Steam - O ναός του Γκέιμπ

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Ήταν σε beta και πλέον ισχύει για όλους. Η βασικότερη αλλαγή είναι ότι μπορείς να παίζεις πλέον παιχνίδια από την βιβλιοθήκη του μέλους που τα μοιράζεσαι ταυτόχρονα ενώ παίζει και αυτός.

Ήταν σε beta και πλέον ισχύει για όλους. Η βασικότερη αλλαγή είναι ότι μπορείς να παίζεις πλέον παιχνίδια από την βιβλιοθήκη του μέλους που τα μοιράζεσαι ταυτόχρονα ενώ παίζει και αυτός.

Πολύ σημαντική βελτίωση γιατί το προηγούμενο σύστημα ήταν πολύ περιοριστικό. Τώρα αξίζει πραγματικά να το χρησιμοποιήσει κάποιος.

Μπετα που δοκίμασα είχε την σημαντική διαφορά που δεν μπορούσα πλέον να μοιράζομαι με τον αδερφό μου λόγω του ότι μένω εξωτερικό... Με το παλιό γινόταν

Ναι αλλά όχι να παίζεις το ίδιο παιχνίδι, λέει όμως κάτι ότι αν έχεις multiple copies μπορείς; Πως μπορείς να έχεις περισσότερες από μια κόπιες; Έχω "πετάξει" παιχνίδι γιατί ήταν πιο συμφέρων να πάρω GOTY παρά τα DLC ξεχωριστά.

Ναι αλλά όχι να παίζεις το ίδιο παιχνίδι,
Αν θες να παίζεις το ίδιο παιχνίδι πας στο GOG που είναι drm free και το δίνεις στη γυναίκα, στα παιδιά, στον φίλο, στον συνάδελφο, στην γάτα, στον σκύλο και παίζεται όλοι μαζί ταυτόχρονα.

α
Αν θες να παίζεις το ίδιο παιχνίδι πας στο GOG που είναι drm free και το δίνεις στη γυναίκα, στα παιδιά, στον φίλο, στον συνάδελφο, στην γάτα, στον σκύλο και παίζεται όλοι μαζί ταυτόχρονα.
εννοείτε ότι το έχω κάνει αυτό, αλλά αφού το αναφέρει στο steam κάποιος τρόπος θα υπάρχει να κρατάς περισσότερες κόπιες

αλλά αφού το αναφέρει στο steam κάποιος τρόπος θα υπάρχει να κρατάς περισσότερες κόπιες
Αυτό που εννοεί είναι ότι αν εγώ πχ και η γυναίκα μου έχουμε πάρει από μία φορά ο καθένας ένα παιχνίδι τότε μπορεί να παίζει την μία κόπια το ένα παιδί και την άλλη το άλλο παιδί ταυτόχρονα. Για ζευγάρια, αδέρφια, φίλους νομίζω είναι ψιλοάχρηστο feature αυτό.

Μπετα που δοκίμασα είχε την σημαντική διαφορά που δεν μπορούσα πλέον να μοιράζομαι με τον αδερφό μου λόγω του ότι μένω εξωτερικό... Με το παλιό γινόταν

Θέλω να το δοκιμάσω και εγώ αυτό. Άραγε αν κάνει login ο άλλος στο ίδιο PC ή έχει επιλεγμένη ίδια χώρα μήπως γίνεται;

Πετυχημένο τρολάρισμα από το GOG! Δίκιο έχουν, έστω και αν τυπικά/νομικά ισχύει και για αυτούς το ίδιο, ότι πωλούν άδειες για να παίξει κάποιος ένα παιχνίδι.

Πετυχημένο τρολάρισμα από το GOG! Δίκιο έχουν, έστω και αν τυπικά/νομικά ισχύει και για αυτούς το ίδιο, ότι πωλούν άδειες για να παίξει κάποιος ένα παιχνίδι.

Απλά στηρίζονται στο γεγονός ότι δεν έχουν DRM!! Πράγμα όμως που ισχύει για πάμπολα games στο Steam!!!!

Απλά στηρίζονται στο γεγονός ότι δεν έχουν DRM!! Πράγμα όμως που ισχύει για πάμπολα games στο Steam!!!!
τα οποία σου δίνουν τον offline installer?

Ακόμα και αυτα όμως νομίζω ότι χρειάζονται το steam για να παίξουν. Θέλω να πω ότι δεν μπορώ να τα κατεβάσω εάν δεν εχω το steam online.

Ακόμα και αυτα όμως νομίζω ότι χρειάζονται το steam για να παίξουν
Όχι πάρα πολλά παιχνίδια στο steam δεν έχουν καθόλου DRM και δεν χρειάζονται το steam για να παίξουν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει πουθενά αυτή η πληροφορία και δεν μπορείς να ξέρεις ποια παιχνίδια έχουν DRM και ποια όχι.

Last edited:
Βέβαια κάποιος θα μπορούσε να πει στις ιθύνοντες του gog πως αντί να πετάνε χαριτωμένα υπονοούμενα για άλλες πλατφόρμες θα μπορούσαν να ξοδέψουν την ενεργειά τους βελτιώνοντας τη δικιά τους και ειδικά το galaxy. Καλοί οι installers κτλ, αλλά ζούμε στο ΄24. Όταν λοιπόν κάποιος σώζει το παιχνίδι του μέσω ενός client θέλει να ξέρει ότι το save θα συγχρονίζεται κανονικά και σε όλα τα παιχνίδια, θέλει επίσης να ενώνει τους λογαριασμούς του με όλες τις δημοφιλείς πλάτφόρμες(ειδικά αν αυτό είναι ένα feature που υποσχέθηκες όταν πρωτοέφτιαξες τον client), θέλει να μπορεί να μεταφέρει τα παιχνίδια του από δίσκο δε δίσκο και μετά από φορματ άνετα, θέλει να μπορεί να ενσωματώνει mods άνετα με λίγα κλικς. Θέλει, αφού η πλατφόρμα σου λέγεται good old games , να φροντίζεις- όπως έκανες παλιότερα- να προσφέρεις σε κάθε περίπτωση εκδόσεις παλιών παιχνιδιών που θα τρέχουν άκοπα σε νέα συστήματα.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά μετά από 20 χρόνια λειτουργίας και ανάπτυξης των υπηρεσιών του steam, το επιχείρημα "εμείς σας προσφέρουμε παιχνίδια που δεν πρόκειται να σας τα πάρει κανείς πίσω" ακούγεται γελοίο.

Περί ορέξεως @tyrion395, προσωπικά δεν με ενδιαφέρει απολύτως τίποτα από όσα αναφέρεις (οκ, το save sync είναι όντως χρήσιμο/χρηστικό feature), μου ακούγονται όλα σαν καθρεφτάκια σε ιθαγενείς μπροστά στο "γελοίο" ουσιαστικό πλεονέκτημα του GOG.

Edit γιατί δεν είχα πρόθεση να είμαι ισοπεδωτικός, είναι όλα ευπρόσδεκτα, αλλά δευτερεύοντα.

Last edited:
Back