What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Single Player RPGs

vagman

Half-Ogre
Joined
Dec 28, 2013
Messages
443
Ειμαι στο torment στα dungeons που φτιαχνουν τα modrons. Η απολυτη σατυρα...

:worship: :worship:
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,620
http://steamcommunity.com/app/237550/discussions/0/613936673565514688/
Παρατήρησε κανείς άλλος ότι το remake του Realms of Arkania δεν βρίσκεται πια στο Steam Store?
Απ' ότι φάινεται τα σπάσανε developers με publishers.

Chris Firefox [δημιουργός] 24 Σεπ @ 1:38πμ
The reason for the pull from steam is that we as a developer ceased our publishing cooperation with UIG for good. There are some legal issues to be resolved, and as soon as they are, I will come back with an update. This has of course no effect whatsoever to your already bought game, you can play it regardless of whether it is available to be bought on Steam at the moment.

And @Revelator, you brought metacritic up, I just provided some argument undermining the legitimacy of your claim that "metacritic proves my point". And you are welcome to use google, it will most likely give a more balanced view of the current state of our game, not the outdated reviews you claim as the base of your so-called "argument".

Anyways, you gotta love this game really hard to come back here so often, thank you for that, it is people like you that keep communities alive and discussions interesting! <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

EDIT: Ώπα έγινε ολόκληρο μουχαμπέτι για τα jRPGs και το έχασα? :facepalm:
Δεν έχω τερματίσει πολλά. Για την ακρίβεια μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού <span class="bbcode_spoiler">από το Τσέρνομπιλ</span>:
1. Earthbound (SNES emu, with the changed content from Mother 2 restored via hacking)
2. FF7 (ps1 emu)
3. FF8 (ps1 κανονικό)
4. FF3 (DS)
5. Dragon Quest 6 (DS)
6. The Legend of Heroes: Trails in the Sky (PC reissue)
7. κάμποσα πόκεμον
Και άγγιξα λίγο το Dragon Quest 9 και Chrono Trigger.
Aυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι τα παλια jRPGs, ακριβώς επειδή έβγαιναν κυρίως για κονσόλες, είναι πιο "user friendly" από τα αντίστοιχα (west) cRPGs της εποχής τους. Ακόμα και τα πρώτα Ultima προτιμώ να τα παίξω σε NES emulator παρά στην αυθεντική μορφή τους. Αυτό είναι το καλό. Το κακό είναι ότι -σε γενικές γραμμές- τα jRPGs χάνουν σε βάθος. Έχουν πολύ καλά σενάρια αλλά τις περισσότερες φορές πολύ γραμμικά. Ναι, το Chrono Trigger έχει ένα σωρό αποφάσεις και endings, αλλά είναι από τις λίγες εξαιρέσεις.
Αυτό δεν σημαίνει ότι και ο hardcore αρπιτζάς δε μπορεί να γουστάρει παίζοντας ένα πιο light game, όπως το FF7.
Άσε που στα jRPGs γίνονται "τρελά" πράγματα που σπάνια παρατηρούνται στα -κατα κανόνα- πιο σοβαροφανή wRPGs
<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://i.neoseeker.com/fa/CloudFinalPrint2_117690_QwZhw.jpg" alt="CloudFinalPrint2_117690_QwZhw.jpg" class="bbcode_img" /></span>
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Vagman μην παραλέιψεις να τσιμπήσεις το φοβερό Nordom για το party σου! Και ένα unique weapon ήταν εκεί μέσα νομίζω...
 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,893
Through your help and feedback, <b>the Pillars of Eternity </b>team has spent the past two years creating a fun, fulfilling experience. An open development has enabled us to interact with our fans and backers in a way we weren't able to in the past, and this has really helped shape Eternity into a game that we all hoped it would become. Plus, with the Backer Beta, we have been able to get excellent feedback from our backers that we are using to shape Eternity into an even better game. We really can't thank you enough.
To incorporate as much feedback as possible, polish every nook and cranny of the game, and make sure we don't ship a buggy game, Obsidian has decided to push the game's release into early next year. We are going to use the extra time to make Eternity shine for our backers, and a game that we were proud to call our own and would live up to your expectations.
Once again, we want to thank you for making this all possible. With your help we can bring Eternity across the finish line.
Brandon Adler
Producer
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
^ Δεν πειιράζει, η υπομονή είναι αρετή.

<span class="bbcode_spoiler"> :throw: :throw: :throw: :throw: :throw: :throw: :throw: </span>
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,620
Sorry for the flame, και πριν αρχίσω θέλω να σας προειδοποιήσω ότι πρόκειται για ένα θέμα που έχει ξανασυζητηθεί στο forum, και μάλιστα σε αυτό το thread. Aλλά από τότε έχουν έρθει καινούρια μέλη, και θέλω να 'δω τις απόψεις τους, και επιπλέον το παιχνίδι (αν δεν κάνω λάθος) είναι η πρώτη φορά που διατίθεται δωρεάν, άρα ακόμα και τα παλιότερα μέλη που δεν το έχουν παίξει, ίσως το κάνουν.
Ο λόγος για το Dragon Age origins. ΔΕΝ έχω σκοπό να "την πω" σε όσους αρέσει, αλλά θέλω απλά να ακούσω απόψεις. Όπως έχω ήδη γράψει,
-Ρηχοί διάλογοι που σπάνια επηρεάζουν την ιστορία - και όχι μόνο την ιστορία γενικότερα, αλλά ούτε καν το "επόμενο συμβάν" δεν θα αλλάξει. (inb4 the dwarf-arena-choices, για αυτό είπα "σπάνια επηρεάζουν" αντί για "δεν επηρεάζουν καθόλου"). Ακόμα και οι διάλογοι για να "ρίξεις" γκόμενα δεν έχουν νόημα, είναι εύκολο να δεις το τι "πρέπει" να πεις και εύκολο να καταλάβεις σε ποιον "θα αρέσει".
-Ρηχά quest, ακόμα και εκεί που φαίνεται ότι υπάρχει "μυστήριο" το λύνεις πανεύκολα (το "άδειο" χωριό αν θυμάστε).

Γενικά δεν το θεωρώ πιο RPG από το Icewind Dale. Θα κάνεις τα ίδια πράγματα σε κάθε playthrough, απλά επιλέγεις τη σειρά που θα τα κάνεις.

To θεωρείτε καλό RPG?

Nα τονίσω ότι παλιότερα που το έκραζα, ήταν που το είχα τερματίσει... μισή φορά. Τώρα το έχω τερματίσει και με "dwarf tank" και με "elf archer" και συνεχίζω να μη το θεωρώ καλό RPG.

Hidden content
You need to reply to this thread in order to see this content.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,440


Stamatimenos wrote:
Τώρα το έχω τερματίσει και με "dwarf tank" και με "elf archer" και συνεχίζω να μη το θεωρώ καλό RPG.</blockquote>

Πρέπει να το παίξεις 7 φορές σύνολο για να έχεις δικαίωμα να πεις πως δεν είναι καλό RPG.

 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,961
Από την έμφαση που δίνεις στον όρο RPG υποψιάζομαι ότι δεν εννοείς πως είναι γενικά κακό παιχνίδι, απλά μέτριο RPG; Προσωπικά έχω πάψει να κολλάω σε ταμπέλες αφενός γιατί το μπαστάρδεμα που πέφτει καθιστά το διαχωρισμό ολοένα και δυσκολότερο, αφετέρου αν το παιχνίδι με διασκεδάζει ενίοτε κάνω τα στραβά μάτια σε ατασθαλίες τέτοιας φύσης (αν και η παραπληροφόρηση καλό είναι να πατάσσεται γενικά).
Υπό αυτό το πρίσμα, προσωπικά το βρήκα μια χαρά παιχνίδι το Dragon Age (και το 2 επίσης :blush: ), όπως μια χαρά ήταν και τα Icewind Dale (ειδικά το 2).
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Αυτό πια !!!! Οτιδήποτε έχει κάτι που κάνεις γενικότερα level up το λένε rpg πλέον!!!!

Όσο γα το Draon Age και εμένα μου άρεσε αρκετά σαν παιχνίδι, απλώς δεν το θεωρώ κορυφαίο επειδή είχε πραγματάκια που με εκεύρισαν.

Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα το πως γινόταν το όλο δέσιμο των npc με τον πρωταγωνιστή. Μπορεί να στράβωνε με κάτι που είπες άσχημα και με το πρώτο δωράκι να σου έκανε πάλι τα γλυκά μάτια. Η δωροδοκία σε όλο της το μεγαλείο.
Είχα και σε κάποια σημεία θέμα επειδή είχα ξεμείνει από healing potions . Από μαγαζιά είχαν εξαντληθεί, τα βουνα τα είχα ξεχωρταριάσει όλα και έκανα κύκλους στο world map μπας και καταφέρω να βρω τίποτα ή μπας και ανανεώσουν το στοκ τα μαγαζιά. Ο ψόφος σε όλο του το μεγαλείο έτσι και συναντούσα κάνα πιο γερό encounter εκει.


<span class="bbcode_spoiler">Το 2 παρόλα τα πολλά στραβά του και εμένα με διασκέδασε. Λιγότερο μεν από το 1 , αλλά με διασκέδασε. σσσσσ. </span>
 

agapitos

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 28, 2013
Messages
346


Stamatimenos wrote:
-Ρηχοί διάλογοι που σπάνια επηρεάζουν την ιστορία - και όχι μόνο την ιστορία γενικότερα, αλλά ούτε καν το "επόμενο συμβάν" δεν θα αλλάξει. (inb4 the dwarf-arena-choices, για αυτό είπα "σπάνια επηρεάζουν" αντί για "δεν επηρεάζουν καθόλου"). Ακόμα και οι διάλογοι για να "ρίξεις" γκόμενα δεν έχουν νόημα, είναι εύκολο να δεις το τι "πρέπει" να πεις και εύκολο να καταλάβεις σε ποιον "θα αρέσει". </blockquote>
Από διαλόγους όμως εξαρτάται αν θα ζήσουν πολλά άτομα. Δεν ξέρω αν αυτό επηρεάζει την συνέχεια, αλλά αλλάζει το Codex σίγουρα. Επίσης, με διάλογο μπορείς να αποφύγεις κάποιες μάχες.

Stamatimenos wrote:
-Ρηχά quest, ακόμα και εκεί που φαίνεται ότι υπάρχει "μυστήριο" το λύνεις πανεύκολα (το "άδειο" χωριό αν θυμάστε).</blockquote>
Όντως έχει πολλά quest τα οποία είναι τα τυπικά των rpgs, αλλά μερικά από τα companion quest είναι ωραία, αν και σχετικά μικρά.

Stamatimenos wrote:
Γενικά δεν το θεωρώ πιο RPG από το Icewind Dale. Θα κάνεις τα ίδια πράγματα σε κάθε playthrough, απλά επιλέγεις τη σειρά που θα τα κάνεις.

To θεωρείτε καλό RPG? </blockquote>Rpg με την έννοια του choice and consequence είναι και με το παραπάνω. Τώρα για βάθος στα stats, skills και talents δεν έχει τόσο πολύ, με εξαίρεση τον/την μάγο/μάγισσα. Πολύ μεγάλη ποικιλία από spells!
Το ότι κάνεις τα ίδια σε κάθε playthrough είναι και φυσιολογικό. Πόσα Rpg αλλάζουν τις αποστολές του main quest τους; (Εκτός του Witcher 2)





 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Το Dragon Age (το πρώτο,το 2 δεν το έχω παίξει) είχε αρκετά καλό σύστημα μάχης.Διασκέδασα αρκετά για καμιά 20αριά ώρες.Αυτά.Το τερμάτισα όμως με το ζόρι κανά χρόνο αφού το άρχισα.Αυτό τα λέει όλα για την άποψή μου μάλλον...
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991


Raz wrote:
Το τερμάτισα όμως με το ζόρι κανά χρόνο αφού το άρχισα.Αυτό τα λέει όλα για την άποψή μου μάλλον...</blockquote>

Και γω μια από τα ίδια. Παρόλο που το έπαιξα, το τερμάτισα πέρυσι, αλλά το αγόρασα... κάπου στο 2010. Καλό, αλλά δε με τρέλανε για να μην το αφήσω. Με κούρασε σε κάποια φάση, έκανε και ένα κρασ και έπρεπε να το παίξω από την αρχή και... αααααααααααα :throw:

Καλό παιχνίδι όμως. Όχι τόσο του στυλ μου, αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν το διασκέδασα. Προσπάθησα να κάνω όσο περισσότερα πράγματα μπορούσα σε ένα playthrough και τέλος. Unistall !

 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,701
Προβλέψιμες ή όχι, οι διαφορετικές επιλογές στο main quest ΥΠΑΡΧΟΥΝ τουλάχιστον. Δηλαδή, σου προσφέρεται η επιλογή να <span class="bbcode_spoiler"> σώσεις τον αρχιεχθρό Loghaine και να τον πάρεις στο πάρτι σου για την τελική μάχη</span>, και μόνο αυτή η επιλογή ξεπερνά κατά πολύ το τι βλέπουμε συνήθως στο είδος. Αυτό γίνεται σαφώς πιο εντονο στο expansion κιόλας, το οποίο ακόμα και σήμερα δεν νομίζω να έχω τελειώσει με ΟΛΑ τα διαφορετικά προσφερομενα συνδυαζόμενα μονοπάτια.
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Όταν το έπαιξα, ξεκίνησα χωρίς να έχω καθόλου προσδοκίες και απαιτήσεις από αυτό, σε μια περίοδο που έπαιζα λιγότερα games λόγω χρόνου και δεν το είχα ψειρίσει πριν το αρχίσω. Όπως λένε και τα παιδιά, δε το θεωρώ και κορυφαίο των κορυφαίων αλλά ένα αρκετά αξιοπρεπές rpg. Σίγουρα η ψευδαίσθηση ελευθερίας ήταν απλά ψευδαίσθηση και ώρες ώρες παραήταν γραμικό όπως και το πως φίξαρες τις σχέσεις μεταξύ της ομάδας με τα δωράκια κάπως casual αλλά έχτιζε ωραία ατμόσφαιρα και προτιμούσα πολύ παραπάνω τον κόσμο του και τα themes περί μάγων και κοινωνίας από τους κόσμους των Forgotten Realms.
Δεν έχω παίξει το 2 αλλά έχω μια αίσθηση πως θα είναι ικανοποιητικό από όσα έχω δει, ώστε μετά να προχωρήσω και στο καινούργιο που φαίνεται πολύ φιλόδοξο. Γενικά το dragon age το προτείνω σε ανθρώπους που παίζουν που και που παιχνίδια αλλά δεν λιώνουν και μου ζητάνε κανένα rpg. Είναι ουτοπικό να πιστέψω πως όλοι θα έχουν υπομονή για Witcher.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Για το θέμα "επιλογών και συνέπειες" θυμάμαι το εξής : την περίοδο που είχε βγει το DA:O το παίζαμε 4-5 άτομα στην τότε φοιτητική παρέα. Όταν το τελειώσαμε είχαμε κάτσει για καφεδάκι και διαπιστώσαμε πως κανείς από εμάς δεν είχε το ίδιο τέλος/συνέπειες! Μιλάμε πως για ώρες συγκρίναμε διαφορές στα τέλη μας, στο τι απέγινε ο κάθε NPC κτλ. Εντάξει, δεν λέω πως ανακάλυψε τον τροχό, πολλά cRPG είχαν τέτοια στοιχεία από παλιά, απλά λόγο υψηλής παραγωγής ήταν εντυπωσιακά εθιστική η παρουσίαση όλης της φάσης! Σαν gameplay είχε τα φάουλ του: ένα μέτριο κατά την γνώμη μoυ combat system, φτωχό itemization κτλ.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,620
Δε ξέρω, ίσως εγά απλά "γερνάω" και είμαι πολύ "ψείρας" στις λεπτομέρειες. Αλλά στο επίπεδο του Torment και Fallout δεν είναι. Το βλέπω, όπως είπε σωστά και ο maladroid, σαν "μέτριο RPG, καλο game". Όπως και το ίδιο με το Risen 2 ή Two Worlds 2. Γενικά αν θα μερώταγε κάποιος "να το παίξω?" θα έλεγα "Ναι, αν δεν έχεις απαιτήσεις επιπέδου Torment."
(Χρησιμοποιώ το Torment σαν σημείο σύγκρισης, αλλά θα μπορούσε κανείς να το αντικαταστήσει με οποιοδήποτε καλό RPG εποχής, Baldur's Gate 2, Fallout 2.)
Αυτό βέβαια ίσως το αδικεί λίγο, αλλά σκεφτείτε το και έτσι. Ειδικά οι πιο "βετεράνοι" στο είδος. Παίζετε Fallout 1+2, παίζετε BG1+2, μετά το Torment, άντε και Τemple of Elemental Evil, και ψάχνετε κάτι ανάλογο. Θα προτείνατε το DAO στον "εαυτό" σας? (Καλά τώρα που είναι τσαμπέ, εννοείται πως ναι, ακόμα και εγώ θα το έκανα. Θα σκάγατε όμως 40-50 ευρά day one αν με κάποιο τρόπο ξέρατε περι τίνος πρόκειται?)
Και ξαναλέω, δεν το μισώ, δεν είναι κακό game, απλά δεν είναι αυτό που διαφημιζόταν και πιστεύω δεν αξίζει τόση απήχηση στους RPG fans. Για όλα φταίει το marketing. Παράδειγμα, το 2009 βγήκε το Avernum 6. Πόσοι το ξέρανε? Λίγοι. Είναι καλύτερο σαν RPG? Κατ' εμέ, ναι.

Τώρα σχετικά με τα "μονοπάτια" παραδέχομαι το λάθος μου, απλά έτυχε να πάρω το ίδιο, "καλό" μονοπάτι δυο φορές. Αλλά οι διάλογοι και ο τρόπος επίλυσης των quest παραμένει ΠΟΛΥ ρηχός. Δεν σε τοποθετεί στη θέση να χρειαστεί να ψάξεις, να ερευνήσεις. Δηλαδή ακόμα και το Oblivion είχε καναδυο quest που απαιτούσαν καλύτερη "έρευνα" από το DAO.

Και το ξαναλέω και εδώ, δεν μισώ το ID, ίσα-ίσα μου αρέσει. Και τα 2 ID μου αρέσουν. Αλλά δεν είναι RPG σύμφωνα με την "αυστηρή" έννοια. Λέω "αυστηρή" γιατί αν ακολουθήσουμε την ρότα των late '80s με '90s, RPG=dungeon crawling (Eye of the Beholder, Anvil of Dawn, Icewind Dale, κτλ.)

Τώρα βέβαια μπορεί το όλο θέμα να το άνοιξα απλά επειδή είμαι ακόμα butthurt που με πλήγωσε το πρώτο μου playthrough. Περίμενα όντως, όπως ειπώθηκε, το Baldur's Gate 3. Δεν ήταν. Κα ιίσως να κρατάω ακόμα "κακία" και να ψάχνω ευκαιρίες να το θάψω. Δεν θέλω να δώσω αυτή την εντύπωση. Δεν το θάβω. Απλά σε κάποιον που ψάχνει ένα καλό RPG δεν θα ήταν ούτε καν στην top 10 λίστα που θα πρότεινα, εκτός και άμα ήξερα ότι τα έχει παίξει τα υπόλοιπα.
A, και όντως, ξέχασα τα "δωράκια". Χαρακτηριστικό που θυμίζει facebook games, σε μένα τουλάχιστον. :nope:

Αλλά και πάλι, δεν είμαι "ειδικός" στα RPGs. Μιλάω αυστηρά για τα δικά μου δεδομένα και σύμφωνα με τα όσα απαιτώ εγώ από έναν RPG developer-publisher.
Kαι είμαι stubborn, όσα καλά λόγια και να πω για Fallout 2 ή Torment, ακόμα θεωρώ καλύτερο RPG ever το BG2. Αυτό από μόνο του "ρίχνει" την ικανότητα μου να κρίνω "αντικειμενικά" ένα RPG. :silly:
Για να καταλάβετε πόσο "noobάς" είμαι, μέχρι περίπου το 2002 (15 ετών) δεν είχα παίξει σοβαρό RPG και θεωρούσα RPG το Diablo 2 και (και όμως, ναι) Blade of Darkness. :malakas:
Από τότε και έπειτα τα έπαιξα όλα και ξεστραβώθηκα.

Δείτε και πράξτε (όσοι δεν το παίξατε), τσάμπα είναι πλέον, παίχτε το, αλλά μη περιμένετε πολλά-πολλά.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Εντάξει, για rpg μιλάμε, για τον ορισμό των hybrid σαν genre, που θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες τι και γιατί το κάνει "κορυφαίο" : επιλογές, στατιστικά, ανάπτυξη χαρακτήρα, παρουσίαση κόσμου/lore, combat system, τακτικές κτλ. κτλ. Για άλλους κορυφή είναι ένα Torment, για άλλος ένα Ultima, ενώ για άλλους ένα Might and Magic (δεν είναι τυχαία αναφορά οι τίτλοι, μιλάμε για τελείως διαφορετικά παιχνίδια μεταξύ τους!) <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /> Πάντως σίγουρα το DA:O απέχει από τον τίτλο του "κορυφαίου", απλά το κινηματογραφικό story-telling το κάνει διαολεμένα εθιστικό <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Αυτό που αναγνωρίζω πως δεν έχει το Dragon Age και γενικά τα παιχνίδια της νεότερης γενιάς είναι η αυστηρότητα. Πχ σε ένα πέρασμα μπορεί κάποιος να δει σχεδόν τα πάντα χωρίς μεγάλες επιπτώσεις ή κλειδώματα (δεν γινόταν σε μεγάλο βαθμό στο DA αλλά σε πολλά άλλα δεν χρειάζεται καν να φτιάξω άλλους χαρακτήρες.) και όπως είπες το ότι δε σε βάζουν και τόσο στην κατάσταση εξερεύνησης με markers, fast-travel και καταστάσεις δομημένες ώστε ο παίκτης πάντα να είναι προετοιμασμένος. Και για αυτό νομίζω και πετυχαίνουν χαντκορίλικες αναβιώσεις στο kickstarter.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,315
Καινούργια παιχνίδια δεν μπορώ να σηκώσω, οπότε μεεεχρι την αναβάθμιση είπα να κάνω κάτι να ξελαμπικάρω. Ε και βρήκα κάτι δισκάκια Baldur's Gate 1+2 με expansion και Icewind Dale 1+2 με expansion. Πόσο πολύ θέλω να παγώσει ο χρόνος για κάνα μήνα <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 
Top Bottom