Συζήτηση για τις next gen κονσόλες

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
μπράβο, όχι μπράβο τσόνι, έτσι εκεί βάρα τους εκεί που πονάνε τα φανμπόγια σου :p

εν το μεταξύ το μεγάλο λάθος της cdproject είναι που πήγε και το έβγαλε day 1 σε όλες τις πλατφόρμες... γενικότερα που το ανακοίνωσε δηλαδή για τόσες πλατφόρμες, ε δεν γίνεται αγάπη μου ότι στούντιο και να έχεις δεν μπορείς να το μαζεύεις σε 5-6 πλατφόρμες μαζί.

Βγάλε πρώτα PC και next gen που θα είναι και τα εύκολα λόγο hardware πχ και μετά δες το optimize chop chop για τις παλιές.

Ναι αλλά έτσι α) θα έχαναν τη χριστουγεννιάτικη περίοδο και β) θα έπρεπε να ξοδέψουν ξανά λεφτά σε μάρκετινγκ για την κυκλοφορία στις παλιές κονσόλες. Οπότε...
 
οπότε ας μην το έβγαζαν καθόλου... τι θα γίνει τώρα θα το βγάλουν και για σουπερ νιντέντο;
 
Προσέξτε όμως το πολυδιάστατο pcmasterracικό σκάκι που έπαιξε η CD Projekt.

Bήμα πρώτο, έβγαλε το Cyberpunk στις παλιές κονσόλες και τρέχει άθλια. Άρα έστρεψε το κοινό προς την έκδοση για PC ή τις νέες κονσόλες.

Βήμα δεύτερο, και η έκδοση για τις νέες κονσόλες είναι κακή και δεν έχει τα προηγμένα graphical features. Άρα έστρεψε όλους προς την έκδοση για PC.

Βήμα τρίτο, δεσμεύτηκε για refunds σε όσους το ζητήσουν, με αποτέλεσμα οι κονσολάδες να τις ζητούν απο την Sony και να τρώνε άκυρο, συνειδητοποιώντας πόσο χάλια είναι το customer support σε σύγκριση με GOG, Steam.

d1b7019245856b67ac465230d8b5b928.gif

icegif-72.gif
 
Πέρα από το αν έπρεπε ή όχι η CDPR να το βγάλει σε όλες τις πλατφόρμες, φταίνε και οι (γελοίες σε κάποιες περιπτώσεις) απαιτήσεις ορισμένων. Για next-gen τίτλο μιλάμε, όχι για το νέο Pro Evolution.
 
στο xbox μου αρέσει πάρα πολύ και το suspend που έχει στα game και που ακόμα και στο serries σε βάζει σχεδόν αμέσως στο game εκεί που το άφησες. κάνει δλδ 2 δευτερόλεπτα περίπου.
Φαντάζομαι στο xbox θα γίνετε αμεσα
 
Το παιχνίδι το είχαν ανακοινώσει πριν βγει το PS4.. Θα περίμενε κανείς να τρέχει στο PS4 και να μην ασχοληθούν καθόλου με τα ps5 αφού θα το τρέχουν από μόνα τους μέσω backward compatibility όπως και το τρέχουν.
 
Το παιχνίδι το είχαν ανακοινώσει πριν βγει το PS4.. Θα περίμενε κανείς να τρέχει στο PS4 και να μην ασχοληθούν καθόλου με τα ps5 αφού θα το τρέχουν από μόνα τους μέσω backward compatibility όπως και το τρέχουν.

Πρακτικά δεν ασχολήθηκαν όπως φάνηκε, αφού οι νέες κονσόλες τρέχουν το ίδιο σχεδόν παιχνίδι με τις last-gen versions. Αν θυμάμαι καλά μόνο το Xbox έχει ένα προφίλ για Quality mode (μεγαλύτερη ανάλυση και 30 fps), κατά τα άλλα η "next-gen" έκδοση τρέχει απλά στα 60fps στα ίδια γραφικά με το last gen.
 
Το παιχνίδι το είχαν ανακοινώσει πριν βγει το PS4.. Θα περίμενε κανείς να τρέχει στο PS4 και να μην ασχοληθούν καθόλου με τα ps5 αφού θα το τρέχουν από μόνα τους μέσω backward compatibility όπως και το τρέχουν.

Η Square- Enix καποτε ειχε ανακοινωσει ως exclusive για το ps3 το FF versus XIII, προτου καν κυκλοφορησει το ps3, επειτα απο ενα ταραχωδες development 10 ετιας (δυο χρονια παραπανω απο το CP) κυκλοφορησε στο ps4 ως FF XV, η ps3 εκδοση εγκαταληφθηκε και δεν βγηκε ποτε.

Για μενα θα επρεπε να παρατησουν εντελως τα ps4/xboxone αφου φρεναρουν πια αυτο που θελουν να φτιαξουν η να τα βγαλουν αργοτερα οπως βγαινουν στο switch.

Τωρα η dev team εχει να ασχοληθει να συμμαζεψει την base εκδοση σε 3 συστηματα, να παραδωσει τις ps5/xsx εκδοσεις γιατι τωρα απλως τρεχουν τα δισκακια των παλιων και το multiplayer.
 
Σενάριο 1ο: υπόσχεσαι backwards compatibility αλλά δεν τρέχει καλά, επειδή αποφάσισες να μην κάνεις εκπτώσεις στα γραφικά. Το παιχνίδι προφανώς δεν τρέχει καλά διότι οι last-gen κονσόλες ήταν ήδη παρωχημένη τεχνολογία από την κυκλοφορία τους (fight me). Τρως κράξιμο από την κοινότητα, επειδή δεν έκανες downgrade.
Σενάριο 2ο: υπόσχεσαι backwards compatibility και το παιχνίδι τρέχει εξαιρετικά στην παλιά γενιά όσο και στη νέα, διότι αποφάσισες να κάνεις downgrade, όπως είχες ήδη κάνει το 2015 με το Witcher 3. Τρως κράξιμο από την κοινότητα, επειδή έκανες downgrade.
Σενάριο 3ο: δεν υπόσχεσαι backwards compatibility, διότι η τεχνολογία καλπάζει και όσοι έχουν κονσόλα πρέπει να αποφασίσουν ότι το κλειστό κουτί-μπιμπελό που έχουν στο σαλόνι τους έχει σαφέστατη και καθορισμένη ημερομηνία λήξης, οπότε και θα πρέπει να αποσυρθεί. Τρως κράξιμο από την κοινότητα, που δεν έχει συνειδητοποιήσει το προηγούμενο.

Legit.
 
Για μενα θα επρεπε να παρατησουν εντελως τα ps4/xboxone αφου φρεναρουν πια αυτο που θελουν να φτιαξουν η να τα βγαλουν αργοτερα οπως βγαινουν στο switch.

Το πρόβλημα είναι ότι έχουν ένα μεγάλο κοινό που πιθανώς να αργήσει να περάσει στις νέες κονσόλες. Δεν είναι εύκολη απόφαση να πεις "οκ, θα αποκόψω 100+ εκατομμύρια πιθανούς πελάτες".
 
Ναι το καταλαβαινω απολυτα αυτο. Ο προεδρος της Sony εχει πει πως εκτιμουν οι 140 εκ χρηστες του ps4 σε βαθος 3ετιας θα περασουν στο ps5.

Λογικο να μη θελουν να αφησουν εκτος την playerbase. Ομως conslole release που κρυβεται απο τους reviewers και τοσο αθλιο αποτελεσμα και επικινδυνο για τα μηχανηματα (κανενα παιχνιδι δεν κρασαρει στις κονσολες και υπαρχουν λογοι γι αυτο) δεν ξερω αν βοηθαει την CDP.

Αν ημουν κονσολοκοινο αν θα ξαναπερνα παιχνιδι απο CDP θα ηταν στο 5ευρω κι αν.
 
@Admiral τότε τραβάς το development όσο χρειαστεί για να μη φας ντομάτες και προσφέρεις παντού playable εμπειρία, με τις εύλογες διαβαθμίσεις σε απεικόνιση και απόδοση.

Δυστυχώς η CDPR επέλεξε να ρευστοποιήσει σημαντικό ποσοστό του κεφαλαίου "εμπιστοσύνη χρηστών", που με κόπο και κόστος έχτισε εδώ και τόσα χρόνια.
 
(κανενα παιχνιδι δεν κρασαρει στις κονσολες και υπαρχουν λογοι γι αυτο)

Τι εννοείς δεν κρασαρουν; Πάρα πολλά παιχνίδια σε κονσόλες παρουσιάζουν το αντίστοιχο του crash to desktop.
 
Αν δεις σε τι τεχνικη κατασταση βγαινουν οι εκδοσεις στις κονσολες και σε τι στα pc θα δεις τεραστια διαφορα.

Οι κονσολες ειναι κλειστα συστηματα και το development ειναι optimized γι αυτες. Υπαρχει certification για το ποσους πυρηνες εκμεταλλευονται, τι θερμοκρασιες πιανουν, safe exit, controller disconnect κλπ. Ναι υπαρχουν καποια που κρασαρουν αλλα ειναι ελαχιστες εξαιρεσεις. Ο κανονας ειναι να τρεχουν σχεδον αψογα στον στοχο που θετουν κι ας ειναι downgraded απο την αντιστοιχη pc εκδοση.

Στα PC λογω ανοιχτης πλατφορμας ειναι καθαρα θεμα developer το τι θα παραδωσει απο indie σε AAA. Οδηγιες τυπου πατηστε alt+f4 για να βγειτε απο το παιχνιδι δεν υπαρχουν στις κονσολες. Ενω ειναι αναμενομενο να κρασσαρει κατι γιατι τα specs ποτε δε θα τους καλυψουν ολους. Οπως ειναι αναμενομενη και η παραμετροποιηση στα settings η και τον ιδιο τον κωδικα (mods)

Σε καθε 100 παιχνιδια για κονσολες αντε ενα-δυο να ειναι παρταλια τεχνικα. Και θελει μεγαλη προσπαθεια για να το καταφερεις αυτο και να παρεις και αδεια release απο Sony/MS/Nintendo.
 
Πέρα από το αν έπρεπε ή όχι η CDPR να το βγάλει σε όλες τις πλατφόρμες, φταίνε και οι (γελοίες σε κάποιες περιπτώσεις) απαιτήσεις ορισμένων. Για next-gen τίτλο μιλάμε, όχι για το νέο Pro Evolution.
Είναι, οι ίδιοι γελοίοι, που λένε "ρε μλκ έβαλα τον Χ τίτλο στο 8ετιας πισι μου και τρέχει άθλια ενώ προχθές το βάλαμε στην κονσόλα του Τζίμη και μου πέσαν τα σαγόνια με τα γραφικά. Συνεπώς κονσόλα > PC"
 
H next gen version για κονσολες δεν εχει βγει ακομα βρε σεις, το 5 και το XSX σε λειτουργια συμβατοτητας PS4 pro/Xbox SX τρέχουν.
 
Πάντως, παρά την ανακοίνωσή του πίσω στο 2012, το game πέρασε από το pre-production στο πλήρες development μόλις μετά την κυκλοφορία του Witcher, και το development του άρχισε να κινείται με 100% full speed μόλις μετά την κυκλοφορία του Blood and Wine. Οπότε δεν είναι να πεις και πως "α, ξεκίνησαν να το φτιάχνουν πριν καν βγει το PS4 και τελικά δεν τρέχει σε αυτό". Θα ήταν κακή κίνηση για αυτούς να προγραμματίσουν game για φέτος και να το στήσουν με focus στις last gen κονσόλες. Άσχετα που εν τέλει για τον Α ή Β λόγο κατέληξε τόσο unplayable στο PS4.
 
Οπως το αντιλαμβάνομαι με βαση τα βίντεο και την εμπειρία μου από την εκδοση για PC, οι εκδοσεις για κονσόλα έχουν μεγα θέμα με την CPU. Εδώ δεν εχουμε να κανουμε με the last of us 2 ή God of War, το παιχνίδι ειναι πλήρως ανοικτού κόσμου με πολλούς NPC.
 
Back
Top