What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Όταν πάντως βγει το ψήνω για συνεταιρικό πλήρωμα. Εν τω μεταξύ έχει βγάλει τόσα φράγκα που άμα αρχίσει να κατακερματίζει τον τίτλο σε dlc packs θα είναι τραγικός.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Υποτίθεται πως το Single Player "Mission Disk" ήταν ένα από τα αρχικά προαιρετικά stretch goals του Crowd-funding campaign. Δεν υπάρχει περίπτωση να το διαχωρίσει και να το πουλήσει χωριστά, για τους Backers τουλάχιστον.

Της καργιόλας πάντως. Πετάς με τους φίλους σου και καταδιώκετε ένα squadron από πειρατές πχ, και μετά κάνετε οι μισοί dock στον σταθμό τους, τον εκκαθαρίζετε σε περιβάλλον μάχης FPS, και στο τέλος τον καταλαμβάνετε και μοιράζετε το Phat Lewt.
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736


Northlander wrote:


TomG wrote:
Παίδες το παιχνίδι δεν είναι στα σκαριά 3000 χρόνια. Το development time είναι απολύτως φυσιολογικό απλά επειδή το ακολουθούμε από την αρχή μας φαίνεται αιώνας.</blockquote>

Copy-paste από το PCMR κι εσύ. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Ισχύει αυτό, αλλά έχει τσιμπήσει άπειρο budget δείχνοντας απολύτως τίποτα εκτός από το όραμα. Πουλάει και κάποια πράγματα σε εξωφρενικές τιμές (βλ. παραπάνω), εντάξει κάπου έχει ξεφύγει το στοιχείο του development μου φαίνεται. Προς το παρόν, προσωπικά, δεν δίνω σημασία στο hype. Όταν με το καλό βγει και έχουμε και το VR μας, θα του δώσουμε μία ευκαιρία αν αξίζει.</blockquote>

Δε το δα απο κει. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />



 

xenofonos

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
425
Ότι και να λέμε μόνο και μόνο για να βάζεις στόχο να φτιάξεις τέτοιο παιχνίδι θέλει μεγάλους όρχεις...

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι το είχα κατεβάσει πριν κανα δίμηνο με τον προμοκωδικό από την PAX και βρήκα 2 modes, 5-6 χάρτες και το hangar και τώρα έχουνε προσθέσει πλήρως εξερευνήσιμα περιβάλλοντα και σκάφη και εγώ δεν ξέρω τι άλλο...

Επίσης καλό είναι να έχουμε υπ'όψιν ότι ο μέσος ΑΑΑ τίτλος θέλει 4-5 χρονάκια να φτιαχτεί ενώ βασίζεται κιόλας σε έτοιμη μηχανή γραφικών... Εδώ τα παιδιά προσπαθούν να κάνουν κάτι φρέσκο και τολμηρό και εμείς ψυρίζουμε τη μύγα...

Υπομονή αδέρφια! :pope:
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628


Xenofonos wrote:
Επίσης καλό είναι να έχουμε υπ'όψιν ότι ο μέσος ΑΑΑ τίτλος θέλει 4-5 χρονάκια να φτιαχτεί ενώ βασίζεται κιόλας σε έτοιμη μηχανή γραφικών... Εδώ τα παιδιά προσπαθούν να κάνουν κάτι φρέσκο και τολμηρό και εμείς ψυρίζουμε τη μύγα...

Υπομονή αδέρφια! :pope:</blockquote>

Έχεις δίκιο σε αυτό, άλλωστε η δική μου κριτική δεν έγκειται στο ότι ο τίτλος καθυστερεί τόσο πολύ (και πώς δεν αντέχω να περιμένω άλλο). Απλή διαπίστωση κάνω όταν λέω ότι θα αργήσει να βγει (και δεν είναι και κακό). Το ζήτημα είναι ίσως έχουμε να κάνουμε το πρώτο παιχνίδι που ξέρουμε το budget του από την αρχή του project (χωρίς κρυφά τερτίπια τύπου Schaffer, έχουν ανακοινώσει <u>τα πάντα</u> από την αρχή και ότι τα πάντα πάνε στο project<sup>*</sup>). Κατά πόσο θα χειριστούν αυτό το budget θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον, ειδικά μετά την κυκλοφορία του τίτλου. Θα μπορέσει να δει ο κόσμος τελικά πόσο είναι το κόστος για ένα τέτοιο σχέδιο και πόσο τελικά πάει για κέρδη σε προγραμματιστές/μεσάζοντες. Είναι ο κύριος λόγος που παρακολουθώ το project (όσο το παρακολουθώ).

Από πλευράς gameplay, όταν έρθει με το καλό εδώ θα είμαστε. Μάλλον 5 χρόνια γηραιότεροι με ελάχιστο χρόνο, αλλά κάτι θα βρούμε και για αυτό.

<sup>*</sup>Ακόμη και για τα πιο πετυχημένα projects του kickstarter είμαι πεπεισμένος ότι μεγάλο μέρος του ποσού δεν πήγε στη δημιουργία του τίτλου αυτήν καθαυτή αλλά στην επέκταση κεφαλαίου της εταιρείας (ή αποπλήρωση χρεών) ώστε να μπορέσει να έχει πισινή για άλλα projects.

 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705


Hellion wrote:
Δεν υπάρχει περίπτωση να το διαχωρίσει και να το πουλήσει χωριστά, για τους Backers τουλάχιστον.</blockquote>

Από την preorder page του squadron στην επίσημη σελίδα..
<blockquote>This package allows you to preorder Squadron 42, bundled with Star Citizen, at its all-time lowest price. This time-limited offer will end in 2016 when Squadron 42 becomes an item of its own.</blockquote>

Πιστεύω μιλάει ξεκάθαρα για διαχωρισμό εδώ. Κι εννοείται ότι δεν αφορά τους backers που έχουν ήδη αγοράσει το πακέτο. Απλά όποιος δεν τα στάξει πριν το release, θα πρέπει να τα πάρει χωριστά μετά και να βάλει προφανώς το χέρι πιο βαθειά στη τσέπη.

ΕDIT: Βtw, με γαργαλάει έντονα όπως είπα η αγορά, γιατί μέχρι τώρα με τρόμαζε ότι με κάθε νέο/ανακοίνωση φαινόταν να πηγαίνουν τον πήχυ άλλα 10 πατώματα πάνω. Αλλά όσο αρχίζει να παίρνει μορφή το πράγμα, δείχνουν να μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτά τα υπεργαμάτα κι ωραία που λένε. Οπότε νιώθω πιο ασφαλές το να τσιμπήσω πλέον.

 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
http://www.dsogaming.com/news/star-citizen-reaches-one-million-backers-eliminates-alpha-access/" class="bbcode_url">Star Citizen Reaches One Million Backers, Eliminates Alpha Access

<blockquote> Starting today, we are eliminating ‘Alpha Access’ and the $5 module passes. Anyone who has pledged for a Star Citizen Package can now play today without worrying they won’t have access to some portion of the ‘Verse in the future. No Star Marine pass, no Alpha 2.0 pass… no additional payment needed for any module in the works, pre-release.</blockquote>

Επιπλέον όσοι είχαν πάρει την alpha access επιβραβεύτηκαν με 10,000 UEC και το Arena Commander pass με 5,000 UEC
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Υπάρχει μεγάλη αναταραχή τελευταία στο θέμα του star citizen, που ξεκίνησε από άρθρο του escapist όπου διάφορες "πηγές" πρώην εργαζομένων, έφεραν στο φως μερικές ανησυχητικές κατηγορίες, για κακοδιαχείριση πόρων και ανθρώπων.

http://www.escapistmagazine.com/articles/view/video-games/features/14715-CIG-Employees-Talk-Star-Citizen-and-the-State-of-the-Company" class="bbcode_url">escapist article

Προσωπικά βλέποντας το πως πάει ως τώρα η φάση έχω μια ανησυχία. Και το χειρότερο είναι πως αυτά καταδικάζουν σιγά σιγά την έννοια του crowdfunding.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Προφανώς δεν μπορώ να ξέρω τι πραγματικά συμβαίνει εκεί μέσα, αλλά οι πηγές μιλάνε σαν να παίζουν σε μεξικάνικη σαπουνόπερα - "ένιωθα σαν να στεκόμουν δίπλα σε μια κόμπρα που μπορούσε ανά πάσα στιγμή να χτυπήσει" - η δωδεκάχρονη ανιψιά μου γράφει καλύτερο Twilight fan fiction. Και αν η καθημερινότητα τους ήταν γεμάτη από emails της Gardiner γραμμένα σαν να κάνει flame στο rpgcodex, σίγουρα τουλάχιστον ένα θα μπορούσαν να το κάνουν leak για να αποκτήσουν μια στάλα αξιοπιστία τα όσα καταγγέλουν, κάποια από τα οποία είναι πολύ σοβαρά, αν και χαμένα ανάμεσα σε teenage angst μυξοκλάματα ("omgomgomgomgomgomg, δεν μπορώ να μιλήσω στο αφεντικό μου όπως μιλάω στους κολλητούς μου όταν βγαίνουμε μπουρδελότσαρκα, I am oppressed and depressed") και armchair CEOing του κώλου ("ξοδεύουν λεφτά για διαφημίσεις με διάσημους, δεν γίνεται έτσι καλύτερο το παιχνίδι" - καμία διαφήμιση δεν κάνει καλύτερο κανένα παιχνίδι, αλλά αν είναι πετυχημένη μπορεί να το κάνει να πουλήσει περισσότερο, κάτι που στην περίπτωση του Star Citizen φαίνεται να δουλεύει btw).
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Πρέπει να τραβάει λίγο καιρό αυτό το θέμα, με είχε ενημερώσει ένας φίλος θυμάμαι κάποτε. Αλλά αν δεν βγουν με στοιχεία, αποδείξεις, όλα αυτά τα ωραία, είναι ένα μάτσο μλκς όσα λέγονται. Το να βγαίνουν στα ίντερνετς μερικοί άγνωστοι και να δείχνουν με το δάχτυλο κάποιους τρίτους, without backing their shit up, απλά χάσιμο χρόνου για όλους. Να κάνω κι εγώ την πηγή αν είναι να πω καμιά μλκ, αν και δεν μπορώ να σκεφτώ καν θέμα τώρα.
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Το είχα ξαναδιαβάσει το άρθρο του Escapist , είναι απλά απαράδεκτη δημοσιογραφία, συμφωνώ με όσα λέει ο Goo. Εμετικές οι σαπουνοπερίστικες λεζάντες του άρθρου.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,422
Μην ασχολείστε καν, τα "αδιάσειστα στοιχεία" του escapist πλαστογραφούνται πανεύκολα.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,316
Δεν είδα όμως, να μπαίνουν ορκωτοί λογιστές στην εταιρία (γιατί είναι public invested). Και δεν βάζεις την γυναίκα σου CEO, εάν θες να είσαι σωστός!!!
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Για δώσε μου ένα link πού μπορώ να αγοράσω μετοχές της CIG αφού είναι publically traded. Ή έστω την καταχώρησή της στο NASDAQ. Και η γυναίκα του δεν είναι CEO αλλά αντιπρόεδρος marketing, και το marketing του παιχνιδιού βάση αποτελέσματος δεν είναι απλά καλό, αλλά ίσως το πιο επιτυχημένο όλων των εποχών, και αυτό δεν αλλάζει ακόμα και αν τελικά το παιχνίδι είναι η απόλυτη πατάτα του αιώνα, οπότε μάλλον σωστός ήταν που την έβαλε εκεί που την έβαλε.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,316
Δεν είναι publically traded, είναι public invested, και δεν είναι ανάγκη να είναι σε χρηματιστήριο!! Και σε κάθε περίπτωση, πρέπει να δοθεί απολογισμός που χρησιμοποιήθηκαν, αυτά τα χρήμματα.

<blockquote>Και η γυναίκα του δεν είναι CEO αλλά αντιπρόεδρος marketing, και το marketing του παιχνιδιού βάση αποτελέσματος δεν είναι απλά καλό, αλλά ίσως το πιο επιτυχημένο όλων των εποχών, και αυτό δεν αλλάζει ακόμα και αν τελικά το παιχνίδι είναι η απόλυτη πατάτα του αιώνα, οπότε μάλλον σωστός ήταν που την έβαλε εκεί που την έβαλε.</blockquote>

Τι θέση έχει στην ιεραρχία, της εταιρίας , αυτό είναι που παίζει ρόλο, γιατί έτσι καθορίζονται οι αποδοχές της, και όχι ο τίτλος. Και ήταν στο αρχικό kickstarter για να σχεδιάσει την διαφημιστική εκστρατεία, από την αρχή, ή μπήκε αργότερα? Αυτά νομίζω, χρειάζεται να απαντηθούν!!!

(Και για να μην παρεξηγηθώ. Εγώ θέλω να πετύχει. Άλλα σε τέτοια επίπεδα funding, δεν χωρούν σκιές!!)
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Αν όταν λες public invested εννοείς πως τα λεφτά προέρχονται από crowd funding, τότε πολύ απλά το λες λάθος. Κανείς backer δεν είναι επενδυτής. Το ότι κάποιος έδωσε σε crowdfunding 50, 100 ή και 20.000 ευρώ δεν σημαίνει πως ξαφνικά του πέφτει λόγος στο management της εταιρείας. Όποιος θέλει τέτοια κόλπα αγοράζει μετοχές, όχι παιχνίδια στο στάδιο του development.

Επίσης κανείς δεν έχει υποχρέωση να απολογηθεί για κάτι που είπε ατεκμηρίωτα κάποιος ανώνυμος στο internet. "Είναι κοινό μυστικό στην εταιρεία πως έχουν απομείνει μόνο 8.000.000$", μωρέ τι μας λες. Άμα το είπε η Σούλα η μασατζού και ο Μάκης ο ψιλικατζής δε μπορεί, κάτι θα ξέρουν.



Captain Kal wrote:
Αυτά νομίζω, χρειάζεται να απαντηθούν!!!</blockquote>

Όσα θαυμαστικά και να βάλεις, όχι, δεν είναι κάτι που αφορά το κοινό και δεν χρειάζεται να απαντηθεί, πέραν της έμμεσης απάντησης που δίνει το απλό γεγονός πως το marketing του παιχνιδιού είναι υπερεπιτυχημένο, άρα όλοι όσοι το στελεχώνουν καλώς βρίσκονται στις θέσεις τους.

Και εγώ να μην παρεξηγηθώ, το παιχνίδι δεν ανήκει σε είδος που να με ενδιαφέρει, και σε αυτό το επίπεδο καρφί δε μου καίγεται αν είναι καλό ή όχι, ενώ θεωρώ πρακτικά δεδομένο πως γίνανε και δαπανηρά λάθη, αναπόφευκτο σε τόσο φιλόδοξη παραγωγή. Από εκεί μέχρι να φτάσουμε να μιλάμε για δόλο, και μάλιστα για ένα project που πάρα τις καθυστερήσεις δεν έχει αποτύχει, είναι τεράστια η απόσταση.

Μπορεί να λένε και αλήθεια οι "πηγές" σε ότι αφορά την άθλια συμπεριφορά και τις σπατάλες της διοίκησης. Αν ισχύει, πρέπει να μάθουν να επικοινωνούν καλύτερα, γιατί ως έχει, μοιάζουν σαν να έχουν μάθει τι σημαίνει διάλογος ή και καταγγελία από τα comments του youtube.

 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,316
<blockquote>Αν όταν λες public invested εννοείς πως τα λεφτά προέρχονται από crowd funding, τότε πολύ απλά το λες λάθος. Κανείς backer δεν είναι επενδυτής. Το ότι κάποιος έδωσε σε crowdfunding 50, 100 ή και 20.000 ευρώ δεν σημαίνει πως ξαφνικά του πέφτει λόγος στο management της εταιρείας.</blockquote>

Φυσικά, και δεν του πέφτει λόγος στο management της εταιρείας, αλλά του πέφτει πάρα πολύ λόγος, στο πότε θα πάρει αυτό για το οποίο έδωσε τα λεφτά του, αν ανταποκρίνεται αυτό που θα πάρει, στις αρχικές υποσχέσεις της εταιρίας, και εάν θα το πάρει σε εύλογο χρονικό διάστημα. (Αν θυμάμαι καλά, το SQ42, έπρεπε να είχε εκδοθεί τώρα. Αν κάνω λάθος, παρακαλώ διορθώστε με!! <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /> ).

<blockquote> Όποιος θέλει τέτοια κόλπα αγοράζει μετοχές, όχι παιχνίδια στο στάδιο του development.</blockquote>

Είπαμε από την αρχή, ότι crowd funding, δεν είναι επένδυση, αλλά δεν είναι ούτε και προπαραγγελία, γιατί πάντα υπάρχει η περίπτωση το σχέδιο της εταιρείας, να μην τελεσφορήσει. Αλλά όταν έχεις μαζέψει, περίπου 100 εκατομμύρια από crowd funding, πρέπει να υπάρξει κάποιος σχετικός έλεγχος, δεν μπορείς να το αφήσεις έτσι!

<blockquote>Επίσης κανείς δεν έχει υποχρέωση να απολογηθεί για κάτι που είπε ατεκμηρίωτα κάποιος ανώνυμος στο internet. "Είναι κοινό μυστικό στην εταιρεία πως έχουν απομείνει μόνο 8.000.000$", μωρέ τι μας λες. Άμα το είπε η Σούλα η μασατζού και ο Μάκης ο ψιλικατζής δε μπορεί, κάτι θα ξέρουν.</blockquote>

Εγώ δεν αναφέρθηκα σε διαδόσεις και φήμες. Εσύ γιατί το κάνεις?

<blockquote>Όσα θαυμαστικά και να βάλεις, όχι, δεν είναι κάτι που αφορά το κοινό και δεν χρειάζεται να απαντηθεί, πέραν της έμμεσης απάντησης που δίνει το απλό γεγονός πως το marketing του παιχνιδιού είναι υπερεπιτυχημένο, άρα όλοι όσοι το στελεχώνουν καλώς βρίσκονται στις θέσεις τους.
</blockquote>

Εδώ διαφωνώ καθετα. Από τη στιγμή, που λόγω του κοινού υπάρχει το όλο σχέδιο, φυσικά και το κοινό έχει λόγο, και δικαίωμα ελέγχου. (Το πως θα γίνει αυτός ο έλεγχος, το συζητάμε. Εγώ προτείνω π.χ. ορκωτούς λογιστές. Εσύ μπορείς να προτέινεις κάτι άλλο. Φυσικά και το συζητάμε. Αλλά ο έλεγχος πρέπει να υπάρξει. Αυτό προσπαθώ να πω).

<blockquote>Και εγώ να μην παρεξηγηθώ, το παιχνίδι δεν ανήκει σε είδος που να με ενδιαφέρει, και σε αυτό το επίπεδο καρφί δε μου καίγεται αν είναι καλό ή όχι, ενώ θεωρώ πρακτικά δεδομένο πως γίνανε και δαπανηρά λάθη, αναπόφευκτο σε τόσο φιλόδοξη παραγωγή. Από εκεί μέχρι να φτάσουμε να μιλάμε για δόλο, και μάλιστα για ένα project που πάρα τις καθυστερήσεις δεν έχει αποτύχει, είναι τεράστια η απόσταση.
</blockquote>

Δεν μίλησα πουθενά για δόλο, από την στιγμή που δεν έχει γίνει κάποιος έλεγχος, από ανεξάρτητη αρχή, και δεν έχει βγάλει αποτέλεσμα. Αλλά το ερωτημα παραμένει: που χρησιμοποιήθηκαν/χρησιμοποιούνται τα 100 εκατομμύρια (και μέσα σε αυτή την ερωτηση, υπάρχει το υποερώτημα, τί θέση στην ιεραρχία της εταιρίας έχει η γυνάικα του, και εάν όντως είχε τα προσόντα για την θέση αυτή).

<blockquote>Μπορεί να λένε και αλήθεια οι "πηγές" σε ότι αφορά την άθλια συμπεριφορά και τις σπατάλες της διοίκησης. Αν ισχύει, πρέπει να μάθουν να επικοινωνούν καλύτερα, γιατί ως έχει, μοιάζουν σαν να έχουν μάθει τι σημαίνει διάλογος ή και καταγγελία από τα comments του youtube.</blockquote>

Οι πηγές ή εταιρία, γιατί τώρα σε έχασα λίγο <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /> Αν εννοείς τις πηγές, δεν νομίζω κανένας σοβαρός άνθρωπος, να λαμβάνει υπόψη τα comments του youtube. (Αντίθετα η ιδια η εταιρία θα έπρεπε να καλέσει, ανεξάρτητες αρχές για να ελεγχεί. Για να προστατέψει τη φήμη της. Και η προστασία της φήμης της εταιρίας, εαν δεν κάνω λάθος, είναι δουλειά του τμήματος marketing).
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Btw ποιος gamer ποτέ θέλησε οι χαρακτήρες των παιχνιδιών να είναι πραγματικοί ηθοποιοί για τα facial expressions/φωνή; Εμένα περισσότερο μου σπάει το immersion παρά με φτιάχνει και σίγουρα θα προτιμούσα τα αντίστοιχα λεφτά να πήγαιναν σε κάποια άλλη τεχνολογία.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Μέσα στις επόμενες βδομάδες θα αρχίσει η Beta του FPS module.

http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/883/view/news/read/37210/Star-Citizen-FPS-Beta-Invites-to-Begin-Rolling-Out-Soon.html" class="bbcode_url">Star Citizen News - v2.0 Beta Invites to Begin Rolling Out Soon
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Θέλω επιτέλους να ζήσω το BSG όνειρό μου.
 
Top Bottom