στους κύκλους. Να τα καταγράφης και να τα συσχετίζεις με τα data. Και να βλέπεις την πολιτικοποίηση-αποπολιτικοποίηση του χώρου από τους ίδους ανθρώπους. π.χ. ως προς την αποδοχή των θεσμικών κτλ. Εϊναι εργαλείο πέρα από χαβαλές κατα μία έννοια.
Είναι ένα ακόμα μέτρικ του ενθουσιασμού, φόβου ή και της επικράτησης της βασικής ιδέας σε ακραίες συνθήκες φόβου όπου το market έχει ξεπλύνει τελείως τα fomo, 4short-term profit crowds. Όπως έγινε με την περιόδο των softwar tweets. (στο περίπου χρονικά.)

Αυτός είναι ο συναισθηματικός κύκλος του μάρκετ σαν παράδειγμα.

Tα "smart money" που λέει στο "wall street cheat sheet" είναι ουσιαστικά οι fundamental buyers. Στις μετοχές είναι αυτοί που αγοράζουν π.χ. με βάση τα οικονομικά δεδομένα της εταιρίας μιας μετοχής και όχι με βάση το market price της. και όταν μπαίνουν οι συναισθηματικοί συμμετέχοντες οι θεσμικοί πουλάνε. Στην περίπτωση του bitcoin κάποιοι δεν πουλάνε ποτέ, και έτσι γίνεται το macro μοτίβο του ας πούμε.
Οπότε ναι τα μεμεζ έχουν σημασία γιατί αποτυπώνουν και αυτά μέρος της μεγάλης εικόνας.
cheers