Steam Offline Mode και achievements

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Χρησιμοποιεί κανείς το Steam Offline mode για μεγάλα χρονικά διαστήματα; Αν ναι, μπορεί να μου πει κάποιος τι γίνεται με τα achievements και γιατί δεν ξεκλειδώνονται όταν βρεθείς ξανά online; Στα περισσότερα παιχνίδια τα achievements φαίνεται να ξεκλειδώνονται κανονικά όταν είσαι offline, όμως δεν καταγράφονται στο σύστημα του Steam ούτε όταν βγεις από το offline mode. Έχουν και άλλοι αυτό το πρόβλημα; Μήπως φταίει οτι χρησιμοποιώ την Steam beta;

Έχει να κάνει με το παιχνίδι και όχι με το steam. Για παράδειγμα τα achievements του Binding of Isaac (του πρώτου) ξεκλειδώνουν κανονικά όπως και του jolly rover αν θυμάμαι καλά. Έχω την εντύπωση και στο this war of mine είναι εντάξει. Σε μερικά πάλι γίνεται αυτό που είπες. Θα ήταν καλό να φτιάχναμε μια λίστα με τα games που δουλεύουν τα achievements τους και σε ofline mode.

Edit: και του deponia ήταν οκ

χρησιμοποιω το offline αρκετα μιας και δεν εχω ιντερνετ σπιτι.Τα παιχνιδια που εχεις αγορασει απευθειας απο το steam ξεκλειδωνουν τα achievements κανονικα και οταν μπεις online στα εμφανιζει.Τα παιχνιδια που εχεις αγορασει εκτος steam και τα εχεις περασει σε αυτο δεν ξεκλειδωνουν τα achievements πρεπει να παιζεις online για να γινει αυτο.

Η "official" απάντηση απο όταν έγινε implement αρχικά η συγκεκριμένη λειτουργία:

<blockquote>
If you've previously run the game while online (or even just viewed the details view for it) and Steam thus knows about the achievement schema for the game, then you'll get achievements when offline. When you go back online this will be reported to the backend and should show on your profile.
</blockquote>

http://forums.steampowered.com/forums/showpost.php?p=29035330&postcount=2" class="bbcode_url">Source

Ανάλογα βέβαια και το παιχνίδι, ορισμένα είναι γραμμένα με τέτοιο τρόπο ώστε το backend του Steam να μην λαμβάνει/συγχρονίζει το achievement progress σωστά λόγω incompatibilities (βλ. κυρίως flash games, RPG Maker games πρό της VX έκδοσης, Java games).

<span class="bbcode_spoiler">Για παράδειγμα, στο Binding of Isaac που αναφέρει ο Tsok, λόγω του ότι είναι γραμμένο σε flash (η αρχίκη έκδοση πάντα, η Rebirth νομίζω το έχει διορθώσει το θέμα), το achievement API είναι περιορισμένο να ελέγχει για achievement progress κατά την εκκίνηση του παιχνιδιού μέσω των save files (.sol αν δεν κάνω λάθος), οπότε και γίνεται εκείνη την στιγμή upload στο online profile του παίκτη.</span>

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά!

Έχω και εγώ μια παρόμοια απορία. Υπάρχει τρόπος το steam να μετράει τον χρόνο που παίζει κάποιος offline;

Είναι σπάσιμο μεγάλο όταν δεν έχεις ίντερνετ να μην μπορεί να μετρήσει την ώρα

Και εμένα με εκνευρίζει που δεν καταχωρεί achievement σε όλα τα παιχνίδια γιατί όταν έχω ελεύθερο χρόνο στα ταξίδια δεν παίζει ίντερνετ μεσοπέλαγα. Στο civ V που με ένοιαζε απ ότι θυμάμαι δεν καταχωρεί offline.

Back