What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Single Player RPGs

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,852


Stamatimenos wrote:
άντε και Τemple of Elemental Evil, και ψάχνετε κάτι ανάλογο</blockquote>
<blockquote>τα 2 ID δεν είναι RPG σύμφωνα με την "αυστηρή" έννοια.</blockquote>

<img src="http://cdn.niketalk.com/7/71/200x200px-ZC-71edb5be_black-guy-laughing-on-boat-gif.gif" alt="200x200px-ZC-71edb5be_black-guy-laughing-on-boat-gif.gif" class="bbcode_img" />

 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,623
No, nigga, seriously.
Να σου πω πώς θυμάμαι εγώ τα ID, αμφότερα.
Ξεκινάνε ωραία, με αρκετούτσικα subquests στις αρχικές τους περιοχές, αλλά μετά καταλήγουν σε μπλαμπλά -> μεγάλο dungeon -> repeat. Απλά στο ID2 ταξιδεύεις λίγο παραπάνω, στο ΙD1 ουσιαστικά έχεις το "quest hub" και πηγαινοέρχεσαι.
Ένα παράδειγμα για να δούμε λίγο το περιεχόμενο.
http://mikesrpgcenter.com/icewind/subquests.html

Ίσως φαίνονται πολλά με μια ματιά, αλλά...
http://mikesrpgcenter.com/bgate2/subquests.html
Αμεσως φαίνεται η διαφορά.

Και ξαναγυρνάω στο DAO
http://dragonage.wikia.com/wiki/Side_quests_%28Origins%29
ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ πολλά, αλλά εφόσον σε παίρνει απ' το χεράκι, ουσιαστικά δεν ξέρω καν αν θα έπρεπε να τα αποκαλούμε "quests" (=αναζήτηση).
Eιλικρινά ακόμα και τα quests του anvil of dawn, που δεν το θεωρώ RPG, έχουν περισσότερο "questιλίκι" από του DAO


Iσχύει ότι τα RPG είναι "δύσκολο" να προσδιοριστούν σαν είδος, για αυτό θα 'πω μερικά παραδείγματα σύμφωνα με το πώς τα κρίνω εγώ σαν "noobas" και άνθρωπος που παίζει RPGs μόλις 11-12 χρόνια, σε αντίθεση με πολλούς από εδώ μέσα που όταν εγώ ανακάλυπτα τα πόκεμον, έπαιζαν BG1. O καθένας έχει διαφορετικά standards, άρα λογικό να διαφέρουν οι απόψεις μας.
RPGs (pure, or with enough purity for me at least)
ΒG2, Gothic, Two Worlds 2 (ναι, είμαι λιγάκι ελαστικός), Μοrrowind, Avernum, DAO (δεν αμφισβητώ τη φύση του ως RPG, αλλά τη ποιότητα του), Wizardry 7, Ultima 7, game of thrones

action-RPGs/dungeon crawling/etc.
ID, Ultima 8, Two worlds 1, Oblivion, Diablo 2, anvil of dawn, eye of the beholder

Kαι ξαναλέω, παραδέχομαι πως δεν είμαι αυθεντία. Η wikipedia για παράδειγμα χαρακτηρίζει όλα τα RPGs που έχουν real-time μάχες σαν Αction RPGs, και αυτό (τη τελευταία φορά που τσέκαρα) συμπεριλάμβανε Morrowind και Gothic 2. Διαφωνώ καθέτως, but that's just me, the "noob" who thought Blade of Darkness was an RPG.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,333
Τα witcher που τα βάζεις? Για μένα ο ορισμός κυμαίνεται μεταξύ Summoner, Gothic και TES στα καθαρόαιμα και μετά ανοίγει ανάλογα τα γούστα
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Το DAO το βρήκα σαν παιχνίδι πρώτα υπέροχο και ικανοποιητικό σαν RPG, η ιστορία του πάλι μου άρεσε και αρκετές αποστολές μου άρεσαν πάρα πολύ, δεν ξέρω ποιο "άδειο" χωριό εννοείς αλλα τουλάχιστον αυτό σε μία απο τις βασικές αποστολές ήθελε πολύ μανούρα για να κάνεις την αποστολή και είχε και σχέση με μια άλλη αποστολή που έκανες.
Όσον αφορά τις γραμμές διαλόγου, σίγουρα δεν ήταν τίποτα για όσκαρ αλλα εμένα μια χαρά μου φάνηκαν, βέβαια παίζουν ρόλο και τα γούστα-απαιτήσεις του καθενός γιατί εσύ πιθανόν να θες κάτι παραπάνω και δεν θα το βρίσκεις, οι διάλογοι για romance βέβαια όπως και το romance γενικότερα είναι εκεί για να υπάρχουν :kiss:
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,623
Πάντα πίνω :oops:
Kαι λέω για το χωριό που "και καλά" δεν τρέχει τίποτα. Δεν θα το έλεγα ότι θέλει μανούρα, μέσα σε 2-3 λεπτά είχα καταλάβει τι γίνεται και έσφαζα κόσμο.


Chronomancy wrote:
Τα witcher που τα βάζεις? Για μένα ο ορισμός κυμαίνεται μεταξύ Summoner, Gothic και TES στα καθαρόαιμα και μετά ανοίγει ανάλογα τα γούστα</blockquote>
Προσωπικά θα τα βάλω στα RPGs. To 1o σίγουρα, γιατί έχει πολλές περιπτώσεις που απλά μιλάς και δεν σφάζεις τίποτα. Ευχαριστιέσαι το μυστήριο. Το 2 κάπως λιγότερο, αλλά δεν ξεπερνάει τα όρια που έχω θέσει προσωπικά, άρα συνεχίζω να το θεωρώ RPG.

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,852
Ρε Σταματημένε, τι νόημα έχει να παραθέτεις τα quests? Ναι, το BG2 έχει άπειρα πράγματα να κάνεις και είναι σχετικά πιο ανοιχτό από άλλα rpg (δε το λες βέβαια και open world + ότι είναι λιγότερο ανοιχτό από το πρώτο μέρος). Όχι, τα ID δεν είναι action-rpg ούτε dungeon crawlers (dafuq) επειδή είναι πιο επικεντρωμένα στη μάχη, στο 2 ειδικά έχει πολλά σημεία που χρησιμοποιεί τα αντίστοιχα skills διαλόγων ή ανταμοίβει πλάγιους τρόπους. Stories δεν έχουν τόσο περίπλοκα όσο των BG αλλά είναι σίγουρα καλύτερα από την πλειοψηφία των rpg που βγήκαν πριν από αυτά και από πολλά που βγήκαν μετά (βοηθάει φυσικά και η ποιότητα γραφής). Λίγα rpg σαν τα ID δίνουν τόσο πολύ την αίσθηση μιας επικής, ατμοσφαιρικής περιπέτειας που νιώθεις πραγματικά ότι περνάς από όλα αυτά τα απίθανα μέρη.
Όσο για το ToEE, σοβαρά τώρα...; Ωραίο rpg γενικά που δεν είχε να επιδείξει τίποτα όμως παραπάνω από γραφικά και σύστημα μάχης...
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,623
Δεν λέω ότι έχω δίκιο, απλά λέω πώς τα κατηγοριοποιώ εγώ σαν πελάτης. Για μένα εφόσον το ID είναι λίγο ομιλία (η οποία δεν έχει και νόημα, δεν λες πολλά παραπάνω από το να αποδεχτείς το quest ) ακολουθούμενη από unnecessary big dungeons, και ξανά-μανά το ίδιο, δεν το βάζω στα RPG. Αλλά αυτό αφορά αποκλειστικά τον τρόπο που ψωνίζω εγώ, εννοείται πως δεν απαιτώ να εστερνιστεί κανείς τις απόψεις μου, απλά τις παραθέτω για να γίνει το μουχαμπέτι. Και φυσικά δεν τα κράζω, μπορεί να θεωρώ τα ID dungeon crawling, αλλά τα λατρεύω, είναι πολύ όμορφα και οι μάχες τους με προετοίμασαν για τα BG που έπαιξα αμέσως μετά.
To ότι έχουν καλύτερο story επίσης δεν με κάνει εμένα να τα κατηγοριοποιήσω σαν RPG. Και τα Half Life, και τα Halo έχουν πολύ καλό story και ανατροπές.
Και ατμοσφαιρική αίσθηση περιπέτειας μου δίνουν πολλά games, π.χ. το Windwaker, ή το Ζork the Grand Inquisitor, αλλά δεν το θεωρώ RPG.
Και επαναλαμβάνω, δεν λέω ότι έχεις εσύ άδικο και εγώ δίκιο, ή το αντίστροφο, είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. (Εφόσον πρόκειται για RPGs που είναι όπως ειπώθηκε hybrid-genre. Δεν είναι σαν τα FPS ή τα RTS που λες "αυτό είναι έτσι, τέλος!")
Για το ΤΕΕ μπορεί να έχεις δίκιο, ίσως το εχω "θεοποιήσει" επειδή το έπαιζα παλιότερα. Αν το ξαναπάρω από το GoG θα επανέλθω με πιο αντικειμενική άποψη.
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
Σταματημενε, ποσο rpg θεωρεις το DOTA?
Με ενδιαφερει τι θα πεις, αρκει βεβαια να μην τρολλαρεις
Προσωπικα πιστευω οτι παιζω rpg, οταν παιζω DOTA
Τα ετεροθαλη αδερφια μου(οι single player rpgαδες) ομως με βγαζουν εξω απο την οικογενεια....
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,623
Not sure if troll, or, αλλά μιας και ρωτάς
Hidden content
You need to reply to this thread in order to see this content.
, το βάζω στα MOBA, όπως όλος ο κόσμος. <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,443
Μάλλον βαριέται, εξ' ου και το παραλήρημα. :lol:
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
Μαλλον αρχισαν να βαζουν στο hemo, υποπτες ουσιες....
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,623
http://www.youtube.com/watch?v=FbpSTYbmJec
<img src="/surprise.gif" width="" height="" alt=":O" title=":O" class="bbcode_smiley" />
Ok, βρήκα και εγώ ο ξινισμένος λόγο να παίξω Sktyrim!
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,623
A wild flamewar appears!
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10686716_369831293141885_3893945014206986223_n.png?oh=14f09c2ce558a39e756fd51fdeb55edb&oe=54B08FA4&__gda__=1421169180_24bd8a150523f3eddaca7e73fb407706
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161


Stamatimenos wrote:
http://www.youtube.com/watch?v=FbpSTYbmJec
<img src="/surprise.gif" width="" height="" alt=":O" title=":O" class="bbcode_smiley" />
Ok, βρήκα και εγώ ο ξινισμένος λόγο να παίξω Sktyrim!</blockquote>
:eek:hmy: αυτό περίμενες για να παίξεις Skyrim; Η εξάρτηση σου απο τα Anime έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνη Stamatimenos-San...

 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,693
Stamatimenos-san. Το chan είναι για τα θηλυκά. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 
Top Bottom