What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Admiral

Kraken
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
7,996
Σε όλες τις φορητές κονσόλες είναι στη μέση αν παρατηρήσεις, όχι πάνω πάνω. Anyway μπορει να είναι όπως τα λέτε. Απλά δεν έχω ξαναδεί ποτέ να τοποθετούνται εκεί. Πράγματι δεν φαίνεται άβολο. Και ήθελαν και το χώρο για τα 2 touchpads απ΄οτι βλέπω. Απλά φοβήθηκα μην βαραίνει στα χέρια που το κρατάς από τόσο ψηλά αλλά τελικά όχι απ'οτι φαίνεται. Προσαρμόζει ακριβώς στα χέρια

Πιστεύω ότι θα έχουν μελετήσει αρκετά το θέμα της άνεσης γιατί μιλάμε για μια σχετικά βαριά συσκευή. Οι αντίχειρες και τα άλλα δάχτυλα κουράζονται όταν υπερεκτείνονται, εδώ φαίνεται πως όλα τα βασικά controls βρίσκονται εντός της εμβέλειας της φυσικής κίνησης του αντίχειρα. Ένας χρήστης στο reddit έκανε ένα σχετικό σκίτσο:

 

Mogrey665

Death Knight
Joined
Feb 23, 2013
Messages
4,787
Θα έλεγα είναι και ανάλογα το μέγεθος των κουμπιών (που μου φαίνονται εξίσου μικρά με τα joycon των switch). Αν ήταν νορμάλ μέγεθος όπως τα κλασσικά controller η θέση του δεξιού μοχλού ήταν τέρμα κακή. Αλλά μου φαίνονται μικρά όπως είπα οπότε μάλλον θα πηγαίνει άνετα ο αντίχειρας εκεί.
 
Joined
Nov 26, 2012
Messages
7,993
στο πρώτο βίντεο το μικρόφωνο του ρόμποκοπ δεν το πήρε κανένας γραμμή να το φτιάξει; :p
 
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,233
δεν είναι όμως κάτι τέτοιο, τον κώδικα στον οποίο αναφέρονται τον έχουν εσωτερικά.

Δεν είναι ανάγκη να αφορά υφιστάμενο public repo. Το ότι κάνεις κάτι publicly available και open source δε συνεπάγεται release. Μπορεί να ανοίξεις από docs με placeholders μέχρι κάτι broken, ή απλά ημιτελές/μη λειτουργικό, και να δίνεις κώδικα στη λογική "φτάστε το όπου θέλετε, κάντε το ό,τι γουστάρετε". Άσχετο με το θέμα, για την οικονομία της σχετικής εκτροπής της συζήτησης.

Στα του σχήματος, μιας και είπε και ο @Chosen Undead για τη φυσική θέση του αντίχειρα, αυτές τις μέρες προσπαθούσα να παρατηρώ ενεργά πώς κάθονται τα χέρια μου σε διάφορους controllers σε αδρανή κατάσταση, κυρίως στο Wii U gamepad, που έχει παρεμφερές layout. Οι αντίχειρες μου τείνουν να κάθονται λίγο εσωτερικά των, συμμετρικών κι εδώ, αναλογικών μοχλών. Συνεπώς έχω την αίσθηση πως στο Deck οι τελευταίοι είναι ακόμα καλύτερα τοποθετημένοι. Τα πλήκτρα ωστόσο νομίζω θα χρειαστούν περίοδο προσαρμογής, καθώς φαίνεται να φέρνουν τους αντίχειρες παράλληλα με τις πλευρές. Παρατεταμένα, κάτι τέτοιο θα ήταν κουραστικό. Σε στιγμιαίες αλληλεπιδράσεις, νομίζω δεν θα μας χαλάσει.
 
Last edited:

Admiral

Kraken
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
7,996
Δεν μου κάνει καμία εντύπωση, θα ακούσουμε τέρατα τους επόμενους μήνες. Κάποιοι έχουν συγκεκριμένη ατζέντα, άλλοι είναι εντελώς άσχετοι. Παρακολουθώ στενά την αρθρογραφία γύρω από το Steam Deck και μερικοί αρθρογράφοι ονομαστών sites του εξωτερικού δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν το επίσημο site, έγραψαν άρθρα με απορίες και ερωτηματικά που απαντώνται με 30 δευτερόλεπτα διαβάσματος στο steamdeck.com. Είναι πολύ χαμηλό το επίπεδο της ενημέρωσης και μηδενικά τα στάνταρ της δημοσιογραφίας.
 

maladroid

Blackguard
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,176
Ομολογώ ότι παραξενεύτηκα κι εγώ με το πόσα άρθρα αμφισβήτησης ξεφύτρωσαν μέσα στην πρώτη βδομάδα από την ανακοίνωση του Deck. Είναι λες και παρακολουθούμε μια συντονισμένη(?) προσπάθεια απαξίωσης της συσκευής προτού καλά καλά την πάρουν έστω στα χέρια τους.

Από την άλλη μεριά, τα panels των ανθρώπων της Valve μου δείχνουν μια ομάδα αρκετά ταπεινή και μετρημένη, που αποφεύγει τις μαρκετίστικες φανφάρες και δεν φοβάται ενίοτε να αναφέρει τους περιορισμούς του hardware ή τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν προκειμένου να είναι η συσκευή όπως πρέπει.
Προφανώς και δεν μπορώ να ξέρω αν μας λένε όλη την αλήθεια, αλλά προσωπικά αυτή η ψύχραιμη στάση τους με έχει κερδίσει. Είναι κάτι που σπανίζει στη βιομηχανία, είτε σε παρουσιάσεις hardware είτε -κυρίως- software.
 

Admiral

Kraken
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
7,996
Ειλικρινά δεν ξέρω ποιο είναι το χειρότερο για εμάς ως αναγνώστες ενδεχόμενο. Να έχουν συμφέρον/οπαδισμό ή να είναι τόσο αδιάφοροι και άσχετοι. Π.χ. στο άρθρο που πόσταρε η kara στην προηγούμενη σελίδα ο "αρθρογράφος" λέει "δείτε τα παιχνίδια που δεν θα μπορέσετε να παίξετε στο Steam Deck" ενώ η Valve στο πρώτο βίντεο που βγήκε για τη συσκευή στο IGN λέει "δουλεύουμε με τις εταιρίες anti-cheat για να είναι όλα playable στο launch". Γράφει στο τέλος "δεν ξέρουμε αν η Valve θα δώσει την επιλογή των Windows" ενώ πάλι στο πρώτο βίντεο είπαν ότι αν θέλεις να βάλεις Windows φυσικά μπορείς.
 
Joined
Nov 26, 2012
Messages
7,993
σουίνης, γκουχ γκουχ, μικρός, γκουχ...

θα βγάλει και η epic κονσόλα; Το tweet ήταν στάχτη στα μάτια;
 

captain kal

Mind-flayer
Joined
Dec 2, 2012
Messages
2,015
Έχει ακουστεί αν θα διαθέσουν το την νέα έκδοση του Steam OS, ξεχωριστά από το Deck?
 

Admiral

Kraken
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
7,996
Έχει ακουστεί αν θα διαθέσουν το την νέα έκδοση του Steam OS, ξεχωριστά από το Deck?

Δεν είδα κάποια συγκεκριμένη αναφορά αλλά πιστεύω πως είναι 100% βέβαιο.
 

lucinos

Blackguard
Joined
Nov 16, 2015
Messages
1,350
Έχει ακουστεί αν θα διαθέσουν το την νέα έκδοση του Steam OS, ξεχωριστά από το Deck?
και εγώ θα το έλεγα 100% βέβαιο αλλά δεν θα συμβούλευα να το εγκαταστήσεις οπουδήποτε αλλού εκτός από το Deck.

Σε αντίθεση με το steamos 1 και 2 που η valve έκανε συντηρητικές επιλογές στο steamos 3 η Valve φαίνεται να κάνει πολύ επιθετική εξειδικευμένη βελτιστοποίηση για το Deck. Σίγουρα δεν θα δουλέψει σε παλιούς υπολογιστές και δεν θα δουλέψει σε nvidia αλλά πέρα από αυτά το steamos θα έχει βελτιστοποιήσεις ενεργειακές και ui που αφορούν αποκλειστικά το Deck, άκυρες σε άλλους υπολογιστές και η υποστήριξη σε υλικό επίσης αφορά αποκλειστικά το Deck, οπότε αν έχεις οτιδήποτε διαφορετικό, καλή τύχη...

Πάντως σε υπολογιστή με σύγχρονη AMD κάρτα γραφικών μπορείς να εγκαταστήσεις manjaro με KDE και έχεις εύκολα ένα ανάλογο σύστημα.

σημείωση: η σύγχρονη AMD gpu είναι σημαντική για να έχεις τούς βελτιστοιποιημένους για παιχνίδια drivers που φτιάχνει η Valve στο Linux (ACO) δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι στο manjaro και οποιαδήποτε διανομή με σύγχρονη mesa είναι το default.
 
Last edited:
Top Bottom