Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Status
Not open for further replies.
Τίτλοι τέλους για το single player του GTA V. Ήταν πάρα πολύ καλό, με το δράμα του, τη σάτιρα, το απαγορευμένο love story, τη δράση, τα plot twist. Μπράβο στη Rockstar για τη σύλληψη και την άψογη εκτέλεση. Tους περισσότερους NPC τους ήξερα από το online και είναι ωραίο που έχω και λίγο context. Φυσικά αγαπημένο μου σημείο (όπως όλων φαντάζομαι) ήταν οι Ληστείες, πολύ απολαυστικά όλα τα στάδια (προετοιμασία-εκτέλεση) και η καθεμιά καλύτερη από την προηγούμενη. Η εναλλαγή μεταξύ των πρωταγωνιστών ήταν άψογα υλοποιημένη. Δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο, με τη σειρά είχα να ασχοληθώ από το Vice City.

Δικαίως έχει 96%-97% στο metacritic και δικαίως πήρε και το βαθμό που πήρε https://ragequit.gr/reviews/item/grand-theft-auto-v-pc-review/">εδώ

[quote quote=519072]Τίτλοι τέλους για το single player του GTA V. Ήταν πάρα πολύ καλό, με το δράμα του, τη σάτιρα, το απαγορευμένο love story, τη δράση, τα plot twist. Μπράβο στη Rockstar για τη σύλληψη και την άψογη εκτέλεση. Tους περισσότερους NPC τους ήξερα από το online και είναι ωραίο που έχω και λίγο context. Φυσικά αγαπημένο μου σημείο (όπως όλων φαντάζομαι) ήταν οι Ληστείες, πολύ απολαυστικά όλα τα στάδια (προετοιμασία-εκτέλεση) και η καθεμιά καλύτερη από την προηγούμενη. Η εναλλαγή μεταξύ των πρωταγωνιστών ήταν άψογα υλοποιημένη. Δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο, με τη σειρά είχα να ασχοληθώ από το Vice City.

Δικαίως έχει 96%-97% στο metacritic και δικαίως πήρε και το βαθμό που πήρε https://ragequit.gr/reviews/item/grand-theft-auto-v-pc-review/">εδώ

[/quote]

Kiflom, uncle-sister.

Παίζω Witcher 2

(έλα ρε μεγάλε, νωρίς το έπιασες, μήπως να το αφήσεις να ωριμάσει πρώτα κλπ, κλπ.)

@elric Gothic δεν είναι, μη λέμε μλκίες, αλλά αν συνηθίσεις την "αφύσικη" ευκινησία και ευλυγισία του Geralt, θα σου αρέσει.

@J.lynx Θα πρότεινα το Baldur's Gate Reloaded, ίδιο παιχνίδι αλλά με κανόνες 3.5 (με αλλαγές τύπου Pathfinder όπως το featάκι Toughness)

@GreatOldOne Legit χάρη στις σφεντόνες έκανα τη διαφορά και έριξα Firkraag στο BG 2. (ΚΑΛΕΣ σφεντόνες, αρχιδάτες, Μεθανιώτικες)

[quote quote=519131]<a class="bbp-user-id-102805 bbp-user-mention" href="https://ragequit.gr/forums/users/elric/">@elric Gothic δεν είναι, μη λέμε μλκίες, αλλά αν συνηθίσεις την “αφύσικη” ευκινησία και ευλυγισία του Geralt, θα σου αρέσει.
[/quote]

Στη μάχη είναι ευλύγιστος και αέρινος αλλά όταν περπατεί εις το δάσος δεν μπορεί να σκαρφαλώσει ένα αστείο βραχάκι ή να περάσει ανάμεσα απο κάτι θάμνους της πλάκας ή γενικά σκαλώνει σε τίποτα ρίζες ύψους 15 cm...

Έβαλαν 450 χορευτικές επιθετικές κινήσεις - dodge - parry - παγίδες - ξόρκια - βόμβες - μολώτωφ -ενα jump button δεν αξιώθηκαν να βάλουν.

Επίσης τραγικό το save system... Δεν μπορείς να δώσεις όνομα στα saves σου, ούτε να ενημερώσεις ένα ήδη υπάρχον...

Α, ναι είναι και η απουσία φαστ τραβελ...

Τελείωσες την αποστολή, τρέχα με τα ποδαράκια σου Γκεραλντάκο πίσω στο χωριό... Ένα τσιγάρο δρόμος κάνα τεταρτάκι της ώρας θα σου πάρει πως κάνεις έτσι μωρέ; Ευκαιρία για λίγη αερόβια γυμναστική. Και μη φοβάσαι οτι θα χάσεις το δρόμο σου -έχεις GPS ενσωματωμένο στον ΑΧΡΗΣΤΟ χάρτη. Τουλάχιστον όταν φτάσεις μπορείς να μπεις μέσα σε οποιοδήποτε σπίτι και να αδειάσεις όλα τα μπαούλα ανενόχλητος... δε τρέχει και τίποτα. Μου κάνει εντύπωση οτι οι ιδιοκτήτες κοιτάνε και δεν σε βοηθάνε να τους ξαφρίσεις.

Ξέχασα να αναφέρω και οτι αντικατέστησαν και τις ΕΠΙΚΕΣ sex cards απο το πρώτο με κάποιες χλιαρές sex scenes - αλλά τι να πρωτοθυμηθώ;

Πάντως το χαώδες inventory απο το πρώτο μέρος δεν το άλλαξαν - διατήρησαν το ίδιο μπάχαλο.

(Παιχνιδάρα όμως, να τα λέμε όλα - έχω φάει κόλλημα) :-D

Πριν λίγες μέρες έβγαλα το Mass Effect 3, στις 49,5h. Λίγες σκέψεις μόνο να μοιραστώ για το παιχνίδι:
<ol>
<li>Προς αποφυγή spoilers, και εφόσον υπάρχουν κι άλλοι σαν εμένα που ασχολούνται πρώτη φορά με παλιότερα games (όπως ο ανωτέρω Elric με το Witcher 2), να πω μόνο ότι επέλεξα την «αριστερά» επιλογή απ’ τις τρεις (για όποιους μπορούν να θυμηθούν πώς ήταν τοποθετημένες). Αν και δυσάρεστη για το τί απέγινε η ίδια η Shepard, εντούτοις μου φάνηκε ότι ήταν για το καλύτερο για τον κόσμο συνολικά (να σας πω και ότι μου θύμισε το τέλος της ταινίας «Lucy»). Μου φάνηκε όμως παράξενο που ενώ σε όλο το παιχνίδι πριν (αλλά και στο 2) όλες οι επιλογές που έκανες ήταν ξεκάθαρες με ξεκάθαρο αποτέλεσμα, στο τέλος και οι τρεις ήταν αρκετά «γκρι». Τελείωσα με περίπου 3600 καθαρούς πόντους (χωρίς multiplayer) και δεν ξέρω αν υπήρχαν άλλες επιλογές αν είχα λιγότερους ή περισσότερους πόντους.</li>
<li>Πράγματι πάντως, ό,τι έκανες πιο πριν διαγραφόταν, δεν είχε σημασία. Επαναλαμβάνω, αν και διάβασα forums σε sites, δεν μπόρεσα να διαμορφώσω ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το τί θα γινόταν αν έπαιζα multiplayer (που ποτέ δεν ασχολούμαι) και είχα περισσότερους πόντους. Θα υπήρχαν άλλες επιλογές; Αμφιβάλλω.</li>
<li>Ανεξάρτητα όμως απ’ τα παραπάνω, η ατμόσφαιρα και το συναίσθημα που απέπνεε ήταν εντυπωσιακά, πολύ καλύτερα από πολλά άλλα παιχνίδια (αλλά και ταινίες). Ένα μπράβο γι’ αυτό στην Bioware. Είναι να απορείς πώς είναι η ίδια εταιρία που έβγαλε το Andromeda που (σύμφωνα με το review) ήταν πολύ υποδεέστερο της τριλογίας. Αν στέρεψε η φαντασία, αφήνεις τη σειρά όπως είναι, δεν τα κάνεις χειρότερα!</li>
<li>Δεν ξέρω αν συνέβη και σε άλλους αλλά όχι μόνο το manual saving λειτουργούσε ελάχιστες φορές στην τελική αποστολή (την επιλογή save την εμφάνιζε γκρι) ακόμα και σε στιγμές ηρεμίας (χωρίς εχθρούς τριγύρω) και έτσι έμενες μόνο με το autosave, αλλά και τα ελάχιστα manual saves που έκανα, όπως και τα autosaves, σβήστηκαν όταν τελείωσα το παιχνίδι! Μου εμφανιζόταν μόνο το save πριν μπω στην τελευταία αποστολή. Ίσως για να επιλέξεις κάτι και να μείνει, να μην τα δεις όλα. Εκτός αν ξαναρχίσεις την τελευταία αποστολή. Λογικό, αλλά και παράξενο.</li>
<li>Δεν μπορώ να μην αναφέρω τον καλύτερο χαρακτήρα, που ήταν για μένα ο Garrus. Τον έπαιρνα σε κάθε επιλογή ομάδας. Ακόμα και όταν το παιχνίδι με έδινε έναν αναγκαστικά, ο δεύτερος θα ήταν ο Garrus.</li>
</ol>
Αποφάσισα πλέον να ασχοληθώ με το Witcher 3, όχι όμως πριν κάνω μια «επανάληψη» στα δύο πρώτα. Όλο το τέλος του έτους λοιπόν (και σίγουρα και λίγο απ’ την αρχή του νέου), θα είναι Witcher!

Το αριστερό ending αν δεν απατώμαι ήταν το "Control". Γενικά όλα τα endings ψιλοχωλαίνουν δεδομένης της άθλιας κατάστασής τους κατά το αρχικό release του game (και πριν την κυκλοφορία του extended endings DLC) αλλά και της ριζικής αλλαγής στον σεναριακό προγραμματισμό μετά το Mass Effect 1.

[quote quote=519166]Αποφάσισα πλέον να ασχοληθώ με το Witcher 3[/quote]

Τα ξαναλέμε τον Φλεβάρη του 2021.

Ε, όχι και του '21! Δηλαδή περισσότερο απ' τις 421h του Skyrim σε διάστημα 6 μηνών παίζοντας μόνο αυτό;!

Πάντως, μιλάω για 1 playthrough. Γενικά σε games που με δίνουν επιλογές σε character creation και επιλογές σε quests [π.χ. Mass Effects, Witchers (χωρίς character creation), Gothics, κλπ.], τα παίζω μόνο μία φορά και μόνο με ένα είδος χαρακτήρα (είτε Mage, είτε fighter κλπ.) ώστε αυτός ο μοναδικός-ένας χαρακτήρας να κάνει μοναδικές επιλογές που θα μείνουν στον κόσμο του παιχνιδιού, χωρίς replays και "τί θα γινόταν αν είχα επιλέξει το άλλο". Ούτε καν βλέπω τους άλλους τερματισμούς, ούτε στο youtube! Ώστε αυτά που επέλεξα, μόνο αυτά να μείνουν στο νου μου. Όπως (δυστυχώς ή ευτυχώς) γίνεται και στην πραγματική ζωή.

Ολοκλήρωσα την campaign του SW Battlefront II, την οποία βρήκα ανέλπιστα καλή. Διαρκεί περίπου 8 ώρες και σαν ιστορία στέκεται καλύτερα από τα Ep 7 και 8. Δράση, προδοσίες, οικογενειακά δράματα, death star, rebels, stormtroopers, εγκλήματα πολέμου, αερομαχίες, love story και άλλες αερομαχίες, εκδίκηση. Όλα τα είχε. Tο μόνο αρνητικό είναι που έστω και για λίγο σε αναγκάζει να παίξεις ως φλώρο-Ren. Για tutorial του multiplayer είναι πολύ όμορφη υπερπαραγωγή.

Μιλώντας για το multi χθες έκανα τα πρώτα μου βήματα και έσπασα το προσωπικό ρεκόρ μου σε dps (= deaths per second) που κράταγε από τα Battlefield. Κάθε spawn ήμουν πιο κοντά σε νέο spawn. Είχαμε χθες και τη συνομιλία με τη Squad "Που να βγω?", " Δεν έχει σημασία".

Δεν ανησυχώ, θα ανακάμψουμε μόλις levelαρουμε και αποκτήσουμε κάρτες κι εμείς σαν τα υπόλοιπα παιδάκια.

Spyro regnited trilogy τελειωσα το πρωτο και τωρα παιζω το 2. Τους καιω και τους σφαζω  ολους!

Ολοκλήρωσα τα Distraint 1 &amp; 2. Πολύ όμορφα ως εμπειρίες και μου άρεσε πολύ ο τρόπος που υλοποιήθηκε η συνέχεια (το 2 δλδ). Τα puzzles ωραία και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία (του 1 ήταν πιο «δύσκολα»). Ο ήχος ταιριαστός και σε έβαζε στο κλίμα της ιστορίας (πάντα με ακουστικά).

Αν έχετε να προτείνετε κάτι παρόμοιο, θα χαρώ να το τσεκάρω.

[quote quote=519421]Αν έχετε να προτείνετε κάτι παρόμοιο, θα χαρώ να το τσεκάρω.[/quote]
Downfall, Cat Lady, Lorelai, Fran Bow, Detention.

Σημερα βγηκε το Devil Hunt το πρωτο παιχνιδι της πολωνικης Layopi Games. Την εταιρια εχει ιδρυσει ενας συγγραφεας για να φτιαχνει παιχνιδια βασισμενα στα βιβλια του. Πολεμαμε δαιμονες και εχει πολυ αιμα! Τα γραφικα του ομως ειναι χαλια σε Epic 1440p αν και δικαιλογοειται καθως ειναι μικρη εταιρια και ειναι το πρωτο τους παιχνιδι.

Γενικα τα τελευταια χρονια παιζω μονο το καλυτερο παιχνιδι της δεκαετιας(ναι-ναι). Darkest Dungeon φαλεσκου!!

Lara Croft and the Temple of Osiris.

Με βάση τα αντικείμενα του Osiris που έχω, και αυτά που υπολείπονται, φαίνεται ότι είμαι περίπου στο 1/5 του παιχνιδιού. Σωστή αναλογία δράσης/γρίφων (ίσως περισσότερο και απ' τα τελευταία Tomb Raiders που κλείνουν προς το πρώτο), και (μέχρι τώρα τουλάχιστον) έξυπνοι γρίφοι και καλές boss fights που αμφότερα θέλουν υπομονή και ψυχραιμία αλλά βγαίνουν προσφέροντας και αίσθημα ικανοποίησης στο τέλος, χωρίς να κάνεις το πληκτρολόγιο πιάνο ή να εύχεσαι να είχες και τρίτο χέρι! Μέχρι τώρα τουλάχιστον...

Μόλις τέλειωσα το Shadowrun Hong Kong. Δεν ήταν καθόλου άσχημο σαν παιχνίδι, αλλά δε με γέμισε όπως ο προκάτοχός του το Dragonfall. Καταρχάς είχε υπερβολικό text, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό, αρκεί να είναι σε σωστή αναλογία με τη δράση. Στο Hong Kong κάπου με κούρασε το πολύ διάβασμα ανάμεσα στις αποστολές σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πρέπει να περάσεις και από κάθε npc για να μάθεις νέα του, τα οποία συνήθως συνεπάγονται με ακόμα περισσότερο διάβασμα. Το Dragonfall κατάφερνε πολύ καλύτερα σε αυτόν τον τομέα. Επίσης, δεν μπορώ να πω ότι με κάλυψε πλήρως το τέλος που έκανα, μιας και άφηνε αναπάντητα ερωτήματα.

Ποιος διάολο είναι ο benefactor που έκανε την αστυνομία να με αφήσει στην ησυχία μου. Shadowrun παίζω που να πάρει, δεν είναι ότι αφήνει cliffhanger για το επόμενο παιχνίδι. Χλιαρό τέλος. Ειδικά ύστερα από το Dragonfall που τελειώνει με τη συνάντηση μέσα στο τρένο. ΑΥΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ!!

Για να μην αναφέρω το γεγονός ότι ένιωθα ότι προς το τέλος άρχισαν να τρέχουν τα πράματα, σαν να είχαν μείνει πίσω στις ημερομηνίες. Ενώ σε όλα το παιχνίδι όλα ήταν μια χαρά, στο τέλος άρχισε να κρασάρει σε Load Games. Έκανε και την εμφάνισή του ένα bug που ενώ έχεις το charisma δεν σε άφηνε να περάσεις diplomacy check, κάνοντας τα πράγματα πιο δύσκολα σε μια αποστολή. Και όταν έχεις decker Που ανεβάζεις και diplamacy μόνο και μόνο για να περνάς τέτοιου είδους ckeck, αυτά τα λίγα θες να τα περνάς για να πεις ότι οι πόντοι που χάλασες έπιασαν τόπο.

Τελειώνοντας το παιχνίδι, νιώθω ότι το έκανα speedrun, μιας και δε νομίζω ότι εξάντλησα κάθε διάλογο με άτομα εκτός του crew μου, γιατί το text εξάντλησε εμένα. Αν λοιπόν πρέπει να κατατάξω τα παιχνίδια, πάνε 2&gt;3&gt;1 .

Σήμερα ξεκινάει το roller coaster αναμνήσεων στο The Legend Of Zelda: Link's Awakening 2019 Remake. I'm a happy man!

Ξαναέπιασα το Fallout 76 because of super-secret project reasons, και πάνω που δέχομαι το ένα μετά το άλλο τα απανωτά χτυπήματα της μοίρας, ανοίγω το in-game Store και βλέπω αυτό το εξαιρετικό δείγμα στοχευμένης διαφήμισης:

[attachment file=519691]

Δεν σας σκιάζομαι, άτιμοι κανάγιες. Κάντε ότι χειρότερο μπορείτε.

Tερματισα το devil hunt και συνεχιζω το spyro the dragon 2 .

Status
Not open for further replies.
Back