What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,665
Prophesy of Pendor mod για το MnB: Warband.

<img src="https://images-ext-2.discordapp.net/external/VHtY8kx4Mqk2inrIi89TBHwEKsLGJWGtyR2J2gcSQ5k/https/cdn.discordapp.com/attachments/389213818980663296/595523601789353984/unknown.png" alt="" />

Επίσης Prophesy of Pendor mod:

<img src="https://images-ext-2.discordapp.net/external/iFJrVDtKtnkqih9TFWDVDV7QXU6wMqtPNUpxloxdkp8/https/cdn.discordapp.com/attachments/389213818980663296/595523614363746324/unknown.png" alt="" width="535" height="27" />

#JustWarbandThings

Ίσως φτιάξω κάνα Now Playing για αυτό το μοντ, είναι τεράστια ιστορία.
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Τέλος λοιπόν το Dark Souls Remastered μετά από μερικούς μήνες από όταν το ξεκίνησα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το παιχνίδι με έκανε να καταλάβω ότι δεν έχω πλέον την υπομονή που είχα παλιότερα. Είμαι σίγουρος ότι αν το είχα παίξει πριν από 10 χρόνια θα το είχα διασκεδάσει αρκετά περισσότερο.

Παρόλα αυτά το παιχνίδι έχει αρκετά θετικά στοιχεία και καταλαβαίνω γιατί αρέσει σε τόσο κόσμο. Ο σχεδιασμός των περιοχών και ο τρόπος που συνδεόνται μεταξύ τους είναι πραγματικά υποδειγματικός. Το σύστημα μάχης επίσης, είναι πολύ δυνατό και δεν συγχωρεί λάθη. Το leveling σύστημα με τα souls δεν μου φάνηκε και τίποτα το ιδιαίτερο, ενώ το crafting και ο τρόπος που αναβαθμίζεις τα όπλα προσθέτουν στη δυσκολία του παιχνιδιού.

Το δεύτερο και το λειψό τρίτο playthrough για το 100% βέβαια ήταν αρκετά πιο εύκολα από το πρώτο, αλλά και πάλι αρκετά πιο δύσκολα από τη μεγάλη πλειοψηφία των παιχνιδιών που έχω παίξει. Νομίζω ότι η πιο δύσκολη μάχη για μένα στο παιχνίδι ήταν αυτή με τους Ornstein και Smough.

Κάποια στιγμή (και αφού ηρεμήσω) πιστεύω θα παίξω και τα άλλα δύο.
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,418
εχει και μεταλλαγμενα ποντικια το  a plague tale inocence? Τα σφαζεις η απλα τα αποφευγεις?
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
[quote quote=517471]εχει και μεταλλαγμενα ποντικια το a plague tale inocence? Τα σφαζεις η απλα τα αποφευγεις?

[/quote]

Τα ποντίκια έχουν κόκκινα μάτια, τώρα είναι μεταλλαγμένα; σατανισμένα; Δεν ξέρουμε, πάντως είναι αιμοβόρικα. Μας σφάζουν κυρίως, αλλά κάτι κάνουμε κι εμείς. Όσο προχωράει το παιχνίδι η αλληλεπίδραση γίνεται όλο και πιο μεγάλη, όσο ξεκλειδώνουμε περισσότερες δυνάμεις. Δεν μπορώ να πω παραπάνω λόγω spoilers.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,271
Τελείωσα το Brutal Legend, το οποίο εν τέλει το άφηνα ανοιχτό για να παίζει ραδιόφωνο το αμαξάκι μου.

Ξεκίνησε ως ένα ενδιαφέρον/αστείο παιχνίδι και κατέληξε τόσο βαρετό που ήθελα απλά να τελειώσει για να πάρω την ικανοποίηση του αυτιστικού ότι δεν το άφησα στην μέση. Δέχομαι ότι φτιάχτηκε με γνώμονα τα κλισέ, αλλά σε αυτή την διάρκεια, δεν φτάνουν για να σε κρατήσουν.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,620
Καρκίνιαζα πάντα στα υποχρεωτικά "strategy" κομμάτια του Brutal Legends. Περίμενα ότι θα μπορούσα να τα βγάλω αν απλά έλεγχα τον ήρωα και έσφαζα τις στρατιές solo (στο Wars and Warriors: Joan of Arc γίνεται), αλλά δεν. Ευτυχώς το είχα πειρατικό και δε με έπιασε ο αυτισμός να το τερματίσω. (Με πιάνει μόνο αν έχω πληρώσει και δεν υπάρχει δυνατότητα/έχω χάσει την ευκαιρία για refund
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Παίζω χαλαρά αλλά σταθερά το Heroes of the Monkey Tavern, ευγενική χορηγία του Epitaph (thanks again, mate). Είναι στοχευμένα streamlined blobber/dungeon crawler, πολύ ευχάριστη αλλαγή μετά τον πονοκέφαλο που μου προκάλεσε το σύστημα μάχης του The Fall of Dungeon Guardians. Βεβαία, θα ήθελα καλύτερο έλεγχο των abilities των melee κλάσεων, (απλά κάνουν αυτόματα trigger με chance ή timer, δεν είμαι σίγουρος), αλλά κατά τα άλλα, solid 7/10 για έναν θιασώτη του είδους που όμως έχει όρεξη για κάτι που δεν θέλει ούτε graph paper ούτε εξελάκι για l33t minmaxing.
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Hunted: the demon's forge, για δεύτερη φορά. Είχα ΠΟΛΛΑ χρόνια να παίξω "κανονικό" παιχνίδι (σε αντίθεση με κάποια μικρά walking simulators) για δεύτερη φορά (λόγω των παιχνιδιών που περιμένουν), αλλά στενοχωρήθηκα βλέποντας το κακό τέλος του παιχνιδιού (χωρίς να ξέρω ότι υπάρχουν 2 τερματισμοί) την πρώτη φορά και μια που το παιχνίδι έχει καλό ρυθμό, είπα να το ξαναπαίξω.

Το gameplay με την E'lara είναι πολύ ωραίο και σπάνιο, δεν υπάρχουν πολλά third person "shooters" με τόξο (εγώ ξέρω μόνο το Blood Knights. Ξέρει κάποιος κάτι άλλο;), ενώ το gameplay με τον Caddoc (κλασικό hack 'n' slash) είναι συνηθισμένο και μάλιστα υποδεέστερο από το Severance: Blade of Darkness (το οποίο είναι σταθμός), αλλά ακόμα και από το Enclave.
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Και ναι λοιπόν. Κατάφερα να κάνω αυτό που προσπαθούσα να αποφύγω σαν τον διάολο. Να μπλέξω με πολλά παιχνίδια ταυτόχρονα και μάλιστα κάποια μεγάλα....

Αρχικά ξεκίνησα ήρεμα αρχίζοντας το Shadowrun Hong Kong. Πολύ ωραίο αλλά με αρκετό κείμενο. Αυτό που δεν θυμάμαι είναι αν είχαν τον ίδιο αριθμό κειμένου τα προηγούμενα που πάνε κάποια χρόνια που τα έπαιξα και απλώς γερόντεψα και εγώ όπως ο κύριος Στέφανος και καπου θέλω λίγο Voice παραπάνω, ή όντως έχει περισσότερο από τα άλλα.

Ταυτόχρονα με αυτό έπιασα και το Little Nightmares για λίγο πιο casual gameplay. Πολύ ωραίο παιχνιδάκι, αν και μικρό. Από τη μέση ειδικά που ανεβάζει τέμπο γίνεται ακόμα καλύτερο με αποκορύφωμα το τέλος του. Αυτό το ολοκληρωσα και πήρα το Season pass. Εδώ τα πράματα αρχίζουν και περιπλέκονται. Γιατί κολάστηκα από τον mogrey και έπιασα και εγώ τον καγκουραλέξι ο οποίος με μάγεψε. Περισσότερα για αυτόν στο τοπικ του σύντομα. Αλλά δεν μου έφτανε αυτό, πήγα και πήρα με τους πόντους του Steam τις αμερικάνικες νταλίκες και πραγματικά οι γκουμούτσες είναι άλλη μαγεία, οπότε έφαγα ΚΑΙ εκεί ένα κόλλημα.

Και ταυτόχρονα με αυτά έπιασα με την Regina το Divinity original Sin, από το οποίο έχω μέχρι στιγμής μόνο ένα παράπονο. Γιατί έπρεπε να είναι το steal στο αριστερό κλικ που χρησιμοποιούμε και για κίνηση; Λίγο missclick να κάνει κανείς και βρίσκεται με κάποιο αντικείμενο παραπάνω στην τσέπη του. Και δεν κολλάει και το rp του knight να είναι κλεπτομανής που να πάρει. Όλα τα παιχνίδια έχουν μία δικλείδα ασφαλείας πριν κάνεις κάτι παράνομο. Εδώ όοοοοοχι. Ακροβασίες ο δείκτης του ποντικιού ανάμεσα στα αντικείμενα ενός δωματίου κάνει για να μην κλικάρει κάτι που δεν πρέπει.

Αυτά τα ολίγα αυτόν τον καιρό, και να δω πως θα τα ξεμπλέξω....
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Δεν θα ξεμπλέξεις :p.

Εντάξει, American Truck Simulator μπορείς να παίζεις για χαλάρωση από το επικό questing (εγώ δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ στο ότι ξεκινάω από το μηδέν σε σύγκριση με το ETS 2, όπου είχα όλα τα γκαράζ του κόσμου στη δούλεψή μου, ένα στρατό νταλίκες και οδηγούς και κάνα δις ευρώ στην άκρη για μια δύσκολη ώρα), αλλά Shadowrun: Hong Kong και Divinity Original Sin παράλληλα; Χαρά στο κουράγιο σου.

Και μένα το S:HK μου φάνηκε πολύ wordy, δεν μπορεί να κάνουμε όλοι λάθος. Είναι και λίγο ότι το πολύ μπλα-μπλα είναι συνήθως και μαζεμένο ανάμεσα στις αποστολές, άμα θες να παρακολουθήσεις το lore αλλά και τα character arcs, ανάμεσα σε κάθε αποστολή μπορεί να περνάς πάνω από μισή ώρα να διαβάζεις ιστορίες... To Steam μου λέει 73 ώρες, αλλά κυνήγησα και 100% achievements που θέλουν διάφορα κουλά και replays αποστολών. Αν δε σε ενδιαφέρουν τέτοια πράγματα, περίπου 35 ώρες θα έλεγα για ένα πλήρες playthrough (μαζί με το bonus campaign).

Δεν θυμάμαι το θέμα που αναφέρεις με το D:OS, βέβαια εγώ με invisibility είχα σηκώσει όλο το Cyseal, οι διάφοροι πίνακες πουλιούνται για πολύ καλά λεφτά στην αρχή του game.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
[quote quote=517815]Δεν θα ξεμπλέξεις :p.
Δεν θυμάμαι το θέμα που αναφέρεις με το D:OS, βέβαια εγώ με invisibility είχα σηκώσει όλο το Cyseal, οι διάφοροι πίνακες πουλιούνται για πολύ καλά λεφτά στην αρχή του game.
[/quote]

Στο DOS έκλεβες τα πάντα και τα πουλούσες στους ιδιοκτήτες τους, στο DOS 2 το έκοψαν και οι NPC αναγνώριζαν τα αντικείμενά τους...
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Δεν νομίζω να πούλησα ποτέ τίποτα πίσω στον ιδιοκτήτη του, καθαρά για το role-playing του πράγματος. Ποιος ο λόγος άλλωστε, όταν στη μέση της Cyseal υπήρχε αγορά με πέντε-έξι vendors που δεν έκαναν πολλές ερωτήσεις; Στο D: OS 2 κάνουν και άλλοι πέραν του αρχικού ιδιοκτήτη τους δύσκολους;
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
[quote quote=517822] Στο D: OS 2 κάνουν και άλλοι πέραν του αρχικού ιδιοκτήτη τους δύσκολους;
[/quote]

Ό,τι κλέβεις έχει tag stolen, ενώ μερικές φορές θα βρεις ανάμεσα στο loot κλεμμένα. Στην ευχέρειά σου αν θα τα σηκώσεις.

Στο DOS 1, αυτοί εκεί στη Cyseal ήταν οι πρώτοι που μείναν χωρίς λεφτά. Πάντως ήταν πολύ κλασσικό στο playthrough μου με τον συμπαίκτη μου, ο ένας μίλαγε στον NPC και ο άλλος ψείριζε από πίσω τα πάντα.
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,544
Τελείωσα πριν μερικές μέρες το Back to the future the game και το λάτρεψα. Ειδικά αφού ξαναείδα τη τριλογία μετά από χρόνια ήταν έπος να δω sequel μέσω του παιχνιδιού.

Παίζω τώρα το Final Fantasy XV και πραγματικά έχω πάθει μεγάλη πλάκα. Αξιζε την υπομονή που έκανα να βγει για PC το παιχνίδι και χαίρομαι που καθυστέρησα να το παίξω έχοντας σαν μέτρο σύγκρισης αλλες  open world παιχνιδάρες. Το παιχνίδι έχει όλα τα φόντα να γίνει ένα από τα αγαπημένα μου της σειράς έχοντας πάρει όλα τα θετικά από τα Dissidia, Type-0 &amp; FFXII και πραγματικά το συναίσθημα που μου βγάζει παίζοντας το είναι απερίγραπτο.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Ακόμα ένα Titan Quest (ναι, τι;) full run με "περίεργο" class combination: spirit+rune. Χωρίς  items από προηγούμενους χαρακτήρες δεν θα ήταν viable, αλλά οι ατελείωτες ώρες grinding... έπιασαν τόπο. I have no regrets. Νομίζω πως είμαι σε καλό δρόμο για το 100% καθώς ουσιαστικά έχουν μείνει 2-3 μόνο από τα "δύσκολα" achievements του. Δεν ξέρω πως θα νιώσω όταν τελειώσει το εγχείρημα. Από τη μία χαρά και ανακούφιση που δεν θα "χρειαστεί" να ξαναπαίξω τα ίδια acts, από την άλλη, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟΣΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ.

Επίσης πέφτουν γερές δόσεις Crash Team Racing στο Peasant Station. Ομολογώ πως τα oxide time trials είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχω συναντήσει τόσα χρόνια στο gaming, δεν ξέρω καν αν τα νεύρα μου θα αντέξουν τις εβδομάδες "προπόνησης" που απαιτούνται για να βγει το 100%.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,797
https://i.imgur.com/nViWUqa.jpg">https://i.imgur.com/nViWUqa.jpg

Έφυγε πριν λίγες μέρες το Bloodstained (100%, τα πάντα όλα, αρκετά ζόρικο, ειδικά το να συγκεντρώσεις/craftάρεις όλα τα αντικείμενα). Προφανώς λόγω farming υλικών το τελευταίο 20% του παιχνιδιού ήταν steamroll, μόνο κάτι προαιρετικά bosses αποτελούσαν πρόκληση. Το αφήνω προς το παρόν εγκατεστημένο, περιμένοντας το update με το 2ο χαρακτήρα.

Είχα ξεκινήσει και το Detention το οποίο τελείωσα σήμερα. Οι γρίφοι του ήταν αρκετά εύκολοι στην πλειοψηφία τους, θα έλεγα στο επίπεδο περίπου του Lorelai. Γενικά το παιχνίδι θυμίζει τα αντίστοιχα του Michalski με τη διαφορά ότι οι προσωπικές ιστορίες των χαρακτήρων είναι υπό το πρίσμα της White Terror περιόδου της Taiwan, που το στρατιωτικό καθεστώς αν άκουγε παράφωνο κελάηδισμα, λινατσοκουκούλα και εξαφανιζόσουν με συνοπτικές διαδικασίες. Συνολικά δυνατό δράμα με κάποιες ωραίες σουρεάλ/horror στιγμές, έξτρα πόντοι για τη μουσική που θύμιζε Yamaoka. Προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όλους τους λάτρεις των καλών ιστοριών.

Απ΄ότι είδα, έρχεται και ταινία

https://www.youtube.com/watch?v=uibJ5Iw3Qd8
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,333
Λοιπόν, επειδή κάθομαι σπίτι για καμιά εβδομάδα τώρα, (και επειδή ο σκοπός της μικρής καλοκαιρινής άδειας, δεν επετεύχθει λόγω κόστους: Χιλιάρικο για τρεις μέρες σχεδόν!!), ασχολήθηκα λίγο με τα παρακάτω:

1. Ένα retro play through της σειράς Wing Commander, αρχίζοντας κλασσικά με το πρώτο. Δεν θα ασχοληθώ "πολύ" με Secret Missions και "Secret Operations", γιατί είναι για μαζόχες!!

2. Πριν από ένα μήνα, με κάτι sales που είχε η Sony, αγόρασα το PS4VR Set μαζί με κάτι παιχνιδια, κοντά στα δύο κατοστάρικα. Περισσότερο γιατί ήθελα κάτι αυστηρά plug &amp; play, προσιτό οικονομικά, γιατί στο PC πήγαινε κοντά στο πεντακοσάρικο τo headset, και δεν ήθελα να μπλέξω με settings κλπ κλπ. Λοιπόν, όταν η εφαρμογή ήταν φτιαγμένη για VR, μιλαμε για αποκάλυψη. Σαράντα σχεδόν χρόνια παίζω games, και ένιωσα όπως ένιωσα, όταν για πρώτη φορά είδα το Space Invaders, σε φούρνο (!!!!) κοντά στο πατρικό μου στην Πετρούπολη!!! Τέτοιο συναίσθημα. Astrobot και Doom VFR, παρά την σχετικά χαμηλή ανάλυση του PS4VR, ήταν άλλες εμπειρίες από τα συνηθισμένα!! Το Skyrim δεν ήταν και άσχημο, αλλά έβλεπες ότι ήταν add on. Για τζάμπα καλό ήταν, αλλά για full price, ούτε θα το σκεφτόμουν. Περιμένω να δω και "No Mans Sky", πως θα είναι.Το μόνο κακό με το PS4VR είναι ότι πρέπει να είμαι μόνος στο σπίτι, γιατί η σύνευνη μου και/ή τα ανιψάκια καταλαμβάνουν την μεγάλη τηλεόραση στο σαλόνι, που είναι συνδεδεμένο το PS4!!

3. Παρότι έλεγα ότι δεν θέλω να ασχοληθώ με setups, settings και άλλες διαδικασίες που τρώνε χρόνο, τελικά κατάφερα και συνέδεσα το PS4VR με το PC, παρότι μου έφαγε κανα δύο μέρες και δοκίμασα το Steam VR: Subnautica και X-Rebirth VR. Για το Subnautica ένα έχω να πω, ειδικά στον Κώστα (Hellion): Με VR και χαμηλό φωτισμό, κοντά στο διαστημόπλοιο, καλό είναι να φοράς πάνες ακράτειας!!!!!

Ακόμα δεν έχω λύσει το πρόβλημα της χαμηλής ανάλυσης (στο X-Rebirth για κάποιο λόγο κλειδώνει σε 1149 x κάτι μικρότερο), γιατί αυτή ορίζεται από το SteamVR, όπως και υποστήριξη PS Move controllers στο PC. Όχι ότι έχω, αλλά κάποια στιγμή σε sale θα πάρω τέτοια, ίσως και το χειριστήριο για τα shooters. Το PS4VR σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συναγωνιστεί στο PC, τις καθαρόαιμες λύσεις VR που υπάρχουν, αλλά εάν υπάρχει δεν είναι και άσχημο να το έχεις σαν entry level σύστημα!! Για καθαρόαιμο και πειραματισμό στο PC, θα πήγαινα σε Steam Index. Για entry level και plug and play, εφόσον υπάρχει PS4, σε PS4VR.
 

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,037
Για φθηνό και καλό vr σε Pc έχω διαβάσει καλά λόγια για το samsung odyssey plus, αλλά για κάποιο λόγο δυσκολα το βρίσκεις ευρώπη...
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,620
Αυτές τις μέρες με έπιασε όρεξη για "semi-retro" (3D) RPGs, ξεκίνησα παράλληλα Wizards and Warriors, Wizardry 8, Ultima 9 και Might and Magic 6.
To Ultima το droppαρα λόγω κρασαρισμάτων, το Wizards and Warriors επειδή χανόμουν από το 2ο κιόλας dungeon. Wizardry 8 τώρα που έμαθα Fireball το πάω τρένο, Might and Magic 6 κουβαλάω με Ring of Fire.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Omg ρε Stamatimenos, και η χαρντκορίλα έχει τα όριά της :p . Επίσης τι semi-retro, το πιο καινούργιο από αυτά που ξεκίνησες κυκλοφόρησε πριν 16 χρόνια, και το Might and Magic 6 που τελικά παίζεις πριν 23 χρόνια. Don't get me wrong, I approve, αλλά φουλ του ρέτρο με ρηγάδες παίζεις :-D .

Το Ultima 9 από GoG το έχεις; Δεν είμαι σίγουρος αν έχουν περασμένο το unofficial fan patch που διορθώνει ένα σωρό προβλήματα.

Για Wizardry 8 προτείνω κατ' ελάχιστο το mod που κάνει speed-up τις κινήσεις των mobs στη διάρκεια των turn-based μαχών, αλλιώς μπορεί να κάνουν κάνα πεντάλεπτο ανά μάχη απλά για να σε πλησιάσουν. Μπορεί να γίνει γρήγορα κουραστικό.

To Might and Magic 6 είναι από τα αγαπημένα μου παιχνίδια ever, και είναι τεράστιο. Αν είσαι από αυτούς που θέλουν να εξερευνούν τα πάντα και να ξεψαχνίζουν side-quests, υπολόγιζε 120 ώρες ως απόλυτο μίνιμουμ. Δυστυχώς λείπουν κάποια quality of life features στο user interface που μπήκαν στη σειρά στο Might and Magic 7, αλλιώς θα ήταν τέλειο.
 
Top Bottom