Ryse: Son of Rome
Ούτε που θυμάμαι πως βρέθηκε στον λογαριασμό μου (μάλλον κάποιο humble) αλλά τώρα το καλοκαιράκι αποφάσισα να του δώσω μια ευκαιρία παίζοντας το εξ ολοκλήρου στο deck. Δεν ήξερα τι να περιμένω και ειλικρινά ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία. Τα γραφικά στέκονται ωραία και σήμερα, η μάχη είναι μεν απλή (ok ίσως και μονότονη) αλλά την ίδια ώρα νιώθεις ότι έχουν impact τα χτυπήματα σου και είναι και "πειστική". Με το τελευταίο εννοώ ότι έτσι ακριβώς περιμένεις πως θα πολεμούσαν εκείνη την εποχή. Κοφτές αποφασιστικές κινήσεις και όχι σαν ninja, όπως φαίνεται ότι κάποιοι περίμεναν με βάση ίσως το παλιά GOW. Η υπόθεση μπορεί να συνοψιστεί σε "Πρόγονος του Rambo στην Αρχαία Ρώμη τα κάνει λίμπα", αλλά για μένα αυτό το cheesiness πολύ μου άρεσε. Και πάρα πολύ ωραία απεικόνιση της Ρώμης
Αν το πετύχετε σε κάποιο bundle δώστε μια ευκαιρία.
Crowns and Pawns: Kingdom of Deceit
Επίσης πολύ ευχάριστο και "καλοκαιρινό" p&c που παίχτηκε κα αυτό στο deck. Ωραίο σχέδιο (κάτι που δεν μπορείς να πεις εύκολα για το εξαιρετικό κατά τ΄άλλα hand of glory), το setting είναι πρωτότυπο, αφού λαμβάνει χώρα σε μια περιοχή της Ευρώπης που δε βλέπουμε συχνά και με δημιουργούς που είχαν σαφώς ως στόχο να σε φέρουν σε επαφή με τους μύθους αλλά και την καθημερινή κουλτούρα της χώρας τους. Όμοια δηλαδή με τα Gibbus και Hand of glory. Οι γρίφοι δε μπορείς να πεις ότι είναι και τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά δε προσβάλουν κιόλας την νοημοσύνη του παίχτη ( εκτός από τον εκτυπωτή που μπορεί να πάει...για ψάρεμα). Θα ήθελα λιγότερους γρίφους με time restrictions, αλλά οκ..
Συμπαθητικοί χαρακτήρες, υπόθεση που κυλάει όμορφα κτλ κτλ Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Προτείνεται.
To τελευταίο διάστημα παίζω το Ruined King....στο deck...

Ευχάριστος οπτικός τομέας, καλό combat system με εντυπωσιακά εφέ στις special attacks, αλλά με χαρακτήρες ο ρόλος των οποίων στη μάχη είναι εν πολλοίς ξεκάθαρος. Ο ένας είναι tank άλλος damage dealer ο τρίτος healer κτλ. Λόγω αυτού, έχεις πολύ μικρό περιθώριο για πειραματισμούς και κάθε μάχη είναι κάπως μονοδιάστατη. Επίσης είναι κάπως εύκολο.
Αξίζει γενικά , αλλά οι σχετικά έμπειροι στο είδος δεν αναμένεται να ιδρώσουν και ιδιαίτερα.
Και περνάμε στην ουσία, η οποία είναι ΠΟΣΟ @@@@@@ ΤΟ DECK

η τέλος πάντων το proton.
Tο crowns and pawns untested και δεν έπαιζε out of the box. To δε ruined king UNSUPPORTED. Και τα δύο έπαιξαν άψογα όταν έκανα forced το proton experimental. Για να μη πως ότι είδα σχεδόν όλο το stranger things αραχτός στην αυλή (έχω εξωτερική πρίζα) χωρίς tablet,λάπτοπ, χωρίς tv. Υπέροχο μηχάνημα. Μόνο ένα καλό
power bank για τις δύσκολες ώρες και είσαι φτιαγμένος. Δεν ήταν και πολύ εύκολη απόφαση να τα δώσω, αλλά νομίζω ότι ειδικά στα 400 είναι κλοπή.
edit:Δοκίμασα επίσης και το tormented souls το οποίο ήταν unsupported. Δεν το έχω προχωρήσει αλλά το proton το έκανε πάλι το θαύμα του.