What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

"Spiritual Successor" ή "Αρπαχτή"?

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,620
Hidden content
You need to reply to this thread in order to see this content.
Βλέπουμε πολύ συχνά να βγαίνουν παιχνίδια που "θυμίζουν" πολύ -ως πάρα πολύ- κάποιο άλλο, αγαπημένο και συνήθως διάσημο παιχνίδι.
Μερικά πρόχειρα παραδείγματα που μου έρχονται, είναι το Xenonauts, που ουσιαστικά πρόκειται για "κλώνος" του UFO Enemy Unknown, το Rust, που είναι ένα από τα χιλιάδες Minecraft-clones, Rift που είναι σαν να παίζεις WoW...
Και αυτό.
http://www.gog.com/game/oceanhorn_monster_of_uncharted_seas :dry:
Aυτό είναι βασικά ο λόγος που μου γεννήθηκε αυτό το ερώτημα.
Τι είναι τελικά αυτά τα παιχνίδια? Φόρος τιμής? :salute: Εκμετάλλευση της φήμης του "original" παιχνιδιού? :pope:
Ή είναι και τα δύο? (Το τερπνόν μετά του ωφελίμου <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" /> ) :thumbsup:
Και, τελικά, ποια είναι τα όρια που καθιστούν μια τέτοια προσπάθεια θεμιτή ή όχι?

Δε με χαλάει το Oceanhorn σαν παιχνίδι, αλλά από τη μια το ψήνω, από την άλλη σκέφτομαι ότι απλά εκμεταλλεύονται την πόρωση μου με Ζέλντα, γενικότερα, και το WW, ειδικότερα.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,435
Χμ, για κάτω από 10€ φαίνεται λουκουμάκι πάντως το παιχνίδι.
Hidden content
You need to reply to this thread in order to see this content.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,508
οτι λεγαμε για τις καφετεριες και τα σουβλατζιδικα, ισχυει και για τα παιχνιδια.
 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,889
H απλά στη περίπτωση του οceanhorn, απλά εκμεταλεύονται την ανυπαρξία της nintendo στα pc δημιουργώντας ένα αξιοπρεπέστατο zelda clone, που στην τιμή αυτή είναι λουκουμάκι.
 

nihilus

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 2, 2012
Messages
316
Ναι οταν γινεται ομορφα, δημιουργικα και μετρημενα, οχι οταν γινεται μονο και μονο για να αρμεξουν $$$ απο κατι που πετυχε παλια.

Ας πουμε το Bioshock, βουξε ο τοπος, spiritual successor του System Shock κλπ. Ειχε καποια mechanics που φερνανε καπως στο System Shock, σε εβαζε σε ενα κλιμα "μανα μου τι κανω σε αυτο το μερος που ολα θελουν να με ξεκοιλιασουν" αλλα μεχρι εκει. Απο κει και επειτα ηταν το Bioshock και τιποτα αλλο. Και ηταν καλο.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,620
Agreed, και βασικά δεν θα είχα κάνει καν τον συνειρμό SS - Bioshock, αν δεν το είχες αναφέρει τώρα. <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />

Hidden content
You need to reply to this thread in order to see this content.
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
Μέσα στην εβδομάδα να περιμένετε review <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" /> . Από όσο έχω δει ως τώρα είναι καλούτσικο παιχνιδάκι, προσομοιώνει σε ικανοποιητικό βαθμό το zelda feeling. Στα + του ότι έχει μεγάλο χάρτη και περιοχές για ψάξιμο αλλά αν κρίνω από το πρώτο dungeon που έχω δει η όποια σύγκριση είναι αποκαρδιωτική. Όχι ότι είναι άσχημα, απλά το level design των περισσοτέρων zelda παίζει μπάλα σε άλλο επίπεδο.
 

asgardlord

Hobgoblin Captain
Joined
Aug 26, 2014
Messages
389
Χμμμ είναι σαν τη μουσική, είναι π.χ. οι κλώνοι Ψ συνεχιστές της κληρονομιάς των πρωτοπόρων Α? Η άποψή μου ταυτίζεται και στις δύο περιπτώσεις : Ναι, εφ΄ όσον υπάρχει κάποιο απ' τα αρχικά μέλη! Το Pillars ας πούμε είναι αυθεντικά old school infinity engine γιατί το φτιάχνουνε πολλοί από τους ίδιους ανθρώπους, άρα πείθει! Βέβαια υπάρχει και το αντεπιχείρημα πως οι original δημιουργεί μπορεί να το κάνουν για τα φράγκα, ενώ οι νεότεροι από φανμποισμό. Ίσως, αλλά για μένα κάτι νέο, που πατάει σε κάτι παλιό, πρέπει να προσφέρει και μια φρέσκια, ή τουλάχιστον σχετικά φρέσκια προοπτική, για να μη φαίνεται σαν στείρα κόπια. Πως οι Grand Magus καταπίνουν αμάσητα άπειρα Enforcers? Κάπως έτσι <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 
Top Bottom