Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Status
Not open for further replies.
Discworld Noir: Παίζουμε αυτό το διαμάντι του 1999 με την γυναίκα μου ( η οποία το έχει αυθεντικό παρακαλώ). Ας είναι καλά το Collection Chamber καταφέρνουμε και το τρέχουμε σε Win10. Υποδειγματική ατμόσφαιρα και διάλογοι με μπόλικο χιούμορ εννοείται και αξιομνημόνευτους χαρακτήρες. Κρίμα που έχει μόνο τόσο κουραστικό σύστημα διαλόγων.
:O :O :O

Respect, θα επιχειρήσω να δω αν τρέχει, δεν ήξερα το Collection Chamber και έχω προσπαθήσει ουκ ολίγες φορές να το τρέξω. Adventure-διαμάντι παρά τις ιδιοτροπίες και τις κακοτεχνίες του.

Τελείωσα χθες βράδυ το The Red Strings Club.
Ατμοσφαιρικό cyberpunk σφηνάκι, που έχει ρίξει στο σέικερ visual novel στοιχεία με δύο επαναλαμβανόμενα mini-games κι έναν μεγάλο social engineering γρίφο στο τέλος. Τα pixel art γραφικά κι η μουσική κάνουν καλά τη δουλειά τους, το σενάριο ολίγον τετριμμένο αλλά ενδιαφέρον αν κι ενίοτε ολισθαίνει σε υπερβολικά χιπστεράδικα μονοπάτια. Οι χαρακτήρες απολαυστικά cool αλλά η κυμαινόμενη ποιότητα γραφής δεν αφήνει το game να πιάσει τα κοινωνιολογικά ύψη που στοχεύει.
Για 4 περίπου ωρίτσες που κρατάει δεν με χάλασε.
7.5/10

@erevos για πες εντυπώσεις. Πώς σου φάνηκε; Αξίζει; Έχεις παίξει τίποτα άλλο από Quantic Dreams;

Της Quantic Dreams έχω παίξει επίσης το Fahrenheit και το Beyond: Two Souls. Το Heavy Rain το παράτησα στην ώρα.
Από gameplay, τα γνωστά ρηχά, time events και τα λοιπά γνωστά, αν και οι επιλογές που κάνεις έχουν όντως σημασία (μπορείς πχ να σου πεθάνουν χαρακτήρες, αν και άμα κάνεις κατευθείαν quit δεν προλαβαίνει να σώσει το τελευταίο λεπτό-δίλεπτο). Αν βάλεις στο youtube "Detroit Become Human endings", θα σου βγάλει βίντεο 2.5 και 4.5 ωρών. Πολύ δουλειά σε αυτόν τον τομέα, respect.
Δεν τα λες ακριβώς games. Είναι interactive story-telling. Για την ιστορία που σου λένε λοιπόν, το Detroit και το Beyond είναι εξαιρετικά και τα απόλαυσα για αυτό. Το Heavy Rain ξεκινάει τοοοοοοόσο αργά που έχασα το ενδιαφέρον μου.

Θα κάνω το review του Football Manager 2021 οπότε για το προσεχές διάστημα θα αφοσιωθώ σε αυτό, με σύντομα σφηνάκια Yakuza (προσπαθώ να τελειώσω το Pocket Racing minigame).

Πάλι θα βάλεις τους "πράσινους", να κερδίζουν πρωταθλήματα? Από την άλλη, σε απογοήτευσε το Discovery, οπότε κάπως πρέπει να βρεις το Sci Fi Fix σου!!!!

:trollface: :trollface: :trollface: :trollface:

Πάλι θα βάλεις τους "πράσινους", να κερδίζουν πρωταθλήματα? Από την άλλη, σε απογοήτευσε το Discovery, οπότε κάπως πρέπει να βρεις το Sci Fi Fix σου!!!!

:trollface: :trollface: :trollface: :trollface:

tenor.gif

Το Two worlds 1 πολύ καλό. Νταξ, λίγο απαρχαιωμένο και με το σπαστικοτερο όλων των εποχών DRM, αλλά εδεησε το RQ πριν χρόνια και το πήρα στον Ατμό.
Ακόμη και η ιστορία του τρωγόταν, αν και προφανώς ποτέ δεν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το OBLIVION ♥️
Μια που το έπαιξες, και επειδή σκεφτόμουν να το πάρω σε καμιά έκπτωση τα Χριστούγεννα και να το άρχιζα τότε (τώρα παλεύω με το Ultima 9), να σε ρωτήσω: Αξίζει;
Όχι από άποψη χρημάτων, αλλά από την άποψη των ωρών που θα φύγουν. Διάβασα ότι ο χάρτης είναι 31 τ.χλμ. (ενώ του Skyrim είναι 37 και του Oblivion 41), έχει τόσο περιεχόμενο; Επίσης διάβασα ότι έχει και 6-7 factions, κάποια εκ των οποίων αντικρουόμενα!

Μετά το Ultima νομιζω οτι δεν θα σου κακοφανεί τόσο πολύ η ηλικία του. Εγώ πρέπει να το τερμάτισα το '19. Οκ στην αρχή μου φαινόταν υπερβολικά αστείο, αλλά στην πορεία το συνήθισα και το έφτασα μέχρι τέλους.
Είναι άκρως ψυχαγωγικό. Έχει διάφορες πτυχές, lore και side quests τα οποία εμένα με παρακινούσαν συνεχώς να το εξερευνώ. Απλώς επειδή είναι παλαιάς κοπής, δεν στα δίνει όλα στο πιάτο και θέλει ψάξιμο. Το main quest, οκ τρώγεται, αλλά είναι πιο γραφικό κι από το Πήλιο, οπ΄τοε μην περιμένεις πολλά.

Συμβουλή, μην πάρεις μπλαρ, άλογο ντε. Εκτός του ότι σου κόβει μέρος της εξερεύνησης, ο χειρισμός του είναι απαράδεκτος. Ναι ο χάρτης είναι αρκετά μεγάλος, αλλά από την άλλη έχει ψωμί η υπόθεση με σημεία ενδιαφέροντος.

Όταν το πιάσεις περιμένω γνώμη.

ΥΓ: με το Ultima μου θύμισες που μπροστά από 4-5 χρόνια είχα πιάσει από την αρχή την σειρά μέσω του gog. Μου βγήκανε τα μάτια, αλλά νομίζω ότι στο τέλος άξιζε τον κόπο.

Είναι άκρως ψυχαγωγικό. Έχει διάφορες πτυχές, lore και side quests τα οποία εμένα με παρακινούσαν συνεχώς να το εξερευνώ. Απλώς επειδή είναι παλαιάς κοπής, δεν στα δίνει όλα στο πιάτο και θέλει ψάξιμο. Το main quest, οκ τρώγεται, αλλά είναι πιο γραφικό κι από το Πήλιο, οπ΄τοε μην περιμένεις πολλά.

Συμβουλή, μην πάρεις μπλαρ, άλογο ντε. Εκτός του ότι σου κόβει μέρος της εξερεύνησης, ο χειρισμός του είναι απαράδεκτος. Ναι ο χάρτης είναι αρκετά μεγάλος, αλλά από την άλλη έχει ψωμί η υπόθεση με σημεία ενδιαφέροντος.

O χειρισμός με gamepad ή με mouse/keyboard? Κρίμα για το άλογο!! Τελικά καλή mounted combat έχει μόνο Μ&Β:Warband/1257

ΥΓ: με το Ultima μου θύμισες που μπροστά από 4-5 χρόνια είχα πιάσει από την αρχή την σειρά μέσω του gog. Μου βγήκανε τα μάτια, αλλά νομίζω ότι στο τέλος άξιζε τον κόπο.

Κάποια στιγμή θα τα ξεκινήσω από το IV και μετά!!! Αλλά που χρόνος!!!

Και τα TES!!!
Και τα GTA :p

Τώρα το άλλο το gamepad σας είχα ρωτήσει ξανά για το τι είναι, αλλά δεν πήρα απάντηση.
Κατάλαβα! Είναι γλυκό, όπως η σοκολατίνα ποντίκι!!
37de896295c46dd814a8e4fe8117e7e3.jpg

Δεν είπαμε να μην παίξει το 2, αλλά και το 1 είναι πολύ καλό RPG, στο είδος του πάντα

Και δεν κατάλαβα, τι το κακό έχει το dungeon synth?

Εντάξει, μ' αρέσει να δοκιμάζω παλιά παιχνίδια, αλλά θεωρώ ότι τουλάχιστον τα πέντε πρώτα Ultima δεν παίζονται στην εποχή μας. Ούτε και τα δύο πρώτα Elder Scrolls, όσο κι αν εκθειάζω τα τρία επόμενα. Δεν θα στραβωθούμε κιόλας!
Έχω αφήσει εδώ και 4 περίπου μήνες το Blood & Wine ως τελευταίο και σκεφτόμουν ως προτελευταία open-world RPG ενός χαρακτήρα να δοκίμαζα και τα δύο Two Worlds. Και θεωρούσα ότι Χριστούγεννα το 1, κατά Απρίλιο το 2 και καλοκαίρι Blood & Wine. Ειλικρινά δεν ξέρω κάποιο άλλο τέτοιου είδους RPG που να θέλω να δοκιμάσω. Έπαιξα όλα τα Gothic, Risen 1 & 3, Morrowind, Oblivion, Skyrim, Amalur, όλα τα Witcher, Divine & Beyond Divinity, Divinity 2. Οπότε σκεφτόμουν ότι μετά τα Two Worlds και το Blood & Wine... ίσως τέλος! Δεν με τραβάει κάτι άλλο. Εκτός αν μιλάμε για TES 6 και Witcher 4, βέβαια.

Subnautica!!!

βρηκα το hull για το cyclops σημερα! Ειχα ξεχασει να εξερευνησω την περιοχη που εχει ενα υποθαλασσιο δασος μανιταριων! Δυστυχως ομως μου το καταστρεψε ενας τεραστιος μπλε leviathan με τη πρωτη βολτα ρε γμτ....μαλλον θα συνεχισω την εξερευνηση τριγυρω να μαζεψω υλικα για upgrade ασπιδας...εχει τορπιλες οπως το seamoth?

Το πρώτο Two Worlds άντε να άξιζε να το δεις την εποχή του, που υπήρχε σχετική ανομβρία και ήθελες ντε και καλά περισσότερη δόση από ανοιχτόκοσμη φάνταζυ τζενερικίλα. Δεν θα το έλεγα κακό, απλά κατηγορία «δεν χάνεις τίποτα αν δεν το παίξεις». Εκτός κι αν έχεις backlog μόνο 10-20 παιχνίδια ξέρω γω, οπότε πάσο.
Blood and Wine κακώς το έχεις αφήσει τόσο, όσο το αφήνεις ένα παιχνίδι τόσο σε αφήνει κι αυτό. Και το 4 μήνες γίνεται εύκολα 14 κοκ.
Επίσης δε βλέπω ELEX στο post σου. Ούτε Kingdom Come...

Subnautica!!!

βρηκα το hull για το cyclops σημερα! Ειχα ξεχασει να εξερευνησω την περιοχη που εχει ενα υποθαλασσιο δασος μανιταριων! Δυστυχως ομως μου το καταστρεψε ενας τεραστιος μπλε leviathan με τη πρωτη βολτα ρε γμτ....μαλλον θα συνεχισω την εξερευνηση τριγυρω να μαζεψω υλικα για upgrade ασπιδας...εχει τορπιλες οπως το seamoth?

Έχει τορπίλες που κάνουν Decoy

Δεν τις εχω φτιαξει ποτε γιατι μου φαινονται ακριβες για One-time γμτ, αλλα για να το λες παιζει να αξιζουν.

Πως δουλευει η φαση; Τις ριχνεις και την κανεις οσο το δυνατον πιο γρηγορα ή μενουν εκει για παντα και ασχολειται μαζι τους το τερας ωστε να εξερευνησεις με την ησυχια σου;

Το έσωσες!!
ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΤΟ KINGDOM COME ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΣΟΥ

Δεν τις εχω φτιαξει ποτε γιατι μου φαινονται ακριβες για One-time γμτ, αλλα για να το λες παιζει να αξιζουν.

Πως δουλευει η φαση; Τις ριχνεις και την κανεις οσο το δυνατον πιο γρηγορα ή μενουν εκει για παντα και ασχολειται μαζι τους το τερας ωστε να εξερευνησεις με την ησυχια σου;

Δεν είχα φτιάξει καμία, ούτε στο Cyclops ούτε στο Seamoth. Την μεγαλύτερη εξερεύνηση την έκανα μέσα σε prawn suit. Τα επιθετικά ψάρια/τέρατα είναι σε συγκεκριμένες περιοχές και σου ορμάνε αν πας κατά πάνω τους. Το πάρκαρα πιο μακριά και βόλταρα με prawn. Κυριώς έκανα upgrades για engine efficiency/shields/storage και όλα τα depth

εισαι που εκανες με prawn εξερευνηση. Ειναι πιο αργο και απο το θανατο! Εκτος αν λες εξερευνηση για mining

anyway, thanks for the tip!!

εισαι που εκανες με prawn εξερευνηση. Ειναι πιο αργο και απο το θανατο! Εκτος αν λες εξερευνηση για mining

anyway, thanks for the tip!!

Κι εγώ παρόμοια αντίδραση είχα όταν μου είπαν πως από ένα σημείο και μετά χρησιμοποιούν την Prawn. To Seamoth και να το τουμπανιάσεις από άποψη depth μέχρι ένα σημείο θα φτάσει. Τα άλλα δυο Cyclops/Prawn είναι για βαθιά βαθιά. H prawn σημαντικά upgrades που διευκολύνουν πάρα πολύ την κίνηση. Ψάξε για τα BPs της. Το Cyclos λόγω όγκου είναι αρκετά δύσκολο να το πας παντού.

Status
Not open for further replies.
Back