What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι παίζετε αυτό τον καιρό?

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,713
Βλέποντας τώρα το 2ο, πιστεύεις ότι αξίζει να ασχοληθεί κανείς? Την ξαναέχω κάνει την ερώτηση και έχει απαντήση διεξοδικά ο Adhan, αλλά θέλω και μία δεύτερη-τρίτη γνώμη.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,960
Επιφυλάσσομαι να απαντήσω στο εγγύς μέλλον, γιατί δε θέλω να κρίνω στις 5 ώρες gameplay. Γενικότερα πάντως έχω "επενδύσει" πολύ στους χαρακτήρες και το σενάριο του πρώτου και το πώς και πόσο αυτοί εμπλέκονται στο σενάριο του 2ου θα παίξει πολύ ρόλο στο αν θα χαρώ το παιχνίδι. Η μετάβαση πάντως ήταν πολύ ανώμαλη.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,384
Είναι ξεκάθαρα θέμα προσδοκιών. Αν πεις οκ μπιουμπιου με σαχλαμάρες στους διαλόγους για να περνάει η ώρα, είναι πολύ καλό.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
<blockquote><br>Βλέποντας τώρα το 2ο, πιστεύεις ότι αξίζει να ασχοληθεί κανείς? Την ξαναέχω κάνει την ερώτηση και έχει απαντήση διεξοδικά ο Adhan, αλλά θέλω και μία δεύτερη-τρίτη γνώμη.<br></blockquote><br><br>Ας ρίξω μια γνώμη και γω. Επίσης το έχουμε συζητήσει και αναλυτικά με τη Βάσσια, αν και βλέπει το ποτήρι μισοάδειο, αντίθετα με εμένα.<br><br>Το παιχνίδι βρωμάει από μακριά χολυγουντιανή blockbusterιά με ό, τι αυτό συνεπάγεται.<br><br>Σαν 3rd person corridor shooter, θα το ευχαριστηθείς, είναι σίγουρο αυτό. Αν το θες για να παίξεις RPG με third person combat mechanics, όπως πολύ σωστά έγραψε ο mits@kos, τότε ψάξε αλλού. Το κακό με το ME2 είναι πως σαν stand-alone παιχνίδι στέκεται πολύ καλά, σαν μέρος τής τριλογίας όμως, είναι ο <u><b>ΑΠΟΛΥΤΟΣ</b></u> ορισμός τού filler. Όταν είχα τελειώσει και τα 3, καθόμουν μετά και σκεφτόμουν το 2 αν είχε τελικά λόγο ύπαρξης.<br><br>Τα set pieces του όμως, όπως και η σκηνοθεσία και γενικότερα το mood που θέλει να αποδώσει, το καταφέρνει καλά.<br><br>Αν αξίζει να επενδύσεις? Ναι, αξίζει, αρκεί να ξέρεις που βαδίζεις. Ίσως έτσι να το ευχαριστηθείς και περισσότερο τελικά.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Το έχω ξαναγράψει και το έχω ξανασυζητήσει, θα πω τη γνώμη όσο περιληπτικά γίνεται.<br><br>To ME1 το λάτρεψα από την αρχή μέχρι τέλους. Το ΜΕ2 το έπαιξα με το ζόρι και το παράτησα λίγο πριν το τέλος. Από άποψη ιστορίας περνάμε από το απόλυτο διαστημικό έπος έχοντας το αφεντικό του Galaxy στις περιπέτειες του παραγιού για έναν από τους πιο αδιάφορους NPC ever. Στο 1ο αγωνιούσα για την εξέλιξη της ιστορίας (που δεν ήταν κάτι καινοτομικό αλλά είχε ωραία παρουσίαση) ενώ στο 2ο βαριόμουνα να πάω παρά πέρα. Από άποψη μηχανισμών το 2ο έφτιαξε δυο πράγματα και κατέστρεψε χωρίς λόγο την κληρονομιά του 1ου. <br><br>Το ME2 δεν είναι άσχημο παιχνίδι αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι καλή συνέχεια για το 1ο. Ήταν ανώμαλη η μετάβαση. Και θα το ξαναπώ έχει τον χειρότερο πρόλογο που έχει γραφτεί σε παιχνίδι ιδίως μετά το δέσιμο που υπάρχει με τον πρωταγωνιστή του 1ου. Κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνω την καρδιά μου πέτρα και να τα ξαναπαίξω για να δω τι γίνεται στο 3ο και να ολοκληρώσω την ιστορία. 
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,495
Έχω λιώσει <br>Team Fortress 2 με το Halloween Update<br><br>και έβαλα και το <br><br>Sonic The Hedgehog Episode I<br>και ξανάνιωσα λίγο παιδί.<br><br>Πολύ καλό αν και δεν έχω καταλάβει ακόμα όλους τους μηχανισμούς. Φαίνεται διαφορετικό απ τα πρώτα παιχνίδια στο SEGA.<br>
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Division και τα μυαλά στα κάγκελα ! Το παιχνίδι τα σπάει άσχημα !!!  :mosh:
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,508
Καλημέρα Ηλία, δυστυχώς απ ότι βλέπω χάνω και τη δεύτερη φουρνιά Ντιβιζιονιστών μέχρι να γυρίσω.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Καλημέρα Σπύρο! <br>Όχι Σπύρο, δεν τη χάνεις! Γύρνα εσύ κ γω (και μερικοί ακόμα) είμαστε εδώ για σένα! Είναι τόσο ωραίο που το ξαναξεκινάω κ σήμερα. <br><br>Περιττό να πω πώς το παιχνίδι παίζει απροβλημάτιστα, χωρίς ίχνος lag και με το καλύτερο in game voice chat που έχω δει. <br>On top of that, παίζεται άνετα solo μέχρι στιγμής. <br><br>Σε περιμένω!
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Παιζεται ανετα solo ολοκληρο, αλλα καλυτερα το ευχαριστιεσαι με παρεα.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Σόρυ κιόλας, αλλά θα βλογίσω τα γένια μου τώρα. Τα&#039; λεγα, δεν τα&#039; λεγα? Να τον ακούτε τον παλιό. Το φαινόμενο είναι άνετα GOTY 2016. Και ναι, ξεπερνάει και το Dark Souls 3 για το βραβείο αυτό.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Τα έλεγες και, αν δεν είχα τη δική σου επιβεβαίωση, δε θα το έπαιρνα.<br><br>Το παιχνίδι το είχα σταμπάρει από το καταπληκτικό εκείνο βίντεο στην Ε3. Μετά ήρθε το review της Βάσσιας για να δέσει το γλυκό ! Λίγο όμως το προβληματικό λανσάρισμα, λίγο η τιμή, μπήκε σε δεύτερη μοίρα. Τώρα ήρθε η ώρα του !!<br><br>Φυσικά και είναι καλύτερο με παρέα, χτες έφαγα ένα τετράωρο χωρίς να καταλάβω, απλά το αναφέρω ώστε να μην αποθαρρύνονται οι νέοι ως προς το "μένω πίσω". Γουστάρεις να παίξεις μόνος κ να ανέβεις; Γουστάρεις με παρέα; Όλα γίνονται ! Πραγματικά, ό,τι έψαχνα σε ένα παιχνίδι αυτόν τον καιρό. Θα με κάνει να αφήσω τα "εκπλητικά αγγούρια" πίσω, μέχρι να γίνω 30 level κ να παίζουμε όλοι μαζί !!!<br> :brofist: :drinks: :mosh: :brofist:
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328
Blast from the past...<br><br>Το "φιλοσόφησα". Τι και αν δεν έχω το PC στο σπίτι. Θα διαβάσω κάποια βιβλία που έχω παρατήσει εδώ και καιρό, θα παίξω κανένα επιτραπέζιο, θα βγω για κανένα καφέ παραπάνω. Και όμως... ότι και να κάνεις, κάποιες στιγμές, θέλεις να κάτσεις στο PC ρε γαμώτο.<br><br>Η λύση λοιπόν ήρθε από το μακρινό παρελθόν (21χρόνια μετά για την ακρίβεια)...<br><br>Εγκατάσταση Windows 3.1 στο laptop-χρέπι και το ένα και μοναδικό Mordor: The Depths of Dejenol. Δεν ξέρω αν αυτή τη φορά θα καταφέρω να "ρίξω" το last boss με solo character (για να είμαι ειλικρινής ελπίζω πως τα προβλήματα του PC δεν θα διαρκέσουν τόσο πολύ) αλλά ρε π****η μου, το παιχνίδι είναι ένα πραγματικό έπος, απόδειξη του ότι τα γραφικά, δεν κάνουν το παιχνίδι...<br><br>Περιττό να πω πως ένα δάκρυ σχεδόν κύλησε όταν έγραψα "CD WINDOWS" και "win" για το launch του λειτουργικού, ανασύροντας μνήμες από τις πρώτες μου επαφές με PC, στο σπίτι του κολλητού μου. Όλα ήταν τόσο ωραία και μαγικά, και έχω αρχίσει να πιστεύω πως ΔΕΝ έχει τόση σχέση το ότι ήμουν μικρός και όλα ήταν καινούρια και εντυπωσιακά στα μάτια μου. Μάλλον κάπου στην πορεία, κάτι στράβωσε, κάτι χάλασε, κάτι ξεκίνησε να γίνεται μόνο για το χρήμα. <br><br>Από μέρα σε μέρα περιμένω και την boxed edition να έρθει, πιθανώς μία από τις ελάχιστες που θα έχουν βρεθεί ποτέ στη χώρα μας (μόνο έναν Έλληνα είχα πετύχει κάποτε στο community του Mordor)
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,957
<blockquote><br>έναν από τους πιο αδιάφορους NPC ever.</blockquote><br><br>Αναφέρεσαι στον Illusive Man; :rolleyes: Δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο.  <br>Μην αρχίσω να λέω για χαρακτήρες άλλων παιχνιδιών, ακόμη και μέσα στη ίδια τη σειρά υπάρχει πραγματικό σκουπιδαριό π.χ. Vega, Ashley.<br><br>Για να μην ανοίγω νέο θρεντ, μπορείτε ρε σεις να μου προτείνετε μερικά παιχνίδια (από οποιαδήποτε κατηγορία) που να μπορούν να παιχτούν ακούγοντας μουσική; Το τελευταίο που είχα για αυτό το σκοπό ήταν το Hero Siege αλλά πλέον το έχω ψιλοβαρεθεί, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο dlc...  <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,508
<blockquote><br><blockquote><br>έναν από τους πιο αδιάφορους NPC ever.</blockquote><br><br>Για να μην ανοίγω νέο θρεντ, μπορείτε ρε σεις να μου προτείνετε μερικά παιχνίδια (από οποιαδήποτε κατηγορία) που να μπορούν να παιχτούν ακούγοντας μουσική; Το τελευταίο που είχα για αυτό το σκοπό ήταν το Hero Siege αλλά πλέον το έχω ψιλοβαρεθεί, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο dlc...  <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br></blockquote><br><br>Προτείνω Euro Truck Simulator 2. Τίποτα καλύτερο από μελαγχολικά ροκάκια καθώς η νταλίκα καταπίνει τα χιλιόμετρα Πόζναν - Ντύσελντορφ και οι στάλες σκάνε στο παμπρίζ.<br>Επίσης Elite Dangerous, για τους ίδιους λόγους, στο διάστημα.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
@ Adhan σοβαρή πρόταση παιχνιδιού ακούγοντας μουσική: Rocket League. Βάζεις τη μουσική του στο mute και ό,τι θες από πάνω. Από ένα σημείο και μετά το παιχνίδι παίζεται μόνο του οπότε δε χρειάζεσαι συγκέντρωση μια χαρά κολλάνε όλα. Χτες με τον Άρη και τον υιό του τραγουδάγαμε το χρόνια πολλά σε ένα αμαξάκι. Η μουσική του RL συστήνεται σε πολύ εξειδικευμένο κοινό. <br><br>Για τα ME μου συνέκρινες δυο κομπάρσους με το βασικότερο χαρακτήρα μετά από μας στο 2ο; Αυτό που μου μείνει από εκείνον είναι πως κατά βάση μιλούσα στην πλάτη της καρέκλας του όσο μου έδινε τη λίστα με τα ψώνια του και το report κάθε φορά μετά από κάθε αποστολή με την ίδια εικόνα. Άντε και τα μπιρμπιλοτά του μάτια. Το 2 το χα παίξει παλιά και πολύ νευριασμένη κρατάω μία επιφύλαξη πως σε περίπτωση που το ξαναπαίξω ίσως αναθεωρήσω για μερικά πράγματα, αλλά μέχρι σήμερα αυτές τις εντυπώσεις έχω.<br><br><blockquote><br>Λίγο όμως το προβληματικό λανσάρισμα, λίγο η τιμή, μπήκε σε δεύτερη μοίρα. Τώρα ήρθε η ώρα του !!<br></blockquote><br><br>Η τιμή οκ ήταν η καθιερωμένη για ΑΑΑ κυκλοφορία, αλλά όταν λες προβληματικό λανσάρισμα που αναφέρεσαι; Από την closed beta δούλευαν όλα και το matchmaking γινόταν και γίνεται χωρίς θέμα. <br>
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,957
Από πότε npcs-party members γίνανε κομπάρσοι; Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι θα αναθεωρήσεις όταν δεις το γενικότερο ρόλο που έχει στην τριλογία.<br><br>Στο ροκελί, που λέει ο κι (αμ)βρούσιος, δε θα εμποδίζει η μουσική τη συνεννόηση με τους συμπαίκτες; &#039;Η πάνω από τη μουσική θα ακούω και "backing vocals" περισσότερα από τη χορωδία των Haggard;<br><br>Θενξ για τις προτάσεις, γενικά ρίξτε στο τραπέζι ό,τι σας έρχεται...
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
<blockquote><br>Από πότε npcs-party members γίνανε κομπάρσοι; Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι θα αναθεωρήσεις όταν δεις το γενικότερο ρόλο που έχει στην τριλογία.</blockquote><br><br>Από τότε που το παιχνίδι είναι όλο γραμμένο πάνω στον πρωταγωνιστή ή μήπως συμβουλεύτικες πουθενά σε κάτι τα υπόλοιπα party members;<br><br><blockquote><br>Στο ροκελί, που λέει ο κι (αμ)βρούσιος, δε θα εμποδίζει η μουσική τη συνεννόηση με τους συμπαίκτες; &#039;Η πάνω από τη μουσική θα ακούω και "backing vocals" περισσότερα από τη χορωδία των Haggard;<br></blockquote><br><br>Στο RL μουσική υπάρχει όσο είσαι στα μενού, στον αγώνα έχει μόνο ήχους. Μια χαρά συννενοείσαι με τους συμπαίκτες αφού όταν πας να μιλήσεις στο mumble δίνεται προτεραιότητα στη φωνή και ο ήχος "κλείνει". Οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν αν ακούς μουσική. Δεν χρειάζεται να το έχεις και στο φουλ βέβαια. Επίσης όταν κι αν το αρχίσεις θα βρεθείς φορές να παίζεις και μόνος σου.   
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,713
Ori and the Blind Forest. Πολύ δυνατά συναισθήματα που δεν έχουν να κάνουν καθόλου με την ιστορία. H αίσθηση ικανοποίησης όταν βγάζεις τμήματα του platforming (που αγγίζουν τα όρια του unfair), είναι πολύ προτιμότερη από το να σε βρίζει semi-pro επειδή δεν είσαι συνέχεια πίσω να καλύπτεις τις μαλακίες του στο RL. Η μουσική (ακόμη και σε εκείνο το water level που όλοι οι κάζουαλς στο steam το κλαίνε επειδή δεν έχει checkpoints) είναι υπέροχη δεμένη. Ιδανικό σφηνάκι για single-player γιατί το είχα αφήσει το άθλημα καιρό.<br><br>Battlefield 1, απίστευτη ατμόσφαιρα και αίσθηση όταν παίζεις σε full-mumble squad με πολύ καλή συνεννόηση και τακτικές. Απόγνωση, όταν παίζεις σόλο και τρέχουν τα πιτσιρίκια για τα kills. Κατάφερα να βγάλω και το πρώτο μου +160 sniper headshot, και το "κλάνγκ" που ακούστηκε μου θύμισε τα adrenaline rush που είχαμε όταν παίζαμε ΜοΗΑΑ: Spearhead.<br><br>Κατά τα άλλα με ψήνει το The Division, αλλά: α) έχω μείνει δις πίσω πλέον, β) ίσως είναι φρονιμότερο να περιμένω Black Friday για μεγαλύτερη πτώση της τιμής. Μπορεί να περιμένω το Σπύρο να γυρίσει στη βάση επιχειρήσεων προτού προβώ στο βήμα, αφού ο Ηλίας πήγε άλλη μία φορά YOLO μόνος του. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,957
<blockquote>ή μήπως συμβουλεύτικες πουθενά σε κάτι τα υπόλοιπα party members;</blockquote><br>Εμ παίξε ντε το 2, ένα από τα ατού που έχει σε σύγκριση με το 1 είναι το βάρος που έχει δοθεί στο γράψιμο των χαρακτήρων και την αλληλεπίδραση με το Shepard, γι&#039; αυτό και τα loyalty missions είναι στο προσκήνιο τόσο πολύ.  <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /><br><br><blockquote>που αγγίζουν τα όρια του unfair</blockquote><br>Challenging ναι, αλλά unfair με την ακρίβεια που σου παρέχει; Μήπως έχεις σκουριάσει λίγο...;  :gabe:<br>Παιχνιδάρα πάντως, και το soundtrack god-tier.
 
Top Bottom