What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τηλεοπτικές σειρές της προκοπής

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,475
Εγώ το βλέπω συμπαθέστατο.

Οι διαγαλαξιακές σφαλιάρες προς τους φανς συνεχίζονται:




(Αν και, για να είμαι δίκαιος, τούτο 'δω απευθύνεται ξεκάθαρα σε παιδιά/εφήβους. Δεν κοροϊδεύει κανέναν, απλά δεν είναι για μας τα σάψαλα)
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,958
-Όπως είναι, τα τρία επεισόδια [Masters of the Universe] που είδα, είναι σαν 'κατάλογος' : το πρώτο κλασσικό, το δεύτερο αχαρακτήριστο και το τρίτο έτσι μισό-μισό, λίγο καλογραμμένη περιπέτεια, λίγο οι αξίες της φιλίας και της οικογένειας και μια ελαφριά εσάνς από κήρυγμα. Σαν ας πούμε να έκανε τη σαιζόν δοκιμαστικά, με κάθε επεισόδιο να απευθύνεται σε άλλο δημογραφικό, να δεί ποιό θα πιάσει στα focus groups.

Είναι τα 4 και 5 σε αντίστοιχο καλούπι;

Τα είδα σχεδόν μονοκοπανιά, οπότε δεν καλοθυμάμαι τι γίνεται σε κάθε επεισόδιο. Πάντως το 4ο νομίζω ήταν καλούτσικο, κυρίως γιατί κάνει μια προσπάθεια να εμβαθύνει στον χαρακτήρα των δύο "μάγων" της παρέας. Το 5ο έχει επιτέλους λίγη δράση, όμως κατά τα άλλα είναι για σφαλιάρες.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,958
Είδα το Master of None: Moments in Love. Δεν μπορώ να το ονομάσω season 3 γιατί αφενός ούτε ο δημιουργός το χαρακτηρίζει έτσι, ούτε και έχει την παραμικρή συνάφεια με τους προηγούμενους δύο κύκλους (τους οποίους και λάτρεψα). Σενάριο, ύφος, χαρακτήρες, εικόνα, όλα είναι εντελώς αλλαγμένα και όχι προς το καλύτερο, κατά τη γνώμη μου.

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της είναι ότι η χαριτωμένη, ανθρώπινη ελαφρότητα και το άμεσο χιούμορ έχουν δώσει τη θέση τους στη μιζέρια, την κατάθλιψη και την αποξένωση. Αφηγείται την ιστορία της ομοφυλόφιλης φίλης του Dev (o χαρακτήρας του Ansari), ο γάμος της οποίας περνάει κρίση. Είναι γυρισμένο σε 4:3, τα χρώματα είναι επίτηδες ξεθωριασμένα και υπάρχει αυτός ο σκληρός κόκκος που κάνει κάθε εικόνα καταθληπτική, ακόμα και στις στιγμές όπου οι πρωταγωνίστριες περνάνε καλά. Παρά το ενδιαφέρον cinematography και την πολύ συγκινητική ερμηνεία της συμπρωταγωνίστριας, η σειρά είναι αρκετά δύσκολη στην παρακολούθηση και ξεκάθαρα γυρίστηκε ως πειραματικό, arthouse project, και όχι ως συνέχεια του Master of None.

Προφανώς γυρίστηκε εν μέσω καραντίνας με πενιχρά μέσα, γι'αυτό και λαμβάνει χώρα κυρίως μέσα σε ένα απομακρυσμένο σπίτι στη μέση του πουθενά με τις δύο πρωταγωνίστριες να έχουν το 90% του screen time – λες και παρακολουθείς θεατρικό. Η μουντή, απαισιόδοξη ατμόσφαιρα και η απόφαση του Ansari να μείνει πίσω από την κάμερα σ'αυτό το project, ίσως έχουν να κάνουν και με το γελοίο #metoo "σκάνδαλο" στο οποίο ενεπλάκη προ τριετίας. Ωστόσο φαίνεται ότι είναι βαθιά προσωπικό project και σέβομαι την επιθυμία του να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, αφού και η καριέρα του είναι σε μεταβατική φάση.

Είναι πέντε επεισόδια όλα κι όλα (πάλι καλά), τα περισσότερα γύρω στα 25 λεπτά, εκτός του πρώτου που είναι διπλό. Δεν θα το πρότεινα σε κανέναν φαν της αρχικής σειράς. Δείτε το αν ψάχνετε κάτι ελαφρώς παρόμοιο με το Marriage Story αλλά πολύ πιο κουραστικό και με χειρότερες ερμηνείες (ειδικά από την Lena Waithe).
Ως συνέχεια του Master of None θα του έβαζα 2/10, ως αυτόνομη μίνι σειρά παίρνει ένα 5.5-6/10.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Προσέχω πολύ το ύφος, ως τώρα είναι εντελώς διαφορετικό στο καθένα από τα τρία. Είμαι περίεργος να δω τί θα πιάσει το ραντάρ μου στα τελευταία δύο.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,666
To Cobra Kai ανανεώθηκε και για άλλη σεζόν.

 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
robo-cop-fap.gif
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Χρεωστούμενο : τελείωσα το καινούριο He-Man και τελικά το συμπάθησα.

Τελικά ήταν όπως το μυρίστηκα. Το πρώτο και το πέμπτο ήταν 'κανονικά' επεισόδια και τα 2,3 και 4 ήταν 'μπουτίκ'/δοκιμαστικά. Το δεύτερο είπαμε αχαρακτήριστο, το τρίτο οικογενειακή περιπέτεια και το τέταρτο κλασσικό αλλά με γυναίκα πρωταγωνίστρια. Προφανώς και θα συνεχίσουν στη φόρμα των 1-5.

Προφανώς παιδιά δεν ξαναγινόμαστε, αλλά κομπλέ, συμπαθέστατο.

Επίσης, ξεκίνησε ΦΟΒΕΡΗ σαιζόν American Horror Story. Το Red Tide μπήκε δυνατά, άψογα ισορροπημένο μεταξύ τρόμου και μαύρου χιούμορ/σάτιρας του Χόλιγουντ. Χρόνια είχαμε να δούμε τόσο καλή και ενδιαφέρουσα σαιζόν στη σειρά.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,475
λίγο έλεος με το casa de papel... πως είναι δυνατόν να σπάνε την σεζόν σε 2 υποσεζόν;
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,269
Ή αφήνεις τα μαθηματικά στην άκρη και καταπιάνεσαι με το Inside No9
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
To Casa De Papel παραμένει κορυφαίο. Δύο άσχημα ξεχειλώματα έκανε προκειμένου να στηθεί η μυθοπλασία και να τραβήξει τόσο, αλλά τους καταλαβαίνω. Άσημοι ως τα σαρανταφεύγα όλοι, ξαφνικά πιάσαν την καλή. Προφανώς και θα το αρμέξουν όσο δεν πάει για να εξασφαλιστούν όσο μπορούν.

Διατηρεί τρομερό σασπένς πάντως, πέρα από δύο-τρία σημεία σε όλη τη διάρκειά του που βγάζουν μάτι πως γράφτηκαν απλά για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, παραμένει φοβερά ευχάριστο δείγμα Ευρωπαϊκού θρίλερ.

Όσον αφορά το 'σπάσιμο' : το Netflix πληρώνει ξέχωρα και εκθετικά περισσότερα την κάθε υποσαιζόν. Οι δημιουργοί διαπραγματεύονται συνεχώς προκειμένου να πουλάνε για τη μεγαλύτερη δυνατή χρονική διάρκεια, τα μικρότερα δυνατά κομμάτια. Δεν τους νοιάζει το ιδεοψυχαναγκαστικό γκικάκι που θέλει την ιστορία του, γιατί ξέρουν πως θα το δει ούτως ή άλλως. Το ταμείο γράφει και τους νόμους.

Προσπαθεί να τελειώνει τις σειρές (ακόμη και τις επιτυχημένες) μετά από 4 (το πολύ 5) σαιζόν, καθώς οι αμοιβές των συντελεστών αυξάνονται εκθετικά με κάθε νέα σαιζόν. Τις επιτυχίες που φέρνουν τις νέες και διαρκείς συνδρομές, τις ξεχειλώνουν όσο μπορούν γιατί ρεφάρουν τουλάχιστον τα έξοδα προς τους συντελεστές από το χρήμα των συνδρομητών.
 
Last edited:

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Το Casa De Papel ήταν αυτοτελές. Το Νέτφλιξ το 'έσπασε' σε δύο σαιζόν.

Μετά πιάσαν οι πεινασμένοι Σπανιόλοι την καλή και το ξεχείλωσαν προκειμένου να τραβήξει όσο πήγαινε. Αν ξεπερνούσες εκεί την ελιτίστικη προκατάληψη, παρέμενε απολαυστική σειρά αγωνίας. Θα τελειώσει με το επόμενο μέρος γιατί το Νέτφλιξ δεν ψήνεται να τους ταϊσει άλλο. Το έστησαν με τέτοιο τρόπο που να μπορούν να το τραβήξουν περισσότερο κι από τη Λάμψη, αλλά δεν έχει νόημα.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,987
Πόσο να την ξεχειλώσουν πια αυτή τη σειρά; Θα την είχα σε μεγαλύτερη υπόληψη αν είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα, σε ένα τρίκυκλο (3 κύκλους) ας πούμε. Ούτε καν για 4ο κύκλο δεν άξιζε πόσο μάλλον για 5ο. Δεν αποκλείω και 6ο βέβαια, όπου η Τόκυο μένει έγκυος και ο Προφέσορας θα πρέπει να καταστρώσει σχέδιο για να την ξεγεννήσουν (όλοι μαζί) χωρίς να χαλάσει τη σιλουέτα της ξερωγώ. :Ρ

Η αντιπάθεια που μου δημιουργήθηκε για τη σειρά ήταν 1ον το ξεχείλωμα και τα σεναριακά αδιέξοδα που μόνο με από μηχανής θεό προφέσορα λύνονταν και 2ον ότι οι Ισπανοί προσπαθούν να το παίξουν Αμερικανάκια (και λόγω σκηνοθεσίας ίσως) αλλά δεν τους βγαίνει με το "κονκισταδόρες" υφάκι που έχουν οι περισσότεροι.

Αν, φυσικά, δεν κάτσεις να αναλύσεις όλα τα παραπάνω, εντάξει, περνάει χαζοευχάριστα η ώρα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ τον ντόρο που έχει κάνει η συγκεκριμένη σειρά.

Bot-ο-γνώμη η παραπάνω. Βαράτε ελεύθερα. :Ρ
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
O έκτος κύκλος θα είναι και ο τελευταίος, ακόμα και οι ίδιοι καταλαβαίνουν πως δεν σηκώνει άλλο κάρβουνο η φάση.

Οι υδρατμοί του Μπερλίν μέσα από τα φλασμπάκς είναι που κρατάνε πλέον τη σειρά, μαζί με την έξυπνη-αν-δεν-ψάχνεσαι-πολύ παρουσίαση της ληστείας και του Προφέσορα, που είναι πάντοτε δύο βήματα μπροστά. Για ποπκόρν και ουισκάκι με επίφαση εγκεφαλικότητας, κομπλέ είναι. Τίποτε τεράστιο και διαχρονικό, όχι, αλλά το Νέτφλιξ το σπρώχνει ανελέητα, καθώς έχει λίγες αληθινές επιτυχίες και τις χρειάζεται απεγνωσμένα ΟΛΕΣ.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,958
Βασικά έχει μπόλικες επιτυχίες το Netflix, "αντικειμενικά" καλές σειρές είναι που έχει λίγες (για ταινίες ας μη μιλήσω). Όχι ότι τους πολυνοιάζει, φυσικά, αφού ποντάρουν ξεκάθαρα στην ποσότητα/ποικιλία κι όχι στην ποιότητα.
 
Top Bottom