By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!Αυτό είναι λογικό αφού προφανώς η amdgpu φαίνεται να έσπασε με τον τελευταίο πυρήνα. (ανέφερέ το στο φόρουμ τού EOS μήπως βοηθήσει να το δει κανένας)Με linux-lts (kernel 5.4.80-2-lts) και amdgpu, μπαίνει κανονικά
Αυτό γενικά είναι εντελώς ανεξήγητο. Θα το καταλάβαινα αν μιλούσαμε για τίποτα ολοκαίνουργιο υλικό και έλεγα, οκ δεν υποστηρίζεται ακόμα στον παλιό πυρήνα, αλλά η ethernet (υποθέτω στην μητρική) που έχεις δεν είναι καθόλου καινούργια.(εξακολουθώ όμως να μην έχω internet εκεί).
Δεν είχε μπει ο kernel driver για την realtek στην lts. Λογικά τώρα θα δουλεύει κομπλέ. Δεν σκέφτηκα να το τσεκάρω νωρίτερα.Αυτό γενικά είναι εντελώς ανεξήγητο. Θα το καταλάβαινα αν μιλούσαμε για τίποτα ολοκαίνουργιο υλικό και έλεγα, οκ δεν υποστηρίζεται ακόμα στον παλιό πυρήνα, αλλά η ethernet (υποθέτω στην μητρική) που έχεις δεν είναι καθόλου καινούργια.
O linux-zen είναι καλύτερα βελτιστοποιημένος για gaming, freesync και τέτοια πράγματα (δλδ για την χρήση σου έτσι και αλλιώς θεωρείται η καλύτερη επιλογή). Δεν βλέπω γιατί να δουλεύει στην περίπτωσή σου ενώ απλός linux να μην δουλεύει αλλά είναι καλή δοκιμή και έτσι και αλλιώς υπάρχει προτίμηση στον zen.linux-zen
δεν ξέρω τις λεπτομέρειες αλλά ναι. Το --force έχει εγκαταλειφθεί. Εξάλλου δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ εκτός από ακολουθώντας οδηγία από Arch LinuxΤο --force είναι αντίστοιχο του --overwrite;
sudo pacman -Syu
γιατί πότε εμφανιζόταν; τόσα χρόνια που τρέχω λίνουξ και kernel panic ουσιαστικά δεν έχω δει ποτέ, ούτε παλιά ούτε πρόσφατα. (και πάω αρκετά πιο πίσω από το τελευταίο ΠΑΣΟΚ)Επανεμφάνιση kernel panic το 2020.
pacman -Qkk | grep warning
--overwrite=*
Ισχύει και μου αρέσει αυτή η διαδικασία εξιχνίασης. Η πολύ θεωρία χωρίς πράξη, με κουράζει.Από τη μία είναι σούπερ η διαδικασία της αντιμετώπισης τέτοιων θεμάτων, μαθαίνεις πολλά.
Πιστεύω έχει να κάνει και με το πρόβλημα και με το εάν υπάρχει πρότερη εμπειρία. Τώρα ναι, μου έφαγε πολύ χρόνο ψαξίματος σε forums και στο wiki (απ' τα καλύτερα wikis εκεί εξώ αυτό του Arch) για να συγκεκριμενοποιήσω το πρόβλημα. Όμως, θεωρητικά, αν μου παρουσιαστεί πάλι κάτι ανάλογο, θα μπορώ να το αντιμετωπίσω πιο στοχευμένα.Από την άλλη, αν αυτά μου συνέβαιναν σε production machine, θα του είχα βάλει καθαρό Debian το επόμενο δευτερόλεπτο, για να είμαι απόλυτα ήσυχος πως δεν θα ξαναχρειαστεί να ασχοληθώ ποτέ. Τέτοια δαπάνη χρόνου και υπομονής, μόνο σε επίπεδο χομπίστικης/home use ενασχόλησης τεκμηριώνεται επαρκώς.