Λοιπόν, επειδή κάθομαι σπίτι για καμιά εβδομάδα τώρα, (και επειδή ο σκοπός της μικρής καλοκαιρινής άδειας, δεν επετεύχθει λόγω κόστους: Χιλιάρικο για τρεις μέρες σχεδόν!!), ασχολήθηκα λίγο με τα παρακάτω:
1. Ένα retro play through της σειράς Wing Commander, αρχίζοντας κλασσικά με το πρώτο. Δεν θα ασχοληθώ "πολύ" με Secret Missions και "Secret Operations", γιατί είναι για μαζόχες!!
2. Πριν από ένα μήνα, με κάτι sales που είχε η Sony, αγόρασα το PS4VR Set μαζί με κάτι παιχνιδια, κοντά στα δύο κατοστάρικα. Περισσότερο γιατί ήθελα κάτι αυστηρά plug & play, προσιτό οικονομικά, γιατί στο PC πήγαινε κοντά στο πεντακοσάρικο τo headset, και δεν ήθελα να μπλέξω με settings κλπ κλπ. Λοιπόν, όταν η εφαρμογή ήταν φτιαγμένη για VR, μιλαμε για αποκάλυψη. Σαράντα σχεδόν χρόνια παίζω games, και ένιωσα όπως ένιωσα, όταν για πρώτη φορά είδα το Space Invaders, σε φούρνο (!!!!) κοντά στο πατρικό μου στην Πετρούπολη!!! Τέτοιο συναίσθημα. Astrobot και Doom VFR, παρά την σχετικά χαμηλή ανάλυση του PS4VR, ήταν άλλες εμπειρίες από τα συνηθισμένα!! Το Skyrim δεν ήταν και άσχημο, αλλά έβλεπες ότι ήταν add on. Για τζάμπα καλό ήταν, αλλά για full price, ούτε θα το σκεφτόμουν. Περιμένω να δω και "No Mans Sky", πως θα είναι.Το μόνο κακό με το PS4VR είναι ότι πρέπει να είμαι μόνος στο σπίτι, γιατί η σύνευνη μου και/ή τα ανιψάκια καταλαμβάνουν την μεγάλη τηλεόραση στο σαλόνι, που είναι συνδεδεμένο το PS4!!
3. Παρότι έλεγα ότι δεν θέλω να ασχοληθώ με setups, settings και άλλες διαδικασίες που τρώνε χρόνο, τελικά κατάφερα και συνέδεσα το PS4VR με το PC, παρότι μου έφαγε κανα δύο μέρες και δοκίμασα το Steam VR: Subnautica και X-Rebirth VR. Για το Subnautica ένα έχω να πω, ειδικά στον Κώστα (Hellion): Με VR και χαμηλό φωτισμό, κοντά στο διαστημόπλοιο, καλό είναι να φοράς πάνες ακράτειας!!!!!
Ακόμα δεν έχω λύσει το πρόβλημα της χαμηλής ανάλυσης (στο X-Rebirth για κάποιο λόγο κλειδώνει σε 1149 x κάτι μικρότερο), γιατί αυτή ορίζεται από το SteamVR, όπως και υποστήριξη PS Move controllers στο PC. Όχι ότι έχω, αλλά κάποια στιγμή σε sale θα πάρω τέτοια, ίσως και το χειριστήριο για τα shooters. Το PS4VR σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συναγωνιστεί στο PC, τις καθαρόαιμες λύσεις VR που υπάρχουν, αλλά εάν υπάρχει δεν είναι και άσχημο να το έχεις σαν entry level σύστημα!! Για καθαρόαιμο και πειραματισμό στο PC, θα πήγαινα σε Steam Index. Για entry level και plug and play, εφόσον υπάρχει PS4, σε PS4VR.