What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

akarthis

Half-Ogre
Joined
Oct 15, 2019
Messages
411
Παιζω Bg3 . Ειναι καλο,πολυ καλο. Οτι πιο κοντινο σε pnp session. Ειμαι act 2 . Σε ps5 για να ασχοληθω με inventory, ποιος εχει τι, ποιος φοραει τι κτλ μονο οταν ξεκινησω και εχω ορεξη. Μετα βαριεμαι και με κουραζει το joypad.

Παντως, το bg2 δεν το φτανει. Επισης στo νορμαλ difficulty δεν εχω χρειαστει να κανω load ακομη. Και παιζω αποκλειστικα με το οτι ερθει στη ζαρια(digital). Μονο με κατι hook horrors και ενα μαγο τα βρηκα μπαστουνια αλλα τα καταφερα.

Τελος, εχει προσφορα το mass effect legendary στα 17-18 ευρω. Αξιζει η να τα δωσω για mount and blade?
 

akarthis

Half-Ogre
Joined
Oct 15, 2019
Messages
411
Ειχα παιξει το πρωτο αλλα το ειχα παρατησει. Δε θυμαμαι το λογο αλλα σιγουρα κατι θα με ενοχλησε. Λεω να το ξανατσεκαρω και θα εχω κ τη τριλογια
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,680
Το 1 ενδέχεται να είναι ο τίτλος που βιώνει το σημαντικότερο ρεκτιφιέ στην Legendary Edition, όπως είχα πει και στο ρηβιού.


Mount and Blade το πρώτο/Warband ή το δεύτερο/Bannerlord έχεις μπανίσει? Το 2 είναι αρκετά πιο streamlined από πλευράς gameplay και γραφικών, και εξακολουθεί εν πολλοίς να είναι work in progress, αλλά το 1 έχει τόσα έτοιμα total conversion mods που μπορείς να παίξεις κυριολεκτικά για 1000+ ώρες. Άλλη φάση τελείως από το Mass Effect βέβαια.
 

akarthis

Half-Ogre
Joined
Oct 15, 2019
Messages
411
Το 1 ενδέχεται να είναι ο τίτλος που βιώνει το σημαντικότερο ρεκτιφιέ στην Legendary Edition, όπως είχα πει και στο ρηβιού.


Mount and Blade το πρώτο/Warband ή το δεύτερο/Bannerlord έχεις μπανίσει? Το 2 είναι αρκετά πιο streamlined από πλευράς gameplay και γραφικών, και εξακολουθεί εν πολλοίς να είναι work in progress, αλλά το 1 έχει τόσα έτοιμα total conversion mods που μπορείς να παίξεις κυριολεκτικά για 1000+ ώρες. Άλλη φάση τελείως από το Mass Effect βέβαια.
Το Bannerlord κοιταζω. Με ψηνει η φαση mercenary band και action. Σε τακτικαλ παιζω wartales. Απλα δε ξερω αν εχει βαθος και βαρεθω μετα απο μια βδομαδα. Θελω διαχειριση τροφιμων , πολλα ειδη quests κτλ.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,680
Το Bannerlord εμπεριέχει το παράδοξο ότι έχει την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ να αποκτήσει δραματικά τεράστιο βάθος, αλλά είναι ακόμα λίγο-πολύ work in progress το οποίο λαμβάνει patches με έξτρα περιεχόμενο κάθε λίγους μήνες, ενώ την ίδια ώρα το Warband βασίζεται σε σαφώς περισσότερο απαρχαιωμένη engine αλλά έχει τέτοιο mod support που το βάθος είναι εν δυνάμει αβυσσαλέο. Ακόμα και έτσι είναι σε καλό επίπεδο πάντως, έχει πράγματα να κάνεις, δε νομίζω να βαρεθείς αμέσως, ειδικά από τη στιγμή που θα σου αρέσουν οι μάχες του.

Πάντως είμαι τεράστος πρεζάς του Bannerlord οπότε δεν μπορώ παρά να το υποστηρίζω και να το προμοτάρω, θα μπορούσα να παίζω μόνο αυτό το παιχνίδι για όλη μου τη ζωή δίχως υπερβολή.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,620
Πολύ δυνατά τα Mass Effect, και με αξιομνημόνευτους χαρακτήρες. Στη θέση σου και εγώ εκεί θα πήγαινα.

Εδώ και κάνα δίμηνο παίζω μόνο WoW, μιας και αναγκάστηκα λόγω δουλειάς να απομακρυνθώ από το desktop και το BG3.
Στο retail wow απλά πήγα max level (Monk tank), ξεκλείδωσα όλα τα dragonflight talents και το άφησα. WTLK επειδή είχα καιρό να παίξω και ξέμεινα με 4200 gear (όλοι έχουν 5k+) τρέχω beta και gamma dungeons να ανεβώ να πάμε πάλι για Lich King, όπως πριν 10+ χρόνια με τους PCMaster maniacs. Ευτυχώς τα τρία dungeon του ICC έχουν upgrades ακόμα και σε Normal.
Το ζουμί όμως είναι οι hardcore servers του classic vanilla. Είμαι noobas, δε πήγα ποτέ πάνω από 25 level (Rogue. Ακολουθούν Warrior και hunter στα 22) αλλά ευχαριστιέμαι κάθε στιγμή. To community όλα τα λεφτά, τα death announcements σε συνδιασμό με τα last words του εκάστοτε χαρακτήρα ζωντανεύουν πραγματικά το κόσμο. (Deathlog λέγεται το addon).
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,959
Τον τελευταίο μήνα έχω αποφασίσει να καθαρίσω μερικό backlog, είτε τερματίζοντας, είτε "διαγράφοντας" παιχνίδια που είχαν πιάσει αράχνες. Μετά το Deathloop (7.5/10 για τους λάτρεις της στατιστικής), δοκίμασα το συγγενικό Mooncrash DLC του Prey. Δύο "παρτίδες" άντεξα, όταν κατάλαβα τι προσφέρει το παιχνίδι και τι ζητάει από μένα, έπεσε uninstall (συναινετικό, χωρίς rage). Κρατάω την υπέροχη ανάμνηση του κυρίως παιχνιδιού, αλλά το DLC απλά δεν ήταν για μένα.

Darkside Detective 2: Το τερμάτισα επιτέλους μετά από μήνες πολύυυυ σποραδικής ενασχόλησης. Ωραίο και πιο δύσκολο από το πρώτο, αλλά λίγο με κούρασε προς το τέλος. 7.5/10

Last of Us Part 1
: Το χρωστούσα στον gamer εαυτό μου να το δω, αλλά δεν είχα μεγάλες προσδοκίες. Για κάποιον που ξέρει ήδη το story (λόγω TV show ή ιντερνετικών spoilers όλα αυτά τα χρόνια), το παιχνίδι δεν έχει πάρα πολλά να προσφέρει. Το stealth/action gameplay είναι αρκετά απλοϊκό κι απαρχαιωμένο, η εξερεύνηση περιορισμένη, και όλο το ζουμί είναι η κινηματογραφική παρουσίαση. Φυσικά, για όσους ανακαλύπτουν την ιστορία για πρώτη φορά, η εμπειρία αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω.

Strange Horticulture: Διαμαντάκι από τα λίγα! Ταπεινά μέσα (δεν είναι πιξελούμπα, ωστόσο) και φαινομενικά μονοδιάστατο gameplay (συγκρίνεις τα φυτά που συλλέγεις με τις περιγραφές τους στο βιβλίο βοτανολογίας), αλλά τα πάντα λειτουργούν σε απόλυτη αρμονία συνθέτοντας μια απίστευτα ευχαριστη, χαλαρωτική εμπειρία. Μυστήριο, αποκρυφισμός, διασκεδαστικά puzzles (κυρίως αναγνώριση φυτών και σημείων ενδιαφέροντας στο χάρτη), εξαιρετική γραφή, κι ένα άψογο gameplay loop που δανείζεται στοιχεία από το Papers, Please, παντρεύοντάς τα με την ατμόσφαιρα του Fallen London (βλ. Sunless Sea/Skies). Βασικά, ο κόσμος θα ήταν ένα καλύτερο μέρος αν τα δύο Sunless είχαν παρόμοιο gameplay με του Strange Horticulture, αντί για την roguelike τυράννια που επέλεξαν.
Κρυφογκοτιά και ιδανικό για Steam Deck.
9/10

Headlander
: Κι αυτό "χρωστούμενο", κυρίως λόγω αγάπης στην Double Fine. Είσαι ένα ιπτάμενο κεφάλι μέσα σε γυάλα/σκάφανδρο(!) και εξερευνάς ένα διαστημικό σταθμό όπου κατοικούν μόνο ανδροειδή. Ξεκλειδώνεις νέα δωμάτια καταλαμβάνοντας τα κατάλληλα σώματα (ουσιαστικά "βιδώνεσαι" στο λαιμό τους) και ανοίγοντας τις αντίστοιχα χρωματισμένες πόρτες. Έχει την πλάκα του, αλλά μετά από τις 3 πρώτες ώρες αισθάνομαι ότι είδα ό,τι έχει να προσφέρει και πλέον αρχίζει η επανάληψη. Μάλλον θα γίνει απεγκατάσταση οσονούπω, αλλά δεν μετανιώνω τις ώρες που του αφιέρωσα. 7/10
 
Last edited:

Norshgaath

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Aug 3, 2023
Messages
1,907
αν τα δύο Sunless είχαν παρόμοιο gameplay loop με του Strange Horticulture, αντί για την roguelike τυράννια που επέλεξαν.
Εχοντας λατρεψει το gameplay loop του sunless, αυτη τη περιοδο παιζω το dredge που μου αρεσει ΠΑΡΑ πολυ μαλλον για τον ιδιο λογο, τι ακριβως κανει διαφορετικα αυτο το παιχνιδι; Ειναι καθαρα φαση papers please? Δε πολυκαταλαβα
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,424
Τερματισα το RESIDENT EVIL 4 REMAKE. Αλλο ενα παρα πολυ καλο remake απο την Capcom! Aπιστευτα γραφικα και πολυ δραση και αιμα. Αυτο που δεν μου αρεσε ηταν οτι εχει και παζλ ενω κανονικα θα επρεπε να ειναι μονο δραση. Παρα πολυ καλο!
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,816
τι ακριβως κανει διαφορετικα αυτο το παιχνιδι;
Είναι απλό: δεν σου λέει γκιτ γκουτ. Απλά κάθεσαι, μασάς τα χορταράκια σου, μέσα στις αναθυμιάσεις των αλέμπιξ και βαϊμπάρεις με την όλη φάση.
 

Norshgaath

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Aug 3, 2023
Messages
1,907
Ααα οκ, ειναι περισσοτερο visual novel η φαση δλδ. Ε νταξει αν δεν εχει και λιγο τζερτζελο δε με τραβαει...ισως το εχω στα υποψιν στη θεση κανενος βιβλιου
 

pornostars

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 19, 2018
Messages
294
Βγαίνω μετά από 20 ώρες από τον βυθό και την κόλαση του STASIS: BONE TOTEM και προσπαθώ να συνέλθω από αυτά που είδα και βίωσα. Μπορεί να φταίει το τρίμηνο που απείχα από τα παιχνίδια, η αναζήτηση μιας χαρούμενης απασχόλησης για να ξεφύγω από την σκατίλα των ημερών, ή η επιβεβαίωση ότι τα καλύτερα παιχνίδια είναι αυτά που δεν έχουμε παίξει ακόμα, αλλά νιώθω ευγνώμων που επέλεξα αυτό το παιχνίδι καθότι fan των δύο πρώτων.

Κατασκότεινα περιβάλλοντα, υπέροχοι γρίφοι από τους οποίους ένας με δυσκόλεψε αρκετά, το soundtrack εξαιρετικό, καθηλωτική ιστορία με πολλή αγωνία για το τι θα γίνει παρακάτω, τα γραφικά υπέροχα, η ποιότητα του ήχου σχεδόν τέλεια, η immersion κόντεψε να αγγίξει αυτήν του SOMA, οι πρωταγωνιστές ανθρώπινοι με κίνητρα όχι πάντα δέοντα. Περιττό να πω ότι συγκινήθηκα κάνα δυο φορές, ενώ τα μηνύματα τα οποία δίνει στον παίκτη, είναι πολλά, και απολύτως σωστά με την τρέχουσα εποχή αλλά και με την μελλοντική.

Στα μείον βάζω τα μακροσκελή σε κάποιες περιπτώσεις μηνύματα των personal logs, τα οποία ναι μεν καλώς υπάρχουν (κάποιες λύσεις για τους γρίφους είναι μέσα εκεί), αλλά είναι τέτοια η ένταση της στιγμής και της εξερεύνησης, που μάλλον, είναι αποτρεπτικά τις περισσότερες φορές να τα διαβάσεις. Οι δε περιγραφές των χώρων, είναι υπερβολικά φιλολογικές και λεπτομερειακές (ειδικά όσον αφορά στην... σήψη του θέματος), που θέλεις να φύγεις από τον εκάστοτε χώρο για να μην διαβάζεις τι βλέπεις και τι αισθάνεσαι.

Το καλύτερο point and click sci-fi παιχνίδι που έχω παίξει.

Αφήστε ό,τι κάνετε και αγοράστε το. Αξίζει κάθε λεπτό από την τσέπη σας αλλά και απ' την ζωή σας.


9/10

(α, να μην ξεχάσω: Long Live 🇮🇱)
 
Last edited:

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,959
@Norshgaath Σαν gameplay δεν έχει καμία σχέση με τα Sunless. Αλλά η ατμόσφαιρα και το lore το θυμίζουν πολύ. Για μένα, λοιπόν, που βρίσκω το storytelling των Sunless υπέροχο αλλά το gameplay τους φρικτή σπατάλη χρόνου, το Strange Horticulture πετυχαίνει την απόλυτη ισορροπία.

Όσο για το τι ακριβώς κάνεις στο Strange Horticulture, δεν μασάς φύλλα, όπως ΤΟΣΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΈΝΑ αστειεύτηκε ο Adhan, αλλά η φάση θυμίζει αρκετά visual novel με επικάλυψη puzzles. Ένα μεγάλο μέρος του gameplay, για παράδειγμα, είναι να ταιριάζεις τα φυτά που σου ζητάει κάθε πελάτης με αυτά που έχεις στο ράφι σου. Υπάρχουν και κάποιες αποφάσεις που παίρνεις και οδηγούν σε ελαφρώς διαφορετική εξέλιξη - πάλι επιλέγοντας ποιο φυτό θα χρησιμοποιήσεις. Γενικά όλο το game εκτυλίσσεται μέσω της οθόνης του καταστήματος, όπως περίπου στο Papers.
 

Norshgaath

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Aug 3, 2023
Messages
1,907
Χμμμ, τοτε κατάλαβα τι εννοούσες. Οπότε το βλέπουμε ως papers please αλλά με στορι όπως των sunless.

Αν έχει ωραία ιστορία τότε ίσως του δώσω καμιά ευκαιρία.

Θενξ για τις διευκρινίσεις
 

pornostars

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 19, 2018
Messages
294
@pornostars με έψησες να πάρω το bundle που περιλαμβάνει και το Stasis με την περιγραφή σου.
Αγαπητέ Ναύαρχε, ακόμα δεν έχω συνέλθει από αυτό που έζησα. Αριστούργημα.

(Ειρήσθω εν παρόδω, να διαβάσεις όλα τα logs. Έχουν πολλές πληροφορίες για να βλέπεις και την εξέλιξη των τρίτων χαρακτήρων. Είναι ένα είδος lore, το οποίο αξίζει καθώς προϋπάρχει των πρωταγωνιστών).
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,531
Ένα adventure που ήρθε σχεδόν από το πουθενά, από τη γνωστή μας κιόλας Animation Arts (Secret Files, Lost Horizon).



Ομολογουμένως, είχε πολλά χρόνια να κυκλοφορήσει κάτι (το τελευταίο της adventure νομίζω χρονολογείται το 2016) και το marketing του εν λόγω τίτλου είναι ανύπαρκτο.

Review soon.
 

pornostars

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 19, 2018
Messages
294
Τίτλοι τέλους και για το OXENFREE: LOST SIGNALS, και δεν χρειάζεται να πω πολλά, καθώς ο ίδιος ο τίτλος τα λέει όλα: ραδιοκύματα, περισσότερα ερτζιανά, ακόμα περισσότεροι γρίφοι, οι οποίοι χρειάζονται τις ικανότητές σας για την σωστή εύρεση εκείνης της πύλης, που θα σας ανοίξει τον δρόμο για περισσότερη δράση, εξερεύνηση και υπαρξιακή αγωνία για το επέκεινα. Stranger Things, X-Files, soundtrack από 80τίλα και ερωτήματα για την ζωή και τον θάνατο, με μια αμερικανική γλύκα που δεν αφήνει κενά ούτε δεύτερες σκέψεις. Υπέροχο casting αλλά αρκετά σύντομο και με μερικά bugs που χρειάζονται επισκευή· οπότε μην βιαστείτε ακόμα.

Συστήνεται.


7.5/10
 
Top Bottom