Stuff that is Interesting

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
μπηκα καλοπροαιρετα να το διαβασω και τσεκαρω πρωτο κειμενο του ραμφου! :ROFLMAO:
Παρομοίως. Βλέπω Ράμφο και κόβω πέρα. Εν προκειμένω άρχισα να διαβάζω από βαρεμάρα και με κέρδισε με τα γραφόμενά του. Έπαιξε ρόλο και το ότι όποτε βλέπω καθημερινή κρατάω μικρό μικρό καλάθι.
 
ΥΠΕΡΟΧΗ αναλυση που αναδεικνυει τα δυο κυρια προβληματα, το πως μας εχουν βαλει στη λουπα και μας κοροιδευουν οτι ειναι εξυπνοι και το οτι υπαρχουν ηλιθιοι με πολλα λεφτα που κοροιδευονται με λαγους και πετραχηλια απο αλλους ηλιθιους φαφλαταδες:

The first problem is that many still falsely believe we live in a meritocratic society, in which riches are purely a marker of talent rather than of luck or generational wealth.

Venture capital is a world where the most effective way to get investors is to convince them you’re different—a one in a million visionary. This phenomenon is amplified because many investors are assuming that most of their bets will fail, but that every so often, one of their bets will produce a fat tail that leads to vast riches, as was the case with Facebook. When that happens, all the previous failures become meaningless, because the billions produced by the one success dwarfs the millions poured into the businesses that collapsed.

Everyone in venture capital is looking for their Secret Genius.
So, what’s the rational thing for an ambitious, money-obsessed narcissist with a start-up to do? Sell them one. Give them the myth they want to believe.

What happens when you have an overconfident narcissist with a lot of power and even more money? The answer has a parallel with authoritarian regimes. (Κουλης says hello)

Θα ηταν εξαιρετικα αστειο αυτο το φαινομενο, αν δεν ειχε δραματικη επιδραση στις ζωες μας :/
 
or generational wealth.
Αυτό εδώ είναι όλο το ζουμί. Οι πραγματικά αυτοδημιούργητοι που δεν είχαν πλάτες είναι ελάχιστοι και ό,τι κατάφεραν, είναι καρποί σκληρής δουλειάς, τύχης και σε κάποιες περιπτώσεις ευφυίας.
 
Πολυ χρησιμο overview, τα λεει παρα πολυ απλα, δεν παιρνει θεση και εξηγει τη κατασταση σημερα στο χωρο της ΑΙ.

Καθως ειναι παρεχει πληροφοριες που ειχα γραψει και γω στην αρχη του θρεντ για την ΑΙ, το αφηνω εδω ως ανεξαρτητο μερος για ενημερωση αυτων που δεν ενδιαφερονται τοσο για τις λεπτομερειες/νεα της ΑΙ αλλα ψηνονται να δουνε τι ειναι αυτο το πραμα του διαβολου:

 
Ειδικά το κέντρο της πλέον δεν παλεύεται, πραγματικό ψυχοπλάκωμα όποτε ανηφορίζω. Κι αυτό με το σταγονόμετρο, εδώ και χρόνια.
 
Έχω καμιά βδομάδα που μετακόμισα και έφαγα τεράστια απογοήτευση μιας και είχα υψηλές προσδοκίες. Το μόνο που έχω λατρέψει είναι ότι έχει ατελείωτες επιλογές για φαγητό, λόγω του ότι δεν προλαβαίνω να τηγανίσω ούτε αυγό. Και δεύτερον που είναι μια πόλη μουσείο. Κάθε στροφή στο κέντρο μπορεί να σε φέρει αντιμέτωπο με ένα μνημείο, έστω και ερείπιο. Αν είχε αξιοποιηθεί όλο αυτό, θα μιλούσαμε για παγκόσμιου επιπέδου στολίδι.
 
Έχω καμιά βδομάδα που μετακόμισα και έφαγα τεράστια απογοήτευση μιας και είχα υψηλές προσδοκίες. Το μόνο που έχω λατρέψει είναι ότι έχει ατελείωτες επιλογές για φαγητό, λόγω του ότι δεν προλαβαίνω να τηγανίσω ούτε αυγό. Και δεύτερον που είναι μια πόλη μουσείο. Κάθε στροφή στο κέντρο μπορεί να σε φέρει αντιμέτωπο με ένα μνημείο, έστω και ερείπιο. Αν είχε αξιοποιηθεί όλο αυτό, θα μιλούσαμε για παγκόσμιου επιπέδου στολίδι.


Χοιρινό στη γάστρα σε σάντουιτς ή αν θες να συνεννοηθείς "σε ψωμάκι".

έντιτ; Α και Rosticceria di Salonico στην Ροτόντα.
 
Βέργες καλό μαγαζί (και από τα λίγα στην πόλη όπου μπορείς να βρεις πρόβειο) αλλά έχουν πάει τις τιμές τους στο θεό. Πριν 2-3 χρόνια έκανε η μερίδα 7-8 ευρώ και πλέον το 10ευρο είναι η στάνταρ ταρίφα, με το πρόβειο και την tomahawk να φεύγουν στα 12+. Χώρια που η ποιότητα του πρόβειου έχει πέσει κιόλας.

Από γυράδικα στο κέντρο πλέον κυρίως από τον Μίμη στην Αγίου Δημητρίου παίρνω, ίσως το μόνο μαγαζί όπου παίρνεις γύρο και ο οργανισμός σου τον μεταβολίζει σα νεράκι, ούτε καούρες ούτε βαρυστομαχιές ούτε να πίνεις χίλια λίτρα νερό κτλ. Για ταβέρνες απαιτείται ξεχωριστό ποστ.
 
Βέργες καλό μαγαζί (και από τα λίγα στην πόλη όπου μπορείς να βρεις πρόβειο) αλλά έχουν πάει τις τιμές τους στο θεό. Πριν 2-3 χρόνια έκανε η μερίδα 7-8 ευρώ και πλέον το 10ευρο είναι η στάνταρ ταρίφα, με το πρόβειο και την tomahawk να φεύγουν στα 12+. Χώρια που η ποιότητα του πρόβειου έχει πέσει κιόλας.

Από γυράδικα στο κέντρο πλέον κυρίως από τον Μίμη στην Αγίου Δημητρίου παίρνω, ίσως το μόνο μαγαζί όπου παίρνεις γύρο και ο οργανισμός σου τον μεταβολίζει σα νεράκι, ούτε καούρες ούτε βαρυστομαχιές ούτε να πίνεις χίλια λίτρα νερό κτλ. Για ταβέρνες απαιτείται ξεχωριστό ποστ.

Αγίου Δημητρίου πόσο ο Μίμης; Αν βρεθώ καμιά φορά Θεσσαλονίκη θα περάσω.
 
Αγίου Δημητρίου 126, από Αγία Σοφία ευθεία πάνω ουσιαστικά. Googlαρε τα ωράριά του γιατί είναι κλειστός κάτι άκυρες μέρες.
 
Αν το λέει η καρδιά και το πεπτικό σου, πέρνα από Λίγα και Καλά στην Κασσάνδρου. Κάνε και διατάσεις καλού-κακού.
 
Στο Λίγα και Καλά πήγαινα όταν η "Βόμβα" ήταν ακόμα εκτός καταλόγου και το παρήγγελνες ως καστομιά υπό το όνομα "του Γιάννη απ'την Κοζάνη" (το όνομα του μαν που την επινόησε πρώτος). Πρέπει να έχω να φάω καμία δεκαετία πλας από εκεί, αναρωτιέμαι αν θα το άντεχα πλέον.
 
Back
Top