What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

The Used Project (or Project X never ends)

Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Λοιπον ενα μικρο update απο το μετωπο,τριβω πλαστικη προσοψη και τα μεταλλικα πλαινα.Εκανα καποιες προχειρες μετρησεις για το παραθυρο στο πλαι του κουτιου και εχω παραγγειλει μια 3M κολλητικη ταινια διπλης οψεως.
Τελικα ακολουθησα την συμβουλη του solaufein και δεν θα ξεπριτσινοσω το σκελετο αλλα θα το βαψω απο πανω μεταλλικο μαυρο.
Τωρα τα πραγματα εχουν μπλεξει λιγο στο θεμα με τις μνημες και θελω την γνωμη σας.Η modo που θα χρησιμοποιησω ειναι η ASUS P5SD2-X και θελω να βαλω 4 gb 667 mhz DDR2 μνημη αλλα αυτες που βρισκω στο ebay ειναι για servers αλλα και desktop αλλα θα κανουν για την mobo η θα φαω καμια πικρα.Απο το σιτε της ASUS οι επιλογες ειναι περιορισμενες και για αυτο θελω την γνωμη σας.
Φωτογραφιες θα ανεβουν μαλλον ΣΚ.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758


solaufein wrote:
edit: πόσους σκληρούς σύνολο θα βάλεις? Μπορείς να τους βάλεις στις 5.25 να μην ασχοληθείς με το hdd cage? η μπορεί να γίνουν πολλοί αργότερα? Δεν εχω ευκαιρη φώτο αυριο θα προσπαθησω να σου δείξω δυο ειδων που έχω για την ιδέα.</blockquote>

solaufein για αρχη θα μπουν δυο hdd του ενος τερα ο καθενας,αλλα δεν θα κανω διαταξη raid και μελλοντικα θα μπουν αλλοι 2 τους ενος τερα ο καθενας.Συνολο θελω να φτασω τα 4 τερα,γιατι θελω ολα τα αρχεια μου να τα εχω σε ενα συστημα και να μην αναγκαζομαι να ψαχνω.
Eαν στο κουτι εγκαταστουσα ενα πιο gaming συστημα εκει που θα ηταν το cage με τους σκληρους θα ειχα βαλει αντλια με ολα τα παρελκομενα γιατι εχει πολυ χωρο να περασουν οι σωληνωσεις.

Eδω βρηκα μια φωτο με υδροψυξη,αλλα το mod με τα ροδακια θα το κανω και εγω.

http://s100.photobucket.com/user/MEMOS1/media/Pc%20Staff/pccasemod.jpeg.html" class="bbcode_url"><img src="http://i100.photobucket.com/albums/m15/MEMOS1/Pc%20Staff/pccasemod.jpeg" alt="pccasemod.jpeg" class="bbcode_img" />

Εδω μια αλλη φωτογραφια ψιλοβαμμενο απο καποιον μου κατηργησε τους δυο 80mm ανεμιστηρες πισω και μαλλον ανοιξε καινουργια τρυπα για κανα 120mm ανεμιστηρα αλλα εγω θα τους αφησω πισω οπως ειναι.

http://s100.photobucket.com/user/MEMOS1/media/Pc%20Staff/pccasemod2.jpg.html" class="bbcode_url"><img src="http://i100.photobucket.com/albums/m15/MEMOS1/Pc%20Staff/pccasemod2.jpg" alt="pccasemod2.jpg" class="bbcode_img" />

 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Πως παει η δουλεια? Βρηκες χρονο να το προχωρησεις?
Μνημες βλεπω στο αγγλικο ιμπει πολλες ρε συ ... απλα βρες καποιον να τις στειλει εδω. και PC2-6400 να ειναι θα τη τρεχει ... λογικα θα σου βγει φτηνα ... λογικα
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Captain's logo αφιερωμενο στο solaufein!!!

solaufein το ενα πλαινο που θα βαλω το παραθυρο το εχω τριψει μεχρι που μου μουδιασε το χερι,αρα καταλαβαινεις τι εχω τραβηξει.Εχω παρει μαρκαδορο,χαρακα μαζι και ενα καμπυλογραμμο για να σχεδιασω το πλαισιο του παραθυρου αλλα επειδη υπαρχει η μεσαια βεργα στο κουτι θελω να χωρισω το παραθυρο σε δυο τμηματα για να την κρυψω και να φαινεται πιο καλο.
Ενα ατυχημα που ειχα ηταν οτι οταν εβαψα το σασι κολλησε σκονη στο χρωμα και απο κοντα δεν φαινεται τοσο καλο(αλλα το μαυρο κρυβει) αλλα ρωτησα ενα φανοποιο γνωστο και θα του δωσω για να το κανει πενα.
Εχω παραγγειλει και μια ταινια διπλης οψεως της 3Μ για να κολλησω το παραθυρο,αλλα μου μεινει να τριψω το μπροστα πλαστικο μερος(γυαλοχαρτο νερου 800αρι και βλεπω) και τα δυο πλαινα πανελ(πανω μερος-πλαινο μερος).Η μαγκια που σκεφτομαι ειναι να βαλω δυο χερουλια στο πανω μερος του κουτι για να ειναι πιο φορητο(αυτο θα το δω πιο μετα) αλλα και τα ροδακια στο κατω μερος(ακομα να βρω μαλλον απο καμια καρεκλα γραφειου θα δανειστω).

Επειδη σε αυτο το project τιποτα δεν παει χαμενο ειχα παρατημενο εναν εξωτερικο δισκο της Verbatim 500 gb,που δεν αναβε

http://s100.photobucket.com/user/MEMOS1/media/Pc%20Staff/PB170044.jpg.html" class="bbcode_url"><img src="http://i100.photobucket.com/albums/m15/MEMOS1/Pc%20Staff/PB170044.jpg" alt="PB170044.jpg" class="bbcode_img" />

Ετσι αποφασισα να τον ανοιξω απο το να παρω ενα καινουργιο τροφοδοτικο απο το ebay.

http://s100.photobucket.com/user/MEMOS1/media/Pc%20Staff/PB170047.jpg.html" class="bbcode_url"><img src="http://i100.photobucket.com/albums/m15/MEMOS1/Pc%20Staff/PB170047.jpg" alt="PB170047.jpg" class="bbcode_img" />

Η πηγη του προβληματος ειναι η πλακετα και το τροφοδοτικο απο οτι μου ειπαν

http://s100.photobucket.com/user/MEMOS1/media/Pc%20Staff/PB170048.jpg.html" class="bbcode_url"><img src="http://i100.photobucket.com/albums/m15/MEMOS1/Pc%20Staff/PB170048.jpg" alt="PB170048.jpg" class="bbcode_img" />

Ο δισκος ειναι ενας Samsung 500gb στις 7200 rpm.Τωρα τον κοτσαρα στο καλο PC απανω για format και για ελεγχο τυχον bad sector.

solaufein για τις μνημες απο το αγγλικο ebay βλεπω και εγω και πολλοι πωλητες στελνουν Ελλαδα,το προβλημα ειναι οτι πολλες απο αυτες ειναι για σερβερ αλλα επειδη ολες τις φορες που εχω αγορασει μνημες συμβουλευομαι το σιτε της εταιριας που φτιαχνει την μητρικη,εδω υπαρχει προβλημα γιατι η Asus δινει επιλογες,αλλα μεχρι 667 mhz θα παρω.Παντως αυτο που εγραψες θα το λαβω σοβαρα υποψιν μου.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
ΑΛΛΑΓΗ ΣΧΕΔΙΩΝ λογω εκτακτης αναγκης(παραχωρητε σε συγγενικο προσωπο που το εχει αναγκη),το set up αυτο που εχω περιγραψη στην αρχη του θεματος μαζι με τις μνημες που αγορασα απο το nitro και με μια καρτα γραφικων θα το δωσω,αλλα απο τροφοδοτικο τι να δωσω?Δεν θελω να δωσω το CORSAIR CX430 γιατι με εχουν πιασει η αφραγκιες μου για αυτο εαν εχει καποιος εχει να προτεινει κατι φθηνο και καλο για να σηκωνει το Pentium 4 3.4 μαζι με 2 δισκους Sata και με μια καρτα γραφικων(αγνωστων στοιχειων) ας το κανει.

Το ιστορικο εχει ως εξης,ο γιος του ξαδερφου μου εκανε την εξης πατατα καθαρισε το εσωτερικο του υπολογιστη και την ψυκτρα με αποτελεσμα οταν τα εβαλε πανω να μην βαλει παστα(το θεωρησε ασημαντο) και ο επεξεργαστης απλα μας αφησε χρονους.Η ιστορια εχει μελλον ακομα,περνωντας τις μνημες απο τον nitro εδεσα τον υπολογιστη(m/b-ram-cpu-gpu-hdd) και ολα δουλεψαν.Στελνω πακετο μητρικη και επεξεργαστη και του ειπα οτι ειναι κομπλε κουμπομενα ολα και εσυ βαλε τα υπολοιπα.
Να το Θεο παιδια δεν πιστευα στα αυτια μου αυτο που ακουγα,ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ και δεν ανοιγει ο υπολογιστης.
Ειπα εβαλες σωστα τα καλωδια του κουτιου στην μητρικη,απαντηση ΝΑΙ, το τροφοδοτικο ειναι καλο,,απαντηση ΝΑΙ, εχεις ανθρωπο εκει να του ριξει μια ματια και να ξερει απο υπολογιστες,,απαντηση ΝΑΙ ,το πορισμα ηταν οτι η μητρικη ειναι καμμενη και ειπα να περιμενουν λιγο μεχρι να ανεβω Δραμα για το πτυχιο και να του ριξω μια ματια.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ηταν οτι το παλιο τροφοδοτικο ειχε 20pin για τροφοδοσια μητρικης ενω αυτη η μητρικη ηθελε 24pin.Εστειλα email στην Asus και μου ειπαν οτι μονο 24pin τροφοδοτικο κανει και ετσι τους ειπα τι χρειαζεται να κανουν.(ο επιστημονας που εβγαλε την μητρικη καμμενη του τα εχωσα στεγνα μπροστα σε ολους).
Την επομενη μερα που εφευγα με πηρε η μητερα μου τηλεφωνο και μου ειπε να περασω απο το σπιτι του ξαδερφου μου οπου και με περιμενε ο γιος του,αφου πρωτα του εβαλα ενα χερι (εαν δεν ξερεις κατι παρε τηλεφωνο η ψαχτω) μου ειπε το κορυφαιο θα παιζει κανα παιχνιδι το pc και εμεινα παγωτο με το σαγονι να κρεμεται μετεωρο,ετσι αποφασισα να ξηλωσω την μητρικη και να σηκωθω να φυγω,πως και επραξα.Αλλα μετα επεσαν τηλεφωνα για να γυρισω πισω αλλα εγω ηδη ερχομουν Αθηνα.Επειδη με επιασαν οι καλοσυνες μου ειπα οτι θα το στησω απο την αρχη ΕΓΩ και απλα στειλτε τα υπολοιπα πραγματα(δισκους-καρτα γραφικων-κουτι).
Καλα το κουτι ειναι αρχαιο και μαλλον θα του δωσω ενα δικου μου,αλλα οι δισκοι τιγκα στους ιους(τρομαξα και εγω με αυτα που εβλεπα).
ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ οποιος παει να κανει το καλο συνηθως τρωει μεγαλη φρικη,αλλα η κατασταση επειδη ειναι ζορικη θα βοηθησω.οπως θα εκανε ο καθενας μας απο εδω μεσα.
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Αμαν, σε καταλαβαινω φίλε. Υπομονή. "χαρα και τσαχπινιά" ακομα και οταν ξεγλιστρας!

Εχω ακουσει πολλες φορες το γνωστο "ο ξαδερφος Γιωργος ξερει απο κομπιουτερ!", στην αρχη ψαρωνα αλλα τωρα τη κάνω με ελαφρα πηδηματακια απο συγγενεις.
Τους φιλους ομως τους προσεχω, τους τα δενω παραδοσιακα τα τελευταια χρονια αν και ποια γινεται απο κεκτημενη ταχυτητα (τα καταφερνουν και μονοι τους) και για να τσιμπισουν κανα καλο κομματι που βρισκεται στα χερια μου ακομα :lol:
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758


solaufein wrote:
"χαρα και τσαχπινιά" ακομα και οταν ξεγλιστρας!</blockquote>

Oι πιγκουινοι της Μαδαγασκαρης οταν το ειπαν ειχαν πολυ δικιο.

http://www.youtube.com/watch?v=trmz_wl_dWU&hd=1

 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Παντως κανοντας τους υπολογισμους μου στο eXtreme Power Supply Calculator βρισκω οτι το Minimum PSU Wattage ειναι 287 W και το Recommended PSU Wattage ειναι 337 αρα νομιζω οτι και το Corsair VS Series VS350 κανει για την δουλεια που το θελω.Ποια ειναι η γνωμη σας(το ποσο που μπορω να διαθεσω ειναι μεχρι 40 ευρω)?
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Tα νεα απο το μετωπο,ολο προβληματα συνανταω.Καταρχην μια φωτογραφια απο το τερατουργημα που δημιουργησα

http://s100.photobucket.com/user/MEMOS1/media/Pc%20Staff/P2090050.jpg.html" class="bbcode_url"><img src="http://i100.photobucket.com/albums/m15/MEMOS1/Pc%20Staff/P2090050.jpg" alt="P2090050.jpg" class="bbcode_img" />

η καρτα γραφικων που εβαλα πανω ειναι μια 6870 απο το αλλο συστημα που εχω γιατι η ASUS 6200 LE που ειχαν βαλει πανω,δεν εχω καλωδιο για να την συνδεσω με την οθονη και αυριο θα παω να αγορασω για να την βαλω πανω.
Το προβλημα ειναι τωρα οτι ανοιγει κανονικα ο υπολογιστης αλλα δεν βρισκει σημα η οθονη απο την καρτα γραφικων.Εχω τρομαξει και φοβαμαι οτι μπορει να εχει γινει ζημια μιας και τοποθετηση της μητρικης εγινε προχειρα και ενα capacitor το βρηκα στραβωμενο.Απο εκει και περα δεν μπορω να κανω κατι απο το να περιμενω αυριο να παω στο Πλαισιο για να αγορασω http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/periferiaka/kalodia/Turbo-X-1-8M-176729.htm και να βαλω την παλια καρτα πανω μπας και νοιωσει τιποτα το τερας.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Eρωτηση παιδια,τωρα που του ξαναεριξα μια ματια ειδα οτι ο ανεμιστηρας της καρτας γραφικων(6870) λειτουργει κανονικα αλλα δεν δινει σημα στην οθονη,τι μπορει να συμβαινει?
Οι δισκοι τους ακουω λειτουργουν το ιδιο και ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη.
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
Tσέκαρε ξανά πως όλα τα καλώδια που χρειάζεται η μητρική είναι στην θέση τους αγορίνα.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Grmadness τα εχω τσεκαρει ολα τα καλωδια και ακου τι εγινε οσο κουφο και εαν φαινεται.Επειδη τον αφησα λιγη ωρα για να πανω στο WC και γυριζοντας αντικρυσα το menu της μητρικης.Αφου εκανα καποιες ρυθμισεις εσωσα και ξανα εκανα restart.Mετα απο τρια λεπτα που δεν εβρισκε σημα ξαφνικα εμφανιζεται το menu παλι αλλα δεν κραταει τις ρυθμισεις για το boot.
Πιστευω οτι αυριο βαζοντας την παλια καρτα θα στρωσει.Εαν δεν στρωσει θα επανελθω.
Αυτο το νεκρο σημειο απο τι πιστευετε οτι μπορει να το προκαλει?
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
Από φθαρμένο καλώδιο μέχρι κακή επαφή της GPU με την μητρική. Βάλε στην εξίσωση και τον πυκνωτή που είπες πως έχει θέμα... Κάνε και ένα reset το BIOS.

EDIT

Επιπλέον (και είναι ο βασικός μου φόβος) έλεγξε τον CPU. Για οτιδήποτε.
Δοκίμασε με 1 RAM stick την φορά.
Βασικά αυτό που με ανησυχεί είναι πως δεν POSTάρει κάν. Αυτό είναι κατά 99.9% hardware. Από τροφοδοτικό πως πάμε; είναι παλιό;
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Φραπε ειμαι με ενα stick ram(1 gb) που αναγνωριζεται κανονικα.Απο τροφοδοτικο εχω τωρα πανω το Thermaltake Berlin 630W που δεν νομιζω να εχει προβλημα.Τωρα μπηκα στο κυριως μενου και παω να βαλω να βαλω drivers για την καρτα.
Postaρει αλλα μετα απο τρια λεπτα ανοιγει(δεν ποσταρει κατευθειαν) και εκει ειναι το προβλημα.
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
Oκ, λεπόν, αποσύνδεσε τo DVD/CD drive, σκληρό, και δές αν σε βάζει στο BIOS. (Μπορεί να φταίει αυτό)
Μετά τσέκαρε ξανά μήπως έχει μείνει κάποια βίδα κάτω από την μητρική και σου βραχυκυκλώνει. Αν θές, δοκίμασε και ένα Boot δίχως RAM, για να δείς αν όντως θα σε κράξει η μητρική.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Φραπε επειδη τα Windows 7 ναι αυτα εβαλαν και εχω φρικαρει με τις μαλακιες τους,συνεχεια κολλανε στην επιδιορθωση θα του τραβηξω format και θα του πατησω Ubuntu για να ησυχασω.Τωρα παω να κανω αυτα που μου ειπες και θα επανελθω.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Φραπε τιποτα δεν εγινε,το νεκρο διαστημα παραμενει(δυο λεπτα χρονομετρημενα μεχρι να εκκινησει η καρτα) και απλα δεν μπορω να κανω format λογω οποτε θυμαται βλεπει τις συσκευες.Μπορει ο υποπτος ολων αυτων να ειναι η μπαταρια της μητρικης που ειναι στα τελευταια της?
Εαν τιποτα δεν πιασει και αυριο το πεταω στα σκουπιδια και του δινω το amd xp 2500 που εχω και τελειωσα.Μου εχουν σπασει τα νευρα τοσες ωρες με το μπρικι.................
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
Aν όντως είναι στα τελευταία της, παίζει να προκαλούνται διάφορα κουλά. (Σόρυ, ήμουν afk εκτάκτως)

Δοκίμασε και το τελευταίο, βγάλε το καλώδιο τροφοδοσίας, κράτα το Power για μερικά δευτερόλεπτα πατημένο και μετά πάτα το 5-6 φορές. Ξέμεινα από κόλπα. :cheers:
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Η μητρικη παρεδωσε πνευμα και κατεληξε στα σκουπιδια,το θεμα ειναι τωρα οτι ψαχνω μια μεταχειρισμενη μπας και το σουλουπωσω το συστημα και επιτελους να μονταρω.Πιστευω οτι μεχρι την αλλη να τελειωσω και ασχοληθω με το κουτι κια το βαψιμο.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Λοιπον μετα απο ψαξιμο βρηκα μια ASUS P5B και θα κοτσαρω πανω τον Pentium 4 651 θα το στειλω.Δεν βλεπω ελπιδα.Τροφοδοτικο βρηκα ενα 450 thermaltake και τελος.
Θελω ενα κουτι με 30 ευρω για να χωρεσει δυο δισκους και τα υπολοιπα?Πειτε καμια γνωμη γιατι το μυαλο μου αρχισε να με ποναει!!!!!!!!!!!!!!
 
Top Bottom