Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part III

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Είχα παίξει το demo του σε ένα Steam Fest, πρέπει να λεγόταν αλλιώς τότε (σίγουρα δεν είχαν βάλει κράχτη το Lugosi ούτε στον τίτλο ούτε πουθενά, είχα τσεκάρει ινφο). Μου είχε αφήσει καλή εντύπωση, αγνή εμπειρία πρώιμων Castlevania.

Στα δικά μου, συνεχίζω αργά και σταθερά το AW2. Είμαι στο ""Neighbor of the Beast"" chapter. Τι ατμοσφαιρική παιχνίδάρα ρε γμτ είναι. Fever dream, noir, creepy σκηνικά, όλα μπλέκονται τόσο καλά. Σκληρό GOTY από αυτά που φοβάσαι ότι έσπασε το καλούπι και δε θα ξαναβγούν.

Το μόνο που μου την έσπασε λίγο έως τώρα, επειδή γενικά ψάχνω για collectibles, είναι ένα bug το οποίο εμφανίζεται τυχαία (έχει τύχει σε κάποιους από ότι διάβασα reddit και 2 χρόνια μετά δεν έχει patchαριστεί) που αφορά ένα word of power έξω από το Oceanview Hotel, γραμμένο πάνω σε μια δεξαμενή. Από όποια γωνία, όποιο ύψος και να το φώτισα με το φακό, δεν μπορούσα να το πάρω. Από όσο είδα, δεν φαίνεται στο χάρτη όπως τα άλλα, οπότε αυτός ίσως είναι ο λόγος που το game το θεωρεί ήδη ανενεργό.

To DOOM με γύρισε πίσω σε τρυπάκι των first-person games, είπα ότι υπάρχει ένα διάλειμμα από την πρέζα των roguelites, οπότε ανάμεσα στα τρία μεγάλα projects που έχω αναβάλει καιρό, έβαλα το Cyberpunk στο ανανεωμένο rig.

Χωρίς RT και λοιπά, glorious 100+ fps, no FSR κτλ. Τι πανέμορφο που είναι... Σουλατσάρω στην πρώτη περιοχή και κάνω gigs για να ξεχρεώσω άμεσα από το πρώτο quest και έπειτα θα χωθώ στο main. Edit: Ξεκίνησα το main game που είναι τα high scores στα arcade.

To ΑW2 είναι all-time classic και από τα κορυφαία, ατμοσφαιρικότερα παιχνίδια όλων των εποχών. Κυκλοφόρησε πολύ πριν από τον καιρό του τεχνολογικά και θα συνεχίσει να διαμορφώνει gaming ψυχοσυνθέσεις συστημικών ελιτιστών για δεκαετίες στο μέλλον.

Είναι ωραίο πράγμα το 'All Time Top 5' καθώς για εμένα τουλάχιστον, αναθεωρείται διαρκώς.

Disco Elysium, Red Dead Redemption 2, Alan Wake 2, Witcher 3 και τί να βάλουμε μπαλαντέρ; Άντε για την ώρα ας αφήσουμε το Thimbleweed Park να εκπροσωπεί επάξια τα adventures :D

είναι ένα bug το οποίο εμφανίζεται τυχαία (έχει τύχει σε κάποιους από ότι διάβασα reddit και 2 χρόνια μετά δεν έχει patchαριστεί) που αφορά ένα word of power έξω από το Oceanview Hotel
Στο Steam δεν θα γινόταν αυτό.

Σε μια πολύ μικρή περίπτωση που δε χαβαλεδιάζεις, είναι καθαρά θέμα του παιχνιδιού. Μιας και ανέφερες τον client, από την ελάχιστη τριβή που είχα μέχρι τώρα, η μόνη μλκ που κάνει είναι πως ανά 4-5 sessions στο AW2 (ίσως δεν έχει να κάνει με αυτό, αλλά με το πόσος χρόνος μεσολάβησε στα login ή κάτι τέτοιο, δεν ξέρω) μου πετάει το user license agreement (του παιχνιδιού), να σκρολάρω μέχρι κάτω και να το αποδεχτώ. Έλεος κάπου, μία φορά δεν ήταν αρκετή;

Προφανώς και κάνω πλάκα. Και εννοείται ότι είναι θέμα παιχνιδιού και developer. Με τον Epic βέβαια δεν έχω καμία σχέση. Θα μου πείτε γιατί όχι. Εδώ έχω στον Ubisoft, στον EA και στον Rockstar Launcher. Αλλά αυτοί δουλεύουν και μέσω Steam έχοντας τα παιχνίδια τους κι εκεί. Ίσως επίσης να με πειράζει ακόμα η πρακτική με τις αποκλειστικότητες.

Από την άλλη όμως το AW2 θέλω οπωσδήποτε να το δω και να χαθώ στον κόσμο του. Ίσως και να λυγίσω κάποια στιγμή. Αλλά να έχω το 1 στο Steam και το άλλο στο Epic; Άσε που δεν νομίζω και να αγοράσω και τίποτα άλλο στο Epic.

Η πλατφόρμα, ειλικρινά, από τη στιγμή που δεν είσαι πιτσιρικάς πρεζάκιας του multiplayer να κόφτεσαι να το 'χουν όλοι οι φίλοι σου στο τάδε, δεν παίζει κανένα ρόλο. Εγώ θέλω να τσιτσιριστεί ο εγκέφαλός μου στο Alan Wake 2 40 ώρες. Στο μισό λεπτό του launcher θα κολλήσω; Δεν πα να 'χει ό,τι θέλει.

Ειδικά από τη στιγμή που στηρίζω το developer απευθείας όπως στην περίπτωση της Remedy με την Epic, με κλειστά μάτια πάω. Αν κάτι είναι διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες από την πρώτη μέρα, λογικά θα το πάρω στο Στήμ για να κάνει παρέα στα υπόλοιπα, καθαρά και μόνο λόγω ιδιοτροπίας/προκατάληψης.

Η πλατφόρμα, ειλικρινά, από τη στιγμή που δεν είσαι πιτσιρικάς πρεζάκιας του multiplayer να κόφτεσαι να το 'χουν όλοι οι φίλοι σου στο τάδε, δεν παίζει κανένα ρόλο.
Αχχχχχχ.... Ωραία τα λες εσύ αλλά μιλάς σ' έναν άνθρωπο με OCD. Θα είναι σαν αγκάθι στην παιδική μου ψυχούλα να βλέπω στο Steam το 1 κι από κάτω όχι το 2. Αλλά θα πρέπει να πάω σ' άλλη πλατφόρμα για να το δω.

Εδώ ξανα-αγοράζω κάποια που τα είχα μόνο στο GOG ή μόνο στο Steam για να είναι όλα μαζί. Άστο δεν είμαι φυσιολογικός. Αλλά έχω κι εγώ τα όρια μου. Δεν φτάνει που εξαφάνισαν τις "κουτάτες" εκδόσεις δεν θα μπορούμε να τα έχουμε σε μια πλατφόρμα όλα; ΠΟΣΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Edit: Επίσης ξανα-λέω δεν μ' αρέσει η πρακτική του μονοπωλίου που προσπαθεί να επιβάλει η Epic.

Κοίτα, αν σε ανακουφίζει, η Έπικ έχει δώσει τσάμπα στο παρελθόν το Remastered AW και λογικά θα το ξαναδώσει, λόγου του ιδιαίτερου ντήλ που παίζει με τη Ρέμεντι. Οπότε τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη εταιρεία, είναι ταμάμ το EGS.

Η πλατφόρμα, ειλικρινά, από τη στιγμή που δεν είσαι πιτσιρικάς πρεζάκιας του multiplayer να κόφτεσαι να το 'χουν όλοι οι φίλοι σου στο τάδε, δεν παίζει κανένα ρόλο.

Δεν είναι καθόλου έτσι. Οι platform wars με σκοπό τους platform wars, "στο δικό μου δε χωράει στο δικό σου κολυμπάει", είναι για πιτσιρικάδες. Το να είσαι συνειδητοποιημένος gamer και να ψηφίζεις με τον οβολό σου προς την κατεύθυνση που θέλεις να πάει το gaming δεν είναι καθόλου για πιτσιρίκια, αντίθετα είναι για ώριμους ανθρώπους που ενδιαφέρονται και για μεγαλύτερα πράγματα από την πρόσκαιρη ευχαρίστηση που λαμβάνει κάποιος παίζοντας ένα συγκεκριμένο παιχνίδι.

Δεν κατηγορώ κανέναν που δεν θέλει να μπει σε αυτή την διαδικασία αλλά ας μην απαξιώνουμε και αυτούς που το κάνουν. Χωρίς εμάς που δώσαμε τον αγώνα μας τα δύσκολα χρόνια που ολόκληρη η βιομηχανία του gaming, μαζί με τον Τίμαρο, έλεγε "το PC gaming πέθανε, πάρτε όλοι κονσόλα", δεν θα είχαμε φτάσει ποτέ στο σημερινό στάτους.

Δεν με ανακουφίζει η αλήθεια είναι. Ούτε τα τσάμπα που δίνει δεν με τράβανε να κάνω λογαριασμό. Θα δω στο μέλλον αν θα λυγίσω. Μέχρι στιγμής ένα μικρό Γαλατικό χωριό αντιστέκεται.

Δεν είναι καθόλου έτσι. Οι platform wars με σκοπό τους platform wars, "στο δικό μου δε χωράει στο δικό σου κολυμπάει", είναι για πιτσιρικάδες. Το να είσαι συνειδητοποιημένος gamer και να ψηφίζεις με τον οβολό σου προς την κατεύθυνση που θέλεις να πάει το gaming δεν είναι καθόλου για πιτσιρίκια, αντίθετα είναι για ώριμους ανθρώπους που ενδιαφέρονται και για μεγαλύτερα πράγματα από την πρόσκαιρη ευχαρίστηση που λαμβάνει κάποιος παίζοντας ένα συγκεκριμένο παιχνίδι.

Δεν κατηγορώ κανέναν που δεν θέλει να μπει σε αυτή την διαδικασία αλλά ας μην απαξιώνουμε και αυτούς που το κάνουν. Χωρίς εμάς που δώσαμε τον αγώνα μας τα δύσκολα χρόνια που ολόκληρη η βιομηχανία του gaming, μαζί με τον Τίμαρο, έλεγε "το PC gaming πέθανε, πάρτε όλοι κονσόλα", δεν θα είχαμε φτάσει ποτέ στο σημερινό στάτους.
αν ήσασταν ώριμοι gamers θα ψωνίζατε στο gog όχι στο κυρίαρχο steam. ;)

αν ήσασταν ώριμοι gamers θα ψωνίζατε στο gog όχι στο κυρίαρχο steam. ;)

tumblr_m3u616aWtj1qk0wwx.gif

Έχουμε βλέπω σκληρά προβλήματα εδώ :D

Πάμε όλα τα παιδάκια μαζί :

Video Games= Είδος υπερπολυτελείας. Αν αύριο έπαυαν να υπάρχουν, απλώς θα βρίσκαμε άλλο χόμπι. Δε θα πέθαινε κανείς.

Κατανάλωση Ειδών Υπερπολυτελείας= Διαμόρφωση της Αγοράς

Τουτέστιν, με το πορτοφόλι μας ορίζουμε την πορεία του χόμπι μας. Μπορεί τώρα κάποιος να το δει σα σταυροφορία, πατρονάρισμα της βιομηχανίας και δεν ξέρω 'γω τί άλλο έχει στο κεφάλι του ο 'Χούκος όταν τον πιάνει το στερητικό με την Οβαλτίνη.

Προσωπικά πάντως, από πιτσιρικάς, τα παιχνίδια ήταν που με 'καιγαν, το χάσιμο, το αλλού.

Και μεγαλώνοντας έμαθα ότι η επιτυχία ενός παιχνιδιού, κρίνεται από τις πωλήσεις του τον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας του, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων και οπωσδήποτε στα μικρά παιχνίδια από ανεξάρτητα στούντιο, όπου μια αστοχία ρίχνει αυλαία.

Απ' όταν το συνειδητοποίησα αυτό, έχω το νου μου, ειδικά στα μικρά και ίντιζ, αν κυκλοφορεί κάτι που μ'αρέσει και θα 'θελα να παίξω κι άλλα τέτοια, το αγοράζω απευθείας όπου κυκλοφορεί και βοηθάει περισσότερο το δημιουργό. Να πάρω κάτι μετά από ένα χρόνο κοψοχρονιά, με τα έσοδα να πηγαίνουν στους πιστωτές του χρεωκοπημένου ίντι δημιουργού, ΟΚ, αλλά θα πει πως δεν με έκοφτε και πάρα πολύ.

Διαβάζω πχ ότι είναι σουξέ μεγάλο το Clair Obscur και χαίρομαι γιατί μπορώ να το αγοράσω σε 3-4 μήνες, χωρίς να κινδυνεύουν οι αδερφοί Φραντσέζοι.

Τέλος το Full Throttle. 5.5 ώρες, αρκετά μικρό.

Περισσότερα μάλλον στo θρεντ σου @Borracho.

Επειδή ακριβώς ψηφίζουμε με το πορτοφόλι μας, προτιμώ το GOG. DRM Free. Για τις τιμές, χωρίς παρεξήγηση, ότι περισσεύει στον καθένα. Γιατί τους AAA λέμε, αλλά ουκ ολίγες φορές και οι indie τα ίδια κάνουν. Παιχνίδια υπερβολικά μικρά, αναμασημένοι μηχανισμοί που πλασάρονται σαν κάτι νέο, και ότι καλύτερο μετά τον μουσακά, κοκ.

Last edited:
Video Games= Είδος υπερπολυτελείας. Αν αύριο έπαυαν να υπάρχουν, απλώς θα βρίσκαμε άλλο χόμπι. Δε θα πέθαινε κανείς.

Επειδή εσύ θες, να μάθεις να κυνηγάς τάρανδους στον Αρκτικό Κύκλο, δεν σημαίνει ότι έχουμε και εμείς την ίδια λόξα!!

Και αμάν με την οβαλτίνη του κ. Ναυάρχου!!! Hemo έπινε!!!!!

Back