Myrmidonas
Mind-flayer
Μα βασικά ειδικά στην Ελλάδα μετά τα Κάπιταλ κοντρόλς δεν θα έπρεπε να στραφεί όλος ο κόσμος προς μπιτκοιν; Και δεν μιλάω για λόγο να βγάλεις εύκολο χρήμα όπως κάναν οι περισσότεροι....
By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!Μα βασικά ειδικά στην Ελλάδα μετά τα Κάπιταλ κοντρόλς δεν θα έπρεπε να στραφεί όλος ο κόσμος προς μπιτκοιν; Και δεν μιλάω για λόγο να βγάλεις εύκολο χρήμα όπως κάναν οι περισσότεροι....
Φυσικά ο ελάφαντας στο δωμάτιο είναι η μεταβλητότητα και ο κύριος αποτρεπτικός παράγωντας για πολύ κόσμο. Είναι δύσκολη συνειδητοποίηση πως ακρηβώς πληρώνεται η σταθερότητα του fiat συστήματος και ποιος την πληρώνει ακρηβώς και πως.
Αυτό το τελευταίο μπορείς να το εξηγήσεις έστω και μπακάλικα;Είναι δύσκολη συνειδητοποίηση πως ακρηβώς πληρώνεται η σταθερότητα του fiat συστήματος και ποιος την πληρώνει ακρηβώς και πως.
Το ότι εμείς οι βολεμένοι δυτικοί δεν έχουμε λόγο να εκτιμήσουμε το παραπάνω ή και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε το ουσιαστικό όφελος, δεν συμαίνει ότι ισχύει το ίδιο για το υπόλοιπο χ% του πληθισμού. Θα μου ήταν πολύ εύκολο να εξηγήσω γιατί το Bitcoin έχει αξία σε κάποιον που ζει στην βενεζουέλα, Αργεντινή ή στην Βόρεια Κορέα σε σχέση με έναν έλληνα.
Άρα η μεταβλητότητα δεν είναι κάτι που μπορεί μεσοπρόθεσμα να λυθεί; Είναι θεμελιώδες στοιχείο του όλου συστήματος;
Αυτό το τελευταίο μπορείς να το εξηγήσεις έστω και μπακάλικα;
Η διαφορά με το el salvador και τα παραδείγματα που έφερα στο quote που έβαλες είναι ότι εκεί έγινε με κρατική παρέμβαση. Δηλαδή η κυβέρνηση αποφάσησε ότι θα υποχρεώσει τους πολίτες να δέχονται και Bitcoin. Και αγόρασε Bitcoin με κρατικό χρήμα. Κάτι που είναι αμφιλεγόμενο στον χώρο και δέχεται βαρια κριτική.
Με όλα όσα γίνονται γύρω μας, σκεφτόμουν να επενδύσω κάτι τις σε μπιτκόιν (αντί σε κώνειο... :Ρ ).
Ναι, πείτε με παπαρίδη, αλλά το σκέφτομαι. Με ιντριγκάρει η όλη φάση (ειδικά τώρα που το κόιν πέφτει τρελά), αλλά γνώσεις δεν έχω, χρόνο δεν έχω για να μάθω και θα ήθελα μια καθοδήγηση.
Αν μπορεί να βοηθήσει ο @ccwr (και όποιος άλλος ασχολείται) με κάποιο, ας το πούμε, tutorial/beginner's guide για όσους ενδιαφέρονται, νομίζω πως θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε καλύτερα τις βασικές έννοιες και, από κει και μετά, να αποφασίσει ο καθένας μόνος του αν του ταιριάζει το "άθλημα" του μπιτκοϊνισμού και της ενεφτίασης.
Κρήντενς, δεν σε ξέρω προσωπικά, αλλά μ'αυτά που γράφεις, πραγματικά μου θυμίζεις όσους βούλιαξαν με το χρηματιστήριο, που τους έβλεπες να έχουν χάσει το 90% των χρημάτων τους, να κολυμπάνε στα χρέη και σαν άμοιροι ποντικοί,