What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,512
Μετά τις ανακοινώσεις για το Return to Monkey Island, "ξύπνησε" ο adventurer μέσα μου και είπα να παίξω κάποιο adventure που μου έχει ξεφύγει.

Παραδόξως, διαπίστωσα ότι εδώ και χρόνια είχα παρατήσει το Deponia Doomsday. Δε θυμόμουν τίποτα από την υπόθεση, αν και νομίζω ότι δεν είχα πάει μακριά, οπότε το έπιασα ξανά από την αρχή.

Έχοντας προχωρήσει πλέον, μπορώ να πω ότι περνάω μια χαρά, παρ' όλες τις διάφορες μέτριες κριτικές που έχει λάβει. Ίσως δε φτάνει τα επίπεδα της Deponia τριλογίας, αλλά είναι ανώτερο από πολλά πρόσφατα adventures που δοκίμασα και μας υπενθυμίζει γιατί η Daedalic θα πρέπει να επιστρέψει ξανά στο είδος που την ανέδειξε.
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,393
Tερματισα το Ghost Wire Tokyo. Καλο ηταν και κατι διαφορετικο απο τα αλλα παιχνιδια δρασης καθως οι εχθροι ειναι μονο φαντασματα και δεν εχεις οπλα αλλα υπερφυσικες δυναμεις και μαγικα. Πλακα ειχε. Το πιο εντυπωσιακο ομως... ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥ. Ειναι φτιαγμενο για σημερινα τερατα pc και αυτο φαινεται καθως με ολα max και max ray tracing και Ultra FSR 1440P εχει απο τα καλυτερα γραφικα που εχουμε δει μεχρι τωρα και συναγωνιζεται Dying Light 2 !
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Οι διαφορές Terraria vs Starbound σε αυτό τον τομέα είναι αρκετές. Πολύ περιληπτικά το Terraria είναι ποιο "μαζεμένο" και το Starbound ποιο χαοτικό (με πολύ μεγαλύτερη ποικιλία δραστηριοτήτων όμως). Αλλά το Starbound έχει Quest system που προσφέρει κάποια καθοδήγηση, ενώ το Terraria πατάει στο "διάβασε κανα wiki". Και τα 2 είναι υπέροχα παιχνίδια στο είδος τους (2D survival) και με φοβερό Mod Community (το Terraria το προτείνω με Calamity προσωπικά)
Μπορείς να παίξεις το Starbound ακολουθώντας απλά κάποιο σενάριο? Δυσκολεύομαι αν δε μου ζητάει κάποιος να κάνω κάτι.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
Tερματισα το Ghost Wire Tokyo. Καλο ηταν και κατι διαφορετικο απο τα αλλα παιχνιδια δρασης καθως οι εχθροι ειναι μονο φαντασματα και δεν εχεις οπλα αλλα υπερφυσικες δυναμεις και μαγικα. Πλακα ειχε. Το πιο εντυπωσιακο ομως... ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥ. Ειναι φτιαγμενο για σημερινα τερατα pc και αυτο φαινεται καθως με ολα max και max ray tracing και Ultra FSR 1440P εχει απο τα καλυτερα γραφικα που εχουμε δει μεχρι τωρα και συναγωνιζεται Dying Light 2 !
παμε shibuya by night?
 

pornostars

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 19, 2018
Messages
294
Ολοκληρώνοντας χθες το Syberia: The World Before, προτρέπω άπαντες να ασχοληθούν μαζί του.

Είναι το καλύτερο adventure της Syberia saga και έχει απ' όλα: ανατροπές, σκοτεινά μυστικά, ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις, δεδομένου ότι καταπιάνεται σε μεγάλο βαθμό, με το σκοτεινότερο πεδίο της παγκόσμιας ιστορίας: τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι δημιουργοί, έμαθαν από το μέτριο Syberia 3 (προσωπικά μου άρεσε, παρόλες τις αστοχίες του) και παρέδωσαν ένα κόσμημα με αρκετούς ήρωες, Η Kate δεν είναι το πρώτο πρόσωπο εδώ, ενώ ο μαγικός ρεαλισμός για ακόμα μια φορά, δίνει το "παρών".

Τα puzzles είναι ικανοποιητικά - ουσιαστικά οι γρίφοι αφορούν άνοιγμα μπαούλων και μηχανισμών -, ενώ το τέλος του παιχνιδιού είναι πολλά υποσχόμενο και αντάξιο της φήμης της Kate.

Παιχνίδι υπερπαραγωγή.

Συστήνεται χωρίς δεύτερη σκέψη.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Μπορείς να παίξεις το Starbound ακολουθώντας απλά κάποιο σενάριο? Δυσκολεύομαι αν δε μου ζητάει κάποιος να κάνω κάτι.

Αυτό είναι και το δικό μου θέμα με τα survival και γενικά sandbox games, δεν βρίσκω ενδιαφέρον στο να βάλω μόνος μου στόχους προς εκπλήρωση. Θέλω έναν βασικό μπούσουλα.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,316
Και ναι κατάφερα και τέλειωσα το Mass Effect 3!! Είχε κάποιες κοιλιές, ειδικά το Citadel DLC, αλλά δεν μπορώ να πώ ότι δεν το ευχαριστήθηκα!!

Έβγαλα και το "Perfect Ending", χωρίς οδηγούς και τα σχετικά!!
Μίνι κριτική για τα endings που έγινε τόσος ντόρος

----- Destroy Reapers (και ο Sheppard επιζεί = "Perfect" Ending).

Κλασσική συνταγή "Ο Σκοπός Αγιάζει τα Μέσα". Οι Reapers εξολοθρεύονται, αλλά πάει και η EDI, πάνε και οι Geths, που έφτυσα αίμα να τους κάνω σύμμαχους!! Ο δικός μου Sheppard, βάση των επιλογών του, δεν θα το διάλεγε, ακόμα και εάν ήξερε ότι θα επι-ζούσε!!

----- Synthesis: Πολύ New Age για τα γούστα μου!! Γινόμαστε όλοι ένα και ας πάν στην ευχή τα παλιά!!! Τέτοιες απότομες αλλαγές σίγουρα θα δημιουργήσουν προβλήματα!! Και τι στην ευχή θα κάνεις, με τα Hulks που απόκτησαν ξανά τις αναμνήσεις τους??

------ Control: The A.I. is dead!! Long Live the New A.I. Πρόμαχος του Γαλαξία, επικεφαλής των Reapers!! Δεν ακούγεται και άσχημο!! Οι πολιτισμοί συνεχίζουν την δουλειά τους και εάν εμφανιστεί κανας μ@λ@κ@ς, εντός ή εκτος Milky Way, τον βάζω στην θέση του!! Ενώ υπάρχει πάντα η πιθανότητα για Synthesis, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ή της επαναφοράς του original Sheppard (Εδώ τα κατάφερε ο Illusive Man με κατώτερη τεχνολογία)!!
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,848
Τελείωσα εχθές το Hellpoint. Γενικά, το παιχνίδι είναι αυτά που γράφει @Admiral στο review του.
Ενα AA DS Clone σε κάθε τομέα του. Από το σύστημα μάχης και leveling μέχρι τον πολύπλοκο σχεδιασμό των levels. Εχει σαφώς κάποιες δικές του πινελιές πχ, μπορείς να έχεις assault / plasma rifle το οποίο χρησιμοποιεί Energy (το αντίστοιχο mana) το οποίο όμως γίνεται regen μονον με melee hits.

Τα heal potions γεμίζουν 100% του χαμένου HP και η μόνη αναβάθμιση που πέρνουν είναι το πόσα μπορείς να κουβαλάς μαζί σου. Επίσης δεν γεμίζουν κάνοντας save σε κάποιο Bonfire Breach Point παρά μονον πάλι με melee hits. Τα melee οπλα σαφώς έχουν το καθένα το δικό τους ποσοστό "leech".

Τα περιβάλοντα τα βρήκα κάπως παρατραβηγμένα όσον αφορά την πολυπλοκότητα. Βρίσκεσαι σε μία αιωρούμενη Megacity τύπου Citadel από Mass Effect αλλά τα πάντα είναι σκοτεινά και αρκετά στενά τόσο κάθετα όσο και επίπεδα με αποτέλεσμα να χάνεσαι σχετικά εύκολα αν δεν δίνεις προσοχή στο περιβάλλον.

Οσον αφορά την δυσκολία, όσοι έχουν παίξει DS θα τους φανεί μάλλον εύκολο μόλις συνηθίσουν τα animations. Ενδεχομένως μερικά bosses να χρειαστούν περισσότερη προσοχή αλλά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Σχετικά με το στόρυ, αυτό γίνεται σαφές μόλις νικήσετε το πρώτο boss. Μαζεύεται απλώς πληφορίες σε μορφή interactive objects (pcs, letters etc), ξεκλειδώνοντας νέα save points και σκοτώνοντας τα 3 βασικά bosses του game. Πληροφορίες του τύπου πώς έφτασε η ανθρωπότητα σε αυτό το σημείο, η επαφή της με αλλες διαγαλαξιακες φυλές και τέτοια.

Οι διάφοροι φιλικοί NPCs που θα βρείτε κάνουν ακριβώς το ίδιο όπως κα στο DS. Σου λένε απλώς κάπια πράγματα και τί θέλουν, χωρίς όμως να δίδεται κάποιο quest marker ή να καταγράφεται κάπου ώστε να θυμάσαι τί πρέπει να κάνεις και πού πρέπει να πας. Δυο μάλιστα εξ'αυτών παίζουν ρόλο και στα 4 διαφορετικά Endings του παιχνιδιού.

Πιστεύω πως το 75% του Ναύαρχου αντικατοπτρίζει αυτό που έπαιξα, άντε ένα 78%.
Το έπαιξα σε laptop σε ανάλυση 1366χ768 και όλα στο low/off στα 30-40 fps και μάλιστα σε μία περιοχή που ήταν ανοιχτή, έπαιζα με 17-22 κερδίζοντας έτσι με το σπαθί μου και την Shredder Seal of Approvement

"Πίνουμε μπαφους και παίζουμε Dark Souls"
- Developers
20220408190321_1.jpg

Θα σας ζορίσει λίγο ο συγκεκριμένος.

20220401202106_1.jpg


Πόσιμπωλ
20220319205859_1.jpg
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Μπορείς να παίξεις το Starbound ακολουθώντας απλά κάποιο σενάριο? Δυσκολεύομαι αν δε μου ζητάει κάποιος να κάνω κάτι.

Ακολουθώντας μόνο τα Quests όχι, σου δίνουν την αίσθηση του progress και μια κατεύθυνση αλλά δεν γίνεται να μην παιδευτείς και με πολλά άλλα πράματα μόνος σου, περισσότερα σου δίνουν ένα "βασικό μπούσουλα" που έγραψε και ο Αντμιραλ. Με το frackin' universe όμως έχει και πολλά Tutorial/Milestones Quests που σε καδοθηγούν ακόμα περισσότερο, Αν το συγκρίνω βέβαια με ότι άλλο sandbox survival έχω λιώσει (Conan Exiles, No Mans Sky, Terraria, Empyrion) είναι το καλύτερο στον τομέα αυτό, και αν μη τι άλλο έχεις ένα main quest storyline που κυνηγάς (όχι κάτι φοβερό, κλισέ είναι σαν ιστορία, αλλά κάνει την δουλειά της)

Το ξαναπήρα από την αρχή, γιατί ύστερα από reasearch και δοκιμές κατέληξα με ποια mods θα πάω για full playthrough : το Frackin Universe παρέα με το Dificulty + που το κάνει ποιο ενδιαφέρων στο combat σκέλος αν σας αρέσει η πρόκληση και ένα που βελτιώνει το Inventory System τόσο σε κατηγοροποιήσεις όσο και σε μέγεθος (πραγματικά έχει άπειρα materials). Πολύ μου αρέσει ως τώρα, θα πέσει λιώσιμο ;-)
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,393
Ξεκινησα το Eatern Exorcist. Ειναι σαν Shadow warrior αλλα 2d. Η μονη διαφορα ειναι πως οι δαιμονες ειναι κινεζοι αντι για Γιαπωνεζοι. Μετα το φοβερο Shadow Warrior ειναι οτι πρεπει!!!
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Τελείωσε το main game του Dungeon Siege στις 51 ώρες, εκ των οποίων ένα μισάωρο στον τελευταίο αρχηγό. Αφού ήμουν μόνος μου και είχε 3 μορφές!
9 chapters. Μακράν μεγαλύτερο σε έκταση το 4ο, ενώ δυσκολότερο μου φάνηκε το 6ο, που μπαίνεις σε κάτι σαν έρημο και ήταν η πρώτη φορά στο παιχνίδι που εχθροί εμφανίζονταν (έβγαιναν απ' το χώμα). Μέχρι τότε δεν γινόταν αυτό και μπορούσες να τους δεις και να τους ρίχνεις από μακριά και έτσι να τους χωρίζεις από τις ομάδες τους.
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,848
I summon @Admiral
Ξεκίνησα εδώ και δυο βδομάδες το XCOM Chimera Squad. Να πω αρχικά πως με Turn Based δεν είχα ποτέ μου προηγούμενη επαφή πέρα από τα Pokemon. Επίσης δε γνωρίζω εάν αυτό που παίζω είναι κάτι που στέκεται επάξια στην σειρά ή είναι ο παρίας της σειράς.

Το παίζω στο Normal με Heal μετά από κάθε Encounter. Τα πάω καλά μπορώ να πω. Το μενού εκ πρώτης όψεως μπουκομένο για κάποιον μη μυημένο όπως εγώ, στην αρχή. Τώρα το έχω συνηθίσει. Για την ώρα πάει καλά.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
I summon @Admiral
Ξεκίνησα εδώ και δυο βδομάδες το XCOM Chimera Squad. Να πω αρχικά πως με Turn Based δεν είχα ποτέ μου προηγούμενη επαφή πέρα από τα Pokemon. Επίσης δε γνωρίζω εάν αυτό που παίζω είναι κάτι που στέκεται επάξια στην σειρά ή είναι ο παρίας της σειράς.

Το παίζω στο Normal με Heal μετά από κάθε Encounter. Τα πάω καλά μπορώ να πω. Το μενού εκ πρώτης όψεως μπουκομένο για κάποιον μη μυημένο όπως εγώ, στην αρχή. Τώρα το έχω συνηθίσει. Για την ώρα πάει καλά.

Καλή αρχή! Το Chimera Squad ήταν ουσιαστικά ένα side project των developers, δεν είναι το καλύτερο της σειράς αλλά παραμένει αξιοπρεπέστατο. Άντε να περάσεις και στα κανονικά XCOM μετά!
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,506
@bald_killer_clone
Είχα ξεκινήσει και γω το Hellpoint αλλά δεν μπορώ να πω πως με τρέλανε για να το συνεχίσω. Μου φάνηκε πολύ EZ/basic σε σχέση με το πλούσιο και ξεχωριστό Code Vein. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα το ξαναπιάσω. Προτίμησα να ξανασυνεχίσω το Sekiro που είχα κολλήσει και το είχα παρατήσει από τον Οκτώβριο του 2020. Και εγινε επιτέλους το θαύμα κατάφερα να ρίξω τον Guardian Ape μετά από 100+ αποτυχημένες προσπάθειες. Καθάρισα διάφορα mini bosses από κει και πέρα αλλά τώρα έπεσα σε νέο τοίχο με τον Owl και καλορίζικα πάλι. Πραγματικά δεν παλεύεται αυτό το παιχνίδι ρε παιδάκι μου. Σε κάθε boss ότι ήξερες το ξεχνάς και νιώθεις τελείως άχρηστος. Οπως είναι λογικό επειδή και η υπομονή έχει τα όρια της έπιασα παράλληλα και άλλο παιχνίδι και συγκεκριμένα το Leisure Suit Larry: Wet Dreams Don't Dry. Ισως πιάσω και το Tormented Souls. Σίγουρα θα κάνω resume διάφορα μόλις πάρω το νέο PC που έπαιζαν χάλια ή καθόλου (Resident Evil Village) και εννοείται μετά αγορά με τη μία Elden Ring, Cyberpunk και άλλα πολλά που δεν μου έπαιζαν.
Για καμιά βδομάδα έπαιζα ξανά και Demon's Souls το original του PS3 για να θυμηθώ πως είναι αλλά το άφησα γιατί πραγματικά κάποια mechanics σε αυτό έχουν γεράσει άσχημα πλέον. Το είδος έχει κάνει μεγάλα άλματα προόδου
 
Last edited:

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,848
@bald_killer_clone
Είχα ξεκινήσει και γω το Hellbound αλλά δεν μπορώ να πω πως με τρέλανε για να το συνεχίσω. Μου φάνηκε πολύ EZ/basic σε σχέση με το πλούσιο και ξεχωριστό Code Vein.
Εχθες εβαλα λίγο το demo του CV και κουράστηλα πολύ να μαθαίνω καινούργια controls schemes. Ουτε καν εβγαλα το tutorial και βγήκα.
δεν είναι το καλύτερο της σειράς αλλά παραμένει αξιοπρεπέστατο.
Οσων αφορά τα gameplay mechanics ή το στόρυ?
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Οσων αφορά τα gameplay mechanics ή το στόρυ?

Κυρίως όσον αφορά το επίπεδο παραγωγής. Είναι πιο "φτωχό" σε σύγκριση με τα κανονικά παιχνίδια της σειράς.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
εκανα ενα ξεκινημα στο no man's sky και με βλεπω να βαζω στον παγο το elden ring (στο οποιο ειμαι μολις 20 ωρες)
Και εγώ επέστρεψα για το νέο update, όχι ότι καθάριζα backlog δηλαδή και μου έκανε καμιά ζημιά στο πρόγραμμα :p
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
Και εγώ επέστρεψα για το νέο update, όχι ότι καθάριζα backlog δηλαδή και μου έκανε καμιά ζημιά στο πρόγραμμα :p
στο twitch τρεχουν twitch drops btw. βαλε εναν random εκει στο mute αστον να τρεχει και μαζεψε rewards :p
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,848
Εφαγε το Blasphemous ενα ωραιότατο uninstall εχθές. Δεν τη παλεύω με τα 2D πραγματικά. Συχαινόμουν από πάντα τους ιπτάμενους εχθρούς που πρέπει να πηδάς πέρα-δώθε για να τους χτυπήσεις. Α! Και αμα τους ακουμπήσεις ενώ δεν κάνουν κάποια επίθεση, τρως και dmg. Fuck logic και στο αγύριστο.
 
Top Bottom