What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Συνταγες Της Προκοπης

Admiral

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,019



Για οσους δεν ξερουν, το μυστικο ειναι το ΠΟΛΥ σκορδο και η μυζηθρα της στερεας ;)

Πω πω, ψήθηκα άγρια για αυτή τη μακαρονάδα.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
1,575
τιναπεις στα τυριά του ΑΒ.

Αμα ειναι να δωσω 30 ευρω το κιλο, τρωω καλυτερα το τριμμενο χαρτονι που πλασαρουν ως μυζηθρα εδω κατω
 
Joined
Nov 24, 2019
Messages
612
τιναπεις, τι μας λες τωρα?
σορυ κιολας, στην κρητη δεν εισαι? αντι για μυζηθρες και ξερω γω τι αλλο ασπρουλιαρικο και αηδιαστικο, γιατι δε βαζεις κρητικη κεφαλογραβιερα? σκαλες ανωτερη.

χανκ, κοιτα, εχει κρασια, αλλά ενταξει, δεν ειναι σαμος ή πελοποννησος ξερωγω. απο μικρα οινοποιεια, αρα δε θα βρεις πουθενα. τυποποιημενα νομιζω εχει και στελνει σε αλυσιδες σουπερ μαρκετ η καβες ο προμπονας που φτιαχνει και τα γνωστα κιτρα (δε μ αρεσουνε, αλλά ο κοσμος λεει οτι ειναι δυνατο πραμα).
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
1,575
Granted σα την κρητικη γραβιερα δεν εχει! Αλλα την φυλαω για ρακομεζε δε τη χαραμιζω για μακαρονια.

Αν βαλω στα μακαρονια γραβιερα κρητης δε θα χρειαζεται να φαω για την επομενη μερα!

Εχει 4πλασιες θερμιδες απο την μυζηθρα και η γευση με τη σαλτσα απο κιμα χανεται, ενω η μυζηθρα την κραταει και την "αποθηκευει" :


Μυζήθρα Ευβοιας άπαχη-ανάλατη 100γρ 100 Θερμίδες


Θρεπτική αξία για τη γραβιέρα Κρήτης στα 100gr προϊόντος
Ενέργεια
: 395,0kcal
 
Joined
Nov 24, 2019
Messages
612
ε, μα πεστο απο την αρχη οτι προσεχεις τις θερμιδες και τις υγιεινες διατροφες.
οκ, νομιζω δεν εχω να προσφερω αλλο στην συζητηση. ειμαστε σε διαφορετικα διατροφικα σύμπαντα. :p

δεν κρινω, απλα επισημαινω.
 

nitro912gr

Lich
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,123
για ένα λεπτό, τι είναι η ανάλατη μυζήθρα;

Αν ξανά πάω Λίμνη Τσιβλού και πετύχω έναν τοπικό παραγωγό που μου είχε δώσει μια ελαφρός πικάντικη, να πάρω 2 να σου στείλω :p

Και εννοείτε τρίψιμο σκόνη για να πάει παντού.

Βέβαια για τα μακαρόνια δεν είμαι πολύ επιλεκτικός, αλλάζω συνεχώς το τυρί που παίρνω, αλλά αν ήταν να διαλέξω ένα να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου θα ήταν κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
8,118
Ρεβύθια με ντομάτα και κρεμμύδι χοντροκομμένα, μαζί με χοντρό αλάτι και ολόκληρα τα πιπεριά σε ξυλοφουρνο. Άντε και λίγο λάδι.
Μπορούσα να γίνω ασκητής και να τρώω μόνο αυτό.

Για τα κρασιά να σημειώσω ότι η Νάξος τροφοδοτεί αρκετά νησιά με κρασί το οποίο μετά αυτοί το μεταπωλουν χύμα. Κάτι παρόμοιο γίνεται με το τσίπουρο της Κρήτης. Το παίρνουν από εκεί δυναμίτη, το αραιώνουν και το πλασάρουν για ντόπιο.
 
Joined
Nov 24, 2019
Messages
612
για να τριγκαρω κι αλλο τον χεληο (καλα, δεν ξερω κιολας, μπορει να συμφωνει μαζι μου, αλλά δε δινω πολλες πιθανοτητες) κι επειδη κατι για πιτσες κλπ, να περασω σε γενικοτερο αφορισμο/γνωμουλα.

λοιπον, δεν ειμαι σιγουρος μετα τοσα χρονια υπαρξης σ αυτη τη γωνια του συμπαντος, κατα ποσο χρειαζοταν να υπαρχουν οι τροφες μοτσαρελα και μανιταρια παντος ειδους. αυτο. ευχαριστω για την προσοχη σας.

tumblr_m9rxcjOEZf1r5kyvmo1_500.gif
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
11,013
Βήμα Πρώτον:




Βήμα Δεύτερον (2 hours later):



Bήμα Τρίτον (αποκλειστικά σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, μοτσαρέλα και βασιλικός, τίποτάλλο):



Βήμα Τέταρτον:




Είναι μακέτο τούτο το έργο?

Στην υγειά του Μπουκόφσκι.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
8,118
Με λίγο κοκοράκι από δίπλα είναι ότι πρέπει, ακόμη και για vegetarian
Αύριο που θα πάω για μανιτάρια θα σου φέρω μερικά
 
Top Bottom