By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!Νομιζω πως ειναι απο το Αλμανακο, περιοδου 1992-1993 καπου. Πρεπει να το ειχα το τευχος.Από το Pixel είναι αυτά;
Αναρωτιέμαι πώς έβλεπαν την κόντρα οι κάτοχοι micro.
Αν και στην ουσία οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν τα micros για παιχνίδια μόνο.
H Amiga ήταν πολύ καλό μηχάνημα ακόμα και στις αρχές τών 90s. Πρώτη φορά έτυχε να την δω αρκετά αργότερα, ήταν ήδη απαρχαιωμένη, μετά το 95 σίγουρα και θυμάμαι ότι είχα εντυπωσιαστεί από το πόσο ανώτερη ήταν από τα PC για το πολύ κοντινό τότε παρελθόν. Πολύ πιο πριν θυμάμαι όταν ακόμα ήταν σύγχρονη ήθελε να πάρει ένας ξάδερφος Amiga και ο πατέρας μου τού είπε, όχι θα πάρεις PC συμβατό γιατί εκεί είναι το μέλλον και δεν θες να έχεις ένα μηχάνημα χωρίς συνέχεια.Η Amiga ήταν εκπληκτική το 1985 για τον μέσο οικιακό χρήστη. Από κοντά και ο ST.
Το υβριδικο μοντελο για υπολογιστες και κονσολες οντως δεν βγηκε στο Pixel, με το περιοδικο να εχει και την χειροτερη περιοδο του. Και αφου ειχαν την δαδα οι υπολογιστες, το μεγαλυτερο μερος του αναγνωστικου κοινου συνεχισε εκει.Το Pixel προσπάθησε να το γυρίσει στις κονσόλες, αλλά δεν τα κατάφερε. Ουσιαστικά έσβησε μαζί με τα micros εκτός PC.
Η Amiga ήταν εκπληκτική το 1985 για τον μέσο οικιακό χρήστη. Από κοντά και ο ST. Άλλο που οι περισσότεροι την είχαν μόνο για παιχνίδια.
To πίξελ στο μυαλό μου το έχω συνδέσει με τον spectrum και μια εποχή που οι υπολογιστές ήταν ανεξερεύνητη έννοια. Στα 9οs αυτό χάθηκε και δεν έχω καθόλου παρακολουθήσει τα τελευταία του. Δεν γνώριζα καν την στροφή του στις κονσόλες.Το υβριδικο μοντελο για υπολογιστες και κονσολες οντως δεν βγηκε στο Pixel, με το περιοδικο να εχει και την χειροτερη περιοδο του.
Από αλμανάκο είναι όπως σωστά είπε ο Getta Robo.Από το Pixel είναι αυτά;
Στα αλλα περιοδικα τωρα, τα Σαινια ειχαν αμεση συνεργασια με την Itochu, τοτε αντιπροσωπεια της Nintendo, και το Αλμανακο ειχε αμεση συνεργασια με την Zegetron, τοτε αντιπροσωπεια της Sega. Οποτε συνηθως και τα περιοδικα καθεαυτου ακολουθουσαν αυτο το μοτιβο.
Το Pixel και εγώ καθαρά για home computers το θυμάμαι, γενικά και όχι μόνο για Amiga/ST. Μάλιστα έχω την εντύπωση ότι είχε και τεχνικό περιεχόμενο, απεθυνόμενο και σε κοινό που το έβλεπε πιο σοβαρά. Οι δισκέτες που έδινε είχανε κυρίως προγράμματα.
Αυτή την εντύπωση έχω τουλάχιστον και αυτός νομίζω ήταν ο λόγος που εγώ προτιμούσα το User που ήταν επικεντρωμένο στα παιχνίδια και κυρίως στην Amiga.
Τα Σαΐνια τα θυμάμαι σαν παιδικό/προεφηβικό περιοδικό ποικίλης ύλης. Δεν ξέρω κατά πόσο είχαν ιδιαίτερη σχέση με την Ninty, ούτως ή άλλως, από ένα σημείο και μετά το Playstation κυριάρχησε λόγω modchip στην ελληνική αγορά όσον αφορά τις κονσόλες. Νομίζω κιόλας, ότι αν κράταγε κάπως η Amiga, ήταν λόγω του ότι δεν ήταν τόσο εύκολη η πειρατεία στην κασέτα.
To Pixel ή θα πήγαινε στην κονσόλα, ή θα έκλεινε, Μόνο αν είχε ενσωματώσει το PC αντί να βγει το PC master θα επιβίωνε.
Εν τέλει, αφού η Compupress δεν φρόντισε να φτιάξει διαδικτυακή παρουσία, την έφαγε η μαρμάγκα. Πλέον της έχουν μείνει κάποια (κλαδικά έντυπα, και αν.
Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δυστυχώς απορρίπτουμε το κείμενο ακόμα και στο Διαδίκτυο.