What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Two minutes to midnight

Eaglos

Mind-flayer
@nitro912gr

Από τα πιο επίσημα χείλη πλέον

Building on improved risk awareness and psychological resilience, citizens’ ability to act in the face of
disaster or adversity needs to be bolstered by reinforcing individual and household preparedness
and readiness across the board. If citizens and communities across the Union are alert and ready to
act and react in the event of emergency situations, they can keep themselves and others safe, offering
a critical contribution to public safety. Whether facing extreme weather, a pandemic, a large-scale
power outage, the impacts of a major cyberattack, or even armed aggression, citizens need to be
prepared to self-sufficiently act in the first instance until assistance is mobilised or services are restored.

The EU should strive to further raise household preparedness to ensure that every EU citizen
is equipped to provide for themselves for a minimum of 72 hours in case the normal provision
of basic services is disrupted in a crisis.

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
@nitro912gr

Από τα πιο επίσημα χείλη πλέον

Building on improved risk awareness and psychological resilience, citizens’ ability to act in the face of
disaster or adversity needs to be bolstered by reinforcing individual and household preparedness
and readiness across the board. If citizens and communities across the Union are alert and ready to
act and react in the event of emergency situations, they can keep themselves and others safe, offering
a critical contribution to public safety. Whether facing extreme weather, a pandemic, a large-scale
power outage, the impacts of a major cyberattack, or even armed aggression, citizens need to be
prepared to self-sufficiently act in the first instance until assistance is mobilised or services are restored.

The EU should strive to further raise household preparedness to ensure that every EU citizen
is equipped to provide for themselves for a minimum of 72 hours in case the normal provision
of basic services is disrupted in a crisis.

χμ για κάτσε να ανοίξω το survival kit να δω τι έχει γιατί δεν θυμάμαι :p

για 72 ώρες, μακαρόνια τσεκ, γάλα για το παιδί τσεκ, νερό σε μπουκάλια τσεκ, καλά βέβαια το να μην έχω πράγματα για 72 ώρες πρέπει να με πετύχεις Παρασκευή/Σάββατο πριν πάω ΣΜ. Δεν κόβω βόλτες ΣΜ όλη την ώρα, αγοράζω για όλη την εβδομάδα και ότι δεν χαλάει αγοράζω γενικά να έχω πριν τελειώσει (πχ τοματοπολτό, πάντα έχω 3-4 κουτιά, όχι για λόγους πρέπερ, αλλά γιατί αν χρειαστεί να πάρω από μινιμάρκετ είναι 2πλάσια τιμή).

Επίσης πάρτε τουλάχιστον τέτοια να έχετε :p

πάντως τα κιτ επιβίωσης του εμπορίου είναι λίγο αστεία, είτε είναι ότι να'ναι, είτε είναι για να επιβιώσεις στην ζούγκλα του Αμαζονίου ξέρω εγώ.

Eaglos

Mind-flayer
Αν δεις στο pdf του 2ου λινκ, δεν αναφερονται αποκλειστηκα αε φαγητα αλλα λενε γενικα για φακους, σφυριχτρες, σχεδιο δραση κλπ.

Το γραφω επειδη η ειδηση αναπαραγεται απο τα ντοπια παπαγαλακια copy paste με φωτο απο ραφια σουπερ μαρκετ σε φαση ορματε να αγορασετε. Λογικα θα παιξει και στους γνωστους βοθρους δημοσιογραφους οποτε θα τρεχουν οι παραφρονες να σηκωνουν 10 10 τα παντα σε φαση Pre Apocalypse black friday.

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Τα κωλόχαρτα να μη ξεχνάμε, τον κεντρικό πυλώνα στήριξης του δυτικού πολιτισμού. Η ημέρα που θα εξαντληθούν τα κωλόχαρτα από τα ράφια θα είναι η ημέρα της συντέλειας.

nitro912gr

Tarrasque
Αν δεις στο pdf του 2ου λινκ, δεν αναφερονται αποκλειστηκα αε φαγητα αλλα λενε γενικα για φακους, σφυριχτρες, σχεδιο δραση κλπ.

Το γραφω επειδη η ειδηση αναπαραγεται απο τα ντοπια παπαγαλακια copy paste με φωτο απο ραφια σουπερ μαρκετ σε φαση ορματε να αγορασετε. Λογικα θα παιξει και στους γνωστους βοθρους δημοσιογραφους οποτε θα τρεχουν οι παραφρονες να σηκωνουν 10 10 τα παντα σε φαση Pre Apocalypse black friday.
ναι οκ απλά τα κιτ έχουν μαχαίρια, φτυάρια, τσακμάκια, πετονιές και εγώ δε ξέρω τι άλλο. και πόλεμος να γίνει από αυτά θα έχω.

καλά σχέδιο δράσης το έχω στο μυαλό μου κιόλας έτοιμο, μόνο το τζιπ μου λείπει :p

Eaglos

Mind-flayer
Η ειρωνια βεβαια ξερετε ποια ειναι; Ζητανε να ειμαστε για 72 ωρες ετοιμοι στη χωρα οπου ο δημοσιοκαφρος σου επιβαλει το ποσες φετες ζαμπον τυρι και ποσα τοστ τη μερα θα αγοραζεις.

nitro912gr

Tarrasque
Η ειρωνια βεβαια ξερετε ποια ειναι; Ζητανε να ειμαστε για 72 ωρες ετοιμοι στη χωρα οπου ο δημοσιοκαφρος σου επιβαλει το ποσες φετες ζαμπον τυρι και ποσα τοστ τη μερα θα αγοραζεις.
Να ρωτήσω όμως κάτι, είναι κανείς εδώ μέσα που αν κοιτάξει τώρα τι έχει σπίτι, δεν θα έχει προμήθειες για 72 ώρες;

Eaglos

Mind-flayer
Να ρωτήσω όμως κάτι, είναι κανείς εδώ μέσα που αν κοιτάξει τώρα τι έχει σπίτι, δεν θα έχει προμήθειες για 72 ώρες;
Πρέπει να επιβιώσουν όλα τα μέλη της οικογένειας ή δεν έχει περιορισμούς το quest; :p

Τώρα τώρα, από φαγητό για 2 ενήλικες + 2 παιδιά, θα έλεγα μάλλον όχι, εκτός αν τους αρέσει ωμό κρέας, αυγό, κοτόπολου κλπ. Παίζουν κάτι ψωμιά, μερικές φέτες ζαπόν τυρί, 2-3 γιαούρτια, 3 φακελάκια τόνο, και όλα τα άλλα θέλουν μαγείρεμα/βράσιμο.

nitro912gr

Tarrasque
Πρέπει να επιβιώσουν όλα τα μέλη της οικογένειας ή δεν έχει περιορισμούς το quest; :p

Τώρα τώρα, από φαγητό για 2 ενήλικες + 2 παιδιά, θα έλεγα μάλλον όχι, εκτός αν τους αρέσει ωμό κρέας, αυγό, κοτόπολου κλπ. Παίζουν κάτι ψωμιά, μερικές φέτες ζαπόν τυρί, 2-3 γιαούρτια, 3 φακελάκια τόνο, και όλα τα άλλα θέλουν μαγείρεμα/βράσιμο.
έχεις δίκιο, θεώρησα δεδομένη την πρόσβαση σε πηγές θερμότητας χωρίς ρε΄υμα

The Nameless One

Mind-flayer

Νομίζω ότι εδώ ταιριάζει περισσότερο.
Το μόνο που ελπίζω είναι να συμβάλει να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

nitro912gr

Tarrasque

Νομίζω ότι εδώ ταιριάζει περισσότερο.
Το μόνο που ελπίζω είναι να συμβάλει να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία
αρκεί να μην τον σταματήσει σε φάση "οκ μα φρέντ γου τέικ αλλ" ξέρω εγώ, κάτι τέτοιο μόνο την όρεξη θα ανοίξει για τον επόμενο πόλεμο... επίσης ξεχνάτε STALKER 2 :p

The Nameless One

Mind-flayer
αρκεί να μην τον σταματήσει σε φάση "οκ μα φρέντ γου τέικ αλλ" ξέρω εγώ, κάτι τέτοιο μόνο την όρεξη θα ανοίξει για τον επόμενο πόλεμο... επίσης ξεχνάτε STALKER 2 :p
Από ότι εχω καταλάβει, θα τον σταματήσει με το "ντεν πληρωνω αλο!" που θα έχει το ίδιο αποτελεσμα

nitro912gr

Tarrasque
Από ότι εχω καταλάβει, θα τον σταματήσει με το "ντεν πληρωνω αλο!" που θα έχει το ίδιο αποτελεσμα
μόνο που πρακτικά χρεώνει την Ουκρανία με όπλα που παράγουν οι αμερικανικές εταιρίες, απλά το βαπτίζει "βοήθεια" :)

δεν τα ξέρουμε τα δυτικά τερτίπια εμείς οι Έλληνες και την "βοήθεια" στην δική μας επανάσταση που παίζει να χρωστάμε ακόμα;

Eaglos

Mind-flayer
Εχω 6 μικρα γκαζακια και 7 αβγα στο ψυγειο :) Εχω ομως και ενα λικερ μαστιχα και ενα λιμοντσελο οποτε θα παλευτει η φαση με ποτο και πολυ υπνο :)

Περα απο την πλακα, ειδικα στις μεγαλες πολεις δε νομιζω οτι υπαρχει στοκ με ξηρα τροφη, κονσερβες και γενικα πραγματα ετοιμα προς βρωση.

munkinnousu

Mind-flayer
Approval of the Admiral
ένα πρόβλημα που θα λυθεί για τις επόμενες γενιές χάρη στην υπερθέρμανση του πλανήτη

nitro912gr

Tarrasque
Εχω 6 μικρα γκαζακια και 7 αβγα στο ψυγειο :) Εχω ομως και ενα λικερ μαστιχα και ενα λιμοντσελο οποτε θα παλευτει η φαση με ποτο και πολυ υπνο :)

Περα απο την πλακα, ειδικα στις μεγαλες πολεις δε νομιζω οτι υπαρχει στοκ με ξηρα τροφη, κονσερβες και γενικα πραγματα ετοιμα προς βρωση.
πλάκα πλάκα θα ήθελα πάρα πολύ ένα ελ γκρέκο μεγάλο, αλλά τα φοβάμαι απίστευτα μετά από ένα σκηνικό που σκοτώθηκε ο πατέρας μιας φίλης της μάνας μου (και παραλίγο και η φίλη) από διαρροή υγραερίου. Βέβαια ήταν μεγάλη φιάλη old school που είχαν και οι γιαγιάδες μου, αλλά όσο να έχει...

Από την άλλη έχω πρόσβαση σε στόφα, ψησταριές, τζάκια και ξυλία/κάρβουνα, οπότε θα έβαζα μια κατσαρόλα εκεί ας πούμε.

Eaglos

Mind-flayer
πλάκα πλάκα θα ήθελα πάρα πολύ ένα ελ γκρέκο μεγάλο, αλλά τα φοβάμαι απίστευτα μετά από ένα σκηνικό που σκοτώθηκε ο πατέρας μιας φίλης της μάνας μου (και παραλίγο και η φίλη) από διαρροή υγραερίου. Βέβαια ήταν μεγάλη φιάλη old school που είχαν και οι γιαγιάδες μου, αλλά όσο να έχει...

Από την άλλη έχω πρόσβαση σε στόφα, ψησταριές, τζάκια και ξυλία/κάρβουνα, οπότε θα έβαζα μια κατσαρόλα εκεί ας πούμε.

Και εγώ αν ήμουν στη Φωκίδα, θα είχα τον ξυλόφουρνο και τσάμπα ξύλα οπότε κάπως/κάτι θα γινόταν. Στα αστικά κέντρα χλωμιάζει η φάση και παίζεις με λύσεις τύπου γκαζάκια του καφέ καθώς, Όπως σωστά λες, οι μεγάλες μπουκάλες που είχαμε και έχουμε σε εξοχικά, χωριά κλπ ειναι συνταγή καταστροφής.

Γενικότερα υπάρχουν πολλά ζητήματα που θεωρούμε δεδομένα αλλά δεν ισχύουν

1. Θα έχουμε τρόπο να μαγειρεύουμε - Το πιθανότερο ειναι να μην έχουμε ρεύμα οπότε αντίο.
2. Ξέρουμε να μαγειρεύουμε - Στο δικό μου κόσμο, το 90% των 30κάτι και κάτω, δεν μαγειρεύει και τρώει απ έξω μονο.
3. Θα έχουμε φαγητό που δεν θα απαιτεί μαγείρεμα - Εδώ στην καλύτερη να υπάρχουν σαβουρο σνακς τύπου μπισκότα, κριτσίνια, οριακά κονσέρβα τόνου.

Last edited:

nitro912gr

Tarrasque
αποκέντρωση τώρα για να βγάλουμε την αποκάλυψη :p

Και εγώ αν ήμουν στη Φωκίδα, θα είχα τον ξυλόφουρνο και τσάμπα ξύλα οπότε κάπως/κάτι θα γινόταν. Στα αστικά κέντρα χλωμιάζει η φάση και παίζεις με λύσεις τύπου γκαζάκια του καφέ καθώς, Όπως σωστά λες, οι μεγάλες μπουκάλες που είχαμε και έχουμε σε εξοχικά, χωριά κλπ ειναι συνταγή καταστροφής.

Γενικότερα υπάρχουν πολλά ζητήματα που θεωρούμε δεδομένα αλλά δεν ισχύουν

1. Θα έχουμε τρόπο να μαγειρεύουμε - Το πιθανότερο ειναι να μην έχουμε ρεύμα οπότε αντίο.
2. Ξέρουμε να μαγειρεύουμε - Στο δικό μου κόσμο, το 90% των 30κάτι και κάτω, δεν μαγειρεύει και τρώει απ έξω μονο.
3. Θα έχουμε φαγητό που δεν θα απαιτεί μαγείρεμα - Εδώ στην καλύτερη να υπέρχουν σαβουρο σνακς τύπου μπισκότα, κριτσίνια, οριακά κονσέρβα τόνου.

Κατά γενική ομολογία το φαγητό που δεν απαιτεί μαγείρεμα, εκτός από ορισμένες κονσέρβες (γιατί και αυτές τις έχουμε στο μυαλό μας ότι αντέχουν καιρό, αλλά κάποιες από όταν μπουν στο ράφι δεν έχουν ούτε 1 χρόνο μέχρι την ημερομηνία λήξης) δεν αντέχουν και πολύ καιρό.

Αυτό με το μαγείρεμα πάντως που λες μου κάνει εντύπωση, δεν έχω ιδέα να πω την αλήθεια τι ξέρει ο καθένας, αλλά προσωπικά μπήκα στο τριπάκι αρκετά νωρίς και το θεωρώ πολύ αναγκαίο skill, όχι για το τέλος του κόσμου, αλλά γενικά.

Δε ξέρω, ίσως είμαι απλά εγώ έτσι, αλλά το να μπορώ να είμαι αυτόνομος σε ορισμένα πράγματα μου προσφέρει πολύ μεγάλη ανακούφιση και συνήθως καλύτερο αποτέλεσμα από έτοιμες λύσεις ή φθηνότερο αποτέλεσμα από το να πληρώσω κάποιον άλλον να το κάνει.

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Η κονσέρβα άμα είναι σε ντουλάπι θεωρητικά δεν λήγει. Αν δεν έχει έρθει σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα, πως θα χαλάσει;
Επίσης, κονσέρβες τύπου κορνεμπιφ, δεν χαλάνε ποτέ! Οι ημερομηνίες που βάζουν επάνω είναι περισσότερο για το τυπικό του θέματος. Εκτός του στρατού που τρώγαμε λουκάνικα που κάπνισαν τα πρωτοπαλίκαρα του Καραϊσκάκη, έχουμε φάει κάτι σβαν στο χωριό εικοσαετίας. Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!
Αν θυμηθώ όταν γυρίσω στο χωριό θα στείλω ραπόρτο με τα δικά μου πολεμοφόδια!

Top Bottom