What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Two minutes to midnight

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,329
Δεν έχω σινάφι, απλά όπως ξαναείπα σπούδασα γεωμηχανική. Έκανα 1,5 χρόνο από την ζωή μ γεωφυσική έρευνα, ασχολήθηκα με τις μεταδώσεις των σεισμικών κυμάτων με σκοπό την μοντελοποίηση του υπεδάφους. Για να καταλάβω την γεωλογική στρωματογραφία και πως δημιουργείται το πετρέλαιο αναγκάστηκα να διαβάσω αρκετή γεωλογία, για δεινόσαυρους και αρχαία φυτά και τα αναμένομενα βάθυ ανα τον κόσμο που τα βρίσκει κανείς αυτά (όσο πιο βαθιά τόσο πιο παλιά). Χρειάστηκε να καταλάβω πως δουλεύει η θάλασσα η NOAA γιατί αναγκαστικά αυτοί μόνο έχουν παγκόσμια βυθομετρικά δεδομένα.

Όποτε όπως με είπες και συ κούνελε σε άλλο thread, όταν ακούς από έναν άσχετο, να λέει κάτι στο youtube που εσύ το ξέρεις, γελάς. Έτσι και γω γελάω με το ότι π.χ. ο 1,5C πάνω είναι καπώς καταστροφικό για το κλίμα. Μπορεί να κάνω λάθος πάντα, όπως είπα δεν είναι θέμα πίστης...

Τώρα αν το πάμε στην διαχείριση πυρηνικών αποβλήτων ή στα εγκλήματα της δύσης κατά της Αφρικής, ή για τα logistics της διάθεσης τροφής, θα το ξεχειλώσουμε λίγο.
 
Last edited:

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,520
Αυτο το 1.5 δεν ειναι σταθερο, αυτο ειναι το προβλημα. Για την ωρα ανεβαινει.
Πρωτα πρεπει να μαζεψουν το ξεχειλωμα γιατι εγω βλεπω μια προσπαθεια διαχειρισης χωρις οργανωση. Οι λυσεις κρυβουν σκοπιμοτητες και οι μη λυσεις συντηρουν τις υπαρχουσες σκοπιμοτητες. Ολοι νακιαμου ειναι.

Εγω δεν χρειαζομαι γραφηματα με θερμοκρασιες, ξερω οτι παιζει ερημοποιηση. Αυτο, δεν μπορει να το αρνηθει κανενας, ουτε ο Τραμπ.

Δεν χρειαζεται να τσεκαρω επιστημονικες μελετες.
Παω μεχρι την πλατεια της περιοχης, την χειροτερη πλατεια του κοσμου. Καποτε ειχε δεντρα αλλα ο δημος τα εκοψε για να φτιαξει μια μοντερνα πλατεια. Ελπιζω να καιγεται καλα στην κολαση ο δημαρχος αλλα και οι επομενοι.

Το καλοκαιρι δεν παιζει να διασχισεις την πλατεια χωρις να παθεις θερμοπληξια. Καλα, εαν καθισεις πεθανες και ας πινεις τον καφε στον ισκιο. Ο λογος που αυτη η πλατεια ειναι αποτυχημενη εμπορικα. Μιλαμε για πλατεια που την αποφευγουν τα αδεσποτα σκυλια.
Γυρω στα 5 χιλιομετρα αποσταση, παιζει μια αλλη πλατεια. τιγκα στα δεντρα.
Εκει αραζω τα καλοκαιρια και δεν παιρνω χαμπαρι οτι παιζει καυσωνας. Επειδη εκει διπλα ειναι και το σπιτι #2. Το air con ειναι υπερβολη. δεν παιζει σπαταλη ενεργειας. Ανοιγω το παραθυρο, αραζω στον καναπε και με τυλιγει ενα δροσερο αερακι.

Ουτε αυτα τα απλα πραγματα δεν μπαινουν στον κοπο να διορθωσουν, που ειναι μια σημαντικη αρχη και καθομαστε και συζηταμε για αλευρι απο φυκια, αυτοφορτιζομενες ΑΙ μπαταριες και χωραφια με ασανσερ.
Η μοναδικη αναδασωση που εχει κανει ο Μητσοτακης ειναι τα κερακια που βαζει στην τουρτα των γενεθλιων του και στα κερατα που του φυτευει η αλλη. Γιατι λες παρακολουθουσε τον στενο του κυκλο;
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,283
Για τα περί εταιρειών που ρυπαίνουν.

Είχα πάρει κάτι χάρτινα καλαμάκια και παρόλη την διάρροια που είχαμε οικογενειακώς αισθανθήκαμε ότι σώζουμε τα κρίλ στον Ατλαντικό. Μετά πήγα για δουλειά και πέταξα περίπου τριάντα κιλά ναύλον από συσκευασίες ανταλλακτικών που θα μπορούσαν να ήταν κάτω από το μισό, αλλά ποιος ασχολείται.

Πήρα υβριδικό ποδήλατο σαν του Mr Garrison για να μην μυρίζει καυσαέριο το χωριό και μετά είδα στις αερομεταφορές να κουβαλάνε ένα μικρό αντικείμενο μερικών εκατοστών σε ένα τεράστιο ξυλοκιβώτιο, πιο βαρύ από εμένα.

Για το καλό μου, για το καλό μου
Έχει μουδιάσει το κορμί και το μυαλό μου
Ενέσεις, χάπια, ηλεκτροσόκ, για το καλό μου
Σήμερα πήρανε νεκρό τον διπλανό μου
Ενώ παλεύω για να βρω τον εαυτό μου
Κι έχω κρυμμένο το σουγιά για το καλό μου

Τα διαγράμματα μας λένε το ένα μέρος της αλήθειας. Ο πλανήτης έχει τα πάνω και τα κάτω του, σαν να νεύρα μας. Είτε κάνει κρύο είτε ζέστη, η ζωή θα συνεχίσει. Αλλά επειδή δεν είμαι ούτε νερό αρκούδα tardigrade ούτε αμοιβάδα, θα ήθελα όσο γίνεται να έχω πρόσβαση σε πόσιμο νερό κι όχι να το παίρνουν οι εξορύξεις χαλκού και pretty please μου να μην έχει μέσα περισσότερο πλαστικό από ότι ένα ερωτικο βοήθημα.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,520
Τα διαγράμματα μας λένε το ένα μέρος της αλήθειας.
Αυτο. Αντι να οργανωθουν και να ξεκινησουν τα πρωτα βηματα, τα σωστα και τα απλα. Μας πρηζουν τα @@ με ατελειωτες μελετες, με χαρτινα καλαμακια και πλαστικες σακουλες. Οτι αγοραζουμε ειναι τυλιγμενο σε πλαστικο αλλα την σακουλα την πληρωνουμε, επειδη ειναι προβλημα περιβαλλοντολογικο.
Αν δεν σκεφτοντουσαν το χρημα, θα ειχαν ξεκινησει να κανουν τα mimimum.

Τοσα χρονια θα ειχαν φυτεψει κανενα δεντρο, τα μπουκαλια θα επεστρεφαν στο γυαλι, τα ποδηλατα δεν χρειαζεται να ειναι ηλεκτρικα. Αυτο που χρειαζεται ειναι χωρος να κυκλοφορουν τα κανονικα ποδηλατα, αλλα οι ποδηλατες να μενουν στον χωρο τους. Αλλα πως να γινουν αυτα; οταν σχεδιαζαν τις πολεις με πινελο που εβαλαν στην κλτρυπδα τους;
Θα ειχαν βρει και αντικαταστατη του πλαστικου αλλα το πλαστικο γλυστραει καλυτερα.

Σιγα σιγα θα φταναμε και στους σημαντικους παραγοντες αλλα εδω δεν μπορουν να φερουν τα καπακια των υπονομων σε ευθεια με την ασφαλτο.

Θελω να μαθω να παιζω βιολι
πριν οι νεκροι γινουν πολλοι.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,283


κιπ εν όπεν μάιντ (πέρα από τα του καπιταλισμού που λέει)

Νομίζω ότι τουλάχιστον το "science/CO2" parts έστω είναι must

Το μόνο που έθεσαν σωστά ήταν το κομμάτι περί CO2.Το υπόλοιπο μου φάνηκε πραγματικά περιττό αγγούρι και αρκετές στοχευμένο θα έλεγα.
Στοχευμένο στο να βοηθήσει τον Τραμπ, να βοηθήσει τους βιομηχάνους και γενικά να αποπροσανατολίσει:

1) Τα πλάνα με τους διαδηλωτές ενάντια στον Τραμπ, όταν από πίσω ο αφηγητής έχει κάποια λεπτά που αναφέρεται στο ποσό λάθος είναι τα επιχειρήματα των κλιματολογων, δεν μου φάνηκαν τυχαία.

2) Τυχαία δεν μου φάνηκε ούτε η επικέντρωση στο CO2, όταν έχουμε τόσα αλλά αέρια που συντελούν επίσης στην κλιματική αλλαγή. Στην αρχή μου έκανε εντύπωση, αλλά μετά κατάλαβα το γιατί και θα το αναλύσω παρακάτω. Άφησαν απέξω δεδομένα όπως την μόλυνση της ατμόσφαιρας από αέρια που καταστρέφουν την υγεία μας, αλλά σε πλανητικό επίπεδο, δεν ανέφεραν ότι έχουμε εντείνει το λιώσιμο των πάγων, των παγετώνων και του χιονιού εν γένει με την ρύπανση μας. Τα σκούρα σωματίδια που κατακάθονται επάνω στις λευκές επιφάνειες που προανέφερα, αυξάνουν την ικανότητα πρόσληψης ακτινοβολίας κι έτσι την επιφανειακή θερμοκρασία οδηγώντας σε γρηγορότερο λιώσιμο, κάτι που έχει αντίκτυπο στο κλίμα, μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα.
Επίσης τυχαία δεν μπορεί να είναι η έλλειψη αναφοράς στην αποψίλωση, κυρίως του Αμαζονίου. Ακόμη κι αν αρνηθούμε τα νούμερα που δίνουν οι «πράσινοι» δεν παύει να είναι ένα πνευμονι για την γη και ρυθμιστής του καιρού σε παγκόσμιο επίπεδο.

3) Προς το τέλος σκάει μια κυράτσα, γιατί περί αυτού πρόκειται, που μας λέει ότι το green thinking είναι κακό. Ο κόσμος πρέπει να καταναλώνει, η βιομηχανία πρέπει να είναι ελεύθερη να παράγει φθηνά, και να πουλάει ακριβά θα πω εγώ, η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια είναι μούφα, και δείχνει μια ανεμογεννήτρια να καίγεται αλλά δεν μας έδειξε ενα πανοραμικό από ένα εργοστασίου κάρβουνου να δούμε πως είναι εκεί γύρω. Δεν μας είπε για την μόλυνση από τα μικροπλαστικά, την διύλιση και το φρακινγκ. Μας είπαν μόνο ότι αυτά που λένε οι πράσινοι είναι άσχημα. Μας πέταξε κι ένα για την κομμουνιστική Κίνα, ατεκμηρίωτο και χωρίς μέτρο σύγκρισης για του Αμερικανούς και του Άραβες και όλα καλά. Κάπου στο τέλος είπα θα το σώσει με τους Αφρικανούς, αλλά πάλι κατηγόρησε του οικολόγους που δεν θέλουν οι Αφρικανοί να έχουν φθηνό ρεύμα και πρόσβαση στα αγαθά που παράγει η γη τους, όταν ο μόνος λόγος που συμβαίνει και θα συμβαίνει αυτό είναι οι καπιτάλες που δεν χορταίνουν είτε έτσι είτε αλλιώς δεν θέλουν να συμβεί αυτό.

Καλό το κομμάτι του CO2 και της πράσινης ατζέντας για να μην σταματάμε να πουλάμε και να ελέγχουμε τις ζωές του κόσμου, αλλά όλο το εγχείρημα εμένα μου κάνει για πληρωμένη προπαγάνδα από το λόμπυ του πετρελαίου και ειδικά τώρα με τις εκλογές των αμερικανών να πλησιάζουν, αλλά και πολλών ακόμη σε παγκόσμιο επίπεδο, έσκασε σε πολύ βολική συγκυρία, αν πάρει δημοσιότητα βέβαια.

Την λύση την έδωσε πριν καιρό ένας μουσάτος ονόματι Marx. Μπορεί στην αρχή να είχαμε παρόμοια θέματα με τώρα, αλλά αν είχαμε μια κοινωνία που όντως σκέφτεται και δρα συλλογικά, δεν θα είχαμε κι αυτά τα προβλήματα.
 
Last edited:

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,329
ΣΥνφωνώ ότι είναι πολιτικοποιημένο. Ειδικά τα μη science parts. Γι αυτό άλλωστε είπα ο,τι είπα όταν το πόσταρα.

Δεν ήθελα να γύρησει η συζητηση σε κοινονικο- οικονομική. Ο επιστημονικός αντίλογος απλά που έχει μέσα, είναι εν γένει ο αντίλογος που όχι μόνο δεν προβάλεται , θάβεται κιολας με φτηνούς τρόπους με ad hominem. Αν με ρωτάς θα μείνει στην αφάνεια.

Αξίζει να διαβάσεις τι λέει το mainstream αφήγημα για τους ειδικούς που υπέγραψαν κατά της κλιματικής κρίσης. Ή τι λένε για την Clintel.



ΓΕνικά πρέπει να έχεις υπόψιν ότι γενικά το επιχείρημα κατά των γεωφυσικών/γεωλόγων είναι αυτό που εξέφρασε,ς όπως θα δεις και στο Euronews. Ότι τα παίρνουν από την πετραιλεοβιομηχανία. Αλλά είναι χαζό αν με ρωτήσεις γιατί επι του πρακταίου, μιας και οκ η μεγαλύτερη πηγή εύρεσης δουλειάς για τα earth scinces είναι η εξόρηξη. Δηλαδή οποιοσδήποτε γεωλόγος γεωφυσικός με πετυχημένη καριέρα στην αγορά θα έχει περάσει αναγκαστηκά από τέτοιες εταιρίες.

Και ο αντίλογος των "αρνιτών" κατά των κλιματολόγων είναι ότι τα παίρνουν από το κράτος... εε tbh αυτή η προσέγγιση είναι που μας απομακρύνει από τις επιστημονικές προσεγγίσεις και καταλήγει να είναι πολίτικές οι αντεγκλήσεις και κάνει το θέμα οπαδικό..... όπως λέει εύστοχα και ο κλιματολόγος με το Aqua sattelite.

Αν ενδιαφέρει η γνόμη μου, η πολιτικοποίηση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση είναι αυτή που μολύνει τα τεχνικά έργα. Η βελτιστοποίηση του κόστους που απαιτεί η μεγιστοποίηση του κέρδους δεν είναι απαραίτητα αρνιτική, αρκεί να σχηματοποιηθούν οι μηχανισμοί ελέγχου και ευαισθησίας των σχέσεων αγοράς να περιλαμβάνει το τοπικό οικοσύστημα. Αν είχε κόστος για πετρελαιοβιομηχανία να μολύνει τον υδροφόρο π.χ. η ίδια η μεγιστοποίηση του κέρδους θα τους ανάγκαζε να φροντίζουν το οικοσύστημα.

Επίσης να ξέρεις ότι η πετρελαιοβιομηχανία πλέον πρωτοστατεί συμμετέχει στα rebewables. Μιας και δεν κινούνται με κάποιο αυθαίρετο κριτήριο. Αλλά με βάση του που είναι τα λεφτά.

Εδιτ:

Να πω για τον marx. Είναι εύκολο διανοητικά να αφαιρείς το "καπιταλιστικό" κακό από ένα ιδανικοποιημένο σύστημα που υφίσταται (έστω προς το παρόν) μόνο στον κόσμο των ιδεών,. Αλλά η σοβιετική ένωση είχε εξαιρετικά βαριά βιομηχανία με σκλάβους εργάτες. Φτάσανε να κάνουν απόπειρες εξόρυξης ακόμα και με πυρηνικές βόμβες (όπως και οι αμερικάνοι). Πολύ ευχαρίστως αν μπορούμε να συζητήσουμε το θέμα σε άλλο topic χωρίς προσωποποίηση και προσβολές ευχαρίστως να την κάνουμε.
 
Last edited:

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,493
σε άλλα νέα, αρχίσαμε να καιγόμαστε από Απρίλη μήνα φέτος, Αίγυπτος στην καλύτερη θα γίνουμε...
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,894
Γερμανία το ΣΚ βγήκα με κοντομάνικο 7 το πρωί για τρέξιμο. Μεσημέρι έκανε 26 βαθμούς. Στο νοσοκομείο που δουλεύω, επισκέπτες με καλοκαιρινά (όχι όλοι) λες κ είναι Αύγουστος...
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,329
NCM.AE UAE National center of Meteorology.

"At the National Center of Meteorology, we congratulate the research teams that received the program’s grant in its fifth session, and we will continue to provide them with the necessary support to enable them to conduct advanced research in the field of rain enhancement and related technologies to build a more sustainable future for all"


“We conducted 27 cloud seeding operations between February 11 to 15, targeting clouds with favourable conditions, characterised by strong updrafts and high humidity. These missions aimed to enhance rainfall in the country.”

"The nation's efforts in cloud seeding result in a yearly minimum increase of 15 percent in rainfall. This leads to generating a usable water supply ranging from 84 to 419 million cubic meters through these seeding operations."

Είχα μείνει ότι το rain seedιng δεν λειτουργεί...
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,493
μια χαρά λειτουργεί, αλλά για να το πετύχεις πρέπει να υπάρχει και υγρασία στην ατμόσφαιρα όπως λέει.
Το θέμα είναι ότι οι Άραβες έχουν κάνει μεγάλα άλματα στο terraforming και αντί να τους αντιγράφουμε εμείς τα έχουμε μαμήσει όλα...

 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,711
αντί να τους αντιγράφουμε εμείς τα έχουμε μαμήσει όλα...
εμείς να δούμε τι κάνουμε στις πόλεις. Έχουμε την πόλη με το λιγότερο πράσινο στην Ευρώπη και στο ελληνικό τι θα κάνουμε, φυσικά θα το χτίσουμε. Αιωνόβια δένδρα στα εξάρχια; κόψιμο. Πανεπιστημιούπολη; λίγο-λίγο την κόβουμε χωρίς να υπάρχει δεδομένο σχέδιο. Ακόμα και την στάση μετρό στην πανεπιστημιούπολη, που αυτό είναι σωστό και γίνεται και στο σωστό σημείο (κατά την γνώμη μου) γιατί έπρεπε να κόψουν τόση έκταση για μια στάση μετρό; Από μόνη της η στάση μετρό φυσικά είναι το λίγοτερο που θα το έλεγα καταστροφή, αλλά εκτός από τις μεγάλες (ελληνικό) και εμβληματικές (εξάρχεια) και όλες αυτές οι μικρές ασυδωσίες αθροίζονται σε μια μεγάλη καταστροφή.

Είναι εντυπωσιακό πώς κάποιοι αποφασίζουν έτσι απλά χωρίς συνέπειες για τούς ίδιους.
 

Norshgaath

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Aug 3, 2023
Messages
1,891
εμείς να δούμε τι κάνουμε στις πόλεις. Έχουμε την πόλη με το λιγότερο πράσινο στην Ευρώπη και στο ελληνικό τι θα κάνουμε, φυσικά θα το χτίσουμε. Αιωνόβια δένδρα στα εξάρχια; κόψιμο. Πανεπιστημιούπολη; λίγο-λίγο την κόβουμε χωρίς να υπάρχει δεδομένο σχέδιο. Ακόμα και την στάση μετρό στην πανεπιστημιούπολη, που αυτό είναι σωστό και γίνεται και στο σωστό σημείο (κατά την γνώμη μου) γιατί έπρεπε να κόψουν τόση έκταση για μια στάση μετρό; Από μόνη της η στάση μετρό φυσικά είναι το λίγοτερο που θα το έλεγα καταστροφή, αλλά εκτός από τις μεγάλες (ελληνικό) και εμβληματικές (εξάρχεια) και όλες αυτές οι μικρές ασυδωσίες αθροίζονται σε μια μεγάλη καταστροφή.

Είναι εντυπωσιακό πώς κάποιοι αποφασίζουν έτσι απλά χωρίς συνέπειες για τούς ίδιους.
41τακατο
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,285
Ωραίο puzzle. Η παραπάνω εικόνα μου κάνει κάτι του στυλ "Εντόπισε τον κυρ Αυγολέμονο στη φωτογραφία".
 

Norshgaath

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Aug 3, 2023
Messages
1,891
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,329
The climate events of 2022-24 have been were truly extraordinary. From an unlikely undersea volcanic eruption to the warmest year on record to the collapse of the polar vortex after three sudden stratospheric warming events. This rare convergence presents a unique learning opportunity for climatologists and climate aficionados alike, offering insights into a climate event that may not be repeated for hundreds or even thousands of years.


 
Last edited:

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Τα χουμε ξαναπεί. Η σταδιακή αποδυνάμωση του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου της Γης λόγω της αλλαγής των Μαγνητικών Πόλων, αυξάνει τα γεωμαγνητικά φαινόμενα που δημιουργεί κυρίως ο ήλιος από CMEs και άλλες εκτοξεύσεις.
Οι έξτρα αλλαγές που βλέπουμε στις θερμοκρασίες (άλλοτε πιο θερμές χρονιές/άλλοτε πιο κρύες με χιόνια), πάνε ανάλογα με τα φαινόμενα Ελ Νίνο και Λα Νίνια.

Οκ, φεύγω τώρα. Συζητήστε.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,493
Καλά εγώ δεν ανησυχώ, το ντουλάπι κοντεύει να πέσει από τις βίδες από τα μακαρόνια.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,329
Νίτρο δε πρέπερ. Με τόσο μακαρόνι, στάκαρε και μερικά καθαρτικά :p
 
Top Bottom