Έπεσα εν τέλει σε τοίχο.
Μετά από αρκετά χθεσινά updates (μέσα σε αυτά και kernel αν δεν κάνω λάθος), δεν μπορώ να μπω στο Endeavour. Φαίνεται κλασσικά η παρακάτω εικόνα, αλλά αμέσως μετά γίνεται fade out σε σημείο που πρέπει να πλησιάσεις πολύ την οθόνη για να δεις τι γράφει (αυτά που δείχνει κι η εικόνα).
Ψάχνοντας να βρω λύση, βλέπω ότι ίσως έγινε κάποια στραβή με τα update. Μπαίνω με live cd, κάνω mount τον SSD ώστε να γίνει χρήση του arch-chroot (με βάση αυτό το
post). Έκανα τις δύο πρώτες εντολές που αφορούσαν τον pacman και μετά από restart, μπήκα κανονικά. Έφτιαξε λέω. Απλό ήταν.
Σήμερα το μεσημέρι πάω να ξαναμπώ και πάλι τα ίδια. Ας ξαναβάλω λέω το cd κι αυτή τη φορά ας ακολουθήσω όλα τα βήματα. Το έκανα και πάλι τίποτα. Εν τέλει έκανα πάλι από την αρχή ό,τι έκανα χθες (δηλαδή μόνο το update/reinstall μέσω του pacman) και μπήκα.
Ας μπω λέω στον grub-customizer (για να φαίνονται και πιο ωραία) μπας και δω τίποτα περίεργο. Είχαν προστεθεί κάποια πράγματα στη λίστα (είχα "κρύψει" κι εγώ κάποια άλλα κάποτε), οπότε είπα να κάνω ένα revert. Πλέον βλέπω το παρακάτω (την πρώτη καταχώρηση των Windows εγώ την πήγα στην κορυφή).
Προσπαθώντας να μπω σε κάθε ένα από αυτά (εκτός των fallback) κατά την εκκίνηση του PC, έχω τα εξής αποτελέσματα:
1) Starting version 247.1-1-arch. Μπαίνει αλλά χωρίς internet (ethernet).
2) Starting version 246.6-1-arch. Δεν μπαίνει (fade out).
3) Starting version 247.1-1-arch. Δεν μπαίνει.
4) Starting version 247.1-1-arch. Μπαίνει αλλά χωρίς internet.
5) Starting version 246.6-1-arch. Δεν μπαίνει.
6) Starting version 247.1-1-arch. Δεν μπαίνει.
Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα γιατί υπάρχουν όλα αυτά τα boot options και τελικά δεν ξέρω τι φταίει. Στον grub υπάρχουν οι παρακάτω παράμετροι.
Αν μπορείτε να με κατατοπίσετε κάπως, θα το εκτιμούσα.
EDIT
Διαβάζω και άλλους με πρόβλημα από χθες και σε κάποιους με nvidia και optimus-manager τους λένε ότι πρέπει να γίνει rebuilt λόγω του update της Python στην 3.9. Μπορεί να φταίει κάτι αντίστοιχο και με AMD;