By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!Γενικότερα το TDP δεν σημαίνει τίποτα σχετικά με τις πραγματικές καταναλώσεις. Αν πρέπει να συγκρίνουμε ενεργειακές αποδόσεις πρέπει να γίνουν πραγματικές μετρήσεις σε πραγματικές συνθήκες. Αυτό αφορά παντού όπου βλέπει κανείς TDP.
Δεν κατάλαβα, αν το μαξάρεις το TDP δεν πάει το ίδιο με το παλιό;
Εγώ θα πρόσθετα καιΑπό ένα μικρό έλεγχο τιμών που έκανα:
Rog Ally 512 SSD --> 799
Lenovo Legion Go 512 SSD --> 899
Steam Deck OLED 512 SSD --> 569
Έχει πλασαριστεί, πάρα πολύ καλά το Steam Deck, δεδομένου ότι έχει αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο το μειονέκτημα της οθόνης, ενώ και σαν handheld mode (σε 15W) η παραπάνω ισχύ του Ζ1 Extreme δεν προσθέτει κάτι παραπάνω!!
Πιθανόν ο Ζ1 Extreme, να αποδίδει πολύ καλύτερα, σε docked mode!!!
Η αλήθεια είναι ότι το deck LCD παραμένει καλή περίπτωση, άλλωστε δεν θα το αγόραζα για παραλία, στο ανήλιαγο υπόγειο θα έπαιζα![]()
Για το κόστος του είναι πολύ δυνατή επιλογή. Το OLED έχει ουσιαστικά κοσμητικές διαφορές (οθόνη, μπαταρία, θόρυβος) που σίγουρα αξίζουν την διαφορά στο κόστος αλλά δεν είναι κάποια θεμελιώδη διαφορά.
O Z1 Extreme είναι αρκετά ισχυρότερος αν τού δώσεις μεγαλύτερη ισχύ, και λοιπόν; Αν θες τέτοιες επιδόσεις βγάζει πολύ μεγαλύτερο νόημα να πάρεις ένα desktop και είσαι πολύ καλύτερα.
Διαβαζω αρκετα οτι η OLED εκδοση με anti-glare etched glass ριχνει ενα μικρο ξεπλυμα στα χρωματα. Ως workaround προτεινουν το glossy OLED και να βαλεις απο πανω ενα anti-glare screen protector για να μετριασεις τον αντικτυπο. Ισχυουν αυτα?
Πριν από λίγο άνοιξαν οι παραγγελίες για τα OLED και πρέπει να έγινε προσκύνημα γιατί αυτή τη στιγμή όλα είναι out of stock.
Λογικά θα έχουν παρτίδες να περιμένουν και ανάλογα με τις παραγγελίες ξεκλειδώνουν πόσες θα χρειαστούν άμεσα, οπότε οι παραγγελίες θα παθαίνουν λόξιγκα, αν γίνει απόλυτος χαμός (δεν το πιστεύω να φτάσει εκεί) θα επαναφέρουν το μοντέλο τών κρατήσεων. Διαφορετικά απλώς εξαντλείται η κάθε παρτίδα και αν γίνεται αρκετά γρήγορα ωστε να μην προλαβαίνουν να κλείσουν την επόμενη θα φαίνεται για λίγο διάστημα σαν εξαντλημένο. Ο βαθμός εξάντλησης το μετράμε λογικά από το πόσες μέρες είναι η αναμονή, όταν άνοιξε ήταν 3-5 μέρες (που μού φαίνεται λίγο) τώρα λέει 6-10 άρα έχουν προχωρήσει αρκετά.και πρέπει να έγινε προσκύνημα γιατί αυτή τη στιγμή όλα είναι out of stock.
defacto οι matte antiglare οθόνες έχουν ένα τικ λιγότερο ζωντανά χρώματα από τις gloshy.Διαβαζω αρκετα οτι η OLED εκδοση με anti-glare etched glass ριχνει ενα μικρο ξεπλυμα στα χρωματα. Ως workaround προτεινουν το glossy OLED και να βαλεις απο πανω ενα anti-glare screen protector για να μετριασεις τον αντικτυπο. Ισχυουν αυτα?
Επισης θα ηθελα πολυ να δω συγκριση Vibrant Deck LCD vs Deck OLED. Εχω ψαξει πολυ αλλα δεν το εχω βρει πουθενα.
Πριν από λίγο άνοιξαν οι παραγγελίες για τα OLED και πρέπει να έγινε προσκύνημα γιατί αυτή τη στιγμή όλα είναι out of stock.
O Youtuber Taki Udon σύγκρινε το Switch OLED (χωρίς anti-glare) με το Steam Deck 1TB (με anti-glare) και εγώ να πω την αλήθεια δεν είδα ξέπλυμα. Δες και εσύ στο παρακάτω βίντεο: