Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Status
Not open for further replies.
Τουμπανάκι πρέπει να 'ναι δαύτο. Μόλις ξεμπερδέψω εδώ με κάτι συγκλονιστικά ενήλικες φρίκες που σε γερνάνε είκοσι χρόνια την ημέρα ψιλο-υποχρεώσεις, θα το χτυπήσω σέγκουρα.

Έβαλα χθες να παίξω το Civilization Beyond Earth που τσίμπησα πρόσφατα και αν δω γιατί σκατά έχει mixed reviews στο steam (αν και ta recent είναι very positive) και έφαγα 2 ωρίτσες μαζί του μέχρι που ανάγκασα τον εαυτό μου να σταματήσει να πάω για ύπνο γιατί adult life και τέτοια ξινά... το just... one more turn... είναι εδώ και δεν έχει ξεφτίσει διόλου πάντως.

Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον και φαίνεται να έχει γίνει αρκετή δουλίτσα για να μην μου κάθεται το "σιγά τώρα mod του Civ 5 και θέλετε full price" που λένε αρκετοί, δηλαδή οκ έχει κάποιους όμοιους μηχανισμούς αλλά το πάει εντελώς αλλού το παιχνίδι, προβλέπω κάψιμο.

Με κάτι τέτοιες ψιλο-υποχρεώσεις Μποράτσου έχω μπλέξει κι εγώ κι εδώ και περίπου ένα μήνα ξεκινάω νοητά το Nioh: Complete Edition. Το γράφω στο thread μπας και πάρω λίγο από το τσι του RQ και εν τέλει καταφέρω να το παίξω εντός του έτους. Ή μια παρτίδα τάβλι έστω.

Δεν θα κουραστώ να το λέω: δείτε Inside No. 9 ΠΑΙΞΤΕ INSCRYPTION! Από προχθές που το τελείωσα, δεν μπορώ να το βγάλω απ'το μυαλό μου. Αναζωπύρωσε την κάψα μου για τα (story driven) card games και τώρα ψάχνω μάταια φιξάκι. Αλλά δεν είναι απλώς ένα εθιστικό card battler. Είναι ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Είναι ένα πανέξυπνο meta game, μια καθηλωτική αφηγηματική εμπειρία, ένας σχεδιαστικός άθλος για το μικροσκοπικό μέγεθος της ομάδας (βασικά τα περισσότερα τα έκανε ο ίδιος ο Daniel Mullins). Το ending sequence από μόνο του βάζει κάτω το 97% των τερματισμών που έχω δει σε indie ή blockbuster games.
Σταματάω εδώ, γιατί θα spoilάρω τα επιπλέον layers που αποκαλύπτονται μαεστρικά πίσω από το αρχικό προπέτασμα και είναι κρίμα. Θα πω μόνο ότι δεν είναι τόσο σύντομο ή απλοϊκό όσο ενδεχομένως φαίνεται και αξίζει την αρχική του τιμή με το παραπάνω.
9.5/10 would get mindfucked again

Τώρα πνίγω τον πόνο μου στις σκοτεινές λεωφόρους και τα κακόφημα κοτέτσια του Chicken Police που αποδεικνύεται καλή παρηγοριά. Έχει ελάχιστους γρίφους, προχωράς εξαντλώντας απλώς όλες τις πιθανές συζητήσεις και παρατηρώντας τις στατικές οθόνες που επισκέπτεσαι. Το κείμενο θα μπορούσε να είναι λίγο πιο "σφιχτό" και τσαχπίνικο, αλλά η άψογη noir ατμόσφαιρα και οι αναπάντεχα δυνατές ερμηνείες το ανεβάζουν πάρα πολύ. Χαλαρό visual novel ύψιστης ανδροπρέπειας για νωχελικά βραδάκια μπροστά στο PC.

Ακόμα πιο νωχελικό αλλά πολύ πιο ζωηρόχρωμο είναι και το Old Man's Journey πoυ νομίζω καβάτζωσα κάπου, κάπως, κάποτε από bundle. Μηδέν κείμενο, μηδέν πρόκληση, μόνο πανέμορφες εικόνες και ήχος που ξετυλίγουν τη ζωή του ηλικιωμένου πρωταγωνιστή με γλυκιά νοσταλγία. Βγαίνει σε ένα απόγευμα αλλά το παίζω σε μικρές δόσεις για να με χαλαρώνει μετά από μια δύσκολη μέρα.

Έβαλα χθες να παίξω το Civilization Beyond Earth που τσίμπησα πρόσφατα και αν δω γιατί σκατά έχει mixed reviews στο steam .

Ο κύριος λόγος για να σταματήσω με το ΒΕ ήταν το αχανές tech tree. Χάθηκα εξ αρχής και δεν κατάφερα ποτέ να καταλάβω τι παίζει.

Ο κύριος λόγος για να σταματήσω με το ΒΕ ήταν το αχανές tech tree. Χάθηκα εξ αρχής και δεν κατάφερα ποτέ να καταλάβω τι παίζει.
και εγώ σκιάχτηκα λίγο, αλλά ακριβώς αυτό είναι υπέροχο. Τώρα πλέον δεν ακολουθείς την πεπατημένη των Civ, φτιάχνεις εσύ την ιστορία του πολιτισμού σου και με τόσο αχανές tech tree μπορείς να κατευθυνθείς σε εντελώς μοναδικά αποτελέσματα.

Λες να το ξαναβάλω; Θα το σκεφτώ.

Λες να το ξαναβάλω; Θα το σκεφτώ.
έχει πράμα, δεν ξανα έπαιξα από προχθες ακόμα γιατί έχω μπλέξει με κάτι δικά μου project, αλλά μου φαίνεται πως πραγματικά πάει σε πολυπλοκότητα ένα βήμα παραπέρα, είναι αυτό που θα ήθελα από το Civ6 και όχι αυτό το νερομένο πράγμα που έβγαλαν. Τώρα θα μου πεις σε 2 ώρες το κατάλαβες όλο αυτό;
Όχι οκ, αλλά με αυτά που έιχα διαβάσει και με αυτά που είδα στις 2 ώρες νομίζω ότι τα πιάσαμε τα λεφτά μας.

Τελευταίες μέρες παράλληλα με το Death Stranding και σφηνάκια Darkest Dungeon, Hard West, ασχολήθηκα με cyberpunk και Cthulhu κόσμους.

State Of Mind: Ευτυχώς δεν απαγόρευσαν στον Martin Ganteföhr, μετά το ανέκδοτο που λεγόταν Mystery Of The Druids, να ασχοληθεί ξανά με την δημιουργία video games. Τα Moment Of Silent και Οverclocked που ακολούθησαν ήταν ωραία παιχνίδια και καταπιάστηκαν με τις επιδράσεις της τεχνολογίας στον άνθρωπο. To ίδιο και σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό είναι το θέμα και στο State Of Mind. Η ιστορία είναι δυνατή και με κράτησε, αν κι έχουμε δει πολλές φορές το concept. Ξεχωρίζει στον οπτικό τομέα για τα ιδιαίτερα γραφικά του με τα μεγάλα πολύγωνα και κάποιες φορές εντυπωσιάστηκα από τους φωτισμούς και τις αντανακλάσεις. Σαν gameplay είναι σχεδόν walking simulator με ελάχιστη δράση, δεν θα αντιμετωπίσετε κάποια δυσκολία. Η βαρύτητα έχει δοθεί στην ατμόσφαιρα και την εξιστόρηση. 7,5/10

Tales Of The Neon Sea:
Όμορφο 2D scrolling adventure, τίγκα στους neon φωτισμούς, όπως μαρτυρεί και το όνομα του και με εξαιρετική μουσική επένδυση. Ελέγχουμε κυρίως έναν detective στο μακρινό 2140 και προσπαθούμε να λύσουμε μια υπόθεση με φόνους που διαπράττονται από ρομπότ που παραβιάζουν την γνωστή ντιρεκτίβα. Αν και το βλέπεις και λες "τι γλυκούλι!", η υπόθεση είναι αρκετά σκοτεινή κι ενδιαφέρουσα. Στο μεγαλύτερο μέρος της θα ασχοληθείτε με puzzles και mini games, κάποια από τα οποία είναι λίγο ζόρικα. Δυστυχώς όταν έφτασα κάπου στο 80% του παιχνιδιού, δεν λειτουργούσαν κάποιοι διακόπτες και δεν μπόρεσα να συνεχίσω το παιχνίδι. Έτσι είδα την συνέχεια στο youtube. Πέρασα αρκετά ευχάριστα πάντως τις 10 ώρες που ασχολήθηκα, ενώ φαίνεται πως θα υπάρξει και συνέχεια. 7/10

Dagon:
Δωρεάν παιχνίδι ( ; ) σε GOG και Steam, ουσιαστικά μεταφορά του διηγήματος του Lovecraft. Οριακά το χαρακτηρίζεις παιχνίδι, καθώς αλλάζεις οθόνες χωρίς καν να περπατάς και ακούς την αφήγηση. Τα τοπία είναι 3D κι υπάρχει κίνηση, ο αφηγητής έχει υποβλητική φωνή και ο ηχητικός τομέας χτίζει ωραία ατμόσφαιρα. Ωραίο στοιχείο τα trivia που μπορείς να μάθεις σχετικά με τον Lovecraft και το έργο του. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι δεν κατάφερα να βρω τα μισά από αυτά στα 40 λεπτά που μου πήρε, ενώ πρόσεχα αρκετά για να τα βρω. Ειδικά οι fans, δείτε το. 7/10

Αrkham Horror: Mother's Embrace:
Χαλαρή μεταφορά από τη σειρά επιτραπέζιων της FFG/Asmodee (Mansions Of Madness, Arkham Horror ) , δεν ακολουθεί κανόνες, αλλά μας διηγείται μια ιστορία (campaign) χωρισμένη σε σενάρια, χρησιμοποιώντας τους γνώριμους χαρακτήρες (investigators) από τα επιτραπέζια. Πριν από κάθε σενάριο διαλέγουμε 1 lead ιnvestigator κι έναν ακόμα από το pool μας, καθώς και τον εξοπλισμό τους. Καθώς προχωράμε στα σενάρια κι άλλοι investigators έρχονται στην παρέα μας. Σε κάθε σενάριο προσπαθούμε να βρούμε στοιχεία για το τι συμβαίνει σε real time, εξερευνώντας τους χώρους κι ουσιαστικά είναι σαν ένα ελαφρύ adventure, μέχρι να εμφανιστούν εχθροί και να περάσουμε σε απλοϊκή turn based μάχη με action points. Εγώ ως εξοικειωμένος με τα επιτραπέζια και φαν του Mythos, το διασκεδάζω αρκετά για την ώρα, αλλά δεν μπορώ να το προτείνω σε κάποιον που δεν έχει επαφή. Αν και τώρα που το σκέφτομαι, δεν είναι άσχημο και για εισαγωγικό.

Διαβαζοντας για το νεο παιχνιδι της bethesda που προκειται να βγει(κατι σε skyrim), το ματι μου επεσε σε ενα μοντ που δεν ειχα ξανακουσει και μετα απο συζητηση με φιλο ρπιτζα που εμπιστευομαι το καταβασα. Enderal λεγεται και ειναι στο steam. Παιχνιδαρος, με καλο στορυ και εξαιρετικα rpg elements. Για εμενα καλυτερο απο το ιδιο το skyrim (κατι οχι ιδιαιτερα δυσκολο).

Παρατησα το encased. Κατι δε μου εκανε κλικ και εβαλα απο την αρχη το atom με σκοπο να παω στο expansion αργοτερα.

ακαρθη, πολυ χαιρομαι που σ αρεσει. εχουμε ξαναπει για το εντεραλ εδω μεσα παλιοτερα. αξιουαλυ, ειμαι στα τελειωματα τωρα και περιμενω να το ολοκληρωσω συντομα για να γραψω σαλιάρικους, τερμα αναξιοπρεπείς Υμνους.

Ξεκίνησα χθες το Saint Kotar και πρέπει να πω ότι μου φαίνεται κάπως φτηνιάρικη παραγωγή· χώρια οι φωνές που δεν χρειάζεται να σχολιάσω τον ερασιτεχνισμό της ηθοποιίας. Κατά τ' άλλα συμπαθητικό φαίνεται, ωραία ατμόσφαιρα και ενδιαφέρουσα εξέλιξη.

(κατεβαίνει και το τελευταίο patch το οποίο πιστεύω να διορθώνει το game over από τις "κακές επιλογές" του εκάστοτε χρήστη).

δοκιμάζω αυτές τις μέρες το graveyard keeper. Φαίνεται ωραίο παιχνίδι αλλά λίγο πιο περίπλοκο από όσο έχω διάθεση αυτόν τον καιρό να μάθω...

Εκτός ότι ακόμα δεν ξέρω να παίζω το παιχνίδι, η βασική μου απωρία αυτήν την στιγμή είναι αν υπάρχει κάποια βιασύνη να προχωρήσω γρήγορα ή αν δεν έχει σημασία και μπορώ τουλάχιστον να παίζω με όποιον ρυθμό θέλω. Πχ στο don't starve πρέπει να προετοιμαστείς για τον χειμώνα, υπάρχει κάτι ανάλογο;

Ξεκίνησα χθες το Saint Kotar και πρέπει να πω ότι μου φαίνεται κάπως φτηνιάρικη παραγωγή· χώρια οι φωνές που δεν χρειάζεται να σχολιάσω τον ερασιτεχνισμό της ηθοποιίας. Κατά τ' άλλα συμπαθητικό φαίνεται, ωραία ατμόσφαιρα και ενδιαφέρουσα εξέλιξη.

(κατεβαίνει και το τελευταίο patch το οποίο πιστεύω να διορθώνει το game over από τις "κακές επιλογές" του εκάστοτε χρήστη).
Ισχύει, το τελευταίο patch αφαιρεί το πιθανό dead-end που θα μπορούσε να πέσει κανείς.

Επίσης λένε ότι σε μελλοντικό patch θα διορθώσουν το voice-over με νέες ηχογραφήσεις. Για να δούμε...

Έχω ξεκινήσει το ''destroy all humans!''. Κλασικό παιχνίδι, που στην νέα του έκδοση διαθέτει βελτιωμένα γραφικά(που είναι αρκετά καλά),side missions(που είναι πολύ βαρετά,αλλά παίρνεις extra πόντους εαν τα ολοκληρώσεις, οι οποίοι χρειάζονται για της αναβαθμίσεις), μια νέα αποστολή, costumes(τα περισότερα ειναι ξεκλείδωτα απο την αρχή του παιχνιδιού,έκτος απο κάποια που ξεκλειδώνουν μόλις ολοκληρώσεις τον x αρηθμό side mission ), και achivements.
Έχει ωραίο κάφρικο humor, και μια ιστορία που θυμίζει κάποιες horror comedy ταινίες που όβγαιαναν το 80s-90s.
Το μόνο αρνητικό είναι ότι το gameplay και τα missions γίνονται κάπως επαναλαμβανόμενα, το οποίο μπορεί να κουράσει κάποιους.

Status
Not open for further replies.
Back