Συνταγες Της Προκοπης

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
τιναπεις στα τυριά του ΑΒ.
 




Για οσους δεν ξερουν, το μυστικο ειναι το ΠΟΛΥ σκορδο και η μυζηθρα της στερεας ;)


Πω πω, ψήθηκα άγρια για αυτή τη μακαρονάδα.
 
τιναπεις στα τυριά του ΑΒ.

Αμα ειναι να δωσω 30 ευρω το κιλο, τρωω καλυτερα το τριμμενο χαρτονι που πλασαρουν ως μυζηθρα εδω κατω
turi-trimmeno-zemutha-200g-1-lipara-ipeiros-xoris-glouteniapo-proveio-gala.jpg
 
τιναπεις, τι μας λες τωρα?
σορυ κιολας, στην κρητη δεν εισαι? αντι για μυζηθρες και ξερω γω τι αλλο ασπρουλιαρικο και αηδιαστικο, γιατι δε βαζεις κρητικη κεφαλογραβιερα? σκαλες ανωτερη.

χανκ, κοιτα, εχει κρασια, αλλά ενταξει, δεν ειναι σαμος ή πελοποννησος ξερωγω. απο μικρα οινοποιεια, αρα δε θα βρεις πουθενα. τυποποιημενα νομιζω εχει και στελνει σε αλυσιδες σουπερ μαρκετ η καβες ο προμπονας που φτιαχνει και τα γνωστα κιτρα (δε μ αρεσουνε, αλλά ο κοσμος λεει οτι ειναι δυνατο πραμα).
 
Granted σα την κρητικη γραβιερα δεν εχει! Αλλα την φυλαω για ρακομεζε δε τη χαραμιζω για μακαρονια.

Αν βαλω στα μακαρονια γραβιερα κρητης δε θα χρειαζεται να φαω για την επομενη μερα!

Εχει 4πλασιες θερμιδες απο την μυζηθρα και η γευση με τη σαλτσα απο κιμα χανεται, ενω η μυζηθρα την κραταει και την "αποθηκευει" :


Μυζήθρα Ευβοιας άπαχη-ανάλατη 100γρ 100 Θερμίδες


Θρεπτική αξία για τη γραβιέρα Κρήτης στα 100gr προϊόντος
Ενέργεια
: 395,0kcal
 
ε, μα πεστο απο την αρχη οτι προσεχεις τις θερμιδες και τις υγιεινες διατροφες.
οκ, νομιζω δεν εχω να προσφερω αλλο στην συζητηση. ειμαστε σε διαφορετικα διατροφικα σύμπαντα. :p

δεν κρινω, απλα επισημαινω.
 
για ένα λεπτό, τι είναι η ανάλατη μυζήθρα;

Αν ξανά πάω Λίμνη Τσιβλού και πετύχω έναν τοπικό παραγωγό που μου είχε δώσει μια ελαφρός πικάντικη, να πάρω 2 να σου στείλω :p

Και εννοείτε τρίψιμο σκόνη για να πάει παντού.

Βέβαια για τα μακαρόνια δεν είμαι πολύ επιλεκτικός, αλλάζω συνεχώς το τυρί που παίρνω, αλλά αν ήταν να διαλέξω ένα να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου θα ήταν κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας.
 
Ρεβύθια με ντομάτα και κρεμμύδι χοντροκομμένα, μαζί με χοντρό αλάτι και ολόκληρα τα πιπεριά σε ξυλοφουρνο. Άντε και λίγο λάδι.
Μπορούσα να γίνω ασκητής και να τρώω μόνο αυτό.

Για τα κρασιά να σημειώσω ότι η Νάξος τροφοδοτεί αρκετά νησιά με κρασί το οποίο μετά αυτοί το μεταπωλουν χύμα. Κάτι παρόμοιο γίνεται με το τσίπουρο της Κρήτης. Το παίρνουν από εκεί δυναμίτη, το αραιώνουν και το πλασάρουν για ντόπιο.
 
για να τριγκαρω κι αλλο τον χεληο (καλα, δεν ξερω κιολας, μπορει να συμφωνει μαζι μου, αλλά δε δινω πολλες πιθανοτητες) κι επειδη κατι για πιτσες κλπ, να περασω σε γενικοτερο αφορισμο/γνωμουλα.

λοιπον, δεν ειμαι σιγουρος μετα τοσα χρονια υπαρξης σ αυτη τη γωνια του συμπαντος, κατα ποσο χρειαζοταν να υπαρχουν οι τροφες μοτσαρελα και μανιταρια παντος ειδους. αυτο. ευχαριστω για την προσοχη σας.

tumblr_m9rxcjOEZf1r5kyvmo1_500.gif
 
Βήμα Πρώτον:

IMG_20200907_191239.jpg



Βήμα Δεύτερον (2 hours later):

IMG_20200907_205246.jpg


Bήμα Τρίτον (αποκλειστικά σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, μοτσαρέλα και βασιλικός, τίποτάλλο):

IMG_20200907_210451.jpg


Βήμα Τέταρτον:

IMG_20200907_211440.jpg



Είναι μακέτο τούτο το έργο?

Στην υγειά του Μπουκόφσκι.
 
Με λίγο κοκοράκι από δίπλα είναι ότι πρέπει, ακόμη και για vegetarian
Αύριο που θα πάω για μανιτάρια θα σου φέρω μερικά
 
Back
Top