Είδα τον πέμπτο κύκλο Rick & Morty και παρότι σε γενικές γραμμές πέρασα αρκετά καλά, η πτώση στην ποιότητα δεν κρύβεται πλέον με τίποτα. Ειδικά το επεισόδιο με τα σπερματοζωάρια ήταν η αποθέωση του cringe, κονταροχτυπιέται με τους δράκους της 4ης σεζόν για χειρότερο της σειράς. Σίγουρα έχουμε να δούμε αρκετή σαβούρα ώσπου να λήξει το συμβόλαιο των 10 σεζόν.
Μετά έβαλα το Invincible, που άνετα το περνάς για animated εκδοχή του The Boys όσον αφορά τη θεματική του, την ακατάσχετη βία και τον διάχυτο κυνισμό. Εν ολίγοις πρόκειται για αρκετά διασκεδαστικό και εθιστικό ενήλικο καρτούν, ειδικά για όσους έχουν αδυναμία στη superhero λογοτεχνία, την οποία και ξεπατικώνει αλλά και αναθεωρεί ακατάπαυστα. Κάποια σαχλά side-stories με εφηβικές ανησυχίες θα μπορούσαν να λείπουν ή έστω να περιοριστούν.
7.7/10
Είμαστε δύο επεισόδια πριν τελειώσουμε τον τρίτο κύκλο του Sex Education και δεν βλέπουμε την ώρα να χτυπήσει το κουδούνι για διάλειμμα. Δεν ξέρω τι συνέβη μ' αυτή τη σειρά αλλά κάπου στα μισά της 2ης σεζόν άρχισα να χάνω το ενδιαφέρον μου και η τρίτη σίγουρα δεν βοήθησε να το ανακτήσω. Θα την ολοκληρώσουμε σίγουρα, έστω και κωλοσούρνοντας, αλλά δεν ξέρω αν θα ασχοληθούμε με την τέταρτη όταν και αν βγει. Τα κωμικά στοιχεία δεν λειτουργούν πλέον, οι χαρακτήρες -με την πρόφαση μάλλον ότι είναι έφηβοι- δεν έχουν καθόλου συνοχή στη συμπεριφορά τους, η συζήτηση και η απεικόνιση του σεξ έχουν καταντήσει γραφικές, γενικώς η σειρά με έχει χάσει ανεπιστρεπτί(?).
Τέλος, ξεκινήσαμε και το The Chestnut Man, δανέζικο αστυνομικό θρίλερ με ωραία ψυχρή ατμόσφαιρα, creepy δολοφονίες και τις απαραίτητες δόσεις ανθρώπινου δράματος που όμως ποτέ δεν καπελώνουν το μυστήριο, όπως γίνεται όλο και πιο συχνά τελευταία στο Αμέρικα. Είμαστε ακριβώς στα μισά και τσουλάει πολύ όμορφα, όσοι είστε φανς του crime βάλτε το στη λίστα σας.