What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,315
Ακριβώς το παραπάνω. Δεν θα έλεγα σοβαρό σχεδιαστικό λάθος ότι σε αφήνει το παιχνίδι να πουλήσεις αντικείμενα. Κανένα αντικείμενο στην πραγματική ζωή δεν έχει ετικέτα "quest item". Καλό Quality of Life, αλλά την εποχή που βγήκε το Arx Fatalis ήταν όλα τα παιχνίδια λίγο πιο απαιτητικά από τον παίκτη. Κλασσικό παράδειγμα ήταν και το Morrowind που σου έδινε abstract οδηγίες για το πού να πας. Είχα καταλήξει να πάρω όλο το νησί από την ανάποδη για να βρω ένα μονοπάτι, κατέληξα στο ίδιο σημείο που ήμουν 10 μέτρα πιο πίσω επειδή νόμιζα ότι θα είχε κάπου καρφωμένο πάσσαλο με κατεύθυνση "main quest location here". Good times αμπαλοσύνης.

Εγώ πήγα και αγόρασα τον οδηγό στρατηγικής και ξεμπέρδεψα!!! Έφτιαξα με τον editor και ένα μενταγιόν για να πετάω 30 δευτερόλεπτα και γλίτωσα πολύ περπάτημα!!!
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Εγώ πήγα και αγόρασα τον οδηγό στρατηγικής και ξεμπέρδεψα!!! Έφτιαξα με τον editor και ένα μενταγιόν για να πετάω 30 δευτερόλεπτα και γλίτωσα πολύ περπάτημα!!!
artworks-000330980997-cysfdh-t500x500.jpg
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Τελευταίο ποστ για το Immortality, πρόμις.
Είδα λοιπόν και το 5% των clips που μου είχαν ξεφύγει (εννοείται από κάποιον άγιο άνθρωπο που τα ανέβασε, σιγά μην καθόμουν να τα ψάξω ένα-ένα). Επίσης διάβασα κάποιες συζητήσεις/αναλύσεις περί του game στα fora του Steam μπας και βγάλω άκρη. Η αλήθεια είναι ότι το υφέρπον σενάριο δεν είναι κακό, αν μπορέσεις και το αποκωδικοποιήσεις (μια αγάπη για το έργο του Lynch ίσως να βοηθούσε). Ωστόσο το gameplay loop κουράζει, άσε που το game πέφτει ενίοτε στην παγίδα του "για να σου δείξω πόσο κρίπουλας είναι κάποιος που ξελιγώνεται με την πρωταγωνίστρια θα την τσιτσιδώνω κάθε τόσο ώστε να νιώθεις ΕΣΥ, Ο ΠΑΙΚΤΗΣ κρίπουλας και να προβληματιστείς".
Γενικά το παιχνίδι μαστίζεται από έναν αέρα αρτιστίκ δηθενιάς που τελικά νομίζω ότι μου έμεινε πιο έντονα κι από το (αρκετά ενδιαφέρον) περιεχόμενό του. Επίσης, τα υποτιθέμενα creepy στιγμιότυπα και η απόκοσμη "horror" ατμόσφαιρα δεν λειτούργησαν καθόλου στην περίπτωσή μου 🤷‍♂️
Anyway, του βάζω ένα τίμιο 6.5/10 για την αρκετά πρωτότυπη ιδέα και πηγαίνω παρακάτω.

Σε άλλα νέα, Eliza.
Μετά από μήνες που ασχολούμουν μαζί του σποραδικά (στο Deck) επιτέλους το ολοκλήρωσα. Πρόκειται για visual novel που μεταξύ άλλων ακουμπάει ζητήματα όπως την αυτοματοποίηση της ψυχικής υγείας με τη χρήση A.I., τις ηθικές προεκτάσεις της τεχνολογίας, το corporate mentality και την μάχη με την κατάθλιψη. Θεωρώ πως τα διαχειρίζεται με αρκετό τακτ, έχοντας και πράγματα να πει. Gameplay προφανώς δεν υφίσταται, απλώς κατά διαστήματα επιλέγεις γραμμές διαλόγου που πρακτικά δεν επηρεάζουν τίποτα, ενώ λίγο πριν το τέλος διαλέγεις ένα "μονοπάτι" για την πρωταγωνίστρια που καθορίζει και το τελικό sequence που θα δεις.
Γενικά εξαιρετικό voice acting, καλογραμμένα κείμενα, κι ενδιαφέρουσα υπόθεση, με κάποιες μικρές παραφωνίες και κάπως βεβιασμένο τέλος. Πολύ ωραίο για το είδος του, αν ψάχνετε κάτι προσγειωμένο και (πολύ) χαμηλών τόνων.
8/10
 
Last edited:

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Αφού βγήκα έξω απ' το comfort gaming zone μου, και είδα ότι άξιζε, θα επιχειρήσω να το ξανακάνω με το RDR 2, αν και τρέμω στο τι θα συναντήσω με αυτά που διαβάζω.

giphy.gif

Πάντα ήθελα να κουοτάρω τζιφ στον εαυτό μου. ✅


Τελείωσα χθες τούτο δω το γαμημένο το έπος και ειλικρινά, δυσκολεύομαι να βρω τα λόγια να περιγράψω τα συναισθήματά μου.
Βάζω σε σπόιλερζ τα λίγα πραγματάκια που γράφω μην τυχόν προϊδέασω κανέναν ανυποψίαστο περαστικό (βσκ τον Νορθ κυρίως, που ελπίζω να έχει μείνει σπόιλερ φρη)

Σύντροφοι ρεηκουίτες το έχουν αναλύσει πολύ σωστά και εις βάθος το παιχνίδι και στα καλά του και στα κακά του, και πάνω κάτω συμφωνώ με τα περισσότερα γραφόμενα, οπότε δεν θα το κάνω, άσε που δεν έχω και την ψυχική ενέργεια την δεδομένη στιγμή.

Ας σταθώ λιγάκι όμως σε 3 πραγματάκια.

1) Για το προσωπικό μου γούστο, το παιχνίδι στα χαρτιά είχε πολλά πράγματα που τα έχω σε red flags στο γκέιμινγκ. Όμως, είναι τόσο δυνατή η εμπειρία, που με έκανε γρήγορα emotionally invested και το έκανε τόσο οργανικά, τόσο φυσικά, που οποιοσδήποτε ενδοιασμός εξαφανίστηκε δια μαγείας χωρίς να το πάρω πρέφα σχεδόν. Το παιχνίδι δεν είναι τέλειο προφανώς, εννοείται υπάρχουν πράγματα που δεν μου άρεσαν, αλλά όταν τα σκέφτομαι γελάω μπροστά σε αυτό που έζησα.

2) Έχει χιλιοειπωθεί, αλλά δεν μπορώ να μην γράψω τα αυτονόητα. Η αφήγηση, η παρουσίαση του κόσμου, οι χαρακτήρες που συναντάς, γνωρίζεις, και δένεσαι μαζί τους, το βάθος και ο πλούτος του storytelling και τέλος, ο Arthur Morgan, η γνωριμία του μαζί του, το ταξίδι που περνάτε μαζί, το character arc που βιώνετε μαζί
είναι όλα τους το λιγότερο αριστουργηματικά και -ας κλισεδιάσω και άλλο λίγο- ίσως θα έπρεπε να διδάσκονται σε πανεπιστήμια, σχολές, σεμινάρια, σχολεία, ταξί, καράβια, εκκλησίες, κατασκηνώσεις και δεν ξέρω κι εγώ πού αλλού.

3) Επίλογος.
Χμ. Εδώ εμφανίστηκαν τα πρώτα σύννεφα για μένα. Ναι, ξέρω, προφανώς και αν είχα παίξει το πρώτο θα μου είχε κάνει μεγαλύτερο αντίκτυπο, αλλά στο τωρινό state of play του μυαλού μου δεν μπορώ παρά να τον χαρακτηρίσω anticlimactic.
Δεν λέω, χάρηκα με κάποια πράγματα που είδα, αλλά στην τελική, δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι ότι στο τέλος του 6ου τσάπτερ ήμουν λες και με πάτησε οδοστρωτήρας, ενώ μόλις πέσαν τα κρέντιτς με το τέλος του επιλόγου είχα μεν την γλυκόπικρη γεύση του ότι μόλις τελείωσα τέτοια παιχνιδάρα και ότι χάρηκα που το έζησα, αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι επίσης ότι ακόμα πονάω απ' τον οδοστρωτήρα του 6ου τσάπτερ.

Αυτά τα λίγα λοιπόν.
Τι να πεις, ανεπανάληπτη εμπειρία. Σίγουρα απ' τα καλύτερα παιχνίδια που έχω παίξει ποτέ, χτυπάει top 5 νομίζω χαλαρά, και είναι σίγουρα το 2ο καλύτερο παιχνίδι που έχω παίξει μετά τις 19/05/2015.
Όπως είπε και η Kara, το RDR3, αν βγει ποτέ, έχει δύσκολο έργο. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ. Ίσως και πιο δύσκολο από ένα άλλο 3 που αναμένεται εδώ και 18 χρόνια. 🤐

arthur-morgan-red-dead-redemption2.gif

Η αποφόρτιση είναι μονόδρομος για μένα μετά από ένα παιχνίδι σαν το Red Dead Redemption 2, οπότε έβαλα το νέο Spider-Man για mindless fun μπας και καταφέρω και ξεχαστώ λιγάκι.
 
Last edited:

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,846
Δοκίμασα έβαλα χθες το Mafia το πρώτο (όχι rmk) και δεν. Απλά δεν. Χαλια μηχανισμοί, χάλια κάμερα, χάλια map που πρέπει διαρκώς να πατάω το map button για να προσανατολίζομαι. Διαρκώς μπατσοι να με σταματάνε χωρίς δυνατότητα αποφυγής. Uninstall.

Επίσης έβαλα το Back to Bed και το βρίσκω ως ένα πολύ χαλαρό Puzzle game λίγα λεπτά πριν πάω για ύπνο.
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,512
Δοκίμασα έβαλα χθες το Mafia το πρώτο (όχι rmk) και δεν. Απλά δεν. Χαλια μηχανισμοί, χάλια κάμερα, χάλια map που πρέπει διαρκώς να πατάω το map button για να προσανατολίζομαι. Διαρκώς μπατσοι να με σταματάνε χωρίς δυνατότητα αποφυγής. Uninstall.
Σε σταματάνε, γιατί τρέχεις πάνω από το όριο ταχύτητας.

Για τα υπόλοιπα, λογικό το βρίσκω, έχουν πέρασει τόσα χρόνια από τότε...
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,846
Δεν υπάρχει η δυνατότητα να ξεφύγεις? Πρέπει ντε και καλά να τα σκάσεις?
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,512
Δεν υπάρχει η δυνατότητα να ξεφύγεις? Πρέπει ντε και καλά να τα σκάσεις?
Νομίζω μπορείς, αλλά είναι πολύ δύσκολο και δεν αξίζει τον κόπο. Πήγαινε με 40 (υπάρχει κουμπί που σου περιορίζει τη μέγιστη ταχύτητα) και θα είσαι καλυμμένος.
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,846
Στην οθόνη δε φαίνεται πουθενά κάποιο ποσό σε $ όπως στα GTA. Ούτε όταν έφτιαχνα τις πρώτες κούρσες ως ταξιτζής έδειχνε το αν πήρα χρήματα από τον πελάτη.
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,393
Ξεκινησα το Bright memory infnitie. Ειναι μια Κινεζα πρακτορας και σφαζω εξωγηινους αλλα και ανθρωπους. Και το εχει φτιαξει κινεζικη εταιρια. Γραφιακρες και πολυ καλο ray tracing!
chradar.com/features/bright-memory-infinite-may-be-flawed-but-the-fps-combat-is-pristine

Τετοια θελω και εγω για κοριτσι μου ειτε Κινεζα η ΓΙαπωνεζα!
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,393
Τερματισα το Bright meory infinitie.! Ηταν πολυ μικρο οπως λενε. Αλλα φοβερο ομως! Πολυ αιμα και τους εκοψα ολους κομματια με το σπαθι μου! Θυμιζει τα falalities του mortal kombat! Γραφικα απο τα καλυτερα που εχω δει με ολα max 1440p και ray tracing αν και ειναι κατωτερο απο το spiderman σε very high και very high ray tracing.
 

pornostars

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 19, 2018
Messages
294
Ξεκίνησα το The Quarry.

Τυπικό 80's b-movie για ένα φθινοπωρινό σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, στην 3440Χ1440 οθόνη μου:

α). δεν μπορώ να αλλάξω την resolution - η 3440X1440 είναι η default και

β). το παιχνίδι το παίζω κεντραρισμένο στην μέση της οθόνης. Όλο το γύρω-γύρω πλαίσιο είναι μαύρο. Πάνω κάτω αριστερά δεξιά και το παιχνίδι στο κέντρο.

Όποιος γνωρίζει γιατί, παρακαλώ να με διαφωτίσει.

Θενκς!

edit: ανέβασα και ένα σκρίνσοτ για του λόγου το αληθές.
 

Attachments

  • Καταγραφή.PNG
    Καταγραφή.PNG
    201.4 KB · Views: 11

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Πάνω κάτω αριστερά δεξιά και το παιχνίδι στο κέντρο

 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
Jack move αρκετά τίμιο.
Xenoblade Chronicles 3 συνεχίζει σε παρόμοια επίπεδα με τα προηγούμενα.
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,846
Εχθές έβγαλα το Project Warlock. Καλούτσικο, αλλά έχει θέματα balance. Επίσης για να βρει κάποιος τα secrets πρέπει να βγάλει τα ματάκια του παρατηρώντας για αλλαγές στο πάττερν των τοίχων.
Πήγαινα για όλα τα ατσίβια αλλά έχει ένα που 1 death ισοδυναμεί με restart ολόκληρης της campaign.

7.5/10
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Τελείωσα την main campaign του Avengers, ήταν αρκετά καλή όντως. Τα καλύτερα σημεία ήταν τα θεαματικά set pieces, τα χειρότερα οι αποστολές με objectives που είχαν φανερά σχεδιαστεί για το GaaS. Περνάω τώρα στο Judgment για το οποίο θα έχουμε review (όπως και για το Lost Judgment).
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Έπιασα τη σειρά των Secret Files απ' τη Δευτέρα, σοβαρά αυτή τη φορά. Έβγαλα το 1 και από σήμερα μπήκα στο 2, που μ' αρέσει περισσότερο. Πιο λογικοί γρίφοι και, το σημαντικότερο, η Nina δεν έχει τσιριχτή φωνή! Στο πρώτο είχα χαμηλώσει τη φωνή στα ακουστικά για να μη με τρυπάει τα αφτιά.
 
Top Bottom