μια χαρά δεν τον λες τον συγκεκριμένο celeron... είναι χειρότερος από τον C2d P7550 που έχω στο δικό μου Linux testbest, ένα παλιό macbook του 2009
By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!HDD εχει. Παιζει και λιγο swap για να μην παιξουν δυσαρεστες εκπληξεις.Περισσότερο πρόβλημα είναι ότι έχει μόνο 4 γίγα μνήμη και δεν ξέρουμε αν έχει hdd ή ssd (αν έχει hdd είναι και αυτό σοβαρό θέμα). Τα 4 γίγα μνήμη είναι πρόβλημα για την σύγχρονη χρήση αλλά δεν είναι ουσιαστικά περιοριστικά για το ίδιο το λειτουργικό.
μια χαρά δεν τον λες τον συγκεκριμένο celeron... είναι χειρότερος από τον C2d P7550 που έχω στο δικό μου Linux testbest, ένα παλιό macbook του 2009
Πήγαινε και πάρε έναν ssd, σχεδόν επειγόντως θα έλεγα. Θα δεις μεγάλη διαφορά, θα βοηθήσει τρομερά πολύ και στο swap (αυτή την στιγμή είσαι με 4 γίγα ram και αν το swap πιάσει τα 3 γίγα μένεις να παίζεις ουσιαστικά την έχεις πολύ άσχημα λόγω hdd). Ο δίσκος μπορεί να ζήσει και άλλα 20 χρόνια, δεν το ξέρουμε αλλά αρχίζει να μπαίνει στην επικίνδυνη ηλικία που μπορεί να τα τινάξει λόγω γήρατος ανά πάσα στιγμή, αυτό κάνει την αλλαγή σε ssd ακόμα πιο επιβεβλημένη.HDD εχει. Παιζει και λιγο swap για να μην παιξουν δυσαρεστες εκπληξεις.
Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Το passmark δεν λέει όλη την αλήθεια. Ο πιο καινούργιος υπολογιστής δεν είναι χρήσιμος μόνο για να τρέχεις το ίδιο παλιό λογισμικό ταχύτερα. Είναι πολύ πιο χρήσιμος για να τρέχεις πολύ πιο καινούργιο λογισμικό πολύ καλύτερα. Δεν αμφιβάλω ότι το λαπτοπάκι σου είναι ταχύτερο για λογισμικό τού 2010 που ανάλογα με την χρήση που το θες μπορεί να είναι και χρήσιμο. Το λαπτοπάκι τού κούνελου όμως είναι πολύ ανώτερο για να τρέχει λογισμικό τού 2024..@lelos kounelos εγώ δεν αμφιβάλω ότι κάνει την δουλειά που θες, ο @lucinos αμφιβάλει ότι εκείνη την περίοδο η intel έβγαζε ότι σκουπίδι ήθελε και δεν έτρεχε τίποτα με την AMD άφαντη.
Intel Celeron N3060 vs Core2 Duo P7550 [cpubenchmark.net] by PassMark Software
www.cpubenchmark.net
Επειδη στο παρελθον επαιξαν διαφοροι συνδιασμοι, μονο το Cinnamon καθεται αρχοντικα και χωρις ιχνος προβληματισμου. Χθες, ημουν ετοιμος για εγκατασταση αλλα το αφησα για αργοτερα.Θα ελεγα οτι δεν σου καθεται η συγκεκριμενη εκδοση με αυτο το hardware.
Θα ξαναρίξω την ιδέα να ξαναδοκιμάσεις LMDE. Είναι σχετικά πρόσφατη (τον Σεπτέμβρη βλέπω βγήκε) η καινούργια έκδοση LMDE 6 οπότε έχει ενδιαφέρον να το ξαναδείς.Επειδη στο παρελθον επαιξαν διαφοροι συνδιασμοι, μονο το Cinnamon καθεται αρχοντικα και χωρις ιχνος προβληματισμου. Χθες, ημουν ετοιμος για εγκατασταση αλλα το αφησα για αργοτερα.
Εχεις δικαιο, το ειχα δει στο site αλλα ειπα να δοκιμασω το MATE. Μαλλον πρεπει να του δωσω μια καλη ευκαιρια.Θα ξαναρίξω την ιδέα να ξαναδοκιμάσεις LMDE. Είναι σχετικά πρόσφατη (τον Σεπτέμβρη βλέπω βγήκε) η καινούργια έκδοση LMDE 6 οπότε έχει ενδιαφέρον να το ξαναδείς.
Να υπενθυμισουμε σε οσους συντονιστηκαν μολις τωρα οτι αυτη ειναι η "καλη" εκδοση που δουλευει
Για το Gimp, μηπως δεν μπορει να διαχειριστει τετοια μεγεθη;
Στα σοβαρα, αν εχει κατι σαν task manager, δες μηπως χτυπαει κοκκινα η χρηση του σκληρου δισκου. Το προτεινω καθως παρομοια συμπεριφορα εχω και στο σαπιο pc της δουλειας με 4GB Ram και win10 οπου για τα παντα χρησιμοποιει τον σκληρο και ολα καθυστερουν.
Το swap το τσεκαρα, μια χαρα ειναι.swap στον δίσκο ακούγεται
Αυτο πιστευω κι εγω αλλα ειναι ρυθμιση που δεν εχω προσβαση, τουλαχιστον δεν ειναι εμφανης στις ρυθμισεις. Πρεπει να ειναι καποιο βρωμικο μυστικο.....κανά energy saving?