Raz wrote:
Όντως στον Tyrion απαντούσα.Sorry guys!! :lol: :lol: :lol:
Τώρα Difunto πάνω σε αυτά που λες,συμφωνούμε ότι ο καθένας έχει την άποψή του και είναι σεβαστή φυσικά.Απλά βλέπουμε και κρίνουμε τελείως διαφορετικά τα games.Για μένα το immersion το δημιουργούν κυρίως το βαθύ story,οι χαρακτήρες,οι διάλογοι,οι επιλογές,ενώ για εσένα η μάχη-gameplay και ο ανοιχτός κόσμος.
Πάντως διαφωνώ με τη λογική με την οποία κρίνεις τα παιχνίδια που φέρνεις ως παραδείγματα.Τι θα πει αφαιρώ story κτλ.;Είναι κομμάτι του παιχνιδιού,έτσι δεν είναι;Αν κρίνουμε τα παιχνίδια έτσι,απογυμνώνοντάς τα και κρατώντας μόνο το gameplay,τότε θα γυρνούσαμε σε εποχές Doom ή Dungeon Master.Φυσικά και τα δύο υπήρξαν παιχνιδάρες,αλλά από τότε τα games έχουν εξελιχθεί σε όλα τα επίπεδα.
Συγκεκριμένα πάντως,πάνω στα παραδείγματα που αναφέρεις,θα συμφωνήσω απόλυτα για το Deus Ex,θα διαφωνήσω κάθετα για Skyrim,New Vegas,G3,καθώς για μένα τα open world games χωρίς σαφή δομή και στόχο δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον,αν και σε άλλους (όπως και σε εσένα προφανώς) αρέσουν.
Για το VtM:Bloodlines,αν αφαιρέσεις το story και κρατήσεις το ίδιο setting έχεις ένα παιχνίδι με αρκετά καλή μάχη (λόγω του ότι επηρεάζεται από τα skills αρκετά),αλλά 'αδέξια',ενώ το replayability δεν καταλαβαίνω που βρίσκεται.
Στο W2 διαφωνώ.Ειδικά σε αυτό,αν αφαιρέσεις το story,μένει ένα μέτριο παιχνίδι.Καλό action είναι το dodge-dodge-hit-dodge-yrden-hit-hit και φτου κι από την αρχή;Not for me,πάντως.Αλήθεια,προσπάθησες να κρίνεις με αυτόν τον τρόπο το πρώτο Witcher και μάλιστα πριν την Enhanced;
Στο DA:O συμφωνούμε.In fact,είναι το μόνο κομμάτι του που μου άρεσε η καλή tactical μάχη,αλλά γενικά το παιχνίδι μαρτύρησα για να το τελειώσω από τη βαρεμάρα,καθώς κάποια στιγμή βαρέθηκα τη μάχη και το story και γενικά το lore δε με είχαν αγγίξει καθόλου.
Πρώτος από όλους εγώ θα παραδεχτώ πάντως ότι το ΑΡ θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο,αλλά με στήριξη από τη SEGA και ενδεχόμενο sequel θα είχαμε παιχνιδάρα.Όπως κυκλοφόρησε δεν το θεωρώ καλύτερο από HR ή Witcher,αλλά αν είχε δοθεί η δέουσα προσοχή θα έμπαινε στο πάνθεον.Αυτό που λέω,είναι πως ακόμη κι έτσι είναι εκπληκτικό παιχνίδι.</blockquote>
Εγω παλι σχετικα με τα open world games , ανετα θα επαιζα ενα χωρις campaign αλα με ενδιαφεροντα side quests και μεγαλο κοσμο για εξερευνηση backed up απο τα καταλληλα rp στοιχεια, πχ ενα Ρισεν παραμενει παιχνιδαρα χωρις καθολου main campaign, το ιδιο και το NV
Οσο για το ΑΡ, οπως ειπα και παραπανω μου αρεσε πολυ, αλλα το gameplay ηταν εμποδιο στα αλλα στοιχεια ως το στορι, σετινγκ και ωραιο level design.
Τα τεχνικα γενικα δεν με νοιαζουν σε κανενα game, εκτος απο τα κατεβατα κειμενου που ερχονται αποτομα στα κλασσικα crpg, πχ το Φολαουτ που σου δινει το κειμενο λιγο-λιγο παιζεται ευχαριστα ακομα και τωρα
Γμτ εχασα τελειως την συνοχη μου :smash:
Anyway, οπως ειπε καποιος νομιζω πως το 72 ειναι καλος βαθμος για το παιχνιδι καθως ο ριβιουερ πρςπει να το βλεπει σφαιρικα.
Εμενα μου αφησε γευση ογδονταρα παντως