Λοιπόν, αφού τελείωσα το Dragonfall είπα να δώσω μια ευκαιρία στο METAL GEAR RISING: REVENGEANCE (έτσι, με full caps είναι ο τίτλος)
<span class="bbcode_spoiler">Ούτε 3 μήνες δεν έκατσε στο backlog, ΤΣΙΠΡΑ ΤΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕΣ?</span>
Έριξε το παιχνίδι τα 25 γκιγκς στον σκληρό και αφού έφυγε ένα sigh όταν είδα ότι το αρχαίο αλλά σεβάσμιο cordless rumblepad 2 δεν συνεργαζόταν, έπιασα το m+k μου που ποτέ δεν με εγκαταλείπει (this is going to be fun λέω από μέσα μου).
Πρώτη αντίδραση:
ΤΙ. ΣΤΟ. ΔΙΑΟΛΟ. ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΠΑΙΖΩ? :blink:
Σοβαρά τώρα η ιδέα του παιχνιδιού για πρόλογο είναι να τρέχεις σε μια κατεστραμμένη αφρικανική πόλη ενώ κόβεις cyborgs στο ύψος τριόροφης πολυκατοικίας ενώ από πίσω παίζει καμμένο ροκ.
<span class="bbcode_spoiler">https://www.youtube.com/watch?v=N3472Q6kvg0</span>
Πέρα από την πλάκα τώρα φαντάζομαι ότι όταν έφτιαχναν το παιχνίδι υπήρχαν δυο πλευρές που διαφωνούσαν.
Από την μια o Mr. gaming-industry-is-my-bitch Kojima να ωρύεται πως σε αυτό το σημείο πρέπει να υπάρχει ένα εικοσάλεπτο cutscene όπου ο Cyborg-σκύλος-με-την-ουρά-πριονοκορδέλα™ έχει ένα μονόλογο που εξηγεί στον παίκτη τις πολυεπίπεδες επιπτώσεις του πολέμου (Να μην αναφέρω τα ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ chats στο codec αλλά τουλάχιστον αυτά είναι προαιρετικά).
Από την άλλη τα 12 χρονα της Platinum Games (οι τύποι πίσω από τα Bayonetta) γκρινιάζουν ότι πρέπει να μπει ένα sequence όπου ο παίκτης
σφάζει cyborgs που είναι τριπλάσια από αυτόν ενώ παίζει από πίσω το ίδιο καμμένο ροκ με πριν.
Η πλοκή ακροβατεί επιδέξια μεταξύ over the top και γελοιότητας (στο μεγαλύτερο μέρος), όχι ότι με πειράζει ή ότι περίμενα κάτι περισσότερο από ένα spectacle fighter αλλά κανα δυο φορές προκαλεί facepalms, π.χ. ο Βοραι'τσο θα έκανε εμετό
<span class="bbcode_spoiler">https://www.youtube.com/watch?v=PYPjkmCxurY&ab_channel=RockPaperShotgun</span>
Χμμμ, τι άλλο, το gameplay είναι το spectacle fighter gameplay τελειοποιημένο, για παράδειγμα μου αρέσει απίστευτα το "δυναμικό" parry/block ακόμη και αν παθαίνω κράμπες με το keyboard. :starwars:
Το port είναι υποδειγματικό με το παιχνίδι που βγήκε το 2013 να τρέχει στην 6870 μου με όλα στο φουλ και σταθερό 60αρι framerate.
Ακόμη είναι λίγο άσχετο αλλά με εκνευρίζουν κάτι ηλίθιες γιαπωνέζικες/πλαειστεσιονικες ηλιθιότητες με τα saves, π.χ. για να μπεις στο παιχνίδι πρέπει να μπεις σε συγκεκριμένο προφίλ και μετά στο main menu, ή για να βγεις πρέπει να πας title screen-> επιλογή προφίλ-> main menu -> exit game.
Ή το γεγονός ότι άμα μπεις στο upgrade menu το παιχνίδι σε γυρνά στο τελευταίο checkpoint χωρίς κανένα απολύτως λόγο. :malakas:
Καλά για quicksave μην τα συζητάτε.
Ακόμη το παιχνίδι έχει την τάση να σε βαθμολογεί, συνέχεια, μετά από κάθε -και το εννοώ- ΚΑΘΕ μάχη.
Ενιγουει μπορεί να φαίνεται ότι το κράζω αλλά στην πραγματικότητα το απολαμβάνω απίστευτα, είναι το τέλειο παιχνίδι για το οχτάχρονο εαυτό μου, αλλά ρε γαμώτο αν δεν έκαναν οι γιαπωνέζοι τις βλακείες τους θα μιλούσαμε για ένα από τα καλύτερα action games των τελευταίων ετών.
Θα πάω και θα το τελειώσω με m+k για να πάρω σπέσιαλ master race παράσημο (πάει μαζί με τα σπασμένα δάχτυλα).
ΕΔΙΤ: Χολυ Σχιετ, τώρα που το βλέπω τι wall of text βγήκε.