Steam Next Fests Official Thread: Εντυπώσεις από demos και προτάσεις

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Με αυτο ψηθηκα

Ειδα και λιγο demo στο youtube. Εχει base building και μαχες τυπου warcraft, εχει λιγο φρικη με ανθρωποθυσιες, εχει μαυριλα, ωραια πραγματα.

UPDATE

Laika: Πέρα από κάθε λογική, είπα να δώκω άλλη μια ευκαιρία. Τελικά ο περίεργος χειρισμός και τα physics της μηχανής άρχισαν να παλεύονται μετά την 46η προσπάθεια, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή ήταν μόνο η αρχή. Ε όταν χρειάστηκε να πυροβολώ με την πιστόλα κατάλαβα ότι τα γέρικα δάχτυλά μου δεν είναι για τέτοια κόλπα. Uninstall για τα καλά αυτή τη φορά. Ωστόσο να δώσω πόντους για το εικαστικό, τη μουσική, και το setting που ανακατεύει γλυκούλικα ζωάκια με ωμή βαρβαρότητα.

Lies of P: Δεν είν' κακό. Εντάξει πέθανα κάμποσες φορές ώσπου να συνηθίσω το τέμπο της μάχης και γενικά δεν προχώρησα ιδιαίτερα πέρα από το πρώτο checkpoint αλλά όσο είδα φάνηκε υποσχόμενο. Ενδιαφέρον setting, ωραία γραφικά, ο Timothee Chalamet ευτυχώς δεν μιλάει προς το παρόν, απλά δέρνει. Έχει προοπτικές να βγει καλό.

Hammerwatch II: Δεν έχω παίξει το 1, νόμιζα ότι θα ήταν κάτι σαν πιξελωτό Diablo και μπήκα. Μετά από 2 λεπτά βγήκα. Not my proudest install.

Stray Gods: Τα είπαν όλα οι προηγούμενοι. Άντεξα μέχρι το σημείο που συναντάς τους θεούς και αρχίζει να τραγουδά η Αθηνά. Λίγο σαν zoomer cringe παραλλαγή του Fables (το κόμικ) μου φάνηκε, έχουν και παρόμοιο art style. Προβλέπω αποθέωση από twitter και resetera αλλά πάτο σε πωλήσεις.

The Cosmic Wheel Sisterhood: Οκ ξέρω, με τέτοιο όνομα το game μυρίζει ήδη οιστρογόνα και latte με oat milk. Όμως είναι από τα τυπάκια που έφτιαξαν το αξιοπρεπέστατο Red Strings Club, οπότε είχα μια περιέργεια. Είναι όντως αρκετά "γυναικείο" visual novel με μια δόση tarot mini game: πρώτα κατασκευάζεις τις κάρτες κι έπειτα λες τα χαρτιά σε άλλους και σχολιάζετε μαζί το ριζικό τους ρουφώντας τους organic latte που λέγαμε. Δεν είναι για μένα αλλά σίγουρα καλύτερο από το Stray Gods σε όλα τα επίπεδα.

Last edited:
Ρε μάγκες το Λάικα το έχω wish αλλά δεν είδα στις συζητήσεις στο στημ να γίνεται χαμούλης για τα physics, πως είναι απάλευτο κλπ. και με ιντριγκάρατε αρκετά ώστε να το κατεβάσω να δω πως θα πάει...

Eίπα να το αφήσω για μετά τη θάλασσα, αλλά αφού ο κολλητός ακόμα πετάει χαρταετό, πάμε. Την πρώτη φορά μου φάνηκε αστείο, εντάξει λέω κλασσικός κυρ Στέφανος που το παίζει απαλεψιά. Μετά γίνατε δύο και είδα να δημιουργείται μία όμορφη ατμόσφαιρα οπότε δεν ήθελα να σας το χαλάσω. Έτοιμο είχα το γκετ ε ρουμ. Αλλά αφού συνεχίζει και βαριέμαι, ας βαρεθώ λίγο παραπάνω.. Ρε γκάηζ κοντεύετε να βγάλετε υπερχαρντκορίλα και δύστροπο το Λάικα, δηλαδή ΓΟΥΑΤΔΕΦΑΚ ΡΕ ΜΠΡΟΖ. Κανένα τέταρτο να ασχολήθηκα και πηγαίνοντας με τη μηχανή σκεφτόμουν ότι οκ το παρακάνανε με την αμεσότητα του χειρισμού, λες και παίζουμε σούπερ μητ μπόι. Και το έδαφος τόσο αηδιαστικά καθαρό, απόρησα όταν διάβαζα για χαλίκια που οδηγούσαν σε συνεχόμενες πτώσεις. Δεν υπερβάλλω ότι με χάλασε το πόσο εύκολο μου φάνηκε, δεν το είπα μόνο για να ποουνάρω τον γέροντα. Αν και ήταν κυρίως για αυτό οκ. Όταν εμφανίστηκαν οι εχθροί έγινε κομματάκι πιο ενδιαφέρον, αλλά σιγά το τσάλεντζ. Ένα κουμπί είναι για να αντικρούσεις τη σφαίρα και αν σηκώσεις λίγο τη μηχανή δε χρειάζεται ούτε αυτό. Από το one button γκέημ που ήταν μέχρι εκεί αυτό ήταν μεγάλη βελτίωση, μιας και τα άλματα είναι σε τόσο τέλεια θέση τοποθετημένα, δε χρειάζεται σχεδόν ποτέ ίσιωμα, εκτός αν αρχίσεις τα ποζεριλίκια για να μη βαριέσαι. ΕΦΥΓΑ.

tldr GIT GUD NUBZ FFS

ΤΙ είναι αυτό το Laika που λέτε, εμένα ο googlης κάτι λαϊκά άσματα μου βγάζει μόνο

Καλές βουτιές Σόδα :D

Ενδέχεται ΟΝΤΩΣ να είναι πραγματικά εύκολο το Λάικα. Συμβαίνει όμως το εξής φοβερό μυστήριο όταν σκατογερέψεις εντελώς :

Αν κάτι δεν είναι 100% του γούστου σου, να πεις, μεγάλε γίναμε, κατέβασε φώτα και φέρε γουίσκια, σε πιάνει μια πηγαία άρνηση. Δεν μπαίνεις δηλαδή καν στον κόπο να παίξεις σε ένα ρελαντί arcade αντανακλαστικών της νιότης. Είσαι μια φάση 'Τί είν'ευτούνο; Αναγνωρίζει την εγκεφαλική μου ανωτερότητα με το καλημέρα; Κατανοεί πως τα διαπιστευτήριά μου τα έδωκα όταν το Lion King ήταν ακόμη καινούρια ταινία στα σινεμά; Όχι; ΑΣΤΑΔΙΑΛΕ.

Είναι φοβερό, αλλά συμβαίνει.

Πρόκειται για την ίδια ακριβώς ανωμαλία που σε εξωθεί να βαρέσεις 100% με Mouse & Keyboard στο RDR2 και να θεωρείς πως 'εντάξει μωρέ, λίγο στην αρχή προβλημάτισε ο χειρισμός, μετά συνήθισα.'

Καμιά ελπίδα.

ΤΙ είναι αυτό το Laika που λέτε

Laika-creature-space-Sputnik-2-November-1957.jpg

Έχουν αλλάξει άβαταρς Αδάνιος και Ζώρζ και όλο νομίζω ότι ποστάρει ο Ζώρζ γαμώτο :D

Σόδα αυτό που λέει ο Μπο βασικά, δηλαδή με ξεβόλεψε η Laika τόσο όσο και δεν ήταν αρκετά τα υπόλοιπα στοιχεία ώστε να σφίξω τα δόντια και να πω έλα μπόρα είναι θα περάσει. Η αλήθεια είναι ότι γενικά δεν την παλεύω με σημάδι ακριβείας στο χειριστήριο, οπότε αφού έφαγα την πίκρα με τη μηχανή και άντεξα, ήρθε η φάση με την πιστόλα κι είπα peace out.
Αντικειμενικά, πάντως, και χωρίς γεροπαραξενιές, η απλή οδήγηση σταδιακά συνηθίζεται κι όπως λες έχουν στήσει τις διαδρομές έτσι ώστε να μη χρειάζεται στρώσιμο το μοτοσακό στον αέρα. Αλλά γενικά δεν. Εδώ τις προάλλες έβγαλα να ξεσκονίσω Rayman Origins από το backlog αλλά ήταν ένα τσακ πιο floaty απ'όσο αντέχω σε platformer, ούτε μισάωρο δεν έκλεισα. Στα χρόνια της υπομονής δεν μας θυμή- δεν μας θυμήθηκε κανείς :rolleyes:

Last edited:
εν τω μεταξυ το (μοναδικο) προνομιο της δεινοσαυρικοτητας μου ειναι οτι αυτα που περιγραφει τωρα ο αγαπημενος βοράχο θαυμαζοντας και απορωντας συναμα με τις νομοτελειες της γκειμινγκ ζωης, τα χω βιωσει καμμια μιαμιση δεκαετια πριν...
και βεβαια γελουσα κατω απ τα μουστακια που δεν εχω, και μουρμουριζα: "καλα. τα λεμε εν καιρω...", γιατι ειχαμε κανει τοτε επι κουνενας κατι συζητησεις σε καποια θρεντς κι ελεγα πανωκατω οτι καλο ειναι που με το πληρωμα του χρονου κατασταλαζεις καποια στιγμη και Ξερεις τι ακριβως σ αρεσει και στην μουσικη ξερωγω και στα κειμς γιατι ετσι κερδιζεις χρονο και ηρεμια ξεσκαρταροντας ΠΟΛΥ γρηγορα αυτο που θεωρεις ΠΛΕΟΝ απαλευτο.
και θυμαμαι ο μπορ ελεγε κατι του στυλ, οχι, πρεπει να ψαχνουμε παντα το καινουριο και να δοκιμαζουμε τις νεες κειμινγκ εμπειριες μ ανοιχτο μυαλο κουλουπου κουλουπου.

ελα λοιπον ΤΩΡΑ στην αγκαλια μου μπαρμπα μπορατσο.
ε, μα.

οκ, το παραδεχομαι, μην κουραζεστε:

pIPoBKX (2).png golxlfR (1).png

Πάντως με συγκινήσατε με τα μετρημένα και σοβαρά σας λόγια, έχουμε ανεβάσει πολύ το επίπεδο σαν κοινότητα. Γύρισα ξαναμμένος, έτοιμος για μπουνιές, να βγούνε τα 9ρια, να δώσουμε ραντεβού θανάτου, κάτι. Και βλέπω μία χούφτα γεροντάκια να κλαίνε για τα χαμένα μεγαλεία. Στεναχωρέθηκα κιόλας από πάνω. :confused:

1CpsXBQ.png

καλα, τα ξαναλεμε σε 30 χρονια που θα σαι σαρανταδυό.
τροπος του λεγειν. χλωμο να μπορω να γραφω τοτενες.

ρε σοδα, αληθεια τωρα.
τα σχολειά κλεισανε, δεν εχεις καμμια δικαιολογια.
ασε τα μπανια και το κλάμπι και παιξε κει χαμω το ντεμο σαντοου γκάμπι. το χεις υποσχεθει.

μ ενδιαφερει σοβαρα η κριτικη σου. αν σ αρεζει, δεν το πλησιαζω ουτε με κονταρι επι κοντώ. αν το θαψεις, κατι γινεται.
αλλά φοβαμαι οτι θα δωκεις θαμπσάπ.

Όταν εγώ έπαιζα Κομάντος και Ντεσπεράντος, ακόμα με το μπιμπερό ήσουν παππούλη. Εκτός αυτού, το έπαιξα ήδη και πέρασα πολύ ωραία, αλλά δεν είχα μπαταρία στο κινητό για να τραβήξω βίντεο. Η εμπειρία είναι ΙΔΙΑ με τα παλιότερα. Θα το έλεγε κανείς πιο εύκολο, τουλάχιστον η πίστα του ντέμο που ήταν με την μάγισσα και είχε μια τσητοδύναμη, αν θεωρούσε τα παλιά δύσκολα. Αλλά εγώ ως άρχοντας του στελθ και της υπομονής, τα ξεκινούσα πάντα σε nightmare expert realism difficulty κι έδενα και τα μάτια για έξτρα τσάλεντζ. Οπότε κλάιν. Και αυτό με το να αναιρείς τις μλκς που έκανες, κάτι είχε ειπωθεί, είναι καρμπόν το σύστημα quick save/load, απλά του χώσανε και lore τώρα γιατί μπορούν. Ούτως ή άλλως το ματώναμε στο γρήγορο σέηβ, δεν χρειαζόταν να μας το πουν. Οπότε τζάμπα τα σεντόνια που γράφει η τρίτη ηλικία, η Μιμιμιμιμιμιιμιμιμιμιμιμιμιμιμιμιμμιμμιμμιμιμιμιμιμιμιμι θα κεράσει πάλι.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΩ ΣΕ ΚΛΑΜΠΙΣ, ΕΙΜΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

EDIT:

Εντυπωσιάστηκα Χέλιον παιδί μου, απορώ πως δεν το σκέφτηκα καν.

Μπρού, ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΟΥ.

Είχες πραγματικά απόλυτο δίκιο, αλλά αν δεν σε περάσει τρεις τέσσερις φορές το τριαξονικό της ζωής, δεν παίρνεις χαμπάρι.

Θα σου βάλω ένα μικρό αστερίσκο βέβαια. Μπορεί να ξέρουμε και να είμαστε σε θέση πλέον να αντιληφθούμε αν κάτι θα μας μιλήσει από ένα trailer/single/demo αλλά αυτό δε σημαίνει πως απορρίπτουμε και πράγματα αβλεπί. Αλλά σίγουρα, από εκεί που παλαιότερα έλεγες 'Ε ας κάψω μισή ώρα να βεβαιωθώ' πλέον ξέρεις στο πεντάλεπτο που λέει ο λόγος.

Καλό είναι ευτούνο.

Και κάτι ακόμη με το οποίο θαρρώ θα συμφωνήσεις : βαριόμαστε τα αναμασήματα, τα ρημέηκς, το ίδιο πράγμα ξανά για τα πιτσιρίκια. Ακριβώς σαν τους γέρους που τρέχαμε να τους πούμε ότι είδαμε στο σινεμά το τάδε και τρελαθήκαμε και κάγχαζαν ειρωνικά : 'Τί, αυτή την κουταμάρα με τα παιδαρέλια; Όταν έπαιζε το ρόλο η Άβα Γκάρντνερ...'

Το αληθινό πάντως εξακολουθεί να ξεχωρίζει και να τραβά το ενδιαφέρον. Είναι μονάχα πια πολύ πιο δυσεύρετο.

ε ναι.
μα και τα ρημεηκς που κανουν τωρα επουδενι ειναι ρημεηκς με την κυριολεκτικη εννοια. ολο και κατι θα χουν αλλαξει για να γινει ευπεπτο και στο κλιμα της εποχης.... τα ξες αυτα με τα woke κλπ κλπ, αντιλαμβανεσαι.

στην τελευταια γραμμη σου δεν μπορω παρα να συμφωνησω. θυμαμαι π.χ. πως με κοπανησε στον τοιχο ο ελίζιος πριν λιγα χρονια. αλλά ναι, συμβαινει σπανιοτατα πια.

Back