Τηλεοπτικές σειρές της προκοπής

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Πάλι καλά που δεν το βλέπω, μπορεί να πετούσα την τηλεόραση από το παράθυρο.
Ξεκίνησα να το βλέπω για να πιάνω το context στα RLM, αλλά μετά το τρίτο δεν αντέχω άλλο. Έφτασα ο άνθρωπος στα όρια μου

Αφού δεν μας έκανε την τιμή η Paramount να το βάλει στο Netflix για όσες χώρες δεν υποστηρίζει, ξεκίνησα και εγώ το Star Trek Discovery S04 τώρα που ολοκληρώθηκε η σεζόν (δεν θα έμπαινα στον κόπο για πειρατικές τσάρκες επεισόδιο επεισόδιο, I'm too old for this shit).

Πολύ ενδιαφέρον, καλό θα ήταν ο σκηνοθέτης να ξεκολλήσει λίγο από κάποιες σκηνές που καταντάν βαρετές και επαναλαμβανόμενες (εκεί ας πούμε που προσπαθεί να φτάσει τον εκτός ελέγχου σταθμό το Discovery και κάνουν λούπες για μια αιωνιότητα, μπορούσε να μην υπάρχει, απλά).
Το concept της σεζόν φαίνεται κάτι από τα παλιά "larger than life" και είμαι 2 επεισόδια τώρα και η Μπέρναμ δεν έχει κλάψει ακόμα

Αυτό που με βαράει στα μάλα, είναι ότι η Μπέρναμ δεν κάνει για Captain, αλλά όχι μόνο δεν κάνει, το αναγνωρίζει το show το ίδιο και οι χαρακτήρες που την συναντούν, αλλά παρόλα αυτά παραμένει Captain. ΟΚ θα πει κάποιος in desperate times... και θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι απλά θέλει η σειρά να μας δείξει την σταδιακή ωρίμανση του χαρακτήρα μέσα από ότι περνάει και που οι συνθήκες την αναγκάζουν να ωριμάσει πρόωρα, αφού την πετάνε συνεχώς μέσα στα σκατά. Άλλωστε είναι πολύ νέα και άπειρη για Captain.

Όοοοοοοχι όμως, 4 σεζόν μετά, χρόνια φτυαρίσματος σκατών, χρόνια ως mercenary σε άγνωστο κόσμο, φάπες επί φαπών, εμπειρίες που θα είχαν ωριμάσει πρόωρα και 10χρονο, η Μπέρναμ ακόμα είναι εξίσου ηλίθια, εξίσου άπειρη, εξίσου recruit mindset.

Ε δεν γίνετε ρε αγάπες μου, στην αρχή λέγαμε οκ, ο κάπτεν Κίρκ σε θηλυκή version, τέτοιο μουσχάρι ήταν και αυτός. Αλλά για κάποιο σαδιστικό λόγο η Μπέρναμ δεν οριμάζει, δεν μαθαίνει τίποτα... Αντίθετα, γίνεται και πιο χαζή!

Δεν μπορώ να εξηγήσω πως είναι δυνατόν μια science officer σαν αυτή να ζητάει επεξήγηση από Τίλι και Στάμετς, όταν της εξηγούν γιατί δεν βγαίνει η θεωρεία τους για τις μαύρες τρύπες στο δεύτερο επεισόδιο, από την στιγμή που δεν μιλάνε για κάτι που μόλις ανακάλυψαν αλλά για μια θεωρεία με βάση τις γνώσεις που έχουν (και θα έπρεπε και η Μπέρναμ) η οποία όμως τελικά δεν ευσταθεί λόγω των νέων δεδομένων.

Επίσης wtf, έχουν ξεχάσει την ύπαρξη της "The Sphere" που είναι πλέον ενσωματωμένη στο Discovery και όταν ψάχνουν τι σκατά είναι αυτή η νέα χωροχρονική παραμόρφωση που καταστρέφει τα πάντα στο διάβα της, κανένας δεν αναφέρει ότι το έψαξε συγκεκριμένα στο database της σφαίρας ή ας πούμε αν ρώτησε την ΑΙ του σκάφους που είναι πρακτικά η σφαίρα πλέον... ελπίζω να μην το ξέχασαν εντελώς και απλά να είναι ξινίλα δική μου τώρα στην αρχή.

Φοβάμαι μην έχει δίκιο ο @Admiral :p

πρώτο επεισόδιο του Halo
Μου εδωσε την εντυπωση, μιας μετριας ακσιον σειρας. Το σταρτρουπερς με ειχε πεισει περισσοτερο απο κοσμο, σκηνικα, κοστουμια, κουρεματα. Μου την σπαει και οτι καπηλευονται το ονομα Σπαρταν. Ασε , ρε χριστιανε μου στους Σπαρτανς στην ησυχια τους, αν δεν εχεις να δωσεις κατι ανταξιο με αυτο που αντιπροσωπευει το ονομα. Πες τους, ξερω 'γω, "Τα παιδια απ' την Κωπαιδα" Επιννοησε κατι δικο σου τες πα, Το μαμημενο, μας δηλωνεις φαρδια πλατεια οτι τα Halo, Master chief κι αλλα λογοτυπα ειναι trade mark της m/s. το Σπαρταν, αδεσποτο στο δρομο ειταν? Να πω, ομως, οτι μαρεσε πολυ στα σκηνικα, τα λαστιχα απο εξκαφεις και μπουλτνοζες, οπως και ο οπλοφοριαμος που ειναι ιδιος με αυτον που εβαζαν τα Εμφιλ, στον πρωτο παγκοσμιο πολεμο. Τι να πω? Εποχη διαστηματος κι ενας αυτοματος μηχανισμος να μου πετα το καλασνικοφ οπλισμενο στα χερια κατα την εγερση συναγερμου, δεν εχει βρεθει ακομα. Α ρε Παραξενε Αδαμ, ποσο μπροστα εισουν για την εποχη σου!
Τουλαχιστον ειχες ακτινοπιστολο! Χαιρετησματα στην Αλανκα
http://www.mycomics.gr/diaplanitika/d...

Last edited:
Καλά το Σοπράνος γενικά προσφέρει δυνατές στιγμές συγκίνησης, ταύτισης και γουολπέηπερ γουόρθι μεγαλείου.

Screenshot-2022-04-06-22-19-25-519-com-android-chrome.jpg

Πραγματικα, θελω να ακουσω αποψεις για το τελος του Σοπρανος. Οι αποψεις εστιαζουν "μου αρεσε", "δε μου αρεσε".

Εγω το βρηκα εκπληκτικο, πραγματικα αξιο για μια σειρα που σημαδεψε τη τηλεοραση και θα αποτελει σημειο αναφορας για αυτην.

Η εστιαση προς αποφυγη spoiler στους τυχερους που τη παρακολουθουν στο παρον.

εμενα μου συνεβη το εξης παραδοξο. λατρευω το τραγουδι κι εψαχνα διαφορες σκηνες οπου χρησιμοποιηθηκε. και μου σκαει στο γιουτιού το φινάλε των σοπρανος. και βεβαια το ειδα χωρις να εχω δει την σειρα (που εννοειται οτι σκοπευω να την δω. μην ξεχναμε εκτος των αλλων θετικων, ποιος παιζει τον σιλβιο νταντε..).

κι εγω εξαιρετικο το βρηκα ως συλληψη.

το παρακατω αρθρο περιεχει ΣΠΟΙΛΕΡΣ, μην το διαβασετε αν δεν εχετε τελειωσει την σειρα.

Last edited:
εκλεισα τους λογαριασμους μου με το λαστ κινγκντομ και το γκομόρα. καλα, οχι μονο εγω, ολοκληρη η αθρωπότης, αφου ηταν οι τελευταιοι κυκλοι και για τις 2 σειρες.

το λαστ κινγκντομ κρατησε το ιδιο καλο επιπεδο και στην τελευταια σεζον. οκ ο ντρειμον δεν θα λεγα οτι ειναι ηθοποιάρα, αν και το φιζίκ του βοηθαει στο να ειναι ο ιδανικος ουχτρεντ, αλλά ολοι οι υπολοιποι ειναι μια χαρα κι η σειρα ειναι αξιοπρεπεστατη. για τους φανς να ειπωθει οτι εν τω μεταξυ (αντιθετα με τον μαρτιν που αφησε τους δημιουργους του got ξυπολυτους στ αγγουρια, αναγκαζοντας τους να αυτοσχεδιασουν με αποτελεσμα να κραζουν οι παντες ειδικα την τελευταια σεζον) ο Μπέρναρντ Κόρνγουελ, στα βιβλια του οποιου βασιζεται η σειρα, προλαβε κι εγραψε σ αυτες τις 5 σεζον τρια ακομα κι ετσι για να δοθει ενα κλοζουρ στο ολο στόρι, ναι μεν δεν θα υπαρξει εκτη σεζον, αλλά θα γυριστει ταινια με τον επικο τίτλαρο: Seven Kings Must Die.

το μονο προβλημα που ειχα με την σειρα ειναι, και δεν αστειευομαι καθολου, καποια ονοματα. στο ιδιο ταιμφρειμ υπηρχαν και συζητιοντουσαν απ τους αλλους χαρακτηρες οι εξης: εθελφλεντ, εθελσταν, εθελχελμ, ελφλεντ, ελσγουιθ, ελφγουιν και σιγουρα ξεχναω 2-3 ακομα με παραπλησια ονοματα. μιλαγε ο χαρακτηρας για καποιον απ αυτους κι ωσπου να κανεις κονέξο και να πιασεις το νημα της κουβεντας ειχε κανει μονολογο - σεντονι κι ειχε φυγει απ την οθονη κιολας. επαιξε πολυ πωζ (τα καλα του να εισαι δεινοσαυρος και να κατεβαζεις τις σειρες αντι να τις στρημαρεις) κι ετσι δεν εχασα την πλοκή ο τσομπάνης.

τελειωσε κι η γκομορα χωρις εκπληξεις. οπως κι οι υπολοιπες σεζον, ετσι κι η τελευταια: μουντή, βαριά, αγελαστη, υπερσοβαρή. οκ, οταν το θεμα σου ειναι ο φαυλος κυκλος του θανατου και η κινουμενη αμμος της μαφιας, απ οπου δεν μπορει κανεις να ξεφυγει αφοτου μπηκε μεσα, δεν μπορεις να εισαι χαχαχουχα και τσιχλοφουσκοχολυγουντ. ισως τελικα αυτη η στιβαροτητα κι ο ζόφος να ειναι η δυναμη της σειρας. απ την αλλη, εγκωσα με τον γουρουνόμορφο πρωταγωνιστη (που κοβω βασικα σημεια της ανατομιας μου απ την ριζα, οτι παιζει να μην γελασε πανω απο 2 φορες στις 5 σεζον συνολικα) και τα γρυλισματα του. ηθοποιος δεν ειμαι (τουλαχιστον επαγγελματιας) αλλά διαολε, δεν μπορει, θα υπαρχει κι αλλος τροπος να δειξεις σοβαροτητα, θυμο ή συντριβη απο τα μουγκανητά.
αξιζει μια θεαση η σειρα, μονο και μονο γιατι ειναι απολυτα ρεαλιστικη και γι αυτο συγκλονιστικη. απ οτι ξερω ο συγγραφεας του βιβλιου γκομόρα, ο καταπληκτικος Roberto Saviano ακομα ζει ουσιαστικα κρυμμενος αφου ειναι επικηρυγμενος απ την μαφια για το φως που εριξε στον τροπο λειτουργιας της.
μπονους το στοιχειωμενο θεμα της σειρας, που παιζει στις πιο σημαντικες και νυχοφαγωτικες σκηνες της:

Last edited:
Το Gomorrah, νομιζω φλερταρε με το play, δεν ξερω τι εγινε και περασε στη ληθη. Θα του ριξω μια ματια. Θα παρω και ιδεες πριν συναντησω τον @Chronomancy για αυτα που ειπε για το γνωστο 3.

Θα αφηκω και αυτο εδω, ετσι, για την ελαφροτητα που απουσιαζει.
gmr.jpg

Υποδεεστερης σημασιας. Οταν παιζουν πολλα ονοματα χανω λιγο τον μπουσουλα, ειδικα σε σκηνες σαν αυτη που περιεγραψες με τους εθελσταιν.

δες το κουνέλο. ΞΕΡΩ οτι θα σ αρεσει.
και, ναι, θα παρεις πολλές ιδεες.
(παντως εισαι σιγουρος? ο χρονό ειναι γνωστος swordsman. ξανασκεψου το. επισης, ειστε φιλτατοι κι οι δυό. προσπαθηστε , πληζ, για επιφανειακα τραυματα)

ο χρονό ειναι γνωστος swordsman.
Swordsman χα, foot soldier με μεταπτυχιακο. Ο κουνελος ειναι master mind.
Θυμασαι ρε χρονομαν που αναρωτηθηκες πως κολησες; Ημουν ΕΓΩ! πισω απο αυτο. Εκεινη η γριουλα που συναντησες στο βουνο, που σε ρωτησε τινος εισαι συ. Αυτη με την μασκα και τα λαστιχενια γαντια, που σου εδωσε ενα μαντηλι, να σκουπισεις τον ιδρωτα απο το δασυτριχο στηθος σου και μετα σου ειπε, κρατα το μαντηλι. Δεν λεω τιποτα αλλο.

Θα τους δωσω μια ευκαιρια, αν και ακομα, το ξερω οτι ειμαι σιχαμερος, δεν ειδα το τελος του peaky blinders.

The one and only worthy to sit at the iron throne. The one truly king, Walter White!

Star Trek Discovery S04 τέλος, είχε καλές στιγμές, γενικά κατώτερη όχι των παλιών star trek, αλλά γενικά κατώτερη από οτιδήποτε, expectations, τις πρώτες σεζόν, τα πάντα όλα. Οφείλω να αναγνωρίσω ότι η Μπέρναμ έκλαψε μόνο σε ένα επεισόδιο, το τελευταίο, το οποίο ήταν παπαριά επεισόδιο και απίστευτο ξεφούσκωμα της πλοκής (ή οποία ήταν σάπια anyway).

Γενικά σε όλη την σεζόν άπειρες αχρείαστες σκηνές που προσπαθούν να προσφέρουν κάποιο backstory, insight ή τέσπα να προσφέρουν λίγες λεπτομέρειες στην όλη φάση, αλλά καταλήγουν εντελώς forced και άδεια, σε βαθμό που να σκέφτηκα αρκετά συχνά "θα πεθάνουμε όλοι μωρή αν δεν κάνουμε γρήγορα ποιος χέστηκε που σου λείπει η μάνα σου από 1000 χρόνια πριν;"

Νοιώθω επίσης ότι υπήρχε πολύ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, forced inclusiveness. ΟΚ μάνα μου, το έχουμε καταλάβει εδώ και αρκετό καιρό ότι είναι πολύ open και ετς το μελλοντικό society μην πετάς πράγματα μόνο και μόνο για να τα πετάξεις χωρίς να έχουν καμία σχέση με την πλοκή ή την στιγμή εκείνη. Πραγματικά ένοιωσα σαν τους vegan που σου σκοτίζουν τα παπάρια ότι είναι vegan χωρίς να τους έχει ρωτήσει κανένας. Και δε λέω πχ για μια ρομαντική σκηνή που μας δείχνει πχ την συναισθηματική φάση του Στάμετς με τον γιατρούλη του και πως αυτό επηρεάζει την ίδια την αποστολή και το crew κτλ κτλ.

Επίσης, πραγματικά δεν ξέρω πως με ενοχλεί αυτό που θα πω, αλλά νοιώθω μια έλλειψη πειθαρχίας σε όλο το Discovery. Δεν κρατάνε τους τύπους που θα περίμενα, και δεν βγάζει την σοβαρότητα που θα περίμενα από τον αστροστόλο. Δεν είμαστε Friends εδώ μάνα μου, στρατιωτικός οργανισμός είναι.
Με ενοχλεί πάρα πολύ η καζουαλίτιδα που βγάζει η Μπέρναμ ως captain. Πχ ανοίγει ενδοεπικοινωνία με όλο το σκάφος, δεν λέει ποτέ, μα ποτέ "This is the Captain" ή κάτι τέτοιο, δεν ξέρω από που εξυπακούεται ότι μιλάει ο κυβερνήτης... λες και έχει την αποκλειστικότητα ανακοινώσεων, που δεν έχει.

Δεν έχει βάρος σαν κυβερνήτης, δεν εμπνέει πειθαρχεία. Τίποτα είναι εντελώς παρεού και είναι ξενερωτικό. ε ρε Τζενεγουέι που σας χρειάζεται να στρώσετε χαρακτήρα... πάντα μέχρι τώρα οι κυβερνήτες μου έβγαζαν ένα "ναι οκ είμαι κοντά σας, αλλά μην παίρνετε πολύ αέρα γιατί θα σας τον κόψω απότομα".

Τεσπά, ελπίζω να σώσει το Πικάρντ την φετινή επαφή μου με τα Star Trek. Γιατί το Discovery δεν είναι ότι δεν φτάνει το μεγαλείο των παλιών, είναι ότι έχει γίνει κακό σαν σειρά, ακόμα και αν διαγράψουμε ότι υπάρχει από Star Trek στον κόσμο.

Back