By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!Διαφωνώ. Οι αποκλειστικότητες της Σονυ έχουν έρθει πλέον κ στο ΠιΣι. Βαριά βαριά να υπάρξει κάποια περίοδος όπου μεγάλοι Πάμπλισερς θα μειώσουν τον αριθμό σε ΑΑΑ κυκλοφορίες κυρίως λόγω κόστους παραγωγής και ως εκεί. Κάθε χρόνο βγαίνουν δεκάδες αξιόλογα ΑΑ και Ιντιζ για όλα τα γούστα.Όλα τα παραπάνω, καταλήγουν σε αποδυνάμωση του PC gaming, in the long run που λένε και στο χωριό μου.
Το αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια θα είναι, πανάκριβο gaming hardware, λιγότερες κυκλοφορίες παιχνιδιών (γιατί να βγάλω παιχνίδι σε μια πλατφόρμα που το κοινό της παίζει μόνο 3 παιχνίδια; ) λιγότερη αγοραστική δύναμη να στηρίξει τα indy/μικρότερες κυκλοφορίες που το κοινό τους θα έχει πάει στις κονσόλες. Όταν λέω gaming hardware φυσικά εννοώ όλα ακόμα και τα περιφερειακά κτλ.
Με απλά λόγια θα επιστρέψουμε σε άλλες εποχές, που κάτι nerdουλες με pc χωρίς λαμπιόνια, παρακάλαγαν για PC ports από τις κονσόλες.
Το πρόβλημα είναι ότι έχει αλλάξει το τι είναι midrange πλέον. Παλιά midrange ήταν η 4850 που είχα πάρει πχ 160€ κάπου εκεί. Midrange ήταν η επόμενη μου 7850 στα 180€, το 2020 πήρα στα 200 entry level 5500XT 4GB, σήμερα για entry level που να έχει νόημα να πας μετά την 5500 και να μην είναι DOA ή να μην παίζει παιχνίδια που θα βγουν φέτος πρέπει να πας στα 250-300€Ένα mid-range πι-σι βγάζει 5ετια άνετα για gaming. Ένα πιο τούμπανο σε πάει 7 χρονια χαλαρά. Πριν 2 χρόνια έστησα πι-σι για τον ανηψιό μου (15 χρονών είναι τώρα) με 750 ευρώ (το κουτί). Και παίζει μια χαρά τα παιχνίδια του (σε 1080 ανάλυση). Και δεν παίζει μόνο Minecraft, αλλά και πιο σύγχρονους τίτλους.
Πχ αν στησεις σήμερα πι-σι και βάλεις μια 7700xt (την βλέπω πρόχρειρα στο skroutz διαθέσιμη με 432 ευρώ) πόσα χρόνια θα αντέξει αυτό το πισι για αξιοπρεπές gaming; Δεν θα την βγάλεις την 5ετία; Εγώ που αυτή την στιγμή έχω την 6700xt (τον Απρίλιο κλείνει 4 χρόνια) δεν έχω συναντήσει ακόμα κάποιο game που δεν παίζει. Όλα τρέχουν μια χαρά σε 2Κ αναλυση.
Όπως το είπες αξιοπρεπέστατο όχι τούμπανο.Αν εξαιρέσεις τις κάρτες γραφικών τελευταίας γενιάς, κατα την άποψη μου για να στήσεις ένα πι-σι το κόστος του hardware είναι πάνω κάτω το ίδιο με αυτό που ήταν ακόμα και εποχές 2000. Το τουμπανο πι-σι που πρότεινε το pc-master στην στήλη του τι τιμή είχε; Αν θυμάμαι καλά ήταν στα 1500 ευρώ. Σήμερα δεν στήνεις αξιπρεπέστατο πι-σι με 1,5 χιλιάρικο;.
Ναι άλλωστε αν είσαι invested στο pc gaming έχεις και ένα τεράστιο backlog να παίζεις μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Το θέμα είναι αν μπορείς έστω και μια στο τόσο να ακολουθείς τις νέες κυκλοφορίες, ή μερικές φορές και τις παλιές που αναβαθμίζουν τακτικά (NMS παιχνίδι το 2016 δε μπορείς να το παίξεις με hardware 2016 πλέον, με το ζόρι μπορείς με του 2020)Για τα δε παιχνίδια πιστεύω πως σε βάθος χρόνου το πισι συμφέρει. Πραγματικά αν περιμένεις προσφορές (χριστούγεννα, πάσχα, καλοκαίρι κτλ) οι τιμές των παιχνιδιών είναι σε χαμηλά επίπεδα.
Δε λέω ότι πεθαίνει, λέω ότι φοβάμαι ότι μπαίνει σε περίεργα μονοπάτια.Το pc gaming πεθαίνει από όσο θυμάμαι από την δεκατία του 1990, αλλά ακόμα αντέχει (κάτι σαν τα adventures το άτιμο. Κι αυτά τα τελευταία 20 χρόνια πεθαίνουν, αλλά δεν).
Με λίγα λόγια λύσεις υπάρχουν, όπως υπήρχαν πάντα.
Ίμπον ωραία ερώτηση!
Mystery solved. Το ίδιο πρόσωπο είναι και μας τρολάρει τόσο καιρό. Well played.Kαλη ερωτξσξ Ιμπον.
ΑΜΑΝ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΑ ΑΥΤΟΝ!!!!!
θα σου πω τι θα πάρουμε από αυτό το πρόγραμμα όπως το βλέπω...Περιμένω ένα πρόγραμμα της κυβέρνησης για αγορά εξοπλισμού για "ψηφιακό μετασχηματισμό". Αν δεν μπορώ να αγοράσω κάτι πιο χρήσιμο για την επιχείρηση μου, το Ιδεοπλακίδιο θα πάει στην οικογένεια, και εγώ θα πάω σε νέο laptop. Για την ώρα, δεν με βολεύει ο σταθερός για πολλούς λόγους.
θα σου πω τι θα πάρουμε από αυτό το πρόγραμμα όπως το βλέπω...Περιμένω ένα πρόγραμμα της κυβέρνησης για αγορά εξοπλισμού για "ψηφιακό μετασχηματισμό". Αν δεν μπορώ να αγοράσω κάτι πιο χρήσιμο για την επιχείρηση μου, το Ιδεοπλακίδιο θα πάει στην οικογένεια, και εγώ θα πάω σε νέο laptop. Για την ώρα, δεν με βολεύει ο σταθερός για πολλούς λόγους.![]()
Εγώ υπολόγιζα για αναβάθμιση με κάποιον τρόπο αν δε μπορώ να περάσω custom σύστημα τουλάχιστον κάτι δυνατότερο να μοιράσω parts στα 2 συστήματα που συντηρώ τώρα. Αλλά οι αιτήσεις είναι πάρα πολλές και κάτι λένε τώρα για επιπλέον κριτήρια που μάλλον θα μας κόψουν όλους...Κοίτα, αυτό που μου χρησίμευε ήταν ασύρματη ταμειακή και POS, αλλά δεν το καλύπτει. Κινητό, για να αλλάξω αυτό που έχω δεν δίνει, για Tablet δεν με ενδιαφέρει και τόσο, οπότε με βλέπω για νέο laptop. Αλλά δεν θα κατεβάσω και πλερέζες αν δεν βγει κάτι. Το τρέχον μια χαρά κάνει την δουλειά του.