Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part III

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Σκήπαρες Ντράγκονφολ ή ιδέα μου; (με αυτό θέλουμε σύγκριση, ποιο Returns)
Νόμιζα πως το HK προηγείτο του Dragonfall, οπότε τα πήρα με τη σειρά. Σαφώς κ θα παιχτεί κ το DF από του χρόνου.

Όχι, το Dragonfall κυκλοφόρησε δεύτερο και τελευταίο το Hong Kong.

Τελικά νομίζω ότι είμαι από τους λίγους που εκτίμησαν ιδιαίτερα αυτή την αποπνικτική noir ατμόσφαιρα του Returns σε σύγκριση με τα πιο πλούσια (αλλά και λίγο φλύαρα) sequels. Όντως το Dragonfall είναι η κορωνίδα της τριλογίας με "αντικειμενικά" κριτήρια, αλλά τα vibes του Returns δεν τα ξαναβρήκα. Φυσικά όλη η τριλογία σπέρνει και ζω για τη στιγμή που η Harebrained θα αφήσει τις @#$κίες και θα επιστρέψει στο setting με μεγαλύτερο budget για να δείξει σε όλους πώς γίνεται.

Σε άλλα νέα, στις λίγες ώρες gaming που ξέκλεψα τις τελευταίες βδομάδες τερμάτισα αρχικά το The Messenger, που παραμένει σκληρό 8/10. Απολαυστικό κι ευρηματικό platforming, πλούσιο περιεχόμενο, αλλά αυτό το διαρκές μπρος-πίσω (backtracking το λένε στο νίντζα χωριό μου) ήταν εξοντωτικό από ένα σημείο κι έπειτα. Όπως και να'χει πέρασα ωραία, γέλασα με το σατιρικό ύφος της γραφής, γενικά άξια ρετροπιξελούμπα.

Αμέσως μετά είπα να πολλαπλασιάσω τα pixels επί της οθόνης μου και έπαιξα διαδοχικά τα δύο DLC του Alan Wake II. Εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους: το Night Springs είναι μια χαβαλεδιάρικη, what if/multiverse συρραφή από βινιέτες με πρωταγωνιστές αγαπημένους χαρακτήρες του franchise, ενώ το The Lake House είναι σκληρό, κλειστοφοβικό θρίλερ με σχετικά ζόρικο gameplay. Κοινός παρανομαστής τα meta στοιχεία που έχουμε πλέον συνηθίσει από τη Remedy. Τα ευχαριστήθηκα αμφότερα για διαφορετικούς λόγους, αν και θα ήθελα να εξελίσσουν πιο ουσιαστικά το κυρίως σενάριο του Alanverse, που ήδη προχωράει αρκετά αργά για τα γούστα μου.
8/10

Τέλος, αντί για το Silent Hill 2 ξεκίνησα το Alone in the Dark (2024), το οποίο βρήκα σε αρκετά λαχταριστή τιμή (από κλειδάδικο). Έχει μια παλιομοδίτικη γοητεία (όχι μόνο επειδή είναι εποχής), αλλά και μπόλικα κουσούρια που το κρατάνε πίσω. Αρχικά, ενώ οπτικά δεν εντυπωσιάζει, έχει ενοχλητικά θέματα απόδοσης, με συχνό μικρο-stuttering, κυρίως όταν μπαίνεις σε καινούργιους χώρους. Οι μάχες είναι κομματάκι απλοϊκές και clunky (το stealth για γέλια, απορώ γιατί υπάρχει), αλλά εκείνο που με χαλάει περισσότερο είναι η αλλοπρόσαλλη αφήγηση. Από τη μία κολλάει, υποθέτω, με το πόσο αποπροσανατολισμένοι κι απροετοίμαστοι είναι οι πρωταγωνιστές. Από την άλλη αφήνει περίεργα κενά, φοβάμαι λόγω περιορισμένου budget ή/και έλλειψης επιδεξιότητας των devs. Παράλληλα, όλοι ανεξαιρέτως οι β' χαρακτήρες στερούνται υπόστασης και κάνουν απλά random περάσματα σε άκυρες στιγμές, ίσα για να μη νιώθεις εντελώς μόνος στην έπαυλη. Κρίμα, γιατί τα θεμέλια του παιχνιδιού δείχνουν στιβαρά και μου αρέσει πολύ η ατμόσφαιρα... όταν λειτουργεί σωστά.
Έχω φτάσει στις πεντέμιση ώρες περίπου, ως τώρα θα του έβαζα ένα τίμιο 6.5-7.

Τελικά νομίζω ότι είμαι από τους λίγους που εκτίμησαν ιδιαίτερα αυτή την αποπνικτική noir ατμόσφαιρα του Returns σε σύγκριση με τα πιο πλούσια (αλλά και λίγο φλύαρα) sequels.

Σίγουρα δεν είσαι ο μόνος, και εμένα μου άρεσε πολύ το Returns.

Αν τον λένε και Τάσο, μπήκατε.
Για άλλη μια φορά στα πατώματα ο Τάσος, αυτή τη φορά στο Steam. Πήρα 2,83€ το παιχνίδι μαζί με το έξτρα class dlc, το πήρα και δώρο σε φίλο για να παίξουμε co-op. Όχι στον Τάσο, δεν θα παίζαμε ποτέ.

Επειδή σας έλειψαν τα σεντονάκια μου (ΝΟΤ), αλλά μέχρι να ξαναγράψω με αυτά που παίζω θα περάσει κανά εξάμηνο για να τα τελειώσω, πάμε να δούμε μερικά από αυτά που παίζω τώρα και θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Ξεκινάμε με δύο "office friendly" τίτλους (το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι; )

Shogun Showdown: Εκπληκτικό πιξελωτό roguelike παιχνίδι σε μεσαιωνικό ιαπωνικο fantasy setting στα κλασικά χνάρια του Slay The Spire, αν και οι επιλογές στο πως θα προχωρήσουμε στον χάρτη είναι ελάχιστες. Η μεγάλη διαφορά είναι στην tactical μάχη. Κινούμαστε είτε δεξιά, είτε αριστερά και αντιμετωπίζουμε πολλαπλούς εχθρούς σε στυλ Mortal Kombat αλλά turn based. Τα διαθεσιμα actions που έχουμε κάθε γύρο είναι ένα βήμα προς μια κατεύθυνση, αλλαγή προσανατολισμού, προσθήκη tile επίθεσης στο attack que που έχει 3 slots, εκτέλεση της επίθεσης (γίνεται με τη σειρά που έχουμε ορίσει) και τέλος εκτέλεση της special κίνησης του χαρακτήρα που έχουμε. Το αποτέλεσμα είναι μια φουλ satisfactory χορογραφική εμπειρία γεμάτη combos που μου θύμισε Into The Breach. Μετά την ολοκλήρωση κάθε μάχης αποκτάμε ένα νέο attack tile ή αναβαθμίζουμε κάποιο. Τα tiles χαρακτηρίζονται από το damage που κάνουν, το cooldown μεχρι να γίνουν ξανά διαθέσιμα και κάποια special effects όπως πχ να μην μας τρώνε action για ενεργοποίηση ή να παγώνουν τους αντιπάλους. Κατά τη διάρκεια της μάχης οι εχθροί που σκοτώνουμε ρίχνουν κέρματα (τα ξοδεύουμε στα stores) ή κάποια power ups. Σκοτώνοντας τα bosses κερδίζουμε skulls που στην αρχή κάθε run ξοδευουμε για να ξεκλειδώσουμε νέα tiles και skills. Οι φίλοι τους είδους πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να το δείτε! 9/10

Hive Jump 2: Survivors: Από το όνομα καταλαβαίνεται προφανώς ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμα Vampire Survivors clone. Η διασκέδαση είναι δεδομένη αν σας αρέσει το είδος. Κατά τ΄ άλλα έχουμε τα κλασικά ξεκλειδώματα και upgrades σε όπλα, εξοπλισμό και abilities. Έχουμε μόνο 3 slots για όπλα και ασπίδες, αλλά μπορούμε να έχουμε όσα θέλουμε από κάποια utilities. To "twist" ,εξού και ο τίτλος" είναι ότι το jetpack που ενεργοποιείται με το space, μας επιτρέπει για σύντομο διάστημα να πετάξουμε πάνω από τους αντιπάλους και να βγούμε από δύσκολες καταστάσεις. Οι πίστες είναι σχετικά μικρές και κόβουμε κύκλους μαζεύοντας amber για να ξεκλειδώσουμε skills μέχρι να περάσουν τα waves και να αντιμετωπίσουμε το boss. Σε κάθε wave έχουμε συνήθως και κάποιο challenge (πχ μην φας damage ή κατέστρεψε ένα hive) που αν το ολοκληρώσουμε θα κερδίσουμε κάποιο ισχυρό relic και πολύ goo (το νόμισμα του παιχνιδιού που ξοδεύουμε για να πάρουμε οπλα και utilities κατά τη διάρκεια των μαχών). Έχει την φάση του αλλά λίγο μετά από 11 ώρες νομίζω χόρτασα. 7,5/10

Εκτός από το System Shock που ήδη έχω γράψει στο thread του παιχνιδιού, τελείωσα και το:
Cats In Time: Οι γατούλες του τρελοεπιστήμονα το έσκασαν στον χωροχρόνο κι εμείς αναλαμβάνουμε να τις σώσουμε. Θα επισκεφθούμε διάφορες περιόδους (από την Ελλάδα και την Αίγυπτο στην αρχαιότητα, ως την σύγχρονη Νέα Υόρκη και το φουτουριστικό Τόκιο. Σε κάθε περίοδο έχουμε 4 βινιέτες με 10 γατάκια να ανακαλύψουμε λύνοντας απλά puzzles λογικής. Πολύ απλά όμως με εξαίρεση 10-15 στο παιχνίδι που μπορεί να σας ζορίσουν λίγο παραπάνω σε ένα πλήθος 300+. Κάθε εποχή θα σας πάρει περίπου μισή ώρα για να βρείτε και τα 40 γατάκια συν τα 12 προαιρετικά κομμάτια που σχηματίζουν την αφίσα της εκάστοτε εποχής.
Καλό για χαλαρό σφηνάκι. 7/10

Ξεκίνησα και τα Shadow Of the Tomb Raider, Sam & Max Save The World, Curse Of The Golden Idol, Escape Academy, Darktide, Monster Train, Thronebreaker. Για αυτό σας λέω....τα λέμε σε κανά εξάμηνο.

Υ.Γ. ΠΑΙΞΤΕ SHOGUN SHOWDOWN!

Ισχύει, και πάνω που είχα αδειάσει τη wishlist από οτιδήποτε εκτός από επερχόμενες κυκλοφορίες, μπας και σταματήσω να hoardάρω άπαιχτα παίγνια.

Τερματισα τ ΑSSASIN CREED MIRRAGE Παρα πολυ καλο με πολυ δραση και αιμα. Καλυτερο απο τα origins και valhala γιατι ειναι μονο δραση χωρις στοιχεια RPG! Τωρα περιμενουμε το SHADOWS που θα ειναι στην χωρα μου την Ιαπωνια και αρα θα ειναι ισως το καλυτερο απο ολα!

Καλημερα, εκανα το λαθος ,οπως ειπα, και εβαλα συνδρομη στο ps. Εχω τρελλαθει να καταβαζω παιχνιδια.
Λοιπον, farcry 6. Φαινεται ενδιαφερον αλλα οι αντοχες μου σε αυτα τα παιχνιδια ειναι 3 με 4 ωρες. Θα εχει update αργοτερα.
chernobylite. Κατεβηκε, επαιξα μιση ωρα, uninstall. Τιποτα που να μου κανει κλικ. Υπαρχει stalker και metro για τετοια εμπειρια.
Συνεχιζω το spiderman morales και σε λιγο το τελειωνω. Καλο αλλα πολυ λιγο. Σε καμια περιπτωση για πανω απο 15 ευρω.
Και τωρα στα καλα. Κατεβασα aliens dark decent. Υπεροχο. Κατι σε xcom με real time with pause. Υπεροχη ατμοσφαιρα ,με το σωστο αγχος ( ειμαστε και μια α ηλικια πλεον). Θα μου φαει ωρες το παιχνιδι, το βλεπω.

Ασχολούμαι σποραδικά με το (δεν θα το πιστέψετε) Marvel Rivals. Πλάκα έχει σε μικρές δόσεις, μιλώντας ως gamer που δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τα multiplayer. Λένε όλοι ότι είναι κλώνος του Overwatch το οποίο δεν είχα παίξει ποτέ οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη. Έχει πολλούς χαρακτήρες, πολύ καλό art, τρέχει καλά και έχει διασκεδαστικό gameplay. Αυτό που θα έλεγα ως αρνητικό (αν και φαντάζομαι ότι ισχύει γενικά στα multiplayer) είναι ότι αν μαζευτούν σε κάποιο objective αρκετοί παίκτες η μάχη γίνεται ένας αχταρμάς στον οποίο δεν ξέρεις πού ρίχνεις και από πού τις τρως.

Ασχολούμαι σποραδικά με το (δεν θα το πιστέψετε) Marvel Rivals. Πλάκα έχει σε μικρές δόσεις, μιλώντας ως gamer που δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τα multiplayer. Λένε όλοι ότι είναι κλώνος του Overwatch το οποίο δεν είχα παίξει ποτέ οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη. Έχει πολλούς χαρακτήρες, πολύ καλό art, τρέχει καλά και έχει διασκεδαστικό gameplay. Αυτό που θα έλεγα ως αρνητικό (αν και φαντάζομαι ότι ισχύει γενικά στα multiplayer) είναι ότι αν μαζευτούν σε κάποιο objective αρκετοί παίκτες η μάχη γίνεται ένας αχταρμάς στον οποίο δεν ξέρεις πού ρίχνεις και από πού τις τρως.
το οποίο overwatch είναι εμπνευσμένο από το Team Fortress :p τι εννοείς δεν έχει χρώματα η ομάδα;

το οποίο overwatch είναι εμπνευσμένο από το Team Fortress :p τι εννοείς δεν έχει χρώματα η ομάδα;

Υπάρχει ένα περίγραμμα στους εχθρούς αλλά αναφέρομαι περισσότερο στον χαμό επί της οθόνης με τα διάφορα πολύχρωμα πυρά και abilities.

Αυτό που θα έλεγα ως αρνητικό (αν και φαντάζομαι ότι ισχύει γενικά στα multiplayer) είναι ότι αν μαζευτούν σε κάποιο objective αρκετοί παίκτες η μάχη γίνεται ένας αχταρμάς στον οποίο δεν ξέρεις πού ρίχνεις και από πού τις τρως.
Ολα τα hero shooter από Overwatch έως σήμερα.

Για να δούμε....

dark.JPG

Δεν ξέρω αν έκανα παπάτζα, αλλά όταν έκανα activation μου το έβγαλε ως Dark Souls 2: Scholar of the first Sin Asia.
Από Instant Gaming το αγόρασα

Τελείωσα το Spider Man, απολαυστικότατες οι βόλτες στην Νέα Υόρκη το χάρηκα απίστευτα το παιχνίδι.

Ενδιάμεσα έκανα ένα διάλειμμα με The Rise of Golden Idol. Πολύ καλή συνέχεια, αλλά νομίζω ότι το πρώτο μου άρεσε περισσότερο και σαν ιστορία αλλά και σαν γρίφοι. Το δεύτερο μου έδωσε την εντύπωση ότι ήταν ευκολότερο. Για το στόρι ελπίζω σε ένα DLC που θα φτιάξει τα πράγματα.

Μετά από αυτά είπα να μην πάρω κάτι καινούργιο και να καθαρίσω το backlog. Άλλωστε οι γιορτές είναι για να περνάς ποιοτικό χρόνο με τους δικούς σου ανθρώπους, να πας βόλτες με τα παιδιά σου, να δεις γονείς, αδέρφια, φίλους που επιστρέφουν στην πόλη, άσε που έπιασε και η κόρη μου να παίζει Spider Man και θα θέλει χρόνο στο PC. Αλλά...

1734639793722.png

Παίζω Nioh κυρίως αυτό το διάστημα όπου επιτέλους μετά από 50 ώρες gameplay και 3-4 φορές που το έχω παρατήσει γιατί δεν με ενθουσίαζε, επιτέλους μου έκανε αυτό το κλικ στο chapter 4 από τα 6 που έχει και καταλαβα τι ακριβώς το ιδιαίτερο βρίσκει ο κόσμος σε αυτό το παιχνίδι, μην έχοντας πλέον ανάγκη να καλώ άλλους παίχτες για βοήθεια για να βγάλω μια αποστολή, ειδικά επειδή ένιωθα μόνιμα αδύναμος και underleveled. Το πρόβλημα με το παιχνίδι ήταν το ποσό generic φαινόταν με τόσα όπλα και πανοπλίες να πέφτουν ασταμάτητα λες και έπαιζες diablo. Πραγματικά έχανες τη μπαλα και το νόημα με το παιχνίδι να μην σου εξηγεί τίποτα. Τελικά πρεπει απλά να διαλέξεις ένα όπλο που σε βολεύει και να στήσεις όλα τα στατιστικά σου γύρω από αυτό. Παρομοίως και με τις πανοπλίες. Πραγματικά άλλο παιχνίδι πλέον και μπορώ να πω πως μου βγάζει αίσθημα ικανοποίησης σε boss fight λες και παίζω sekiro. Κρίμα που έπρεπε να σπαταλήσω τόσο ώρες αγγαρείας και εκνευρισμού με την υψηλή δυσκολία που είχε το παιχνίδι επειδή το έπαιζα λάθος. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα που λένε.
Παράλληλα παίζω Balatro το οποίο πραγματικά είναι εκπληκτικό και το ψήνω άσχημα να το πάρω και στο κινητό το συγκεκριμένο να λιώνω παντού και για πάντα 😎
Efootball στο ps5 (γιατί χωρίς ποδόσφαιρακι δεν γίνεται) παίζω μόνο όταν έχει events με αποστολές πλέον. Λατρεύω αυτό το χαλαρό ρυθμό που έχει το παιχνίδι σε αυτά που δεν έχει καμία σχέση με το παίξε γιατί πρέπει να παίξεις στο ea fc/fifa.
Δοκίμασα και το παιχνίδι του Κριστιάνο αλλά είναι τελείως pay2play ultimate team wannabe οπότε έφαγε επιτόπιο uninstall. Τέλος κατεβαίνουμε Μέθανα ξανά μετά από δύο χρόνια αποχής με τις άλλες κόμπρες στο ροκελι. Μου είχε λείψει πολύ αυτός ο χαβαλες!

Tερματισα την παιχνιδαρα μου το teenage mutant ninja turtles SPLINTERED FATE! Για αλλη μια φορα διελυσα τις χελωνες οπως βλεπετε εδω!!!

Εγώ πάντως μαζί σου είμαι , και ψάχνω τις χελώνες στο Fortnite. Αλλά κρύβονται καλά γιατί φοβούνται
Screenshot 2024-12-22 115000.png

Back