What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Star Wars Discussion Thread

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,422
Το είδα κι εγώ χθες έχοντας ελάχιστες προσδοκίες μετά το απαράδεχτο 8. Θεωρώ πως με το υλικό που είχαν και την κατεύθυνση που είχαν πάρει από τα 7 και 8 έκαναν πολύ καλή δουλειά στο 9. Οι 3 βασικοί χαρακτήρες (Rey-Finn-Poe) είχαν εξέλιξη που έμοιαζε φυσική για αυτούς, για τον Kylo χεστήκαμε. Fan Service στο θεό, όπως άλλωστε και στα 7-8.

Μερικά highlights
- Ο Poe έγινε αρχηγός της Resistance όπως έπρεπε να γίνει
- Ο Finn γνώρισε και άλλους πρώην Stormtroopers που σιχάθηκαν την Empire και δεν ήταν ο ίδιος κάτι ξεχωριστό
- H Rey δυσκολεύτηκε ελαφρώς να βγάλει την εκπαίδευσή της
- Εκεί στο Throne room, δέος με τους followers των Sith
- Οι κόκκινοι Stormtroopers τα σπάνε εμφανισιακά
- Η σύνδεση Ren-Kylo που επέτρεπε να πολεμούν όντας σε διαφορετικά σημεία. Πολύ ωραία σκηνοθεσία
- Που ακούσαμε μόνο φωνές από τους προηγούμενους Jedi και δεν έδειξε όλα τα ghosts
- Η καλύτερη στιγμή στην ιστορία του κινηματογράφου

ep9-ff-001659-1jpg.jpeg


Καβάλα στ' άλογα πάνω σε ιπτάμενο Star Destroyer. Γιατί έτσι μας αρέσει.

Κι ένα WTF
Το σχέδιο του Palpatine ήταν για τα μπάζα. Διέταξε τον Kylo να πάει να σκοτώσει τη Rey και όταν ήρθε αντιμέτωπος μαζί της, της είπε "ΧΑ ήθελα εσύ να με σκοτώσεις εξαρχής, σκότωσέ με λοιπόν". Τι σκατά άνοια είχε;

Όπως και να χει η πρώτη ταινία που είδα ποτέ ήταν το Phantom Menace το '99 στο σινεμά με τους γονείς μου και τώρα 20 χρόνια μετά έκλεισε το Saga. Είχε δυνατές στιγμές, lame, plot holes, αλλά όπως και να χει χαίρομαι που μεγαλώνω με αυτό. Περιμένω καρτερικά τον Μάρτη να έρθει το Disney+ για να δω το Mandalorian

:Star Wars emoticon: till the end of time :cylons:

Νομίζω΄οτι αυτό το ποστ της @kara με καλύπτει στο τι θα ήθελα να πω για την ταινία.

Από εκεί και πέρα για μένα το θέμα δεν είναι αν μου άρεσε όταν την είδα και το last jedi μου άρεσε όταν το είδα και μετά που άρχισα να το σκέφτομαι λίγο άρχισα να βλέπω τα προβλήματά του.
Αλλά το Rise of the Skywalker νομίζω με άφησε ικανοποιημένο, δεν ήταν γαμάτο, αλλά δεν με χάλασε καθόλου. Εκτός από την αρχή που ένιωθα ότι όλα γίνονταν ενοχλητικά γρήγορα και ζαλίστηκα... λες και έπαιζε Χ1,5 ξέρω εγώ.

με χάλασε το πολύ πολύ μικρό cameo του Wedge Antilles, τόσο σύντομο που το μόνο που με έκανε να πάω να το ψάξω είναι ότι πολέμαγε μαζί με Lando (μέσα στο falcon δεν ήταν; δεν πρόλαβα να δω καλά).

επίσης ένα άρθρο που με έβαλε σε σκέψεις με την ανάλυσή που κάνει

Επίσης δεν ξέρω, ήταν και αυτό που μου φαίνεται πολύ... πως να το πω... Όταν στο a New Hope στο τέλος της ταινίας καταστρέφουν το πρώτο Deathstar υπάρχει αυτή η τελετή με τα μετάλλια κτλ κτλ, που βγάζει κάτι αριστοκρατικό, αλλά και μια οργάνωση. Οι Rebels έδειχναν μια οργανωμένη εικόνα αλλά και σοβαρή χρηματοδότηση, σε μια εποχή που η Αυτοκρατορία μεσουρανούσε.
Τώρα που η αυτοκρατορία είναι σε φάση ανασυγκρότησης μετά από μια συντριπτική ήττα, άρα σε καμία περίπτωση σε θέση να ζορίσει τους Rebels, αυτοί έχουν γίνει φτωχότεροι και περισσότερο σαν κάποιο τυχαίο guerrilla group? Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια σκηνή αντίστοιχη που να δώσει λίγη βαρύτητα στο τι πραγματικά είναι αυτή η οργάνωση και όχι 10 ταχάρπαστοι τύποι που τα βάζουν με την μεγαλύτερη απειλή στο γαλαξία;

Επίσης οκ είπαμε μλκίες τα του last jedi, αλλά δεν βλέπω λόγο να διαλύσουν τα πάντα από ότι έγιναν. Το πιο φωναχτό και χάλια σημείο σε αυτό το "τα σβήνουμε όλα" είναι ότι η Rose Tico μετατράπηκε σε κομπάρσο... ε οκ λίγο έλεος κάπου.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,957
Εντάξει κάποια σημεία κάνανε καραμπάμ ότι είχαν σαν μοναδικό στόχο τα πονεμένα ματάκια όσων κλάψαμε γοερά με τα αίσχη που σέρβιρε ο Rian Johnson. Εκτός από τον σχεδόν σκανδαλώδη παραγκωνισμό της Rose, δύο άλλα που χτύπησαν πολύ αλλά στην τελική δεν με χάλασαν κιόλας:
1. η σεκάνς με τη Rey να εκπαιδεύεται στη ζούγκλα και να διαβάζει το "How To Jedi For Dummies" για να μη λένε οι φανς ότι έφτασε σε Force levels 9000 με μηδενική προπόνηση.
2. όταν η Rey επιστρέφει στο ξερονήσι και λέει στο φάντασμα του Luke "δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω – όπως έκανες κι εσύ, σοφέ διδάσκαλε" κι εκείνος την κόβει με ένα "άσε με εμένα, μαλακίες έκανα" το οποίο θα μπορούσε άνετα να το πει γυρίζοντας στην κάμερα ή με τη φάτσα του Rian φωτοσοπαρισμένη πάνω στη δική του.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Μερικές γραμμές για την τριλογία συνολικά. Αν κάποιος δεν την έχει δει ολόκληρη, καλύτερα να μην τις διαβάσει.

Αν μπορούσα να τη συνοψίσω με δύο λέξεις, θα ήταν unused potential.
  1. Νομίζω πως η παραπάνω φράση ταιριάζει γάντι στη Rey, Η ανάπτυξή της ήταν αναιμική μπροστά στις προοπτικές της, συντελέστηκε δε ουσιαστικά μόνο στο τέλος του 2ου και στο 3ο επεισόδιο.
  2. Το ίδιο μπορώ να πω και για τον emo Kylo Ren, που είχε μεν τις στιγμές του, αλλά εν γένει χαντακώθηκε από τις ανάγκες fan service που αναφέρθηκαν νωρίτερα στο thread και τη συνολική ροπή προς τη συναισθηματική σάλτσα που μας έπνιξε κυριολεκτικά στην τριλογία.
  3. Μου φάνηκε πως η απόπειρα εισαγωγής του νέου villain (Snoke) ήταν πλήρως αποτυχημένη και ας δαπανήθηκε σε αυτόν σεβαστό screen time. Ουρανοκατέβατος, ασύνδετος με το σύμπαν του SW canon, δεν έπεισε σε κανένα σημείο, ούτε μου έβγαλε ποτέ την υποβολή και τη δύναμη που εξέπεμπαν οι Sidious και Vader. Ο ρόλος του ως plot device, όπως περιγράφεται στο 3ο, δε βγάζει κανένα νόημα.
  4. Οι support χαρακτήρες της Rey ήταν απολύτως αδιάφοροι. Απόλυτο μηδέν (-273C). Δεν με ένοιαξε δευτερόλεπτο για Fin, Poe κλπ, μόνο ο ΒΒ8 κέρδισε τη συμπάθειά μου και το γεγονός ότι αυτοί οι χαρακτήρες ήρθαν για να καλύψουν τη θέση των Han Solo, Chewie και Lando στη συνείδηση του θεατή με ξεπερνά. Η Rose είχα κυριολεκτικά ξεχάσει ότι υπάρχει και μου πήρε λίγο χρόνο για να θυμηθώ ποια είναι βλέποντας το 3ο, Με ξάφνιασε και η αναφορά στη Holdo, της οποίας η θυσία στο 2ο ήταν απόλυτα δυσανάλογη με τη μέχρι τότε έκθεσή της στο θεατή. Γενικά, αυτές οι δύο δικαιολογούν την ύπαρξή τους μόνο για λόγους inclusiveness και πολιτικής ορθότητας,
  5. Προσωπικό μου απωθημένο αποτελεί το απόλυτο ναυάγιο των Knights of Ren, οι οποίοι είχαν όλα τα φόντα να προσθέσουν ένα πολύ ενδιαφέρον κεφάλαιο στο SWU. Μάταια έβλεπα τις ταινίες να εκτυλίσσονται και τους KoR ανύπαρκτους, για να έρθει η τρίτη και να τους πλασάρει σαν cyberpunk thugs. Ήμαρτον.
  6. Τέλος, σε γενικότερο τόνο, δεν έχω ξαναδεί πουθενά τόσες φορές τη χρήση του από μηχανής θεού ως μέσου εξέλιξης της πλοκής. Το μέσο d20 roll ενός rebel στην τριλογία ήταν 25.
Κι αν μεμονωμένα τις είδα όλες ευχάριστα και όχι όσο επικριτικά αφήνουν τα παραπάνω να εννοηθεί, η πικρή επίγευση δε φεύγει. Από την άλλη, ίσως ότι και να έβλεπα, να μην ήταν ποτέ αρκετό.

Αυτά.
 

Spahar

Gelatinous Cube
Approval of the Admiral
Joined
Dec 25, 2012
Messages
56
Η ταινία με διασκέδασε, παρά τις αμέτρητες σεναριακές ευκολίες του κλασικού J.J. Εξέλαβα ένα feeling, αντίστοιχο του Endgame, απλά σε άλλη δοσολογία, με περισσότερες σεναριακές ευκολίες και λιγότερο epicness.

Καταλαβαίνω αρκετά από τα σημεία που μισούν οι περισσότεροι στο Last Jedi (σε σχέση με το lore), αλλά δεν μπορώ να ασπαστώ 100% το "καλά τα πήγε ο Abrams, είχε να σώσει ναυάγιο". Το concept του αφορισμού των Jedi από τον Luke προσωπικά μου άρεσε και το βρήκα ενδιαφέρον, ασχέτως αν δόθηκε καλά. Πιστεύω είχε αρκετό potential και ήθελε @@ για να το συνεχίσουν και να χτίσουν από εκεί, να πατήσουν στους Grey Jedi και πάνε σε μια νέα τάξη πραγμάτων για τη συνέχεια.

Αν κάτσω και υπεραναλύσω την ταινία, στο τέλος θα καταλήξω ότι ήταν μια μάπα και μισή. Θα προσπαθήσω να κρατήσω την αίσθηση που μου άφησε κατά τη θέαση.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,355
Όντως ο Kylo Ren χόρτασε φάπα σε αυτή την τριλογία.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,638
Επιτέλους, κάποιος μιλάει για την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ που μπορεί να διορθωθεί με έναν μόνο τρόπο: μια spin-off σειρά με πορταγκωνίστρια την Rose Tico.

 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,355
Επιτέλους, κάποιος μιλάει για την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ που μπορεί να διορθωθεί με έναν μόνο τρόπο: μια spin-off σειρά με πορταγκωνίστρια την Rose Tico.


Θα σπάσει ταμεία!
 

Spahar

Gelatinous Cube
Approval of the Admiral
Joined
Dec 25, 2012
Messages
56
Με αφορμή μία συζήτηση στο discord σχετικά με το Hayden Christensen και την απόδοση του στο ρόλο του Anakin, είπα να ποστάρω εδώ μία άποψη που μου έκανε εντύπωση. Σε αναμονή της τελευταίας ταινίας, κάναμε ένα rewatch όλων των ταινιών, και βλέποντας τα Episodes 2 και 3 είχα συνέχεια την ίδια απορία "πως γίνεται να είναι τόσο κακός;". Ψαχουλέυοντας στο internet είδα ότι πολλοί είχαν την ίδια απορία. Υπάρχουν πολλοί που αποδίδουν την ευθύνη πλήρως στον Lucas και όχι στον Christensen. Συγκεκριμένα μου έκανε εντύπωση το παρακάτω:

ALMOST Always, perceived bad acting in a major motion picture boils down to bad directing. If you watch enough films, you’ll see this very easily. An actor who you’ve seen do an amazing job in many films suddenly seems to have forgotten how to act in one particular film. An actor’s job, at least in part, is to give the director the performance he/she wants. The director’s job is to sculpt an entire film to his/her vision - this requires the actor to perform according to that vision.

I first noticed this in the 90’s - a buddy of mine had a favorite actress and pointed out how you could tell whether a film’s director did a good job or not based on her performance in the film which could be brilliant in one film and bad in another.

As for Hayden Christensen, go watch Life as a House (the movie he did right before Episode 2 - he was nominated for Best Actor for this role at both Golden Globes and SAG Awards) then see Shattered Glass (a movie he did between Episodes 2 and 3 - this was a more Indy Film - he was nominated for Best Actor at a film festival). IMO, amazing acting in both films (and great films overall).

For another good example of this, watch Eddie Redmayne’s performance in The Theory of Everything (won Oscar & Golden Globe for Best Actor), then watch his performance in Jupiter Ascending (horrific IMO).

In all these cases, you see the same actor with the same talent and ability giving two very different performances. Now, some actors are better than others at given the director what they want and still shining through in spite of bad directing. While other actors are just bold and/or famous and/or confident and/or cocky enough to dismiss the director’s directions altogether and do it their way no matter what. But in general, it is the director’s job to direct the actor and the actor’s job to give the performance the director wants. And remember, any actor in a major role in any major film has beat out thousands of talented actors to get the role (unless someone who is not really an actor is given a role just for being famous which happens sometimes, but not often), so just to get cast in the role, required talent.

Hayden would never have been cast in Episode 2 were he not a very talented young actor. Any “bad acting” you see in the Star Wars films can thus be blamed on Mr George Lucas (who can also take the blame for the many other bad aspects of Episodes 1–3).

Από τότε, έχω βάλει τις δύο ταινίες (Life as a House, Shattered Glass) στη watchlist, γιατί έχω μεγάλη περιέργεια.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,422
Το Jupiter ήταν τόσο παπαριά που κανένα ταλέντο ηθοποιού δεν μπορούσε να το σώσει :p
 
Top Bottom