What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Steam Next Fests Official Thread: Εντυπώσεις από demos και προτάσεις

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,963
Δοκίμασα λίγο το Slender Threads και το Prim (αυτό νομίζω δεν συμμετέχει στο Fest αλλά έχουν ανεβάσει το Kickstarter demo και τώρα το πρόσεξα).

Πολύ ευχάριστα point & clicks και τα δύο, φαίνονται καλοφτιαγμένα και μερακλίδικα, με ωραίο voice-acting και ενδιαφέρον setting.
Το Prim είναι αυτό ακριβώς που περιγράφει ο Γερμανός δημιουργός του στο KS pitch: κλασικό gameplay με Tim Burton γραφικά και σενάριο επηρεασμένο από τον Χάρο του Discworld.
Το Slender Threads είναι spooky και μυστηριώδες, μάλλον πηγαίνει προς Lovecraft μεριά και σίγουρα θα περιλαμβάνει κάποια "αυτά τώρα συμβαίνουν ή τα φαντάζεται;" σκηνικά.
 
Last edited:

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,548
Δεν πρόλαβες να το ποστάρεις ρε Γκού και το κατεβάσανε να πούμε, τί θα γίνει με μας τους διανοούμενους που δεν προλάβαμε, οέο; 111111!!!ΕΝΑ.

Δοκίμασα το Inkulinati και έφυγε δυστυχώς με συνοπτικές διαδικασίες από την Wishlist. Καταπληκτικό εικαστικό, όμορφα animations, παινχιδιάρικη ατμόσφαιρα, αλλά είναι ακριβώς αυτό που βλέπεις : ένα διασκεδαστικό παιχνιδένιο παιχνίδι, χωρίς πολλά νοήματα, λουλάδες, σέα μέα και ιστορίες. Μεγάλο χι για τσακισμένους μπαμπακούληδες που ψάχνουν να μεγιστοποιήσουν την εγκεφαλική ηδονή των δευτερολέπτων γκέημινγκ χρόνου τους.

Ελαφρώς εντυπωσιακότερο το Mask of the Rose αλλά παραμένει μια διαδραστική νουβέλα γραμμένη από ημι-παχύσαρκη Αγγλίδα γατού με πιθανά ασίστ από σεβαστικό συμμαχούλη γκομενάκο. Η φοιτητικά χαλαρή του εσάνς (Έεεεεχουμε χρόοοοονο, ας χτίιιιισουμε κόσσσσσμουςςςςςς, έλα να συζητήηηηησουμεεεεε....) με έστειλε στην τρισχιλιοστή κρίση τυφλά καταπιεσμένης οργής της ημέρας και έφυγε από την wishlist με εξίσου συνοπτικές διαδικασίες.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705

Θυμάμαι που το αναφέρατε εδώ και είπα να δω τι λέει. Σαν ένα καζουαλοποιημένο σουλόειδες με ίσως την πιο ανέκφραστη πρωταγωνίστρια έβερ μετά τον Κιάνου Ρηβς. Θα έφευγε από γουίς αν είχε μπει ποτέ, αλλά οκ αν μπει σε κάποιο μπαντλ ίσως και να μετρήσει υπέρ για να τους κεράσω καναδυό τυρόπιτες.



Φαίνεται σαν το Φλατάουτ αν το έφτιαχνε η γιούμπι, όλα ακούγονται τέλεια μέχρι εδώ ξέρω. ΑΛΛΑ επισημαίνει ότι είναι πρηάλφα όταν μπαίνεις μέσα και το εννοεί, αν και περισσότερο σε πρηπροντάξιον φέρνει. Α και σε μία έκρηξη γουατδεφακισμού το ντέμο είναι μόνο μούλτι που δεν παίζει ποτέ κανένας. Σόλο θα βάλουν αργότερα είπαν. Οπότε γενικά μένεις με ένα μάτσο λόγους για να το προσπεράσεις για την ώρα και.. αυτά.



Είχα παίξει παλιότερο ντέμο επειδή φάνηκε γλυκούλι και το προσπέρασα άγρια μιας και ήταν τόσο πρώιμο στάδιο η φάση ακόμα, δε δούλευε τίποτα σωστά, ήταν και όλα στα κινέζικα. Το είδα τώρα ξανά, είπα να το δοκιμάσω μήπως είναι τίποτα νέο ντέμο, μπας και βρω κάτι να με κλικάρει. Και παραδόξως το έκανε. Πλέον μοιάζει τρελά με γκέημ, αρκετά πλέηαμπλ σε σχέση με τον αχταρμά του παρελθόντος που απορώ γιατί επιλέξανε να κυκλοφορήσουν ντέμο τότε. Μπήκε γουίς και μάλλον θα είναι το μόνο από το φετινό νεξφέ. ΚΑΚΟΥ!



Προφανώς και τίποτα δεν θα μπορούσε να πάει στραβά με το παραπάνω. Κι έτσι έγινε. Το έβαλα μόνο για να δω αυτό το αρκανόιντ μπάτολ ρουαγιάλ μοντ, χαοτικές καταστάσεις. Με 24 ΑΙ αντιπάλους, γιατί δεν έπαιζε ψυχή. Οκ δεν μπήκε γουίς γιατί ΔΕΝ βάζουμε ότι μλκ να'ναι μέσα. Αλλά κλείσαμε με θετικό πρόσημο.



Αυτά για την ώρα. Δεν βλέπω αυτή τη στιγμή κάτι άλλο, γενικά σκρόλαρα και προσπέρασα ότι ήξερα ήδη ή φαινόταν να μην αφήνει και πολλά στη φαντασία για την ποιότητά του. Πχ ένα πλάγιου σκρόλινκ ντάτζεο κρώλι με ρετροπιξελούμπερ γραφικά φαινόταν σλήπερ γκότι οπότε δεν ένιωσα καν την ανάγκη να δω το ντέμο. Ξέχασα βέβαια να το βάλω γουίς, ούτε θυμάμαι πως λεγόταν, καλά πήγε αυτό.
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,448
Επαιξα το demo Scars Above! καλο ειναι εσφαξα ολους τους εξωγηινους! Ακομα δεν εχουν ανακοινωσει ποτε θα βγει ομως!

 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,963
Παίχτε πανκ το The Case of the Golden Idol. Υπέροχη και ανέλπιστα ατμοσφαιρική ρετροπιξελούμπα όπου σκοπός σου είναι να εξιχνιάσεις διαδοχικές (και μάλλον αλληλένδετες) υποθέσεις απλά παρατηρώντας και συνδυάζοντας πληροφορίες από τον τόπο του εγκλήματος. Πολύ καλύτερο απ'ότι ακούγεται (και φαίνεται). Σταμάτησα να παίζω στην τέταρτη υπόθεση για να μη μου κόψει την όρεξη ενόψει της κυκλοφορίας του σε μερικές μέρες.
 
Last edited:

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,548
To δοκίμασα να σου πω την αλήθεια, αλλά ήταν ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ρετροπιξελούμπα για τα γούστα μου. Σαν ημι-αποτυχημένο tribute στα παιχνίδια του Lucas Pope μου έκατσε. Είχε το κατιτίς του το αισθητικό, αλλά όχι αρκετό ώστε να με τραβήξει να πω 'Μπαναϊαμ', γουισλίστ, γκίμι.'
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,963
Συμπτωματικά, στην ατμοσελίδα τους έχουν quote από τον ίδιο τον Pope που δηλώνει τον ενθουσιασμό του για το game.
Όχι ότι ένα endorsement δείχνει κάτι, αλλά στην προκειμένη περίπτωση με ώθησε να το δοκιμάσω και δεν μετάνιωσα στιγμή. Εννοείται μπήκε wishlist με συνοπτικές.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705


Εξομοιωτής ψαρέματος. Έχει και κάτι ανούσια χόρορ λαβκραφτιανά βάιμπς που χαλάνε λίγο τη συνταγή, αλλά οι μηχανισμοί ψαρέματος είναι τόσο τελειοποιημένοι που το παραβλέπεις.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,963


Το key art "φωνάζει" ripoff των Castlevania. Παίζοντας, μοιάζει περισσότερο με top-down ρετροπιξελωτό Souls που έχει δανειστεί lore από δω κι από 'κει.
Δεν είναι κακό, δεν είναι και κάτι το σπέσιαλ. Το art συμπαθητικό, το ίδιο και οι μάχες, τα upgrades, και το level design. Το γράψιμο μου έβγαλε μια ελαφριά τσαπατσουλιά αλλά τουλάχιστον δεν κρίντζαρα. Κλασικό 7/10 indie για δύσκολες ώρες.
 
Last edited:

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,446


Το είχαμε εντοπίσει ήδη από το trailer, αλλά το demo επιβεβαιώνει πως είναι σχεδόν ακριβώς αυτό που ήθελα από ένα πνευματικό διάδοχο των Shinobi. Σταμάτησα το demo για να χαρώ καλύτερα το full release που λογικά δεν αργεί.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,475
Αυτή τη φορά πρέπει να πω ότι δεν βρήκα κάτι το ξεχωριστό στις κατηγορίες που με ενδιαφέρουν (strategy RPG turn-based). 1-2 που μου κίνησαν το ενδιαφέρον τα είχα ήδη στη wishlist από προηγούμενο next fest.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,446
Ούτε εγώ ενθουσιάστηκα, και το queu μου που υποτίθεται ο αλγόριθμος πρέπει να βγάζει πράγματα που με ενδιαφέρουν, ήταν τίγκα στα survival simulators, τα city/base builders, και τα κάθε λογής deckbuilders, δηλαδή παιχνίδια που με πραγματικά ελάχιστες εξαιρέσεις (Conal Exiles και... αυτά), μου είναι παντελώς αδιάφορα.

Δεν πειράζει, περίπτωση να πεινάσει το backlog δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,365
Αυτή τη φορά πρέπει να πω ότι δεν βρήκα κάτι το ξεχωριστό στις κατηγορίες που με ενδιαφέρουν (strategy RPG turn-based). 1-2 που μου κίνησαν το ενδιαφέρον τα είχα ήδη στη wishlist από προηγούμενο next fest.

giphy.gif


1428: Shadows over Silesia

Forever Skies
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,619
καπτεν καλ, το 1428 κλπ ΣΙΓΟΥΡΑ δεν ειναι tb παντως, μην ξεσηκωνεις τον ναυαρχο αδικως.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,365
καπτεν καλ, το 1428 κλπ ΣΙΓΟΥΡΑ δεν ειναι tb παντως, μην ξεσηκωνεις τον ναυαρχο αδικως.

Μου φέρνει κάπως σε Darklands πάντως!! Γι αυτό το είπα!!! Να βρω χρόνο να δοκιμάσω τα demo!!
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,864
UNDECEMBER - Action RPG, πλέηγκου προέλευσης που λοξοκοιτάζει προς Path of Exile. Έχει αρκετά ενδιαφέρον σύστημα ανάπτυξης χαρακτήρα (αν όχι τόσο χαοτικό όσο του PoE), με τους αστερισμούς και ρούνους που μπαίνουν σε ένα ταμπλό από πολύγωνα, αλλά η τοποθέτηση τους έχει σημασία καθώς μόνο από συγκεκριμένες πλευρές πρέπει να εφάπτονται με άλλους για να συνδυάζονται τα buffs που δίνουν. Always online, τα instances μπορείς να τα κάνεις reset όποτε θέλεις πάντως. Δε με ταρακούνησε, παραμένει πάντως στη wishlist.

Storyteller - Όμορφο puzzle όπου διαμορφώνεις γνωστές και μη ιστορίες αναλόγως objectives (π.χ. να καταλήξουν όλοι με ραγισμένη καρδιά, να πεθάνει με συγκεκριμένο τρόπο ο τάδε κοκ). τοποθετώντας χαρακτήρες και σκηνικά, μέσα στα καρέ των σελίδων. Αρκετά χαλαρωτικό σφηνάκι, me gusta.

9 years of Shadows - 9 χρόνια φαγούρας προετοιμασίας πχιοτικότατου pixel art και ανιμέησο. Ως gameplay φαίνεται να έχει τη φάση του, με τα διάφορα upgrades που ξεκλειδώνουν την εξερεύνηση να θυμίζουν Samus από Metroid. Thumbs up και για την ιδιαίτερα ατμοσφαιρική μουσική. Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες αν δεν απατώμαι.

Necrofugitive - ιδιαίτερα φιλόδοξη δημιουργία. Πρόκειται για ένα 2d stealth τίτλο που χειριζόμαστε ένα doppleganger (it is uuuseelesss to res... όπα αυτό είναι από αλλού). Έχουμε τη ιδιότητα να κλέβουμε τη μορφή των αντιπάλων μας, αφού τους εξουδετερώσουμε φυσικά. Οι υπόλοιποι φρουροί μπορούν να μας υποπτευθούν, αν μας δουν να κάνουμε απότομες κινήσεις, να απομακρυνόμαστε πολύ από το πόστο μας και γενικά μένουμε για ώρα στο οπτικό τους πεδίο, με αποτέλεσμα το suspicion meter να αυξάνει (με νέα μορφή γίνεται reset, επίσης μπορούμε να σβήνουμε πυρσούς για να μειώνουμε την ορατότητα τους). Αν μας καταλάβουν τρέχουν να βαρέσουν συναγερμό, να ειδοποιήσουν τους υπόλοιπους κλπ. Και εδώ είναι το εντυπωσιακό του πράγματος, ότι κάθε αντίπαλος φαίνεται να έχει δική του A.I. Άλλος πανικοβάλλεται, άλλος βάζει τις φωνές, άλλος τρέχει να βαρέσει την καμπάνα για να κατεβάσουν την πόρτα στην πύλη και όπως καταλαβαίνετε, από τη στιγμή που μας παίρνουν χαμπάρι, η δράση γίνεται αρκετά χαοτική. Εντύπωση μου προκάλεσαν και τα καλοσχεδιασμένα sprites. Πάντως, το detection collision και κάποια animations θέλουν δουλειά ακόμα. Ομοίως η A.I. καθώς μερικές φορές κολλάνε στο περιβάλλον.

Last but not least...
Vengeful Guardian: Moonrider
Το είχαμε εντοπίσει ήδη από το trailer, αλλά το demo επιβεβαιώνει πως είναι σχεδόν ακριβώς αυτό που ήθελα από ένα πνευματικό διάδοχο των Shinobi. Σταμάτησα το demo για να χαρώ καλύτερα το full release που λογικά δεν αργεί.
Προσυπογράφω, καθώς έβγαλα όλο το demo.
#90s #rad # #vlepeisjoymashereinaikalo
 
Top Bottom