What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Two minutes to midnight

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,520
Η Σαμπινα, δεν ειναι ιδια, φτυστη κτλ. Εχει ομως μια ομοιοτητα, απροσδιοριστη. Ισως, οταν θα ηταν νεα να εμοιαζε πολυ περισσοτερο με μια γυναικα που εμφανιζεται σε ΜΑΜΕ τσιτσιδοrom.
Πριν λιγο καιρο τα ειχα παρει ολα σβαρνα (το συγκεκριμενο ειδος) επειδη εψαχνα εναν συγκεκριμενο rom που δεν επαιζε να θυμηθω τον τιτλο. Ωραιο παιχνιδι αλλα η προσθηκη των εικονων ηταν αστοχη επιλογη.
Ναι, παω να κανω καμια δουλεια.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,329


κιπ εν όπεν μάιντ (πέρα από τα του καπιταλισμού που λέει)

Για να το διαφημίσω λίγο μιλάνε άνθρωποι όπως:
Soon Αστροφυσικός γεωεπιστήμονας
Wielicki Γεωλόγος (Δρ. βοηθός Καθηγητή στο πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα -εκδιώχθηκε λόγο των απόψεων του-)
Spencer Κλιματολόγος NASA Aqua Sattelites
Lindzen Μετεωρολόγος πρώην μέλος του intergovermental panel για το κλίμα (IPCC)
Happer Καθηγητής στο Prinston Φυσικός
Ο υπεργαμάτος Νομπελίστας φυσικός Clauser
και άλλοι

Το μοτίβο είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί κλιματολόγοι, γενικά είναι πολύ λίγοι στο "στρατόπεδο" του σκεπτικισμού. Τελικά το ντοκιμαντέρ δίνει καλή εξήγηση imho..

Νομίζω ότι τουλάχιστον το "science/CO2" parts έστω είναι must watch.


(λίγο πολύ αυτά θα πόσταρα, αν πόσταρα όλη την ιδέα, απλά θα μου έπαιρνε 30 ποστς :p)
 
Last edited:

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,329
Ένα από τα ποιο ενδιαφέροντα γεγονότα είναι το εξής. Η Επιφάνεια της γης είναι κατά 78% νερό. Το νερό έχει πολύ μεγαλύτερη θερμική χωρητικότητα από την στεριά. Αυτά τα δύο σε συνδυασμό κάνουν τους ωκεανούς τον βασικό ρυθμιστή της θερμότητας του πλανήτη όσον αφορά τις κλιματικές επιρροές.

Οι μετρήσεις της IPCC πάνε πίσω 100.000 χρόνια όπου ξεκίνησε περίπου ο homo sapiens(?). (edit: τα μεγάλα) θηλαστικά εμφανίζονται 60 εκατομμύρια χρόνια πίσω όπως, περίπου, 5 εκατομμύρια χρόνια μετά την αποκάλυψη του κομήτη των δεινοσαύρων. Η θερμοκρασία τότενες (όπως λέει και το doc) ήταν περίπου 10-15 βαθμούς πάνω. (έφτασε 30C υψηλότερα από σήμερα)

Οι σύγχρονες μερίσεις για το CO2 είναι 430ppm. Από κάτω είναι οι ωκεάνιές μετρήσεις του CO2, της θερμοκρασίας και του μέσου επιπέδου της θάλασσας, τα τελευταία 60 εκατομμύρια χρόνια.

1712314308639.png

Rae, J. W., Zhang, Y. G., Liu, X., Foster, G. L., Stoll, H. M., & Whiteford, R. D. (2021). Atmospheric CO2 over the Past 66 Million Years from Marine Archive. Annual Review of Earth and Planetary Sciences
Όλη αυτή η χρονική ζώνη ανοίκει γεωλογικά στον Καινοζωικό αιώνα, που χωρίζεται στις περιόδους, Παλαιογενή και την Νέογενη. Αυτές με την σειρά τους χωρίζονται σε γεωλογικές εποχές.

π.χ. Παλαιογεννής Περίοδος (Από τα 56 εκατομμύρια χρόνια μέχρι 24 εκατομμύρια χρόνια, πίσω):
Εποχές: Παλαιόκαινος(Palescene), Ηώκαινος(Eocene), Ολιγόκαινος (Oligoscene).

Η Παλαιόκαινος εποχή, που είχε συγκεντρώσεις από 800-2000 ppm CO2, είναι η περίοδος που το κλίμα χαρακτηρίζεται ως τροπικό και εμφανίζονται τα πρώτα θηλαστικά (μαζί με την αφθονία βλάστησης) σε τροπικό περιβάλλον και τα πρώτα ανθρωποειδή. Να σημειώσω ότι τότες δεν υπήρχε πάγος στους πόλους.

Πάγοι εμφανίζονται στην ανταρκτική κατά την Hώκαινο περίοδο, που μειώνεται η θερμοκρασία, αρκετά εκατομμύρια χρόνια μετά από τα πρώτα θηλαστικά. Όλη δλδ η χρονική ζώνη που αναπτύχθηκαν οι βάσεις για την σύγχρονη ζωή έγινε σε πολύ θερμότερα κλίματα με μεγάλες συγκεντρώσεις σε CO2.

Όσο προχωράμε προς την Νεογενή περίοδο το κλίμα κρυώνει σταδιακά μέχρι που φτάνουμε στην πλειόκαινο εποχή, της Νεογενούς περιόδου, όπου εντατικοποιείται η περίοδος πάγου και το κλίμα γίνεται ψυχρό και ξηρό. Η περίοδος εκτός από ψυχρό κλίμα χαρακτηρίζεται και από επικίνδυνα μικρές συγκεντρώσεις για την φωτοσύνθεση σε CO2. Φτάνει κάτω από τα 200ppm.

Τα σύγχρονα θηλαστικά εμφανίζονται κατά την Πλειστόκαινο περίοδο αλλά. Το διάγραμμα του ginko στην προηγούμενη σελίδα φτάνει 650.000 χρόνια για την ύστερη Πλειστόκαινη περίοδο. όπου το CO2 κάνει την ταλάντωση μεταξύ 190 ppm και 310 ppm.

Είναι περίεργο που και αυτές οι μελέτες δεν παίρνουν προβολή και είναι ακόμα πιο περίεργο ό,τι ακούγεται για τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Δεν είναι το θέμα μας αν καταστρέφονται δηλαδή τα τοπικά οικοσυστήματα από ανθρωπογενής παρεμβάσεις. Αυτό πρέπει να είναι αποδεκτό. Όπως και ότι σε κάθε περίπτωση δεν είναι σοφό, αν δεν έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα (που δεν τα έχουμε) να απελευθερώνουμε CO2 στην ατμόσφαιρα, που είναι εγκλωβισμένο μέσα στην γη διαταράσσοντας τον φυσικό κύκλο, χωρίς δηλαδή να καταλαβαίνουμε τον μηχανισμό. Αν πρόκειται να κάνουμε terraforming να το κάνουμε συνειδητά. Από την άλλη όμως, το να φιμώνεται ο επιστημονικός πολύ σοβαρός αντίλογος, είναι εγκληματικό.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πιο σοβαρός συγκεντρωτικός αντίλογος είναι από τα γεωφυσικά journals.. Η γεωλογική ιστορία πρέπει να παίζει καθοριστικό ρόλο για τις αποφάσεις που παίρνουμε και δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο.
 
Last edited:

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,329
1712319967097.png
Διαφορική θερμοκρασία για τα τελευταία 18000 χρόνια, από τους πυρήνες γεώτρησης στην ανταρκτική. (σε σχέση με σήμερα.)

1712320807750.png

1712320686219.png

Καλά είναι τα data ου θα έδειχνε και το ΣΚΑΪ και ο Χατζινικολάου, δεν λέω :p
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,329

Ο αντίλογος για αυτα τα data: (hockey stick temp charts) edit: ένας ακόμα δλδ. πέρα από το UHI, που αναφέρεται στο documander.
"But that’s not what you see with the data used by the IPCC. You’d never know this from the IPCC report or even from the cited articles, since authors of these one- and two-millennium temperature reconstructions scrupulously avoid plotting any of the underlying data. It’s hard for readers unfamiliar with the topic to fully appreciate the extreme inconsistency of underlying “proxy” data, given the faux precision of the IPCC diagram."

"In order to give readers an overview of the underlying data – not the massaged final product, I’ve plotted three batches of 11 randomly selected series from each of PAGES2017, PAGES2019 and then PAGES2019 North American tree rings and then commented on each batch"

1712322354088.png
1712322385479.png

 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,520
Αυτο που απουσιαζει, εδω και πολλες σελιδες, ειναι το δια ταυτα. Αρκετα με τα θερμομετρα κυριοι, αρκετα λεμε.
Στο ζουμι, στο νοημα.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,329
TO νόημα είναι ότι δεν υπάρχει "settled science" και τα δύο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα κτλ είναι κάπως τραβηγμένη τρομολαγνεία. imho
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,520
Φιλε @ccwr αυτο που λες εχει λαθος λογικη. Αυτοι που κανουν τις μελετες για να αποδειξουν την υπερθερμανση του πλανητη, λενε το αυτονοητο. Πρεπει να ξεκινησουμε να ειμαστε ευγενικοι με τον πλανητη.
Πιστευεις οτι δεν υπαρχει λογος για οικολογικη συνειδηση;

Δεν ξερω τι θερμοκρασια ειχε τον Απριλιο του 500.000 π.Χ αλλα το καλοκαιρι που περασε ηταν σχεδον ενας μονιμος καυσωνας. Φοραω κοντομανικο απο τον Μαρτιο και ειδαμε 30αρια πριν επιστρεψουν τα χελιδονια.
Αυτο; ειχε γινει και το 1920, θα περασει.

Τωρα, δωσε βαση στην πενια. Εαν ο επιστημονας που πιστευει στην υπερθερμανση, κανει λαθος, No big deal.
Εαν κανει λαθος ο επιστημονας που δεν πιστευει στην υπερθερμανση, θα φοραμε σωβρακα με ενσωματωμενο αγγουρι, απο την μεσα και πισω πλευρα.

Προσθετω οτι οι μη πιστοι θεωρουν οτι μπορουμε να συνεχισουμε να μολυνουμε κανονικα το περιβαλλον. Εαν δεν θεωρουσαν κατι τετοιο, δεν θα ειχαν προβλημα με οποιαδηποτε αλλαγη και θα ακολουθουσαν τον δρομο των "πιστων" και ας μην πιστευουν.
Αυτοι, με τρομαζουν περισσοτερο απο οποιαδηποτε κλιματικη αλλαγη.
Ταδε εφη κουνελος.

3WQnVy35Z5EAlWQnIi.webp
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,489
τι έχουμε να χάσουμε στην τελική; η οικολογία μόνο θετικά αφήνει, ο λόγος που μας ζορίζει είναι ότι τα είχαμε όλα κλασμένα αντί να αναπτυχθούμε σαν πολιτισμός με την οικολογία στο μυαλό μας.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,990
Δηλαδή να μην πάρω βενζινοκίνητο αυτοκίνητο αλλά ηλεκτρικό; :Ρ
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,489
Δηλαδή να μην πάρω βενζινοκίνητο αυτοκίνητο αλλά ηλεκτρικό; :Ρ
Όποιος αγοράζει νέο αμάξι τώρα η μόνη λογική κίνηση είναι υβριδικό. Πιστεύω ότι είναι το καλύτερο των 2 κόσμων αυτή την στιγμή.

Καίει λιγότερο από το ICE.
Δεν σε τρομάζει αν η μπαταρία είναι τούβλο σε 15-20 χρόνια. Έτσι και αλλιώς θα έχουν βγει καλύτερες και φθηνότερες μπαταρίες τότε.
Είναι σε νορμάλ τιμές για αμάξι, σε αντίθεση με τα ηλεκτρικά.
Δεν έχεις μπρίζα; Νο πρόμπλεμ. Αντίο range anxiety.

Από την άλλη το να πάρεις καθαρό ICE με την βενζίνη στα 2€... ε τα θέλει το μνι σου. Άσε που φτάσαμε κάποια στιγμή στην κορύφωσης της μείωσης κατανάλωσης και μετά άρχισαν τα αμάξια να μεγαλώνουν, είτε για να καβλαντίζει ο οδηγός, είτε για λόγους ασφαλείας κτλ. Οπότε τώρα βλέπεις ICE με κατανάλωση που είχαμε πριν 20 χρόνια και για κάποιο λόγο το θεωρούν οκ αυτό..

Τα ηλεκτρικά είναι και πανάκριβα και προσωπικά με τρομάζει το κόστος που θα χρειαστεί αργά ή γρήγορα για την αλλαγή μπαταρίας. Έχουν και τα θετικά τους, πιο φθηνή μετακίνηση, ελάχιστη συντήρηση. Αλλά αν μετά πρέπει να δώσεις την μισή τιμή αγοράς για νέα μπαταρία; Πολλά τα ερωτήματα με αυτό.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,990
Όποιος αγοράζει νέο αμάξι τώρα η μόνη λογική κίνηση είναι υβριδικό. Πιστεύω ότι είναι το καλύτερο των 2 κόσμων αυτή την στιγμή.

Καίει λιγότερο από το ICE.
Δεν σε τρομάζει αν η μπαταρία είναι τούβλο σε 15-20 χρόνια. Έτσι και αλλιώς θα έχουν βγει καλύτερες και φθηνότερες μπαταρίες τότε.
Είναι σε νορμάλ τιμές για αμάξι, σε αντίθεση με τα ηλεκτρικά.
Δεν έχεις μπρίζα; Νο πρόμπλεμ. Αντίο range anxiety.

Από την άλλη το να πάρεις καθαρό ICE με την βενζίνη στα 2€... ε τα θέλει το μνι σου. Άσε που φτάσαμε κάποια στιγμή στην κορύφωσης της μείωσης κατανάλωσης και μετά άρχισαν τα αμάξια να μεγαλώνουν, είτε για να καβλαντίζει ο οδηγός, είτε για λόγους ασφαλείας κτλ. Οπότε τώρα βλέπεις ICE με κατανάλωση που είχαμε πριν 20 χρόνια και για κάποιο λόγο το θεωρούν οκ αυτό..

Τα ηλεκτρικά είναι και πανάκριβα και προσωπικά με τρομάζει το κόστος που θα χρειαστεί αργά ή γρήγορα για την αλλαγή μπαταρίας. Έχουν και τα θετικά τους, πιο φθηνή μετακίνηση, ελάχιστη συντήρηση. Αλλά αν μετά πρέπει να δώσεις την μισή τιμή αγοράς για νέα μπαταρία; Πολλά τα ερωτήματα με αυτό.

Εμένα ακόμα και τα υβριδικά με τρομάζουν, με την έννοια ότι δεν γνωρίζω τι παίζει με τις μπαταρίες τους και αν σε 10-15 χρόνια θα πρέπει να το πουλήσω στο 1/10 της τιμής ή να το πετάξω. Άσε που στα υβριδικά έχει γίνει τέτοιο downsizing στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, που αυτό κι αν είναι τρομακτικό π.χ. 1000άρης τούρμπο τρικύλινδρος κινητήρας με 150 άλογα... Σίγουρα θα βγάλει προβλήματα πάνω στην 5ετία αν ο άλλος κάνει πολλά χιλιόμετρα.

Αν ήθελα να πάρω κάτι αυτή την περίοδο, θα προσανατολιζόμουν περισσότερο σε mHEV (ήπιο υβριδικό), όπου και πάλι ο κινητήρας εσωτερικής καύσης έχει τον κύριο ρόλο και η μπαταρία απλώς αναλαμβάνει κάποιες επιμέρους λειτουργίες.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,489
μα αυτό είναι το θέμα και να πετάξεις την μπαταρία πάλι θα λειτουργούν. Νομίζω ότι είναι ένα ρίσκο που θα έπαιρνα, πχ ένα αμάξι σαν το Yaris cross hybrid είναι 1,500 κυβικά και ακόμα και αν ψοφήσει η μπαταρία μια χαρά θα το τραβάει το αμάξι. (παράδειγμα από το μόνο αμάξι που θα μπορούσα αυτή την στιγμή να αγοράσω, ρεαλιστικά και με τα κριτήρια που θέτω)
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,679
Υπόψιν οτι στα ηλεκτρικά πρέπει να αλλαχτεί η μπαταρία μετά απο τρακάρισμα, κυρίως ως προληπτικό μέτρο.
Αυτή τη στιγμή τα ηλεκτρικά δεν έχουν διαδοθεί πολύ με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ιμιτασιόν ανταλλακτικά. Αυτό σημαίνει οτι η κάθε εταιρία που τα κατασκευάζει, μόλις τα αγοράσεις σε κρατάει απο τα @@ για συντήρηση και ανταλλακτικά, πρέπει να πάρεις τα γνήσια. Και φυσικά αυτή αποφασίζει για τις τιμές των ανταλλακτικών και εργασίας.
Τα καθαρόαιμα ηλεκτρικά αυτή τη στιγμή είναι ένα ακριβό γκατζετάκι για όσους έχουν λεφτά να κάψουν.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,329
Αυτοι που κανουν τις μελετες για να αποδειξουν την υπερθερμανση του πλανητη, λενε το αυτονοητο. Πρεπει να ξεκινησουμε να ειμαστε ευγενικοι με τον πλανητη.

Δεν λένε μόνο αυτό. Λένε πολλά. Γενικά αξ΄ζει να διαβάσεις τι λένε ο κονερβατστές ή το λεγόμενο degrowth movement, πως δεν πρέπει να αναπτυχθεί η αφρική με τα δυτικά standards, γατί θα κάνει κακό στον πλανήτη ή πως πρέπει να αποαναπτυχθεί η δύση. Πως έχουμε υπερπληθυσμό και πρέπει να μειωθούμε και σε πιο ακραίες εκφάνσεις να εξαφανιστούμε και τελείως** γιατί κάνουμε κακό στο παγκόσμιο οικοσύστημα. Ή πως πρέπει να βιώσουμε ενεργειακή φτώχια γιατί καταναλώνουμε πολύ.

Δεν ξερω τι θερμοκρασια ειχε τον Απριλιο του 500.000 π.Χ αλλα το καλοκαιρι που περασε ηταν σχεδον ενας μονιμος καυσωνας. Φοραω κοντομανικο απο τον Μαρτιο και ειδαμε 30αρια πριν επιστρεψουν τα χελιδονια.
Αυτο; ειχε γινει και το 1920, θα περασει.

Ξαναλέω ότι το κλίμα δεν είναι ο καιρός. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε κάθε περίπτωση έχουν καθοδικές τάσεις.

Υπάρχουν ταλαντώσεις της τάξεως των 40 ετών, των 1000 ετών κτλ κτλ. Το να κρίνεις από την θέρμανση 1, 2 10 χρόνων κύκλους είναι απλά λάθος.

Εαν ο επιστημονας που πιστευει στην υπερθερμανση, κανει λαθος, No big deal.

Δεν είναι no big deal για έναν αγρότη που ποληρώνει carbon tax στις κλανιές των αγελάδων, στο ντιζελ που χρειάζεται για να δουλέψει, στο νερό που αντλεί και τον αναγκάζουν να πουλήσει το βιός του. Δεν είναι no big deal όταν χωράφια που έπρεπε να παράγουν φαϊ γίνονται φωτοβολταϊκα πάρκα.

Δεν είναι no big deal για τους ανθρακωρύχους σε όλο το κόσμο, δεν είναι no big deal για τους επαγγελματίες των εξορύξεων που βλέπουν όλη την βιομηχανία να συρρικνώνεται και να μην βρίσκει/χάνει την δουλειά του.

Επίσης δεν είναι no big deal για κάθε είδους καταναλωτή που βλέπει τα ενεργειακά κόστη να εκτοξεύονται, δεν είναι no big για όποιον θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο, σπίτι αλλά και απλό μοσχαρίσιο κρέας.

κτλ κτλ κτλ.

Προσθετω οτι οι μη πιστοι θεωρουν οτι μπορουμε να συνεχισουμε να μολυνουμε κανονικα το περιβαλλον. Εαν δεν θεωρουσαν κατι τετοιο, δεν θα ειχαν προβλημα με οποιαδηποτε αλλαγη και θα ακολουθουσαν τον δρομο των "πιστων" και ας μην πιστευουν.

Σοβαρές μεθόδους ανατροπής της μόλυνσης δέχονται πόλεμο γιατί ακριβώς δεν ακολουθούν το κοσερβατιστικό ιδεολογικό δόγμα. όπως οι πυρηνικοί αντιδραστήρες. Που ενώ είναι "πρασινη ενέργεια" δέχονται τεράστια πολεμική για να κερδίζουν τα renewables. Επίσης το ίδιο με τα carbon absorbtion methods. Δεν είπε κανείς να μην συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την τεχνολογία για να μειώνουμε το αποτύπωμά μας.

Απλά ξαναλέω ότι έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά, να κλείσεις τα χωράφια σε ένα βράδυ και να τα κλείσεις σε 100 χρόνια που θα έχεις ανακαλύψει το space tech της πολυεπίπεδης παραγωγής σε κτίρια ή και υπογείως. Δε είναι το ίδιο να καταργήσεις όλες τις μπαταρίες σε μία βδομάδα και να περιμένεις να εισχωρήσουν οι πυρινικές μπαταρίες ας πούμε σε 15 χρόνια. Το επέιγων δίνει το δικαίωμα να θέλεις να αντικαταστήσεις την αγροτική παραγωγή ΓΡΗΓΟΡΑ και να βάλεις στην θέση της εντομάλευρα...*** (πραγματική προσπάθεια που γίνεται σήμερα που μιλάμε, με "καινοτόμα" startups). Φοβερές σχετικές παρουσιάσεις στο WEF κτλ


** Earth Now Has 8 Billion Humans. This Man Wishes There Were None. (Published 2022)
*** Insects as food and feed in Europe: the future of protein? - EIT Food





zu vill eat ze bug
 
Last edited:

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,520
Γενικά αξ΄ζει να διαβάσεις τι λένε ο κονερβατστές
Εγω θελω να μου πεις τι λεει το σιναφι σου και γιατι.

Δεν ξερω γιατι μιλας για υπογειες καλλιεργειες και σιταρι απο dna φορεμενης καλτσας.
Εντομαλευρα, δεν ξερω. Αυτο που ξερω ειναι οτι ο πλανητης μπορει να μας θρεψει ολους, αλλα οι εταιριες κανονιζουν και την διαιτα μας, αναλογα με την περιοχη που βρισκομαστε.

Ενα αλλο θεμα ειναι οτι η δυση πεταει στα σκουπιδια το 1/3 της τροφης που αγοραζει. Μιλαμε για τεραστιες ποσοτητες και η μεταφραση σε φραγκα παει στα τρις $. 900 εκατομμυρια τονοι τροφης τον χρονο πανε στις χωματερες.

Επειδη μολις τσεκαρα για να δω ποσοι τονοι πανε στα σκουπιδια. Το παραδειγμα ηταν οτι με αυτα τα τροφιμα μπορουν να φορτωθουν 23 εκατομμυρια φορτηγα των 40 τονων, Αν τα βαλεις το ενα πισω απο το αλλο, θα φερουν βολτα τον πλανητη 7 φορες.

Αφρικη, λες για την ηπειρο που εχει γινει χωματερη επικινδυνων αποβλητων πχ ραδιενεργων; Την ηπειρο που τροφοδοτει με ουρανιο τον πλανητη και στις περιοχες εξορυξης οι ανθρωποι εχουν πρασινο δερμα;
Στην Νιγηρια εχουν μπλεξει με εναν ραδιενεργο αποβλητο ενος μυριου τονων, δωρο της Γαλλικης κυβερνησης.
Επισης, στην Αφρικη χρειαζονται πυρηνικη ενεργεια. Η Ρωσια και η Κινα θελουν να χτισουν πυρηνικους σταθμους.
Μαντεψε που ειναι το προβλημα, που δεν ειναι αυτο που λες.

Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι ολοι τον παιζουν με χερια και με ποδια, κανενας δεν βλεπει το πραγματικο προβλημα αλλα ολοι εχουν απο μια λυση, που εβγαλαν απο την μυτη τους. Η καλυτερη λυση ειναι να μας βρει ενας ωραιος μετεωριτης και μετα ολα θα παρουν τον φυσιολογικο δρομο.

Οσο για τον καιρο και το κλιμα, οταν απουσιαζει η ανοιξη, πως το λες;
 
Top Bottom