[quote quote=518211]Omg ρε Stamatimenos, και η χαρντκορίλα έχει τα όριά της ? . Επίσης τι semi-retro, το πιο καινούργιο από αυτά που ξεκίνησες κυκλοφόρησε πριν 16 χρόνια, και το Might and Magic 6 που τελικά παίζεις πριν 23 χρόνια. Don’t get me wrong, I approve, αλλά φουλ του ρέτρο με ρηγάδες παίζεις ? .
Το Ultima 9 από GoG το έχεις; Δεν είμαι σίγουρος αν έχουν περασμένο το unofficial fan patch που διορθώνει ένα σωρό προβλήματα.
Για Wizardry 8 προτείνω κατ’ ελάχιστο το mod που κάνει speed-up τις κινήσεις των mobs στη διάρκεια των turn-based μαχών, αλλιώς μπορεί να κάνουν κάνα πεντάλεπτο ανά μάχη απλά για να σε πλησιάσουν. Μπορεί να γίνει γρήγορα κουραστικό.
To Might and Magic 6 είναι από τα αγαπημένα μου παιχνίδια ever, και είναι τεράστιο. Αν είσαι από αυτούς που θέλουν να εξερευνούν τα πάντα και να ξεψαχνίζουν side-quests, υπολόγιζε 120 ώρες ως απόλυτο μίνιμουμ. Δυστυχώς λείπουν κάποια quality of life features στο user interface που μπήκαν στη σειρά στο Might and Magic 7, αλλιώς θα ήταν τέλειο.
[/quote]
Είσαι ωραίος!
Κοίτα, η αλήθεια έιναι ότι "πείραξα" κάμποσα πράγματα στο U9, ακολουθώντας κάποιες οδηγίες στο PCgamingwiki, αλλά και οι ίδιοι σε προειδοποιούν για instability issues. Θα το ξαναδοκιμάσω αργότερα, τώρα που αρχίζει πάλι να κάνει ζέστη, το κεφάλι δεν αντέχει
Kατά τα άλλα, εφόσον ο κόσμος τους είναι 3D με ελεύθερη κίνηση και όχι tile-based (που χάνεσαι επειδή κάθε "οθόνη" είναι σχεδόν πάντα ίδια με τη προηγούμενη), δεν τα θεωρώ full-retro. Eντελώς προσωπική άποψη, βέβαια.
Το Wiz8 έχει ήδη στα options επιλογή για να τρέχουν αρκετά πιο γρήγορα (χ5) οι εχθροί, και έβαλα και τη μάχη γενικά στο fast, οπότε δεν με πειράζει ακόμα και αν έρχονται 8 άτομα.
ΑΝ κάποιος ενδιαφέρεται, τα party μου είναι:
Wiz8: Monk, Samurai, Fighter, Bard, Μάγος, Cleric (στη πρώτη πόλη παίρνετε Rogueά και Valkyrie). Βάλτε σε όλους κάποιο ranged όπλο για secondary και ανεβάσετε το stealth στον Monk, του δίνει AC. Γενικά δεν τον προτείνω, απλά μου αρέσουν οι martial artists στα RPGs.
MM6: Paladin, Archer, Cleric, Mage. Αλλά θα πρότεινα Mage Mage Mage Cleric. Δύσκολη αρχή, αλλά αν νιώσετε το πώς να dodgeάρετε τα ranged attacks των αντιπάλων και μετά spammάρετε fireballs, easy game-easy life. (το side-stepping είναι αργό, θέλει να προχωράτε με το W αλλά έχοντας τον εχθρό στα πλαϊνά σας, και να γυρνάτε να τους δείτε μόνο όταν είναι και οι τρεις δικοί σας έτοιμοι να castάρουν) Και σε όσους κοντέψουν Ring of Fire.
(προφανώς και θα βάλετε mod για να προχωράτε με WASD και να χειρίζεστε τη κάμερα με το mouse). Α, και για να κάνετε level-up και/ή να μάθετε skills μιλάτε σε NPCs.