manofsorrows
Hobgoblin Captain
Μεταξύ Guardians Of The Galaxy και Deus Ex, υπάρχουν στιγμές που θέλω ένα σφηνάκι μισής ωρίτσας. Την ανάγκη αυτή καλύπτει το Curse Of The Dead Gods. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που μοιάζει αρκετά στο Hades. O ήρωας μας εξερευνεί αρχαίους ναούς, αντιμετωπίζοντας φυσικά πολλούς εχθρούς και θανατηφόρες παγίδες, οι οποίες όμως μπορούν να βλάψουν και τους αντιπάλους, αν γίνουν trigger την κατάλληλη στιγμή. Όταν "καθαριστεί" το δωμάτιο θα κερδίσουμε κάποιο νέο όπλο, upgrade, relic, χρυσό ή attributes. Με το αζημείωτο όμως, καθώς όλα αυτά βρίσκονται σε shrines που απαιτούν κάποια προσφορά από εμάς αίματος ή χρυσού. Η προσφορά σε αίμα ανεβάζει το corruption και κάθε 100 πόντους αποκτάμε μια κατάρα. Επιπλέον κάθε φορά που μπαίνουμε σε νέο δωμάτιο αυξάνει το corruption κατά 20 πόντους. Οι κατάρες αυτές έχουν μια αρνητική και μια θετική επίδραση σε εμάς ή το περιβάλλον. Η 5η μόνο που πιθανόν να αποκτήσουμε έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο και μας πιέζει στον θάνατο. Η μάχη είναι η κλασική με μέχρι 3 όπλα συν το δαδί μας να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τους κλασικους μηχανισμούς parry / dodge / stamina. Σενάριο δεν υπάρχει ουσιαστικά, αλλά δεν με ενοχλεί, ενώ είμαι γνωστός narrative sucker. Δεν είναι τόσο καλό όσο το Hades, αλλά είναι σίγουρα μια εξαιρετική εναλλακτική που θα ικανοποιήσει κάθε θιασώτη αυτού του είδους παιχνιδιών. Εγώ δεν είμαι τόσο και το απολαμβάνω πραγματικά.