Συζήτηση περί PC elitism και console peasants

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
@nitro912gr ,
μιλάμε για τηλεφωνική παραγγελία στο Πλαίσιο. Δεν ξέρω αν ήταν νορμάλ η τιμή ή αν μου το χρέωσαν κανονικά και το παιχνίδι. Ξέρω μόνο ότι ήταν η εποχή που δεν γνωρίζαμε και πολλά πράγματα οπότε σαν χωριάτες μας έπιαναν κότσο αν χρειαζόταν. Τώρα για την σύγκριση, εκτός του ότι η κόκκινη κυκλοφόρησε έναν χρόνο μετά, η διάφορες τιμής λόγω και καλά αίγλης έπαιζαν από τότε.

Πέραν της πλάκας και του circlejerk του θέματος, συμμερίζομαι την άποψη του @mits@kos. Το PCMR echochamber subreddit έχει εκφυλιστεί σε karma whoring από άτομα (κυρίως βορειοαμερικάνικης καταγωγής) που απλώς θέλουν να μοστράρουν τα λεφτά τους στο νέο τους ακριβό διότι έτσι πιστεύουν ότι θα αναληφθούν (αγγλιστί ascend).

Ακόμη και οι κανόνες του sub έχουν τροποποιηθεί.
Aυτοί οι κονσολάκιδες που προσπαθούν να ασκέντ στο μάστερέις θα μας οδηγήσουν σε εμφύλιο :p
#youreadthisherefirst

Για μια στιγμή νόμιζα ότι μετονομάστηκε το τόπικ της ένδοξης φυλής, μετά από καταγγελίες για μπούλινγκ που δεχτήκατε από τους συμπαθείς κατά τ' άλλα πηζάντιους που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Δόξα τον Γκέημπ, δεν ήταν κάτι τέτοιο.

Επί της ουσίας και πέρα από τον χαβαλέ συμφωνώ με τον συνgamer Admiral. Τo PC είναι hardcore και οι κονσόλες casual, όχι λόγο επιδόσεων και αναλογίες value for money, αλλά λόγο γενικότερης ενασχόλησης. Η κονσόλα είναι ένα κλειστό gaming κουτάκι, τελεία. Το PC είναι εργαλείο που όρεξη και χρόνο να έχεις να το κάνεις ότι θες. Και καθαρά στο gaming μόνο να το πάμε οι επιλογές που έχεις σαν pc user είναι απείρως περισσότερες (ποικιλία τίτλων, ποικιλία ειδών , ποικιλία πλατφόρμων, ποικιλία παρεμβάσεων όπως mods ή επεμβάσεις ακόμα και στα αρχεία του παιχνιδιού για παραμετροποιήσεις κτλ. κτλ.)

Και πρέπει να στηρίζουμε την "χαρνκορίλα" του PC οχι λόγω "ελιτισμού" (εντάξει, μερικές φορές για χαβαλέ έχει την πλάκα του) αλλά γιατί θέλουμε χρήστες με ολοκληρωμένη και σφαιρική αντιλήψη, θέλουμε να μπορούν να έχουν τις παραπάνω επιλογές και όχι απλά να πετάν ένα δισκάκι στο κουτί, θέλουμε να παιδευτούν και να παλέψουν με ρυθμίσεις, drives, updates, compabilities κτλ., θέλουμε να μπορούν να βάλουν χέρι στο software και το hardware τους και να πειραματιστούν (και να φαν τα μούτρα τους φυσικά πολλές φορές) και γενικά για να μην το πλατιάζω άλλο να είναι active users και όχι passive (κάτι το οποίο είναι υγιές σε κάθε χόμπυ κατα την γνώμη μου)

Τώρα αν η μόδα όλης της φάσης το μεταφράζει όλο αυτό απλά σε αριθμούς fps είναι άλλη συζήτηση...

νομιζω, αντιμετωπιζετε το θεμα με μια πολυ χαριτωμενη ανάγκη υπαρξης ενος αντιπαλου δεους και της "ποδοσφαιρικης" επικρατησης απεναντι σ αυτο (χο χο χο, σας πατησαμε πεζαντς, νιανιανιανιανια, ειμαστε η μαστερέι κλπ κλπ).
σας δικαιολογω. θεωρω οτι ειναι καθαρα ηλικιακο θεμα.

στους ηλικιακους κυκλους που κινουμαι εγω, (και που θα φτασετε αργα η γρηγορα), πιστεψτε με, τον κονσολά γκέιμερ τον βλεπω σαν "μπραδερ ιν αρμς", σαν συνενοχο στο "εγκλημα". το "εγκλημα" ειναι οτι εισαι γκέιμερ, κανείς δεν κοιταει το μέσο/hardware. οταν κάνεις μια φιλικη κουβεντα, οταν μιλας για τα χομπυ σου, οταν ακομα ακομα προσπαθεις να προσεγγισεις το αντιθετο φυλο (ή το ιδιο, δεν κρινω), την δυσπιστία/ξυνομουριά/"διαφωνια" δεν την συναντας οταν πεις "ειμαι πισιμαστερέι" ή "ειμαι εξμποξάς", την συναντας οταν πεις "ειμαι γκέιμερ". και μετα εχεις να απαντησεις/"απολογηθεις" στο ΗΛΙΘΙΟ ερωτημα: "καλα? ακομα ? στην ηλικια σου? αυτα τα κανουν τα 15χρονα".

οπότε αφηστε τους πεζαντς στην ησυχια τους και κοιταξτε να καλλιεργησουμε ολοι μαζι το σημαντικο, που ειναι να περασει στην κοινωνια η κουλτουρα-σταση ζωης οτι το γκειμινγκ ειναι μία απ τις Τέχνες και δεν ειναι παιδική συνηθεια, αλλά ισοβια ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ.

ο Γεροντας ωμίλησε τα 2 του σεντς.

Eμείς τους αφήνουμε στην ησυχία τους, αυτοί ασχολούνται μαζί μας. Επειδή προφανώς ζηλεύουν.

Ολυμπιακος-Παναθηναικος σημειοσατε Χ
ΠΑΣΟΚ - Ν Δ σημειοσατε Χ
Πισαδες - Κονσολαδες δεν εχει ληξει ακομα
Οσοι παιζουμε παιχνιδια παιδιαστικες κινησεις κανουμε. Δεν ειχα καταλαβει οτι ειναι κακο αυτο.
Το οτι οι κονσολοπισοκατασκευαστες μας πιανουν τον ποπο με τα παιχνιδια και τα διαφορα κολπα δεν μας πειραζει?
Θεωρω μαγκα και μπραβο του, εκεινον που γνωριζει να επιλεξει π.χ. μια καρτα γραφικων με καλλιτερες επιδωσεις και φτηνοτερη τιμη απο καποια αλλη, και θα ακολουθησω την συμβουλη του
Με αφινει αδιαφορο, αυτος που τρεχει να παρει μια καρτα, μολις κυκλοφορισει,για να εχει την τελευταια τεχνολογια. Σεβαστο το δικαιομα του να το κανει
Διασκεδαζω περισσοτερο οταν μαλωνουμε για υποκατηγοριες Σεγα-Νιτεντο , AMD-Intel.
Η διασκεδαση σχετικη ειναι, οχι απολυτη.

Καπου παιζει ενα meme το οποιο δεν το βρηκα. Θα το περιγραψω. Ενας PS τυπος ρωταει εναν PCMR τυπο οτι μπορει το pc να ειναι καλυτερο απο το PS αλλα το εχει αυτο το pc; Ενοιωσα ενα σφιξιμο στην καρδια.
Να τον ακουτε τον Northlander γιατι εχει τις αληθειες του. Εχει γεμισει το ιντερνετ με φωτογραφιες που δειχνουν ενα pc, φωτισμενο σαν τον Παρθενωνα, πανω σε ενα γραφειο που το πηραν απο την NASA, με μια καρεκλα που την πηραν απο την φεραρι, σε ενα δωματιο που ειναι βαμενο-φωτισμενο σαν μουσειο. Στην οθονη φαινεται ενα φαντασμαγορικ background και πουθενα τα specs του υπολογιστη. Στην καλυτερη θα αναφερει την καρτα γραφικων γιατι ειναι rtx 3090.
Το ιδιο εγινε οταν βγηκε το PS5 και το ιδιο εγινε οταν βγηκε το cyberpunk. Παντου screenshots και video και τωρα ησυχια, σχεδον τιποτα.
Χωρις να θελω να προσβαλω τους συν-rq-ιτερς, ταυτοχρονα παιζουν screenshots με gaming λιστα που δεν θα την τελειωσει ποτε, κανενας.
Δεν αρκει το προσδοκιμο ζωης μαναμ.

Στο παρελθον, οταν ηθελες να αλλαξεις καρτα, η τιμη της νεας καρτας δεν ειχε μεγαλυτερη αξια απο ολοκληρο το συστημα σου.
Οταν εκανες την αλλαγη, οι διαφορες με την παλια καρτα εβγαζαν ματι. Ακομα θυμαμαι το ξενερωμα που ειχε φαει φιλαρακι μολις ειδε το need for speed III γιατι η καρτα του δεν ηταν αρχαια. Ουτε 3d mark δεν χρειαζοταν να τρεξουμε.

Οπως το βλεπω εγω, οσοι εχουν φαει την παραμυθα με τα iphone, την εχουν φαει και αυτοι με τα PS και αυτοι που δινουν λεφτα για την ναυαρχιδα της nvidia.

παλέψουν με ρυθμίσεις, drives, updates, compabilities
Καλα εσυ πρεπει νασαι σειρα μου. Μονα τους γινονται αυτα πλεον και δεν σε ρωτανε κι ολας

Όλο το αρχικό ποστ σε μια εικόνα.

397306_3270649447858_1316015854_3359395_701289556_n.jpg

Πισαδες κονσολαδες και τοσοι αλλοι
εξμποξαδες, λινουξαδες, ιντελικοι
καθενας εχει και τον καυμο του
ετσι ειμαστε ολοι εμεις οι χαρντουερικοι

φάνι σταφ

.... ειπε ο πισιμαστερέι Σταυροφορος, που θεωρει το κονσολοgamepad του "οχτρού" απαραιτητο στο πισί, κι ετσι το ονομαζει περιφερειακο για να το δικαιολογησει....

:gap::PCMR::trollface: :rolleyes:🙂😃

Γίνεται ωραίο αλεό και δεν ξέρω από πού να αρχίσω. Θα ανασυνταχθώ και θα επιστρέψω με σεντονάκι μετά τη δουλειά.

Προς το παρόν τριτοτέταρτοι WINDOWS PLEBS (ναι, αυτό είναι το επίπεδο, δεν ξέρω τι περιμένατε) πάρτε λίγο POSIX & UNIX-based home workstation, αντάξιο Homo Universalis, και πάτε παραπέρα να ρίξετε κάτω το TIGER κανενός πιτσιρίκου.

desk.jpg

Μια σοσιαλιστική Ultrawide τη χρειάζομαι.

Παρακαλώ τηρείστε το fair play και αποφύγετε σχόλια για τις Macακίες στο γραφείο, είναι της δουλειάς. Εκ της διευθύνσεως.

Ευχαριστώ τον @lelos kounelos για την ιδέα.

Back