What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Steam Next Fests Official Thread: Εντυπώσεις από demos και προτάσεις

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Να 'σ καλά γιόκα μου, ανέβηκε η πίεση σήμερα και είναι κλειστό το φαρμακείο, δεν γλιέπω ούτε τα πιξελωτά βυζάκια να γλείψω.

Άτιμο πράγμα τα γηρατειά!
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,413
Shooter που τρέχει στη μηχανή GZDoom:



Το νέο F,E,A,R που πάντα θέλαμε:

 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,440


Άλλο ένα boomer shooter με 3D Realms publisher. Αυτή τη φορά η έμπνευση είναι εμφανώς από τη σειρά Blood. To trailer δείχνει φρενήρη δράση που εγώ στο demo δεν την είδα, μέχρι εκεί που έπαιξα τα πράγματα ήταν κάπως υποτονικά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντως είναι στην ΑΙ, η οποία ειδικά σε κλειστούς χώρους είναι τραγικά αλλά και κωμικά braindead - σε εξωτερικούς χώρους τα καταφέρνει καλύτερα, αλλά και πάλι δυσκολεύομαι να πιστέψω το "coming soon" στο release date, η ΑΙ θέλει πολύ δουλειά ακόμα.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Tελικά το Όντγουορλντ ένας χρόνος στο έπικ δεν ήταν αρκετός για να του προσθέσουν προμπτς για κήμπορντ, είναι και ενισχυμένη έκδοση πλέον στο στημ τρομάρα του. Κρίμα και φαινόταν λουκούμαρος. Χέλο φόλομι μαϊ ας..
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,536
Στο ύφος του Machinarium, απελπιστικά μικρό το demo (ζήτημα να είναι 5 λεπτά), αλλά μόνο και μόνο για το animation, αξίζει να το δει κανείς.

 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,440
Έβαλα κι εγώ να δω το Oddworld Soulstorm EE. Πρώτα από όλα, την παλεύουν καθόλου οι devs? Βάζω να παίξω το Demo και πρώτα μου δείχνεις 5 λεπτά unskippable trailer? Τι πίνουν και δεν μας δίνουν;

Από εκεί και πέρα, σε μια δίνη άκρατου μπορατσιζμού, δεν τα ημπορώ εγώ αυτά τα μοντέρνα τα μισο3D με τις παράξενες και καλά κινηματογραφικές γωνίες λήψεις σε platform games, και μάλιστα με απαιτήσεις precision platforming. Ρετροπιξελούμπα και πάλι ρετροπιξελούμπα ρε ασέβαστοι νέοι.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Ντοντ γιου γκάηζ χαβ γκεημπαντς;

Έχω τρία, το ένα καλύτερο από το άλλο. Και πάλι ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. Άσε που το θέμα είναι η μλκ να σου δείχνει κουμπιά για κοντρόλερ που δεν έχεις καν κουμπωμένο, ξέχασα καν πότε ήταν η προηγούμενη φορά που είδα κάτι τέτοιο σε γκέημ που μ' ενδιέφερε.
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,430
Mεχρι τωρα εχω παιξει μονο το destroy all humans 2 το οποιο ειναι το καλυτερο απο οσα παιχνιδια εχουν demo στο steam!
Καλυτερο απο το πρωτο και τωρα αφου δειρω τις χελωνες μετα θα καταχτησω ολο τον κοσμο! Τα γραφικα του ειναι φοβερα με ολα ultra 1440p 60 fpsαφου οπως ειπαν ειναι φτιαγμενο για pc επομενης γενιας(δηλαδη pc με καρτα γραφικων rx 6700xt/3070ti και πανω)!! Οσοι δεν εχετε παιξει ακομα το πρωτο να το παιξεται τωρα πριν βγει το2!
 

mruseyourbrain

Blackguard
Joined
Oct 29, 2015
Messages
1,183
Λοιπόν έχουμε και λέμε.
There is no light: Ωραίος σκοτεινός κόσμος με ενδιαφέρον background και ποικιλία εχθρών. Μέτρια δυσκολία αναλόγως και το πόσο εξοικειωμένος είναι κανείς σε souls like παιχνίδια. Το combat system βασίζεται στην χρήση 4 όπλων (τόσα ήταν στο demo), με τη δυνατότητα να τα αναπτύξεις ξεκλειδώνοντας skills για το καθένα. Δεν το βρήκα και τόσο εύχρηστο να πω την αλήθεια. Προφανώς βασίζεται στην εναλλαγή τους αναλόγως τους εχθρούς που αντιμετωπίζεις αλλά εγώ βασίστηκα στο βασικό όπλο.

Stasis Bone Totem: Βελτίωσαν πράγματα από το προηγούμενο demo τους. Dark Sci Fi στα καλύτερα του. Puzzles, γρίφοι και ωραία ιστορία.

Ghost Song: Άλλο ένα Metroidvania διαμαντάκι. Πανέμορφο και με challenging gameplay. Μπαίνει εννοείται στο ραντάρ.

Jerry Wanker and the Quest: Για τους θαυμαστές του Larry ενδεχομένως να είναι must play όταν βγει. Από το demo έλειπαν στοιχεία που ελπίζω να υπάρχουν στο τελικό παιχνίδι. Δεν υπήρχε voiceover, η εξερεύνηση περιορίζεται σε δύο εντολές look και use και δεν μπορείς να συνδυάσεις αντικείμενα που υπάρχουν στο inventory. Επίσης το humor του ήταν λίγο άνοστο για τα δικά μου τα γούστα.

Near-Mage: Απ' ότι κατάλαβα το demo λειτουργεί σαν πρόλογος και λείπουν βασικά στοιχεία που θα υπάρχουν στο main game (Το λένε και οι ίδιοι δλδ όταν το ξεκινάς). Η φάση δλδ είναι λίγο visual novel, απλά προχωράς την ιστορία. Πανέμορφο art με ένα σωρό τοποθεσίες και χαρακτήρες ακόμα και στο demo. Με την προσθήκη voiceover και των υπόλοιπων μηχανισμών θα ναι διαμαντάκι. Εννοείται wishlisted.
 
Last edited:

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Eντάξει, ίσως το πιο λέγκο παιχνίδι εκεί έξω. Αν με κάποιο τρόπο σε άφηνε να φτιάξεις τα δικά σου διοράματα με γρίφους μέσα να τα μοιραστείς κτλ, θα έσπερνε και θα θέριζε ασταμάτητα.

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,821
The Good

Signalis - Προμηνύεται πολύ δυνατό sci fi horror. Από το art style (επιτέλους λίγο πιξελιαστά 3d που παραπέμπουν σε πλειστέσιονε το πρώτο), τη γενικότερη ατμόσφαιρα και το old school gameplay, τα σημάδια είναι εκεί.

Cult of the Lamb - Εύκολα από τα πιο αναμενόμενα roguelite για μένα. O συνδυασμός παραδοσιακού top town action με το χτίσιμο της βάσης, μάζεμα resources, προσηλυτισμό πιστών, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Για να μη μιλήσω για το εντελώς γεια σου concept. Θα ήθελα κατά το adventuring κομμάτι να μπορούμε να περάσουμε από όλα τα διαθέσιμα μονοπάτια, αλλά καταλαβαίνω πως γίνεται για να ζυγίζουμε τις επιλογές μας κάθε φορά.

Ghost Song - Ό,τι είπε ο mruseyourbrain πιο πάνω. Το εικαστικό έφερε μια νοσταλγία early 10's ανασκαφής στο Steam, και συγκεκριμένα από το Capsized.

Stasis Bone Totem - Ομοίως. Φαίνεται αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με το πρώτο. Μου άρεσε ιδιαίτερα η εναλλαγή μεταξύ 3 χαρακτήρων (Day of the Tentacle κανείς?) για την επίλυση γρίφων. Μόνο ένα θέμα είχε, μικροφώνιζαν οι φωνές. σαν να είχαν ηχογραφηθεί σε κάνα γκαράζ. Δεν ήμουν σίγουρος αν ήταν bug, ελπίζω μέχρι την τελική έκδοση να το έχουν φτιάξει.

Near-Mage - Ομοίως ό,τι ειπώθηκε πιο πάνω. Αρκετά ενδιαφέρον, κρίμα που δεν προλάβαμε να δούμε, πώς τα διάφορα ξόρκια που φτιάχνουμε θα χρησιμοποιούνται στα puzzles.

Moonscars - Πολύ στυλιζαρισμένο παιχνίδι, δεν περίμενα πολλά όσον αφορά το πως παίζει. Χαίρομαι που διαψεύστηκα και θύμιζε αρκετά Blasphemous.

Glimmer in Mirror - Όμορφο metroidvania που φαίνεται επηρεασμένο αρκετά από τα Ori. Βέβαια το demo είναι από την αρχή του παιχνιδιού που δε γίνονται και πολλά, αλλά από αυτά που είδα φαινόταν αξιόλογο. Το άλμα θέλει βελτίωση θεωρώ, ώστε η κίνηση να ανταποκρίνεται σε αντίστοιχη πίεση του πλήκτρου.

Midnight Fight Express - Αν και clunky και με γραφικά που δε λένε και πολλά, οριακά μπαίνει σε αυτή την κατηγορία. Γουστόζικο, υπερβίαιο beat em up, με 3 τζούρες Hotline Miami και μια τζούρα Blade Runner. Όσο ξεκλειδώνουμε κινήσεις, η μάχη αρχίζει και αποκτά κάποιο βάθος με λαβές, counters κλπ. Τα επίπεδα ήταν λίγο μονότονα σε στιγμές, ελπίζω σε περισσότερα set pieces όπως στο τραίνο, με ένα sniper να σκορπάει θανατικά από το ελικόπτερο.

The Bad

Cryospace -Πολύ jank, κακά controls (χαρακτήρας να driftάρει όταν προσπαθούσες να στρίψεις, να φεύγει με την όπισθεν όταν πήγαινες να προχωρήσεις σκυφτός κλπ.) κακά animations, κακό voice acting και σε στιγμές σχεδόν out of context. Δε θέλω να γίνομαι άδικος μιας και πρόκειται για demo, αλλά θέλει πολύ γυάλισμα για να γυρίσει η κατάσταση. Και πρέπει κάποια στιγμή οι δημιουργοί να καταλάβουν, πως η πρώτη εντύπωση μετράει, οπότε καλύτερα ας μην βγάζουν demo, αν το παιχνίδι δεν είναι ευπαρουσίαστο.

The Ugly

Curse of the Sea Rats - Υπάρχουν δυνατότητες να προκύψει κάτι κάλο, μεγάλο ατού το animation των χαρακτήρων. Τα περιβάλλοντα όμως ήταν στεγνά, το σενάριο δε μου φάνηκε αρκετά ιντριγκαδόρικο και κάτι στη μάχη έμοιαζε off, χωρίς να είμαι βέβαιος τι ήταν. Ίσως το collision detection. Ή ίσως μπορατσίστηκα, περιμένοντας κάτι πιο polished βάσει trailers. Μετριασμένα αισιόδοξος και αναμένω...
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,960
Δεν ασχολήθηκα με πολλά, ωστόσο ικανοποίησα την περιέργειά μου:

Old Skies: Στιβαρό και καλογραμμένο, άλλωστε με τον Dave Gilbert στο τιμόνι δύσκολο να μην είναι τουλάχιστον καλό. Το concept δανείζεται αρκετά στοιχεία από ιστορίες με "επαγγελματίες" χρονοταξιδιώτες και η όλη αισθητική θυμίζει αρκετά A New Beginning. Το demo δείχνει ότι η πόλη της Νέας Υόρκης και οι ανθρώπινες ιστορίες θα είναι τα κύρια συστατικά, περισσότερο από την όποια ίντριγκα ή μυστήριο μάς περιμένει. Ήταν ήδη στο ραντάρ και παραμένει.

There Is No Light: Κάτι με τράβηξε στα screenshots και έβαλα να το δοκιμάσω. Μετριότατο μου φάνηκε, δεν πρέπει να ασχολήθηκα πάνω από εικοσάλεπτο.

Nine Sols: Αισθητικά (και διαισθητικά) μου έβγαλε κάτι από Dust: An Elysian Tail, μάλλον λόγω του γατόμορφου σαμουράι πρωταγωνιστή. Τελικά βρέθηκα αντιμέτωπος με ένα χαριτωμένο εικαστικό και μια αρκετά ιντριγκαδόρικη ιστορία αλλά το σύστημα μάχης και κυρίως τα αραιά checkpoints με ταλαιπώρησαν. Άσε που ξεκίνησε με τις ρυθμίσεις στα κινέζικα και μέχρι να βρω πώς αλλάζουν είχα ήδη δει την εισαγωγή χωρίς να καταλαβαίνω γρι. Πάντως και το αγγλικό κείμενο θέλει δουλίτσα, η μετάφραση ήταν τσαπατσούλικη. Δεν μπαίνει wishlist προς το παρόν.

The Many Pieces of Mister Coo: Καλή coo-λαμάρα φαίνεται. Απίθανο animation και ήχος, αλλά όπως είπε κι ο Sephir κάνεις τρία κλικ και τέλος το demo. Μπήκε στο ραντάρ αλλά περιμένω να δω/διαβάσω περισσότερα.

Cult of the Lamb: Το είχα ήδη σταμπάρει από τα πρώτα trailers, οπότε το κατέβασα με μεγάλες προσδοκίες. Η αλήθεια είναι ότι δεν τις δικαίωσε ιδιαίτερα... Περισσότερο με ξενέρωσε που περιέχει μπόλικο crafting/resource gathering/base-building, στοιχεία που γενικά τα βαριέμαι. Πάντως, το setting/story και η όλη ατμόσφαιρα είναι όντως φευγάτα. Έπεσε θέσεις, αλλά δεν έφυγε τελείως από το ραντάρ.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,440
Everything is for Humanity: First person horror game εκ Τουρκίας αν κατάλαβα καλά, αλλά όχι από τους συνήθεις ύποπτους της Stormling (A Darkness Within 1 & 2, Conarium) αν και έχει πολύ παρόμοια vibes. Μπήκε στα υπόψη.

Frigato - Shadows of the Caribbean: Θέλει μια μέρα να γίνει το επόμενο Shadow Tactics/ Desperados III, αλλά για την ώρα η ΑΙ μπάζει από παντού και ο χειρισμός/αποκρισή των χαρακτήρων πάει ανάλογα με τα κέφια του παιχνιδιού. Looks cute, αλλά θέλει πολύ δουλειά ακόμα.

Kredolis: Myst-like με γραφικά που θυμίζουν The Witness. Για όποιον είναι θιασώτης του είδους, πείθει τουλάχιστον για wishlist... και βλέπουμε.

Beautiful (ή Sexy) Mystic Survivors: Για κάποιο λόγο το ακριβώς ίδιο παιχνίδι υπάρχει και με τους δύο τίτλους. Τόσο στεγνή αντιγραφή του Vampire Survivors, που δεν έχουν αλλάξει καν τα weapons, εκτός φυσικά από το όνομα. Αλλά είναι πολύ πιο όμορφο από το VS, και ο πιο φθηνός τρόπος να παίξει κάποιος κάτι VS-like.

Roadwarden: Lo-fi narrative choices & consequences game, σχεδόν gamebook για την ακρίβεια. Good for what it is.

Casebook 1899: Γερμανικό pixel art point-and-click investigative adventure game. Από όσο κατάλαβα αγγλικό voice over δεν προβλέπεται εκτός κι αν αλλάξει κάτι, για την ώρα πάντως σίγουρα μόνο English subtitles. Ενδιαφέρον το ότι μπορείς να συνδυάσεις πληροφορίες στο notebook, κάτι που αν θυμάμαι καλά, δεν έχω δει από την εποχή του Discworld Noir.

Tyrant's Blessing: JRPG look αλλά οι μάχες μοιάζουν πιο πολύ με αυτές του Into the Breach, αρκετά ενδιαφέρον.

Dreams in the Witch House: Λοβεκραφτικό 3rd person adventure με το κλασικό early 90s look, αλλά ενσωματώνει μηχανισμούς μετρητών sanity/health και time management. Κανονικά αυτό το τελευταίο το σιχαίνομαι, αλλά Λοβκραφτ adventure αφού, δεν θα φάει διαγραφή από wishlist... για την ώρα.


Πρέπει να δοκίμασα πάνω από εξήντα demos (ξέρω, έπεσα με τα μούτρα) αλλά τα σαράντα τουλάχιστον ούτε καν τα θυμάμαι, σχεδόν τίποτα εκτός από όσα ανέφερα ήδη ή ήξερα από πριν (Old Skies, Hard West 2, Call of Saregnar, STASIS Bone Totem, Near-Mage) δεν μου έκανε αρκετή εντύπωση ώστε να τα θυμάμαι καν τρεις-τέσσερις μέρες μετά. Ίσως απλά μπορατσογέρασα.
 
Last edited:

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Ελπίζω να κάθεστε, γιατί.. γουέιτ φορ ιτ.. το ηβέντ τελείωσε πριν λίγα λεπτά. Κάποια ντέμος παραμένουν διαθέσιμα, οπότε θα εκμεταλλευτώ αυτά τα τελευταία λεπτά διασημότητας για να προτείνω τα παρακάτω.


Παίζει να το ξαναπρότεινα, Πέηπερς Πληζ με φουλ 4κ γραφικάρες.



Απρόσμενα δακρύβρεχτη ιστορία, μπορείς να ανταλλάξεις και ασσπέηπερ με το γειτονάκι, πραγματικά δε γίνεται καλύτερο.



Φτιάχνεις τη δική σου μπύρα με απρόσμενα υψηλά προντάξιο βάλια, τώρα αν πίνεται δεν ξέρω.



Και κάπου εδώ να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που μας τίμησε ξανά με την παρουσία του, καλή χώνεψη και τα λέμε στο επόμενο νεξτφέ.

 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,098
Φτιάχνεις τη δική σου μπύρα με απρόσμενα υψηλά προντάξιο βάλια, τώρα αν πίνεται δεν ξέρω.


Εδώ είμαστε. 👌
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Eτοιμαζόμουν να φύγω και βλέπω ότι ξεκίνησε νέο ατμονεξφές. Δεν έχω χρόνο τώρα να πω περισσότερα, απορώ ακόμα και που κάθομαι και κάνω το τόπικ σα τον μλκ για να καθυστερήσω λίγο παραπάνω. Αν νομίζετε ότι βρήκατε τίποτα καλό, ξέρετε εσείς, πείτε το να γελάσουμε. Περισσότερα μετά. Όβερ.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,413
Ευκαιρία να φουσκώσουμε ξανά την wishlist, θα κάνω μια έρευνα αργότερα.
 
Top Bottom