(Update) Remake του GOTHIC στα σκαριά από την THQ

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
αυτο μας δειξανε πριν λιγο στο THQ Nordic Showcase 2024.
δεν φαινεται κακο. κι εδω ιχνος απο ιντερφεις στον οριζοντα. και βεβαια δεν χρειαζεται να ρωτατε, πουθενα ενδειξη ή αναφορα σε οποιαδηποτε ημερομηνια. μου φαινεται τα ιδια θα γραφουμε πανω κατω τον αυγουστο του 25, για το επομενο ετησιο τρειλε του κειμ.

ΩΣΤΟΣΟ, δεν μπορεις να μην λυγισεις εκει που ακουγεται η Επικη Μουσικαρα του 1 να συνοδευει καποιες σκηνες. θα πλημμυρισουν μαντηαρς οι σπηλιες μας, λεμε... αρκει να κυκλοφορησει καποια στιγμη πριν την άνοια.

αυτο αγαπητε γάιε, ειναι ενα μεγαλο μυστηριο. κι αλλη φορα και τωρα με αφορμη το ποστ σου, εψαξα να βρω κατι συγκεκριμενο για το ποσα ατομα αποτελουν την εταιρια ή ασχολουνται με το κειμ.
δεν καταλαβαινω με τι δγιαλο κριτηρια διαλεγουν εταιριες για να τους αναθεσουν τετοιο σημαντικο προτζεκτ. τελος παντων.

μην προτρεχω, αλλά βλεποντας την κεντρικη (και μονη) σελιδα στο σαιτ τους, στην θεση σου δεν θα μουν αισιοδοξος για την ημερα κυκλοφοριας:

ελπιζω_ναχουν_καντινιερη_atleast.jpg

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
δεν παμε μια βολτα απο βαρκελωνη? εχω την εντυπωση οτι οποιος και να χτυπησει το κουδουνι, θα τον προσλαβουν.

μλκ μου, καθε μερα μαθαινεις και κατι.
μποτακιε, δεν ξερω αν τρολαρεις η αν ηξερες οντως το νοημα, αλλά κουκλαρα και βρηκα:

Every job advertisement must therefore contain the addition (m/f/i/t) or ( m/f/d) - as an abbreviation for "male" and "female" as well as for "intersexual/transsexual" or "diverse"

μλκ μου, καθε μερα μαθαινεις και κατι.
μποτακιε, δεν ξερω αν τρολαρεις η αν ηξερες οντως το νοημα, αλλά κουκλαρα και βρηκα:

Every job advertisement must therefore contain the addition (m/f/i/t) or ( m/f/d) - as an abbreviation for "male" and "female" as well as for "intersexual/transsexual" or "diverse"

Νοπ, είναι από τις (λίγες ίσως :Ρ) φορές που δεν τρόλαρα. Ήταν ειλικρινής η απορία. Είχα ξεχάσει τη λέξη "diverse". Φοριέται πολύ κι αυτή τελευταία.

επιτελους γκειμπλει. ζήτω. αρα προφανως το κειμ υπαρχει και θα κυκλοφορησει καποια στιγμη :p.
1 ωρα περιπου η διαρκεια, απ την gamescon.
ειδα ελαχιστο, καλο μου φαινεται, γκοθικ δεν μου φαινεται. αλλά μπορει και να λαθευω, μια ματια εριξα. ελπιζω στο πσκ να το μελετησω πιο προσεκτικα.

Παιδιά μην ψαρώνετε μ'αυτές τις 'diverse'/DEI βλακείες. Ο κόσμος και η πιάτσα κινούνται όπως πάντοτε : οι ικανοί πετυχαίνουν και οι φελλοί έχουν απλώς ένα νέο αποκούμπι για να βαυκαλίζονται. Με το που σφίγγουν οι κώλοι και δε βγαίνει το ταμείο, οι πρώτοι που φεύγουν είναι οι αλλαλάζοντες φελλοί.

Όσοι είναι καλοί στη δουλειά τους, δεν πα να φοράνε κουβά από KFC στο κεφάλι και να πηδιόσαντο (sic) με τσιάουα Τριέστης, μια χαρά μεροκάματο βγάνουν.

Οι μόνοι που κακώς ασχολούνται, είναι οι μαχητές του πληκτρολογίου. Αυτά τα θέματα έπρεπε να τα αφήνουμε να ψοφάνε από μόνα τους. Όσο τα τσιγκλάς έστω και για να τα δουλέψεις, τους δίνεις δύναμη.

πω ρε φιλε, ολα αναποδα μ αυτο το γκειμ.

οκ, ωραιο το βιντεακι, φαινονται καλα παιδια οι αλκιμαίοι, και πωρωμενα με το φραντσάι, και ο κάι ηταν ωραια, συγκινητικη πενιά, αλλά δγιαολε, η λογικη σειρα ειναι να κυκλοφορει τετοιο μεικινγκ οφ ΜΕΤΑ την κυκλοφορια του παιχνιδιου, αρκετα μετα μαλιστα, αφου εχει βγει το γκειμ, τα πρωτα πατσηζ κλπ. τι νοημα εχει τωρα να μου λες με ποιον τροπο εφτιαξες κατι που δεν το εχω δει, αφου δεν εχει κυκλοφορησει?
ειναι λιγο κουλο ολο αυτο.

και οκ, τουλαχιστον να ηταν αφορμη να βγαλουν την επισημη ρηληζ ντειτ επιτελους... μπα. περιμενα μεχρι το τελευταιο σεκόντ του βιδεο. μου λεει: γουισλιστ ΝΑΟΥ.

βρε, νεβερ εβερ. αν δεν μου πεις μερα και ωρα δεν κουναω ρουπι. μετα την σφαλιαρα του φουμου ειδικα, το κανσελέισο ειναι απλα μια ανακοινωση μακρια απ οτι φανηκε, οσο δυνατο κι αν ειναι ενα φραντσάι.

ασχετο. ανουλα γκονζάλεθ, αραβωνιασου με. και δγιαολε, ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΙΣΠΑΝΙΚΑ. ΤΑΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΩΘΙΚΑ ΜΟΥ, ΛΕΜΕ.

ΟΧΙ η αννουλα του Β3.png

τι λεγαμε? α, ναι, καλο θα ειναι να βιαστουν λιγο και να το κυκλοφορησουν αφου μαλλον ειναι ετοιμο, αλλιως τα μεκινόφ δεν βοηθανε τοσο οσο νομιζουν.

δινουν σε κυκλοφορια μια φετα γκειμπλει απ το ιντρο, σε ντεμο που μαλλον υπαρχει εδω και μηνες. απο τοτε μπορει να εχει βελτιωθει το πραγμα.
ωστοσο δεν ειναι κακο. η τελοσπαντω θα μπορουσε (μ αυτα που εχουμε δει τελευταια), να ναι πολυ χειροτερο.
α, ο ηρωας του ντεμο ΔΕΝ θα ειναι ο ηρως του κειμ. γκλουπ, γιατι ομως? δε μαμιεται, ο καθενας εχει την λοξα του, δεν θα ασχοληθω.
ιτ ιζ γουωτ ιτ ιζ, λέμε.

και βεβαια ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο σιφορτζι το ειχε εδω και μερες (ενταξ, ο άθρωπας αναπνεει γκοθικ, λογικο ειναι) κι εδειξε γκειμπλει, αν και υπαρχει εμπαργκο ακομα στο τι μπορει να δειξει καποιος απ το ντεμο (λιγο τραγικο αυτο, αλλά να μαλωσεις τωρα? δεν ειναι πρέπο)

Εδω το demo 10GB μέγεθος, δεν παίζουμε με τον nameless αλλά με τον Nyras τον ψυχοπαθή φανατικό novice που συναντήσαμε όταν ψάχναμε το focus 25 χρόνια πριν

Με ανησυχούν λίγο τα γραφικά. Ωραία η UE5 και πραγματικά high production values, αλλά όσο βλέπω τα videα νιώθω ότι βλέπω ένα generic (KAΛΟ, αλλά generic) RPG. Tο original είχε τη δική του ταυτότητα. Gothic σημαίνει κυρίως setting και ατμόσφαιρα, immersion. Στο setting δίνω approve, δε μπορούν να το λούσουν. Το Orc village μια χαρά μου φαίνεται, το Old Camp το είχαμε δει καναδυό χρόνια τώρα, μια χαρά μου φαίνεται επίσης. Το μόνο που ελπίζω να μη λούσουν είναι το immersion, η καθημερινότητα στο colony. Αν πάνε να το παραμπουκώσουν με NPCs και σκηνικά, το χάνουν. Το Gothic είχε πολύ απλό και άμεσο τρόπο να σε κάνει να πιστέψεις ότι ζεις σε μια ρεαλιστική dynamic κοινότητα, και ας έκανε το bare minimum. Λίγοι NPCs γύρω από μια φωτιά, ένα scavenger στη σούβλα, τρεις παραπέρα να καπνίζουν και να μιλάνε αρκούσαν. Ο άλλος έπλενε τα μούτρα του το πρωί, ένας άλλος κατουρούσε στη γωνία, μια χαρά. Αν το παραμπουκώσουν λεπτομέρειες και props ΊΣΩΣ το χάσουν.

Ρε σεις καντηλανάφτες του Γκόθικ, έχω μια βάσιμη απορία, ως άνθρωπος που έπαιξε και τα τρία Γκόθικ στον καιρό τους, αγάπησε πάρα πολύ το πρώτο και το δεύτερο και ανέχτηκε τα μπάγκς του τρίτου για κανά 10ωρο πριν το rage uninstall.

Στον καιρό τους, προσέφεραν κάτι ρηξικέλευθο και υπερ-ατμοσφαιρικό, που δεν σου έδινε κανένα άλλο παιχνίδι της πιάτσας. Έκτοτε, έχουμε δει τίτλους που εν πολλοίς ικανοποιούν την ίδια φαντασίωση κατά πολύ αρτιότερα.

Ποιός ο λόγος ν'ασχοληθείς με ένα remake της παλιάς ιδέας αντί για τους ιδεολογικούς και πνευματικούς απογόνους;

Ρε σεις καντηλανάφτες του Γκόθικ, έχω μια βάσιμη απορία, ως άνθρωπος που έπαιξε και τα τρία Γκόθικ στον καιρό τους, αγάπησε πάρα πολύ το πρώτο και το δεύτερο και ανέχτηκε τα μπάγκς του τρίτου για κανά 10ωρο πριν το rage uninstall.

Στον καιρό τους, προσέφεραν κάτι ρηξικέλευθο και υπερ-ατμοσφαιρικό, που δεν σου έδινε κανένα άλλο παιχνίδι της πιάτσας. Έκτοτε, έχουμε δει τίτλους που εν πολλοίς ικανοποιούν την ίδια φαντασίωση κατά πολύ αρτιότερα.

Ποιός ο λόγος ν'ασχοληθείς με ένα remake της παλιάς ιδέας αντί για τους ιδεολογικούς και πνευματικούς απογόνους;
ρε Ποράτσο, στο ένα thread μας κλαίγεσαι για την νοσταλγία και στο άλλο λες "γιατί νοσταλγείτε;" :p

Όπα όπα, να τα λέμε σωστά τα πράγματα, δεν κλαίγομαι για τη νοσταλγία, ΡΗΝΤ ΝΤΗΠΕΡ ΓΑΜΩΤΟ ΝΙΤΡΕ.

Κι εδώ, δεν ρωτάω γιατί νοσταλγούν -τότε θα 'παιζαν τα παλιά- αλλά γιατί ενδιαφέρονται για το ρημέηκ του παλιού.

και για πες ενα, μποράτσε, που να "ικανοποιεί την ίδια φαντασίωση κατά πολύ αρτιότερα" να δω κατι....
μου φαινεται θες να δεις ιντερνετικες ξιφομαχιες και τζερτζελο.

προφανως ο καθεις εισπραττει με διαφορετικο τροπο το καθε παιγνιδι, αλλά προσωπικα το χασιμο στον κοσμο του δεν μου το εχει δωκει κανενα πιο προσφατο κειμ. και δεν μιλω μονο για το 2 που ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ πολυς κοζμος κι εγω μαζι παιζωμε ακομα μοντς του (ο αρκωλος ειναι ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ σε οποιαδηποτε λιστα με απαραιτητα μοντς οποιουδηποτε γκειμ), αλλά και για το 3 που ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ (αυτη η μανια σου με τα ντέι ουάν κειμς μου ειναι ακατανοητη :p ) δεν περιμενες τα πατσηζ και το επαιξες σε αθλια ισως κατασταση και δικαιως εξεμάνης (ωωωωω φιλε, τι εγραψα ο μπάμπι???). σε πληροφορω οτι ακομα και σημερα ειναι απολυτως ερωτεύσιμο (γαμήσιμο θα ελεγα, αλλά δεν αναληφθηκε ακομα ο χριστουλης και ξερεις, ειμαι της εκκλησίας) με τα μερεμετια που ακομα του προσφερει το κομιουνιτυ.

ουτε το ρημεικ απ οσα βλεπω μπορει να μου προσφερει την ιδια ολοκληρωτικη εμπειρια. ειναι συνεχεια του αλλου θρεντ, μεγαλωσαμε και δεν γυρνανε ΕΚΕΙΝΕΣ οι στιγμες. θα το αντιμετωπισω, αν ειναι στο επιπεδο που θα με ικανοποιησει, σαν ενα καλο παιχνιδι που θα μου θυμιζει συχνα πραγματα και θα χαμογελω. δεν περιμενω κατι συγκλονιστικο και δεν θα επρεπε κιολας.

εντιτ: ναι, το Απολυτο ειναι συγκρισιμο με το 3 και προφανως ειναι καλυτερο. αλλά κομματι της εμπειριας γκοθικ ειναι ο "περιορισμενος" ημίκλειστος - ημιάνοιχτος κοσμος (και στο 2 και πολυ περισοτερο στο 1) που στο τελος κυκλοφορεις με τα ματια κλειστα που λεει ο λογος και που καθε exp ειναι πεπερασμενο και πολυτιμο.. παω να σε προλαβω μην πεις καμμια κουβεντα για το Απολυτο. δεν ειναι συγκρισιμα. βασικα με κανενα απ οσα μαλλον εχεις στο μυαλο σου δεν ειναι παρομοιο. βεβαια κουβεντα να γινεται, μπρινγκ ιτ ον και το συζηταμε.

Last edited:
Κι εδώ, δεν ρωτάω γιατί νοσταλγούν -τότε θα 'παιζαν τα παλιά- αλλά γιατί ενδιαφέρονται για το ρημέηκ του παλιού.

Ίσως πολλοί από αυτούς θέλουν απλώς να δουν πώς φαίνεται το παίγνιο με σύγχρονα γραφικά (όπως π.χ. μια παλιά ταινία σε ανάλυση 4Κ) ή επιτέλους να μπορέσει ο πιτσιρικάς να τρέξει το Γκόθικ, αυτό δηλαδή το παιχνίδι για το οποίο τον έπρηζε τόσο γκαιρό ο πατέρας του αλλά δεν μπορούσε να το παίξει σε σύγχρονο πισί. :Ρ

Κι εγώ ήμουν μεγάλος φαν του πρώτου και θα ήθελα να δω πώς φαίνεται με τα γραφικά της εποχής, αλλά δε νομίζω να είχα την υπομονή και τον χρόνο να το ξαναπαίξω ολόκληρο. Κυρίως, γιατί κάποιες εμπειρίες δεν μπορούν να επαναληφθούν επειδή απλά και μόνο άλλαξε το περιτύλιγμα...

Back