Gears 5 - Hivebusters DLC μέσω Pass.
Ένας από τους κύριους λόγους που το ενεργοποίησα, μια που τα Gears 4 & 5 αποδείχτηκαν από τις μεγαλύτερες ΑΑΑ απολαύσεις μου για το '20. Όπως και το κυρίως game, έτσι και το DLC είναι η επιτομή του στιβαρού, ποιοτικού blockbuster. Καταπληκτικά setpieces, άψογο optimization, προβλεπέ χαρακτήρες και διάλογοι που στάζουν αμερικανιά, και χορταστική δράση σε απαράμιλλης ομορφιάς περιβάλλοντα. Με λίγα λόγια το καταευχαριστήθηκα, χαλάλι το βαρβάτο download. Παρεμπιπτόντως, το παιχνίδι σου επιτρέπει να κατεβάσεις μόνο κάποια core assets και αυτά του DLC, δηλαδή μπορείς να αποφύγεις τα επιπλέον GB του κυρίως campaign και των multiplayer χαρτών γλιτώνοντας μπόλικο χώρο και χρόνο.
8/10
Παράλληλα έπιασα επιτέλους το
Hollow Knight. Ξέρω ότι το forum είναι φωλιά Χολοουιτών Ιπποτών και θα πρέπει να μετράω τα λόγια μου...
Ωστόσο μετά από κανένα τετράωρο ενασχόλησης, πιάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέται τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το game και έχει κάνει το ίντερνετ να παραλληρεί. Μην είναι ο εντομόκοσμος; Μην είναι τα γραφικά; Η -σχετικά αυξημένη- δυσκολία; Ο χειρισμός; Τα bosses; Το φλου lore και η γενικότερη έλλειψη εξηγήσεων και καθοδήγησης;
Ομολογώ ότι τίποτα από όλα αυτά δεν μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ως τώρα και συνεχίζω περισσότερο από περιέργεια παρά από γνήσια ευχαρίστηση. Γενικά θα το χαρακτήριζα ως ένα low-res Ori με (πολύ) πιο εύκολο και απλουστευμένο platforming και χωρίς συγκεκριμένο story/οbjective. Δεν είναι σε καμία περίπτωση κακοφτιαγμένο game αλλά αν το δοκίμαζα χωρίς να γνωρίζω το hype, πιθανότατα θα το χαρακτήριζα "του σωρού" και θα συνέχιζα μόνο αν πείναγα για metroidvania ή δεν είχα κάτι ελκυστικό να με περιμένει στο backlog.
Προτού πέσετε να με φάτε, να διευκρινίσω ότι δεν το παρατάω, σκοπεύω να συνεχίσω μπας και φτάσω σύντομα στο "καλό κομμάτι". Ως τώρα, πάντως, το βρίσκω αρκετά underwhelming