What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Συνταγες Της Προκοπης

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
μπήκα σε τριπάκι τώρα και το ψάχνω το πράγμα, αν και δεν είμαι σίγουρος τι διαφορά θα είχε από την κατσαρόλα στο σουπερ αργό (το ψάχνω και αυτό).

Φωτιά μου έβαλες θα πρέπει να κάτσω μετά μέχρι το βράδυ να βγάλω την δουλειά στο γραφείο :p

edit: δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρούν ότι είναι πιο ασφαλές το slow cooker να το βάλεις και να φύγεις από την κατσαρόλα επάνω στο μάτι σε χαμηλή φωτιά ή και στον φούρνο. Το slow cooker θα το έχω πάνω στον ξύλινο πάγκο, αν αρπάξει αυτό θα αρπάξει ο πάγκος, κουζίνα είναι εμαγιέ, αν αρπάξει το φαΐ στην κατσαρόλα θα καταστρέψω μόνο την κατσαρόλα.
Μάλλον οι αμερικάνοι που τα γράφουν αυτά έχουν μόνο γκάζι και δεν ξέρουν τι είναι η ηλεκτρική κουζίνα :p

edit2: περισσότερο για bookmark να το τσεκάρω μετά, να κάνω καμιά δουλειά τώρα :p Why You Shouldn't Buy a Slow Cooker
 
Last edited:

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Καλα, ενταξει, εχετε πιασει την φιλοσοφεια και την θεωρεια κι αφηνετε απ'εξω το σημαντικοτερο. Ρε, ποτε θα φαμε?
Η χρηση τομη για ενα καλοψημενο μπιφτεκι στη σχαρα με μεθοδο σλοου κουκινγκ. Αφου εχουμε καλοζυμωσει τον κυμα και τον εχουμε αφισει στο ψυγειο 2-3 ωρες να σφιξει, ακουμπαμε το μπιφτεκι σε σχαρα και τα 2 μαζυ σε ενα δισκο. Περνουμε ενα λαπτοπ που ζεσταινεται πολυ, το ενεργοποιουμε, φορτονουμε cad, η τες πα οτι βαρυ προγραμμα εχουμε ευκαιρο, για να διατηρηται η θερμοκρασια σταθερη. Ακουμπαμε το λαπτοπ πανω στο μπιφτεκι και τα αφηνουμε οπως εχουν. Το επομενο πρωι, το μπιφτεκι θα εχει ψηθει με την μεθοδο σλοου κουκινγκ και το λαπτοπ θα ψηχεται με την μεθοδο απαγωγης της θερμοτητας. 2 σε 1. μπαρμπαναυτης σπηκινγκ
 
Last edited:

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Στο θέμα της κατανάλωσης είναι πιο οικονομικό και από το μάτι της κουζίνας στο μισό γιατί όλη η ενέργεια πάει στο φαγητό, η τέλος πάντων η περισσότερη.
Με πρόχειρους υπολογισμούς, τα μεγαλύτερα σε χωρητικότητα καίνε σε μια ακραία περίπτωση 1kWh σε 8 ώρες.

Επίσης, τα καλά slow έχουν εσωτερικό θερμοστάτη, οπότε ανοιγοκλείνει με βάση αυτό και όχι με βάση το μάτι.

Win win είναι! Τώρα από αυτά που είπε κι ο Βόρειος, το θέμα είναι αν είναι υποχρεωτικό στις περισσότερες περιπτώσεις να κάνεις κάποια ενέργεια και μία ώρα πρίν το τελείωμα, γιατί λείπω τουλάχιστον δέκα ώρες από το σπίτι.
Βέβαια για αυτή την περίπτωση έχω βρει έναν, ακριβουτσικο, με χρονοκαθυστερηση.

Ps Άραγε το νεροβραστο τραγι με λαχανικά θα το κάνει καλό; Είναι το must για να βγει ο χειμώνας.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Η λαδόκολλα είναι σίγουρα #4 στο Τοπ-5 των ανθρωπίνων εφευρέσεων.


IMG_20201224_154653.jpg



(αρνί είναι, όχι γαλοπούλα από το Τσέρνομπιλ, μην ψάχνετε να βρείτε τα μπούτια)
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Μεγάλη επιτυχία το slow cooker. Αγριογούρουνο στιφάδο, καλύτερο από ποτέ!
Σήμερα αρνάκι λεμονάτο με δεντρολίβανο και άλλα ματζουνια, επίσης μεγάλη επιτυχία. Βέβαια επειδή το πήρα για ατομική χρήση οι ποσότητες δεν επαρκούσαν για όλους, μιας που πέσανε όλοι με τα μούτρα.
Επόμενη συνταγή που περιμένει είναι το τραγι.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Εγω βγηκα να ψωνισω ταπεινα πραγματακια οπως κανενα αβγουλακι, κανενα κοτοστηθακι και τα βρηκα ολα κλειστα. οδοντογλυφιδες θα φαω το Σ/Κ. Γυρισα και ειδα εναν γειτονα, λιγο χοντρουλη, που με χαιρετουσε απο μακρυα. Για τα χρονια πολλα μου εγνεφε ο ανθρωπος αλλα νομιζα οτι μου ελεγε φαε εμενα.
Αν μαγειρεψεις ανθρωπο να μας ενημερωσεις, επειδη οι αποψεις διιστανται. Καποιοι λενε οτι το ανθρωπινο κρεας μοιαζει με κοτοπουλο και αλλοι με αυτο του κροκοδειλου. Το σιγουρο ειναι οτι το κρεας του κροκοδειλου μοιαζει με της κοτας.

Μεσα στην χαβαλεδομπουρδολογια μου εσκασε φλασια. Στο γυμνασιο δεν ηθελα να εκδοσω εφημεριδα και ετσι εφτιαξα την εβδομαδιαια καννιβαλικη κουζινα. Αντιχειρες γεμιστοι με συκωτακι.
exoume.jpg
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Έχω φάει κροκόδειλο και καρχαρία και σίγουρα δεν έμοιαζε κανένα με κοτόπουλο. Μοιάζανε όμως πολύ μεταξύ τους στο ότι δεν τρώγονταν. Ίσως έφταιγε και ο πιανίστας που δεν ήξερε να τα μαγειρέψει, δε ξέρω. Φίδι δεν έχω φάει ακόμα, οπότε εξακολουθώ να πιστεύω ότι μοιάζει με κοτόπουλο. Το ίδιο λένε και για τα βατράχια. Μήπως κι εμείς μοιάζουμε με κοτόπουλο τελικά;

Και μιας και το έφερε η κουβέντα, η παρακάτω συνταγή για βασιλόπιτα απλά γαμάει.

 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
O κροκοδειλος, δεν ξερω με τι μοιαζει αλλα ασχημο δεν τον λες. Δεν ειναι τυχαιο που ολοι οι σεφ ακουνε τσιριδες απο τον Γκορντον, αφου ειναι... θεμα σεφ. Εγω δεν καταφερα ποτε να κανω την πατατα να εχει την γευση καστανου.
Καρχαρια δεν ειχα την ευκαιρια να δοκιμασω και ουτε με ψηνει γιατι μου ειναι πολυ συμπαθεις.
Εχω ενα καλο γευστικο παραδειγμα το οποιο δεν θυμαμαι να το εχω αναφερει.
Καλεσαν ενα πρωην γκομενακιο να παει στα εγκαινια ενος κινεζικου καταστηματος. Επειδη οι κινεζοι δεν αστειευονται με την ποικιλια στο φαγητο, ο κινεζος σεφ ειχε φροντισει να τον φορτωσει με τα παντα. Το γκομενακιο δεν ηταν καμια αβγαλτη, προσεχε παρα πολυ τι τσιμπολογουσε. Καποια στιγμη εντοπισε τηγανιτα καλαμαρακια και αφου η διαιτα ηταν να ξεκινησει την δευτερα, τα τσακισε γιατι τα βρηκε πολυ νοστιμα. Δεν αφησε ροδελα που να μην την τσουλησε. Καποια στιγμη βγηκε ο σεφ για να χαιρετισει τον κοσμο και στην μινι συζητηση που ειχε με το γκομενακιο, ελαβε και τα αναλογα συγχαρητηρια για τα καλαμαρακια.
Μα δεν ειναι καλαμαρακια αλλα κ*****πιδες γουρουνιου. Δεν θα αναφερω τα σχολια που εκανα, απο μεσα μου, αλλα γελασα, πολυ.
Δεν ειναι τρολαρισμα.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Με σύγχυσε η ιστορία σου Κούνελε, με τους παλιοκινέζους, τι ταΐζουν τον κόσμο :eek: :eek: :eek: . Πάω να φάω λίγο κοκορέτσι και καμιά μαγειρίτσα να συνέλθω.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
Κροκόδειλο και πόσουμ έψησαν στο BBQ Showdown πάντως, εγώ σας είπα πρέπει να το δείτε αυτό το σόου, είναι για μύστες όχι για λινάτσες :p
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224

Δοκίμασα την πρώτη συνταγή του χαρούμενου αυτού σεφ με τα πιροσκί και μαζί με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, καλά 2-3, ήταν εξαιρετικά.

Τώρα για το που θα βρείτε κι εσείς φορμαελα, αυτό είναι αλλουνου παπά ευαγγέλιο.

Ίσως ξεκινήσω παράνομο εμπόριο
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
φιλαρακι, σημερα αναψα τζακι και εκαψα 3 ξυλα. θα πεις λογικο αφου κανει λιγο κρυο. Οχι φιλε μου, το αναψα για τα καρβουνα, ωστε να ψησω ενα τοσοδουλι μπιφτεκακι. γιατι αυτο; γιατι μετα δεν εχω να πλυνω 40 πραγματα και 60 πραγματακια. το εφαγα και κατευθειαν απο την σχαρα για να γλυτωσω τα 40 και τα 60.
Εκανα και πειραματα για να δω εαν μπορω να βρασω εναν αρακα σε κουταλι σουπας. Μετα βαζεις το κουταλι κατω απο την βρυση για 4-5 δευτερολεπτα και πισω στο συρταρι. Με την κουταλα γινεται.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Τι αυτό πρέπει να τρως από την κατσαρόλα/γάστρα/ταψί 😛

Πάντως αφού ετοιμασες αθράκα έπρεπε να ρίξεις και καμιά πατατουλα μέσα αγκαλιά με δύο κρεμμύδια. Τα τρως κι αυτά απευθείας από το αλουμινόχαρτο για να μην λερώνεις
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Τι παιζει με τους παπαδες και την μαγειρικη; Εidolon παρε βαθεια ανασα. να αναπνεεις.
Ηταν να κανω μια δουλεια για τον αρχιεπισκοπο (χακερια) που τελικα δεν χρειαστηκε να την κανω και ετσι περασαμε κατευθειαν στην μασα.
Ηταν μερες γιορτινες, μαγειρεψε 400 νηστιμα πραγματα και ομολογω οτι ηταν η πρωτη φορα που οταν τελειωσαμε ενοιωθα λες και εφαγα 3 κιλα μπριΤζολες σε ταβερνα. Με τα πριν την ανασταση πιατα ειμαι πολυ δυσκολος, αλλα εκεινη την μερα δεν με χαλασε τιποτα.
μαστερ σεφ ο αρχιεπισκοπος και μεγαλο αλανι.
 
Top Bottom