What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Tyranny - Obsidian RPG

alas

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 28, 2017
Messages
257
Ναι εντάξει, προωθεί είπαμε, δεν είναι παρωδία του εαυτού του. Δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο ακόμα. Ευτυχώς ή δυστυχώς και πάλι.<br><br>Και η αιτιολόγηση πως είναι βιολογικά ισχυρότερες οι γυναίκες εκεί γιατί "fantasy", δεν αναιρεί το γεγονός πως A)είναι διαστρέβλωση, Β)η συγκεκριμένη διαστρέβλωση εξυπηρετεί το όλο female empowerement και χειρότερα επιβάλει την ισοπεδωτική εξίσωση των δυο φύλων που τόσο επιθυμούν οι SJWs. Δε μπορώ να το δω τόσο αθώο λοιπόν. Επίσης να τονίσω πως αν η ισχυροποίηση είχε να κάνει με συγκεκριμένα φανταστικά στοιχεία και δεν στόχευε εκεί που στοχεύει, πχ αν λέγαν πως οι γυναίκες για X fantasy λόγο είναι μάγισσες και αμολάνε spells γιατί ο Ψ θεός τις έχει ευλογήσει, no prob, αλλά αυτή η συγκεκριμένη αλλαγή, ε παραείναι στρατευμένη ρε γμτ, προφανώς και στοχεύουν στο να περάσουν ένα συγκεκριμένο, κατ&#039;εμέ ζημιογόνο, μύνημα.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,563
Αντιλαμβάνομαι την λογική σου, αλλά θεωρώ πως υπερτονίζεις κάποια στοιχεία που συνάντησες στο παιχνίδι και τα οποία σε triggerαραν για τον Α ή Β λόγο. <br><br>Κοροϊδεύω το SJWλίκι όσο ο κάθε λογικός άνθρωπος, όμως εν προκειμένω σε καμία στιγμή κατά την διάρκεια του παιχνιδιού δεν αντελήφθην προσωπικά να περνάει το μήνυμα ότι "οι γυναίκες είναι οι καλύτερες, όλα τα στραβά τα προξενούν άντρες, τα κάνουμε όλα καλύτερα, είμαι γυναίκα στρατιώτης και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό παλιομισογύνη αχ0αχ0αχ0" ή κάτι τέτοιο. Οι γυναίκες στρατιώτες απεικονίζονταν απλά ως... γυναίκες στρατιώτες, ως εκεί. Περισσότερο ως κοινωνία ισότητας το είδα δηλαδή, παρά ως κοινωνία στην οποία "ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΧΑΧΑ ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΠΗΓΑΙΝΕ ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΑΛΛΙΩΣ ΤΡΑΒΑ ΨΟΦΑ ΑΝΔΡΑ".<br><br>Το ότι κάτι τέτοιο δεν είναι "ιστορικά ακριβές"... ναι, οκ. Απλώς δεν μπήκα στο παιχνίδι αναζητώντας κάτι τέτοιο εξ αρχής.<br><br>Να σου το θέσω και αλλιώς. Υπάρχουν αυτοί που λένε πως το Alien: Isolation είναι ένα καλό παιχνίδι λόγω ατμόσφαιρας και gameplay, και αυτοί που λένε πως το Alien: Isolation είναι  ένα καλό παιχνίδι "κυρίως επειδή είναι εξαιρετικό παράδειγμα empowered female lead, χεστήκαμε για το gameplay". Εν προκειμένω όσοι είναι στην 2η κατηγορία δεν έχουν να πουν απολύτως τίποτα για το Tyranny θεωρώ.
 

alas

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 28, 2017
Messages
257
Δεν ξέρω αν υπερτονίζω ή όχι. Αλλά και αν υπερτονίζω, τα στοιχεία σίγουρα υπάρχουν για να τα υπερτονίσω. Και είναι αρκετά. Απο τον χαρακτήρα της Eb που είναι κάπως έτσι όπως τα λες. Ως την ματριαρχία των beastmen. Ως το ότι οι περισσότεροι (συγκριτικά πάντα) θετικοί χαρακτήρες είναι γυναίκες, πχ η αρχηγός της Vendrien Guard, ή το πρώτο τσεκούρι της αδερφότητας, που θα έλεγα είναι εύκολα απο τους λίγους "θετικούς" αλλά και δυνατούς χαρακτήρες. Την προαναφερθήσα φυσική "εξίσωση". To γεγονός πως οι περισσότεροι companions είναι γυναίκες και υπάρχει μάλιστα μώλις ένας άντρας companion που είναι και φαίνεται δυνατός ενώ ο άλλος είναι λίγο κότα. Την ύπαρξη λεσβιακών γάμων (επίσης εντελώς γελοίο, αν είναι δυνατόν τέτοια κοινωνία να επέτρεπε σε δυο θυληκά να χαραμιστούν έτσι) και πάει κλαίγοντας.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Φαντάσου να μη σε είχε κουράσει αυτή η κουβέντα...
 

alas

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 28, 2017
Messages
257
<blockquote><br>Φαντάσου να μη σε είχε κουράσει αυτή η κουβέντα...<br></blockquote>Πράγματι, θα είχα να γράψω πολλά παραπάνω. Αλλά δε βαριέσαι.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,563
Ντάξει η Sirin είναι 14-15 χρονώ κορασίδα και έχει την δύναμη του... τραγουδιού (φαντάζεσαι να βάζανε 15χρονο αγόρι σε αυτό το ρόλο - αυτό θα με triggerωνε περισσότερο προσωπικά) και η Kills-in-Shadow είναι σιχαμερή Beastman, ποιος χέστηκε για αυτά τα ζώα  <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Ομοίως την Eb την θεωρούσα μακράν από τους πιο αδύναμους χαρακτήρες στο παιχνίδι και δεν την είχα καν στο πάρτι μου ποτέ νομίζω οπότε who cares x2.<br><br>Όλα τα υπόλοιπα προσωπικά τα είχα ξεχάσει κιόλας, και για αυτό θεωρώ πως ήταν σχετικά ήπια η εφαρμογή τους και πως δεν υπήρχε και συγκεκριμένη ατζέντα από πίσω τους. Χειρότερο SJW ξεπούλημα πχ θεωρώ το ότι άλλαξαν εκείνη την "προσβλητική προς τους τρανς" μαντινάδα στο Pillars of Eternity παρά το ότι η αρχηγός των επαναστατών στο Tyranny είναι γυναίκα.<br><br>Τέλος πάντων. Βλέπω πως αρκετά από τα ποιντς σου πηγάζουν σταθερά από το γεγονός πως οι απεικονιζόμενες στο game καταστάσεις είναι μη-ρεαλιστικές με βάση το τι ισχύει-ίσχυε στην ιστορική πραγματικότητα, οπότε δεν είναι και κάτι που μπορεί να επιλυθεί με την επιχειρηματολογία. "Περί ορέξεως" κτλ.
 

alas

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 28, 2017
Messages
257
<blockquote>Τέλος πάντων. Βλέπω πως αρκετά από τα ποιντς σου πηγάζουν σταθερά από το γεγονός πως οι απεικονιζόμενες στο game καταστάσεις είναι μη-ρεαλιστικές με βάση το τι ισχύει-ίσχυε στην ιστορική πραγματικότητα, οπότε δεν είναι και κάτι που μπορεί να επιλυθεί με την επιχειρηματολογία. "Περί ορέξεως" κτλ.</blockquote>Το έγραψα εξ&#039;αρχής αυτό ναι. Κάποιους μας νοιάζει. Φαντάζομαι όχι πολλούς. <img src="/irritated.gif" width="" height="" alt=":/" title=":/" class="bbcode_smiley" />
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,563
Μη νομίζεις, κι εγώ το είχα κάνει θέμα όσον αφορά την απεικόνιση των στρατιωτών στο Battlefield One πχ, το οποίο θεωρητικά πραγματεύεται θεματολογία απευθείας αντλούμενη από ιστορικά γεγονότα οπότε κάποια πράγματα είναι λιγότερο "ελαστικά". Σκέφτομαι ομοίως το ενδεχόμενο να βγάζανε DLC με γυναίκες στρατιωτίνες στην πρώτη γραμμή της μάχης στο Verdun και γελάω. <br><br>Το Tyranny είναι ξεκάθαρα fantasy, οπότε την "πίστη στην ιστορία" επιλέγω συνειδητά να την αναζητήσω αλλού.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Alastor σε κάθε άλλη περίπτωση θα μου ήμουν μαζί σου. Αλλά επειδή το Tyranny θεωρώ ότι είναι από τα τελευταία σημεία όπου το ζήτημα της χειραφέτισης των γυναικών στην παρούσα κοινωνία (ή καλύτερα η ισοπεδωτική τάση του φεμινισμού για την ισότητα) περνάει επιθετικά, δεν θα έδινα τόση σημασία. Όπως το περιγράφεις, θα με πείραζε? Ίσως. Υπάρχουν άλλα πιο σημαντικά πράγματα πάνω σε αυτό το ζήτημα που είναι πιο απτά? Σίγουρα. Οπότε δεν θα επικεντρωθώ στο Tyranny (το οποίο ένα fantasy game είναι τελικά), διότι είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης.
 

alas

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 28, 2017
Messages
257
@Hellion<br>Ευτυχώς που δε παίζω τέτοια παιχνίδια. Ακούγεται ιδιαιτέρως εκνευριστικό.<br><br>@Northlander<br>Στη δική μου αντίληψη πέρνάει επιθετικά. Αλλά ας συμφωνήσουμε πως διαφωνούμε σε αυτό και ας πάει παραπέρα.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Καλά δεν έχουμε να διαφωνήσουμε και κάπου γιατί το παιχνίδι δεν το έχω δει ακόμη. Μπορεί και να έχεις και δίκιο ως προς το μέτρο επιβολής στον παίκτη αυτών των διαδικασιών. <br><br>Περιμένω εκπτωτικό κουπονάκι από Pillars 2 campaign για να τσιμπήσω το Tyranny και θα σου πω όταν το τερματίσω κάπου το 2020.
 

alas

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 28, 2017
Messages
257
Ξαναδαβάζοντας το προηγούμενο post σου, νομίζω παρερμήνευσα το επιχείρημα σου προηγουμένως. Θα συμφωνήσω, αν και το Tyranny, κατ&#039;εμέ, είναι σαφώς στρατευμένο, υπάρχουν πράγματι πολύ σημαντικότεροι διόδοι επιβολλής αυτών των επικίνδυνων ιδεών. Τέλος πάντων, η πικρία μου για τη συμπεριφορά της Obsidian επι του θέματος έπαιξε σημαντικό ρόλο στο πόσο αρνητικά βλέπω αυτή τη στράτευση. Ξανά όχι πως δεν είναι υπαρκτό θέμα και με το παραπάνω, αλλά φαντάζομαι θα ήμουν περισσότερο ανεκτικός αν δεν είχαν προηγηθεί τα ατυχή περιστατικά που περιέγραψα πιο πάνω. Όπως και να έχει δε πρέπει όλα αυτά να σταματήσουν κάποιον RPGα απ&#039;το να δοκιμάσει το Tyranny, υπάρχουν άλλα θέματα πέραν της ατυχούς ατζένας για να ανησυχήσει κανείς.
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
alastor εχεις παιξει το dragonspear?ειχε εναν χαρακτηρα που ηταν τρανς(!),ενω κανανε και την ιεροσυλια να δωσουνε gamersgate ατακες στον minsc!!!!φαντασου,εγω ειχα προτεινει στο ξαδελφακι μου να παιξει το παιχνιδι,που να ξερα οτι θα χει τετοια σοδομα και γομορα μεσα.μια επιτροπη δεν υπαρχει να ελεγχει τα παιχνιδια για να μην εκτειθωνται τα παιδια μας σε αυτες τις επικινδυνες ιδεες?
 

alas

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 28, 2017
Messages
257
Όχι δε το έχω ακόμα παίξει. Αν και κάπου το έχω. Κάποια στιγμή όταν θελήσω να ξαναπαίξω τα BG θα το βάλω. Και αυτά θα προσπαθήσω όσο γίνεται να τα αγνοήσω για χάρη του BG. Ατάκες gamersgate λέει, πανάθεμα το κεφάλι τους...
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Ομολογώ ότι δεν μπορώ να καταλάβω, παρόλα τα επιχειρήματά σου, γιατί σε ενοχλεί κάτι τέτοιο σε ένα παιχνίδια που διαδραματίζεται σε ένα fantasy κόσμο, ο οποίος απλά δανείζεται στοιχεία από πραγματικές ιστορικές περιόδους. Δηλαδή σε ενοχλεί το ότι υπάρχουν γυναίκες πολεμίστριες π.χ., επειδή στην εποχή του χαλκού δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ενώ με το ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πετάνε κεραυνούς ή δεν ξέρω και εγώ τι είσαι οκ;
 

alas

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 28, 2017
Messages
257
<blockquote>Δηλαδή σε ενοχλεί το ότι υπάρχουν γυναίκες πολεμίστριες π.χ., επειδή στην εποχή του χαλκού δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ενώ με το ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πετάνε κεραυνούς ή δεν ξέρω και εγώ τι είσαι οκ;</blockquote>Με μια λέξη: ναι.<br>Με περισσότερες λέξεις: το ένα δικαιολογείται απο το lore του φανταστικού κόσμου, το άλλο περνάει ντούκου ως στρατευμένη και wish-fulfillment (ορισμένων) διαστρέβλωση του δικού μας κόσμου. Η διαφορά, για μένα τουλάχιστον, είναι τεράστια. Το θέμα αυτό το έχω σκεφτεί αρκετά και το παιχνίδι το έχω παίξει αρκετά για να μπορώ να τεκμηριώσω την άποψη μου πιστεύω.
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Δεν διαφωνώ με τα επιχειρήματά σου, διαφωνώ με τη λογική σου πίσω από αυτά. Μέσα στο lore του παιχνιδιού ανήκουν τα πάντα είτε αυτό είναι η μαγεία είτε οι πιο "δυνατές" γυναίκες. Πώς ακριβώς αποφασίζεις τι ανήκει και τι όχι σε ένα φανταστικό κόσμο που έχει δημιουργήσει κάποιος άλλος;
 

alas

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 28, 2017
Messages
257
<blockquote>Δεν διαφωνώ με τα επιχειρήματά σου, διαφωνώ με τη λογική σου πίσω από αυτά. Μέσα στο lore του παιχνιδιού ανήκουν τα πάντα είτε αυτό είναι η μαγεία είτε οι πιο "δυνατές" γυναίκες. Πώς ακριβώς αποφασίζεις τι ανήκει και τι όχι σε ένα φανταστικό κόσμο που έχει δημιουργήσει κάποιος άλλος;</blockquote>Πολύ απλά απο το τι αναφέρεται και τεκμηριώνεται. Η μαγεία εξηγείται επαρκώς καθώς είναι σαφές πως είναι κάτι διαφορετικό απο τον κόσμο μας και άρα χρήζει μνείας και εξήγησης. Το άλλο θέμα όμως περνάει ντούκου, σαν να υπονοεί πως δεν είναι διαφορετικό, πως έτσι είναι τα πράγματα ρε παιδιά κτλ. Το μύνημα είναι σαφές.<br><br>Αλλά αρκετά, δεν έχω σκοπό να τα βάλω και με όλο το forum. Είναι προφανές πως η άποψη μου μειοψηφεί επικίνδυνα, ίσως είναι και ανεπιθύμητη. Οπότε προτίθεμαι να τελειώσω τη συγκεκριμένη κουβέντα εδώ.<br><br>Μπορούμε να εστιάσουμε σε άλλα λιγότερο αμφιλεγόμενα προβλήματα του Tyranny, όπως το άθλιο 3ο act ή το απογοητευτικό railroading, για να κρίνουμε το παιχνίδι αρνητικά, αν θέλουμε. Επίσης μπορούμε να μιλήσουμε και για το πόσο ενδιαφέρον είναι το concept του. Το Tyranny ήταν απο τις μεγάλες απογοητεύσεις των περασμένων χρόνων για μένα ακριβώς γι&#039;αυτό άλλωστε.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Chill, δεν νομίζω να σε προπυλακιζει κανείς, κουβέντα κάνουμε. <br><br>Προσωπικά εξακολουθώ να είμαι ιντριγκαρισμενος από το Tyranny, αλλά θα πάρει σειρά έπειτα από άλλα RPG που θέλω να βγάλω.
 

alas

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 28, 2017
Messages
257
<blockquote>Chill, δεν νομίζω να σε προπυλακιζει κανείς, κουβέντα κάνουμε. <br><br>Προσωπικά εξακολουθώ να είμαι ιντριγκαρισμενος από το Tyranny, αλλά θα πάρει σειρά έπειτα από άλλα RPG που θέλω να βγάλω.</blockquote>Αυτό δεν είναι πάντα απο όλους κατανοητό σε τέτοιες περιπτώσεις. Οπότε καλύτερα safe απο sorry.<br><br>Και πολύ καλά κάνεις και είσαι ιντριγκαρισμένος. Όπως είπα το concept του είναι πολύ δυνατό. Η εκτέλεση όχι τόσο, αλλά δεν είναι η εκτέλεση που ιντριγκάρει. Προσωπικά ελπίζω και εύχομαι κάποιος να θελήσει να κάνει ένα παρόμοιο project και να το κάνει σωστά.
 
Top Bottom